Jump to content

Johosianna

Medlemmer
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ærlig talt, kutt ut klikkåtet. Slutt å selge inn globale nyheter uten referanse til land i overskriften.
 2. Er ikke dette vanlig praksis i bedrifter? Hvorfor skal ikke arbeidsgiver lese epost sendt i tjenesteøyemed?
 3. Denne diskusjonen passer godt til innholdet i denne "Smarter everyday" videoen. Fint perspektiv på hvordan Reddit-trollene opererer. TL;DR: hvordan gjenkjenne handlingsmønstrene til proffe infokrigere. Avvæpning med vennlighet. God påske eventuelt søke "How Trolls on Reddit Try to Manipulate You"
 4. Godt poeng. Mitt lille bidrag blir i så fall å bruke begge løsningene
 5. Du garanterer for Apple og Googles markedsføringstiltak, og spekulerer i FHI-appen sine fremtidige brukertall. Er dette dine meninger, og hva motiverer meningene? Hvorfor er du så bekymret for brukerforvirring og brukertall for disse tjenestene som ikke er lansert enda?
 6. Dette gjelder både operativsystemer og apper som svært mange nordmenn allerede har installert. Mener du at både Google og Apple skal slutte å spore brukerne kontinuerlig og slutte å lagre posisjonsdata sentralt? Hvorfor er du så bekymret for hvordan andre land skal ordne dette?
 7. Mens vi venter på FHI sin omdiskuterte app, kan vi lese om Google sitt alternativ: https://www.gstatic.com/covid19/mobility/2020-04-05_NO_Mobility_Report_en.pdf Jeg mener at Google bruker lukket kildekode, lokasjonsdata og sentral datalagring. Det skulle ikke overraske meg om de har grei kontroll på vår smittestatus og andre helseopplysninger heller. God påske
 8. Jeg har åpenbart mye å lære om backend-kode skrevet av Simula. Du tenker på grums og ræl som f.eks. at B. Stroustrup baserte C++ på "Simula-styled classes" cirka 1970? Det er jo mange som mener at C++ er grums og ræl, du kan ha rett.
 9. Det visste jeg ikke, beklager. Igjen, beklager, det forsto jeg ikke ut fra ditt forrige innlegg, Jeg vet at Clearview er en omdiskutert løsning, men du sa ingenting om Clearview først? Jeg vet desverre ikke hva Lund-rapporten sier, men ser frem til at du diskuterer Lund-rapporten i kontekst med FHI-appen
 10. Du konstanterer at appen fra FHI er en trussel for personvernet. Er det på grunn av konseptene "lokasjonsdata" og "sentral lagring"? Kan du sammenligne personvernet i den upubliserte FHI-appen med andre tjenester f.eks. Facebook, Google, Microsoft, alle tredjepartssporingsaktørene på internett osv?
 11. Du setter sammen ordene "myndighetene", "misbruk", "PST" og "masseovervåking". Er dette sannheter eller dine meninger om hvordan samfunnet vårt fungerer? Hvilken retning ønsker du egentlig at denne diskusjonen skal ta?
 12. Er dette en sannhet som gjelder for Norge anno 2020, eller er det din mening om myndigheter generelt? Å ta inn slavebegrepet på digi.no diskusjon ser jeg ikke helt meningen med. Nivået på nettdiskusjoner blir mye bedre om vi husker å bruke for eksempel "Jeg mener at..." i setningen våre. God påske
 13. @Bjørn Knudsen mitt inntrykk er at smarttelefonene kommuniserer lokasjonsdata kontinuerlig. Naivt spørsmål: gitt at dette er en offentlig app kan det kanskje innvilges "alltid på" fra OS?
×
×
 • Create New...