Gå til innhold

perkh

Medlemmer
  • Innlegg

    120
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av perkh

  1. Hei,

     

    Bruker, eller mer korrekt: skal nå bruke Allway Sync Pro til backup av mine data over på en NAS (det betyr egentlig at min backup-metode er synkronisering).

     

    Noen av mappene mine er ganske store, og plutselig kommer Allway Sync med følgende feilmelding ved synkronisering:

     

    "Memory allocation failed. Windows cannot allocate the demanded block of memory. Try increase the size of Virtual Memory in the systems settings. The application will be closed".

     

    Hva betyr dette? Jeg har 8 gb RAM i PC.

     

    Per.

  2. Håper ingen blir sur når jeg bruker denne tråden til et videre spørsmål:

     

    Har også nettopp kjøpt Synology ds411j. Brukere og delte mapper er på plass - jeg bruker NAS til backup av data. I oppsettet ble jeg spurt om jeg ønsket å kryptere de delte mappene jeg har. Det virker som om kryptering ifølge Synology er å passordbeskytte mappene, mao at man må logge seg inn på hver av mappene etter start av NAS. Jeg gjorde det, men: da vil den ikke kopiere filer som har lange navn. Jeg googlet dette, og det virker som om den innebygde krypteringen i Synology ikke takler lenger filnavn enn 45 karakterer. Jeg fjernet krypteringen, og da kopierer den helt greit. Er det korrekt oppfattet med at krypteringen har denne begrensningen? Og: hvordan skal jeg da sikre mine data hvis f.eks diskene skulle bli tatt ut av NAS ved tyveri (jeg har jo passord på innlogging til NAS via DSM).

     

    Mvh

    Per

  3. I prinsippet, og i godt lys, så er dette et flott kamera. Jeg har hatt TZ5 og TZ7, og registrerer at den dårlige billedkvaliteten i dårlig lys (innendørs fotografering) vedvarer. De dårlige egenskapene for innendørs fotografering var grunnen til at denne serien av Panasonic - til tross for et fantastisk utgangspunkt - ble forlatt for min del.

  4. Da tenker jeg det må bli samsung galaxy SII? Har skjønt at den har meget bra kamera, og kjører android.

     

    Et mobilkamera har lenge igjen før det kan sammenlignes med et vanlig digitalt kompaktkamera (svært dårlig innendørs bilder). Jeg ville likevel ha den fordelen det er å ha bilder på mobilen, som jeg så umiddlebart kan laste over f.eks til Flickr. Jeg løste dette ved å ha et svært kompakt digitalkamera som er så lite at jeg har det med meg overalt (har en Sony tx5) -og bruker EyeFi X2-minnekort (som har innebygget trådløs sender). Den har jeg programmert til automatisk å sende bildene til min mobil (iphone). Works like a charm,og med mye bedre bilder enn det et mobilkamera kan klare.

     

    My 2 cents.

     

    P.

  5. Hei,

     

    leste denne artikkelen: http://www.idg.no/pcworld/article216959.ece

     

    Samtidig har jeg hentet mine nye PC-deler i posten. Det viktige her er jeg for første gang skal installere en SSD i PC, og jeg er ganske så grønn på dette.

     

    HK: Asus p7p68 pro, SSD: Kingston HyperX 240gb.

     

    Jeg leser at Sandforce har litt problemer, og ønsker selvfølgelig å forebygge dette. Derfor leste jeg med interesse de siste linjene på PC World-testen, og skjønner at her må jeg gjøre ting på en helt annen måte enn jeg har vært vant med. Kan noen gi meg en rekkefølge av hva jeg skal gjøre, og gjerne tips rent praktisk hvordan dette skal gjøres. La oss si at jeg har plugget i alle ledninger til SSD (venter med å koble til lagringsdiskene, kun OS skal være på SSD), men hva så? Her listen over det jeg må gjøre visstnok:

     

    1. Oppdatere firmware på SSD

    2. "Man bør også oppdatere Intel Rapid Storage programvaren til intel-baserte harddiskkontrollere til Version: 10.6.0.1022 eller nyere. Dette kan lastes ned fra downloadcenter.intel.com" (direkte fra artikkelen)

    3. "Har man hovedkort med Intels 6-serie av brikkesett og bruker Windows, bør man også slå av «Link Power Management» (LPM)på de Serial ATA-portene man har SandForce 2 baserte SSD-er tilkoblet" (igjen direkte fra artikkelen)

    4. Stille inn AHCI mode

     

    Såvidt jeg kan bedømme, så er det kun AHCI-mode jeg kan stille inn via EFI før W7 er installert? Tar jeg feil? Gjøres alle andre oppdateringer av firmware og drivere via Windoes?

     

    Et spørsmål jeg gjerne vil ha svar på før jeg kobler ned min gamle PC: jeg har en Veliciraptor til OS (og kun det) + et par lagringsdisker. Lagringsdiskene funker vel helt greit (dvs de tar med seg innholdsfortegnelsen) selv om jeg bytter OS-disk? Er det noe jeg må gjøre? Overføre rettigheter til en ny profil?

     

    Mvh

    P.

  6. Hei,

     

    Har idag en stasjonær PC med gjennomført S-ATA II. Lagringsdiskene mine er WD Green med 5400 rpm. Veldig fornøyd, de er kjølige men funker til lagring. OS har jeg på en WD Veliciraptor.

     

    Har vurdert å gå over på SSD, men ser idag ingen grunn til å gå for SSD med S-ATA II. Det betyr at jeg også må skifte HK.

     

    Men: lagringsdiskene ønsker jeg å beholde slik de er. Se bort fra lagringen: men vil jeg få maks ytelse på OS-disken?

     

    P.

  7. Aahh...nostalgi!

     

    Under våroppryddingen fant jeg en gammel PC (ikke selvbygd) innerst i boden, og den ble fluksens kjørt til Elkjøp sin container.

     

    Men jeg tok meg tid til et nostalgisk øyeblikk: diskettstasjon og noen disketter. Fikk et flashback av tiden med disketter. Jeg blir ikke å savne det, men tenk hvor naturlig det var å operere med disketter :)

     

    Neste: Zip-drive! Den var riktignok av den løse varianten, men likevel :) Husker at vi var over oss over et medium som hadde 100mb plater til lagring!

     

    Til slutt: parallellport! Den tror jeg aldri jeg brukte. Var ikke det for skrivere+ Men for en svær kontakt det var. Til og med med bøyler til å holde kontakten på plass :)

     

    Samtidig kjørte vi også en gammel TV til containeren. Nok en ting jeg aldri vil savne mer: scart!

     

    P.

  8. Hei,

     

    skal kjøpe SSD til min nesten tre år gamle stasjonære. Ser ingen grunn til å oppgradere PC akkurat nå med annet enn SSD.

     

    En kollega anbefalte meg å vente på de nyeste SSD, men siden min PC ikke har HK som støtter 6 gb/s ser jeg ikke poenget med de nyeste. Eller har han rett? At selv med et par-tre år gammelt HK, så vil allikevel ytelsen av de nyeste SSD være adskillig bedre enn med SATA II-diskene?

     

    P.

  9. Min Midlife Update på PC ser ut til å bli overgang til SSD for OS, samt nytt skjermkort.

     

    Har idag følgende HK: ASUS P5Q, P45, Socket-775.

     

    Når jeg først investerer i en SSD for første gang, så ser jeg ingen grunn til å velge noe annet enn den nye Vertex 3 fra OCZ. Men mine tekniske kunnskaper er begrensede. Kan Vertex 3 kombineres med dette hovedkortet? Tenker da på 3gbit vs 6gbit (eller noe sånt). Hvis hovedkortet ikke takler potensialet til Vertex 3, så er det jo ingen grunn til å velge det.

     

    Har noen forslag til nytt, stillegående skjermkort? Spiller ikke, og har idag 9600GT. Kanksje noe litt mer ytende, samtidig som støynivået er lite.

     

    Takker for all respons.

     

    P.

  10. Hei,

     

    Skjønner prinsippet med Libraries, tror jeg. Man lager et Bibliotek, og knytter en/flere mapper til det biblioteket. Sletter man biblioteket, så er det kun referansen til en/flere mapper som blir borte - originalmappene er der uansett.

     

    Så langt alt vel.

     

    For å lage litt mer orden i mitt eget bibliotek, så slettet jeg default bibliotek-mapper (Dokumenter, Video, Bilder, Musikk) - og ble da stående igjen med mine egne, lagede biblitekmapper. Et par dager senere dukker de igjen opp i mitt Bibliotek! Skjønte ikke dette, og googlet etter en løsning. Noen tipset om at man først måtte slette/løsne referanse til mapper som automatisk var lagt til hver av default mapper - of FØRST DA slette bibliotekmappa.

     

    Nope: defaultmapper dukker opp igjen.

     

    Hva er det jeg gjør galt? Noen tips?

     

    P.

  11. Hei,

     

    Er det noen som vet om en alternativ Download Statusbar for Firefox? Vil ha den som en egen tab i nettleseren, og ikke som den som er standard: et eget vindu.

     

    Har prøvd Download Manager Tweak, men liker ikke den av en eller annen grunn.

     

    Synes Opera har en kjempefin default nedlastingsvindu som tab, finnes det noe tilsvarende for FF?

     

    P.

  12. Hei,

     

    Etter å ha satt PC med Firefox og W7 til å laste ned noen filer, så kom jeg tilbake etter en halvtime og la merke til at lite hadde skjedd. Det viste seg at nedlastingen var avhengig av at jeg rørte på musa og hadde litt aktivitet på skjermen. Når jeg sluttet å virre rundt med musa, så stoppet også nedlastingen. Hva i all verden er dette? Riktignok har jeg kun FF sin nedlastingsindikator som kilde, men dette var rare greier. Og ikke var det store filer heller. Hvorfor er W7 avhengig av aktivitet av bruker for å laste ned? Dette var aldri noe issue med XP.

  13. Hei,

     

    Det ser ut som om du har gjort akkurat de samme vurderinger som meg mht touch. Det var ikke noe for meg! Du står også mellom akkurat de samme to telefonene som meg.

     

    Kjøpte E72, og har hatt den i to måneder nå. I ettertid sett, kanskje jeg skulle gått for E52? Grunnen til spørsmålstegnet er at jeg ikke har nådd et entydig svar.

     

    Pluss med E72: Nyyydelig design, solid, og oser av stil og kvalitet. Til tross for små taster: de er gode. Batterikapasiteten er fantastisk! Kommer an på bruken, men med min ringing (og ingen musikkbruk, ikke mye internettsurfing, ikke mye fotografering, etc - samt slått av 3G til vanlig) så varer batteriet i halvannen uke. Hvis man ikke vil ha touch, så er skjermen etter min mening stor nok til å bruke nettet ved behov. OVI Maps funker meget bra, og masse gratis kart som kan lastes ned (har brukt det ved storbyferier i Europa).

     

    Minus: Det STORE minuset: samtalekvalitet. Ved samtaler får jeg SVÆRT ofte høre at "nå ble du borte...gjenta det du sa". For meg finnes det ikke noe mer irriterende enn dårlig samtalekvalitet. Jeg har en Otterbox hylster til E72, og kanskje er det den som dekker for mikrofonen ved anledninger? Eller har jeg en mandagsmodell? Ikke sikker. Hittil har jeg ikke gjort noe med det.

     

    Andre små minus som ikke har betydd SÅ mye, men jeg har lagt merke til det: meget begrensede muligheter for snarveier i menyer. Noen vil synes den er bred og stor?

     

    For meg var den litt større skjermen, bedre kamera og fullt tastatur som gjorde utslaget. Pr nå (fordi jeg har erfaring etter bruk), så står følgende konklusjon: kameraet betyr ikke mye, siden det uansett ikke vil bli bra nok, skjermen på E52 vil kanskje være stor nok, samt at fullt tastatur ikke betydde SÅ mye som jeg trodde (men jeg likevel ha tastatur!). Når jeg da er usikker på hvorfor samtalekvaliteten ikke er så god som jeg vil ha det: idag ville jeg sannsynligvis gått for E52.

     

    Synd, for E72 har ALT grunnlag for å være en skikkelig, skikkelig god telefon :(

     

    My 2-cents....

  14. Ved en tilfeldighet er mitt PC-opplegg satt opp med en Dell 2709W. Er overhodet ikke misfornøyd, men lurer på om jeg ville få en bedre brukeropplevelse med u2410? Begge skjermene er 1920x1200, men en 24 i samme oppløsning betyr vel mer skarphet og muligens kvalitet?

     

    Noen meninger om dette der ute?

     

    Per.

  15. Har installert W7, og prøver meg frem. Var vant til å stille inn XP akkurat slik jeg ønsket (altså ikke avanserte innstillinger).

     

    W7 er ganske så mye mer smooth enn XP.

     

    Men et irritasjonsmoment: den husker ikke de innstillinger jeg gjør! MediaPlayer i maximert vindu (starter alltid i smått, og da må jeg manuelt maximere den), samt at Utforsker ikke husker at jeg ønsker alle filer synlig som Liste (vil ikke ha ikoner!).

     

    Neste gang jeg starter maskinen, så er alt tilbake i default visning.

     

    Noen løsning?

     

    Per.

  16. Dette virker jo å være et supert kamera! Til sitt bruk, vel å merke. Har hatt flere Panasonic, og innendørsfotografering er en skikkelig utfordring!

     

    Men, helt konkret (og Akam sin tester må gjerne svare): Bortsett fra et utvidet zoomoråde, hva vil være forskjellen på denne og TZ7?

     

    En umiddelbar forskjell er AVHCD som format på video. Men hva betyr dette i praksis? Hva er forskjellen i videokvalitet på TZ7 og ZX1? Ser også at TZ7 har HDMI ut...

     

    P.

  17. Hei,

     

    tenkte å fornye skjermkortet mitt, og ser at Komplett har tilbud på et GTX275 denne uka. Omtrent på alle bilder jeg ser av skjermkort, så ser jeg alltid bare DVI-kontaktene - til tross for at det står HDMI på spesifikasjonene. Googlet dette kortet, og på en test ble det nevnt en overgang mellom DVI og HDMI.

     

    det vil jeg ikke ha. Hva er greia her? Noen som kan forklare?

     

    Jeg har en skjerm (Dell 27") som har alt av kontakter, også Displayport. Kanskje det kunne vært et alternativ? Jeg vil ihvertfall ikke ha en klumpete DVI og heller ikke overganger mellom kontakter. Enten ren HDMI eller Displayport.

     

    Tar gjerne imot konkrete tips på skjermkort. Jeg spiller overhodet ikke, men bilder og film er mye i bruk.

     

    P.

  18. Hei,

     

    Jeg ser at Seagate (muligens andre også) opererer med innebygget mulighet for kryptering på sine nye disker. Samtidig vet jeg at det er mange programmer der ute (Truecrypt, etc., etc) som krypterer HD.

     

    Siden jeg skal kryptere hele HD: er hardware eller software å foretrekke? Hvordan fungerer en kryptering som er innebygget i hd?

     

    P.

  19. Hei,

     

    Har en Dell-skjerm med alle koblinger. I forbindelse med kjøp av ny PC lurer jeg på om det er forskjell i kvalitet (eller annet) på HDMI og Displayport. På en ny PC ønsker jeg å gå bort fra de klumpete VGA og DVI, og både HDMI og Displayport er greie plugger i så måte. Er det hipp som happ hva jeg velger?

     

    P.

×
×
  • Opprett ny...