Gå til innhold

balleklorin

Medlemmer
  • Innlegg

    411
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av balleklorin

  1. Det er vel ingen automatikk i at det å høre på brukeren faktisk gir et bedre produkt.

    ................

    Det er mye viktigere at utvikleren forstår behovet til brukeren og at man kan løse dette.

     

    Det er jo det som nettopp menes i artikkelen..

     

    For å i det hele tatt forstå behovet til brukeren, så må en jo lytte på hva brukeren ønsker å oppnå. Det er selvsagt ikke det samme som at brukeren dikterer løsningen, her er du på villspor.

  2. AACS er også på HV-DVD.

     

    BD+ og soneinndeling er valgfritt på Blu-ray, fordi at også leverandørene skal ha valgfrihet. Alt handler faktisk ikke bare om forbruker vet du Simen1. Jeg synes Blu-ray er et bra kompromiss.

     

    Men på HD-DVD er AACS valgfritt. En kan jo ikke engang lage en vanlig hjemmelaget Blu-ray uten å kryptere den.

     

    Er det virkelig bra at leverandørene med soneinndeling kan selge filmer til forskjellig pris i ulike land, slik at vi i høykostland som Norge må subsidiere de andres billige filmer med våre høye priser?

     

    Jeg er egentlig møkk lei av at produsentene skal diktere prisen i hvert enkelt land, fri konkurranse på tvers av landegrensene takk!

     

    Produsentene flytter stadig produksjonen til lavkostland i asia, men de tar samme pris uansett i vesten, mens de selger varene til spottpris i asia f.eks. Hvorfor skal kun eierene tjene på flyttingen, jeg som forbruker vil også ha min del av kaka.

     

    Jeg sier et rungende ja til gråimport!

  3. Jeg tror at HD-formatene vil leve side om side med vanlig DVD, slik Laserdisc gjorde før. HD-formatene forblir en nisje for entusiastene, mens DVD er for massene. De fleste gidder neppe å kaste ut den nye DVD-spilleren og kjøpe en rådyr HD-spiller, tror jeg.

     

    Og så kommer kanskje et nytt format rundt 2010-12 allerede, som vil ha 250 GB på ett lag. Så jeg tror jeg står over HD-formatene og venter på neste generasjon. :)

     

     

    Støtter denne, måtte både HD-DVD og Blu-ray dø en raskt og smertefull død for aksjonærenes side. Jeg tviler på at folk flest gidder å kjøpe HD i noen særlig grad på mange år. Kun nisjebrukere som folka her inne etc. Fremtiden er ikke et jallamedia på ei plastplate med fullt av kopibeskyttelse og regioninndeling.

     

    Faktisk fremstår musikkindustrien som de snilleste lammungene sammenlignet med den DRM infiserte filmindustrien, det skyldes vel mer at CD formatet er gammelt og med små rom for forbedringer enn de faktiske intensjonene dog...

  4. LGPL er etter min mening den eneste lisensen som går an å bruke til noe fornuftig i kommersiell sammenheng. Hvis du bruker et bibliotek med LGPL og utvider dette for bruk i ditt eget program så må du kun frigi endringene i selve biblioteket, noe som er helt greit og rimelig. Da gir en noe tilbake til de som lagde biblioteket i utgangspunktet.

     

    Bruker du derimot et bibliotek med GPL så må du i tillegg frigi all kode som bruker selve biblioteket, noe som i de fleste jobbsammenhenger er umulig, dette selv om du kun brukte en bitte liten GPL snutt. De fleste biblioteker er heldigvis ikke GLP men LGPL. GLP er stort sett benyttet av stand alone applikasjoner noe som gjør det litt mer brukbart i den forstand at de sjelden er en integrert som en del i din applikasjon.

  5. Etter litt leting så fant jeg et alternativ til Teamspeak og Ventrilo som faktisk dugde ja.

     

    Testa Mumble i helga og ble rett og slett imponert, at dette ikker er mer utbredt er for meg en gåte. Veldig bra lyd med flere instillinger enn i f.eks Ventrilo og banker totalt TS i lydkvalitet. Ventrilo har vært umulig å stille inn riktig i xp64 i motsetning til mumble som fiksa biffen etter en enkel sound wizard. Avansert rettighetsstyring (kanskje for avansert) og er open source og finnes for flere platformer (windows, linux) etc.

     

    Årets høydare på open source froten!

  6. Btw. Banetele er eid av staten (og bra er det). Det er vel enkelte partier på høyresiden som gjerne vil privatisere den siste rest av offentlig infrastruktur til et privat monopol. Bare se på den "fantastiske" konkurransen vi har fått på nettleie etter det ble privatisert.... Den har vel aldri vært høyere.

     

    Får FRP det som de vil så privatiserer de vel tom vann og kloakk-nett slik at vi forbrukere kan kjøpe det tilbake for dobbel pris, når aksjonærere forlanger mer utbytte.

  7. Jeg har aldri blitt fristet av et eneste spill som Funcom har gitt ut, mulig det er noe med sjangeren de gir ut spill i som ikke appelerer til meg. Jeg har dessuten kjøpt mange skjermkort de siste årene, men ingen av de har blitt brukt på piratkopier fra funcom eller andre. Har spilt litt BF2 men kutta ut det også, og ikke klart å finne en god erstatter.

     

    Command & Conquer 3 er kanskje det eneste lyspunktet i en kvalitetsfattig periode som JEG mener vi har hatt nå de siste 2 årene. Har prøv en del demo'er av ulike spill, men kjedsomheten innhentet meg stort sett innen 30 minutter. Kvalitet fremfor kvantitet any1?

×
×
  • Opprett ny...