Gå til innhold

snakedoctor

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

snakedoctor sine prestasjoner

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. At vi har et enormt overbruk av klær i Norge er det ingen tvil, hvertfall hos enkelte. På hjemmesiden til denne butikken, var det noen som hadde solgt over 800 klesplagg i denne butikken, så noen har definitivt handlet mye klær. Disse hyllene man leier, koster veldig lite, slik at man kan egentlig selge ett klesplagg for å dekke inn denne kostnaden. Ordningen er altså ikke for å maksimere profitt for butikken, men for å gjøre det mer tilgjengelig for folk å bli kvitt mengden med klær folk tydeligvis har liggende. Man må ha profitt for å kunne drive, men det er altså ikke det som er drivende for denne foretningsidéen. Derfor mener jeg at når noen velger å sette klesplagg til 50kr og noen hyller ned til 20kr, så er det ikke for at vedkommende ønsker å få mest mulig igjen for plagget sitt. Man kan lett ta det dobbelte som også vil føles som et kupp. Prisene hos feks Fretex øker sammen med etterspørsel, men jeg tror ikke prisene på de plaggene som tråden handler om vil øke tilsvarende. Prisene er så lave, at jeg tror baktanken er å kunne gi folk med dårlig råd en sjanse til å eie kvalitetsprodukt som de vanligvis ikke har mulighet for å kjøpe. Jeg nevnte også innledningsvis gratisbutikk. Vi har en gratisbutikk i området hvor folk donerer bort klær, utstyr, leker osv. Denne butikken er for alle. Satt litt på spissen, kan vi gå her og virkelig kjenne på følelsen av å gjøre et kupp. Denne butikken er selvsagt ment for de med dårlig råd, men når klær koster ned i 20kr, så mener jeg det ikke handler om bare gjenbruk, men også for å hjelpe de med dårlig råd.
  2. Det er mulig dette har blitt tatt opp tidligere i tråden, men jeg mener at dette ikke handler om jorden er flat eller ikke. Hvis noen her inne noen gang har følt på magien rundt en konspirasjon, så skjønner man at tilhørighetsfølelsen i dette miljøet her er enorm. Jeg tror dette handler om ensomhet, ønske om å høre til en plass, ønske om å være i et fellesskap med likesinnede hvor sosial status ikke er en faktor. På samme måte som i kirken, så blir man frelst. Man går vekk fra den rasjonelle tankegangen og følelsene styrer hva man tror på. Man vil aldri klare å få en kristen til å ikke tro på en Gud, uansett hvor mye bevis eller logiske brister det måtte være. På samme måte vil man heller ikke klare å omvende en som tror at jorden er flat. Det handler ikke om bevis, det handler å være sammen med andre likesinnede som er i samme situasjon som deg selv.
  3. Det dukker stadig opp flere utslagssteder med gjenbruk av klær, i tillegg til Fretex. Noen av disse stedene tilbyr faktisk gratis klær eller tilnærmet gratis, altså klær helt ned til 20kr plagget. Min kone var innom et slikt sted i helgen, hvor hun var på utkikk etter brukte skisko til et av barna. Denne spesifikke butikken tilbyr privatpersoner å leie hyller, slik at de selv forsyner hyllen med brukte klær, ofte fra egen garderobe. De som leier hyllen, bestemmer også prisen. Når hun kom hjem, hadde hun gjort et kupp mente hun. I tillegg til skisko, hadde hun funnet en hylle hvor klær kostet 50kr plagget. Da hadde hun kjøpt en nesten ubrukt treningsgenser og treningsbukse, til den nette sum av 100kr. Begge var Adidas og ligger på rundt 4-500kr plagget skal man kjøpe det nytt, altså en "rabatt" på nesten 90%. Eufori og følelsen av å gjøre et så stort kupp, fikk meg til å tenke. Er dette egentlig for oss? Vi har råd til å kjøpe disse plaggene til nypris og er det vi som skal kjøpe disse plaggene til gi-bort-pris bare for å kjenne på litt ekstra endorfiner? Vi hadde en diskusjon på dette, hvor jeg mener at klær som er satt så lavt i pris, er ikke ment for oss og at folk skal føle de gjør et kupp. Jeg mener at disse klærne er ment til de som har dårlig råd, for å få mulighet til å kjøpe kvalitetsklær, som også er kule og trendy, for en slikk og ingenting. Jeg mener hun skulle gått en annen hylle, hvor prisene ikke var tilnærmet symbolske, og kjøpt tilsvarende klær der heller. Hun er totalt uenig og mener at gjenbruk er bra uansett og hun tror ikke hensikten med den lave prisen er å tiltrekke seg de med dårligst råd, men å bare få solgt klærne. Noe de definitivt blir, med den lave prisen. Hva mener dere?
  4. @BlomsterDuk Synd at det skal være sånn, trodde det var en smartlader jeg hadde kjøpt. Forstår ikke hvordan man kan reklamere for en smartlader som ikke lader smart.
  5. Hei, jeg bruker en Zaptec Go på vår Nissan Leaf 2018 og tester ut Eco-mode og sammenligner med strømpriser på de aktuelle ladetidspunktene. Jeg registrerer at samtlige av ladeøktene mine, kunne vært ladet på en mer optimal måte enn det programvaren selv velger. På det verste er ladeøkten 24% dyrere enn det den burde vært, hvis man i etterkant fordeler ut ladingen på de billigste timene manuelt. Har noen andre gjort samme øvelse? Jeg er i kontakt med Zaptec og har fått beskjed om å bytte ut 4G-tilkobling med Wifi og justert på lademengde (Tidl. 5 kWt, 15 kWt og nå 30 kWt), men tendensen er lik og jeg klarer ikke se at laderen lader "smart" slik man skal forvente av en smartlader.
  6. Hei! Jeg har et Samsung The Frame 2022 og siste gen. Chromecast med medfølgende fjernkontroll. Jeg ønsker å kun benytte meg av denne fjernkontrollen og har derfor koblet den sammen med TVet. Når jeg så tar på TVet med fjernkontrollen til Chromecasten, dukker menyen til Samsung opp og legger seg som et lag over Google TV. For å få vekk dette må jeg bruke TV-kontrollen og da forsvinner litt poenget bort. Noen som vet hvordan man hindrer Samsung menyen fra å dukke opp når TVet slås på?
×
×
  • Opprett ny...