Gå til innhold

JollyMolly

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JollyMolly

  1. Prøv gjenoppretting fra  installcd´en. Boot med xp cd , og når du får valget, så trykk på "e", for å reparere systemet. Det går litt tid før du kommer dit. da vil du få en svart skjerm med text. etter c:  prompten skriver du chkdsk, da vil du sette i gang opprettingen. husk "enter"

    6580642[/snapback]

     

    Ikke noe galt med harddisken. Fikset nettop problemet med at jeg ikke hadde tilgang til Documents and Settings mappa ved å boote via ny XP install i safe mode, gå inn i Security tab under Properties og ta "ownership" av den gamle profilen.

     

    Får fortsatt bluescreen, men er ikke så nøye med å fikse det problemet da jeg har tatt backup av alle filene jeg trengte fra den gamle XP installen (desktop mappa).

     

    Kan evt. prøve å fikse problemet med bluescreen for moro skyld!

  2. Står jo hvordan i MS linken din hva du gjør ..

    Som mappe kan du da bare bruke stasjonsbokstaven (rootnivå) for den 'gamle' disken din.

    Du tar da over rettigheter på alt fra rootnivå og nedover i mappestrukturen og

    får tilgang til alt du ønsker.

     

     

    Quote kb308421:

    Slik blir du eier av en mappe

    Obs!  Du må være logget på datamaskinen som har kontoen med administratorrettigheter. Hvis du kjører Microsoft Windows XP Home Edition, må du starte datamaskinen i sikkermodus, og deretter logge på med en konto med administratorrettigheter for å få tilgang til kategorien Sikkerhet.

     

    Hvis du bruker Windows XP Professional, må du deaktivere Enkel fildeling. Som standard bruker Windows XP Professional Enkel fildeling når datamaskinen ikke er koblet til et domene.

     

    Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du gjør dette, klikker du artikkelnummeret nedenfor for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base (artikkelen kan være på engelsk):

    307874 (http://support.microsoft.com/kb/307874/) Slik deaktiverer du enkel deling og angir tillatelser for en delt mappe i Windows XP

    Bruk følgende fremgangsmåte for å bli eier av en mappe: 1. Høyreklikk mappen du vil bli eier av, og klikk deretter Egenskaper.

    2. Velg kategorien Sikkerhet, og klikk deretter OK i sikkerhetsmeldingen (hvis en slik vises).

    3. Klikk Avansert, og velg deretter kategorien Eier.

    4. I listen Navn klikker du brukernavnet ditt, Administrator hvis du er logget på som administrator, eller gruppen Administratorer. Hvis du vil bli eier av innholdet i denne mappen, merker du av for Erstatt eier av underbeholdere og -objekter.

    5. Klikk OK, og klikk deretter Ja når du får følgende melding:

    Du har ikke tillatelse til å lese innholdet i katalogen mappenavn. Vil du erstatte katalogtillatelsene med tillatelser som gir deg Alle tillatelser?

     

    Alle tillatelser blir erstattet hvis du trykker Ja.

    Obs!  mappenavn er navnet på mappen du vil bli eier av.

    6. Klikk OK, og bruk deretter tillatelsene og sikkerhetsinnstillingene du vil bruke for mappen og innholdet, på nytt.

    6571583[/snapback]

     

    DET VIRKET!

     

    Takk....! Det var da ingen sak? =) Lett som bare det! Bare det at jeg har aldri hørt om det der før!

     

    Hmmm! Jeg leste alt det der på Engelsk - Men da jeg leste det handlet det ikke om nøyaktig det der, bare nesten... Ok, jeg var kanskje forvirret i alt stresset, men alt fungerer nå. Får fortsatt bluescreen da, men nå som jeg har fått tilgang til desktop mappa kan jeg bare ta backup av alt jeg trenger og deretter prøve å fikse det slik at bluescreen'en forsvinner. Har ny XP install nå da, så det er egentlig ikke noe vits, men men..

     

    Takk igjen! :)

  3. Har ikke sjekket det selv, men kanskje dette kan fungere:

     

    1. Kopier profilmappen fra den gamle disken inn på den nye

    2. Restart PC-en

    3. Når du kommer inn igjen, se om den gamle profilmappen er kommet opp som en ny profil

    4. Logg på med denne, hvis den er der...

     

    btw. Derfor gjør vi ikke filene våre private når vi setter passord på profilen vår. Bare en plage ved PC krasj  :p

    6571878[/snapback]

     

    Hei og takk for svar!

     

    Har prøvd det du sier før, men prøvde det igjen. Da fikk jeg følgende feilmelding:

     

    "Cannot create or replace Brukernavn: Access is denied. Make sure the disk is not full or write-protected and that the file is not currently in use."

     

    :\

     

    Jeg har ikke gjort filene mine private. Alt jeg gjorde var å lage et passord på den gamle profilen min. Nå får jeg altså ikke gjort noe som helst med den profilen/de mappene som har med profilen å gjøre. Hjelp!!

  4. Bluescreen inneholder en feilkode. Denne er alfa og omega for å finne ut hva som er feilen. Benytt feilkoden i søk på google elelr Microsoft og du vil få forslag til hva årsaken kan være. Bluescreen skyldes vanligvis hardware, drivere evt. software - evt. en kombinasjon. Som du ser dekker det alt.

    6571546[/snapback]

     

    Hehe, takk for feedback, MEN, som jeg sa... Bluescreen'en står der i langt under 1 sekund, så jeg rekker ikke se en dritt annet enn at skjermen er blå omtrent! :) Tvilsomt at dette er hardware relatert da jeg har kjørt samme specs lenge. Det er noe one XP har gjort med seg selv, da jeg omtrent aldri installerer noe ny software, og spyware og lignende slipper heller aldri til.

     

    Noen som dog vet hvordan jeg kan få tilgang til Documents and Settings mappen fra den gamle XP installen i min nye XP install?

  5. Hei,

     

    Jeg håper noen kan hjelpe meg med et problem jeg har hatt i godt over 1 måned nå.

     

    Det handler ikke bare om en bluescreen, men dette har noe med problemet å gjøre.

     

    Det hele begynte med at jeg en dag fikk bluescreen halvveis inn i bootup'en til XP. Jeg prøvde å starte maskinen på nytt noen ganger, men samme bluescreen dukket opp igjen og igjen. Jeg rekker IKKE å se hva som står på bluescreen'en fordi den står der bare i 0.5 sekunder før maskinen rebooter automatisk, men jeg tror det står noe med "initializing failed, broken startup files" eller ligiende. Jeg ville ikke reinstallere XP, fordi jeg har noen viktige filer på desktopen på denne XP installen. Derfor kjøpte jeg heller en ny harddisk hvor jeg nettopp har installert XP på nytt. Etter install av ny XP fikk jeg imidlertidig en nytt problem: Jeg får ikke tilgang til desktop folderen (som ligger i Documents and Settings/brukernavn mappa) fordi jeg hadde passord på den gamle XP profilen min!

     

    Jeg har googlet en hel del i noen uker nå, men finner bare følgende (ubrukelig) informasjon som ikke gjelder mitt tilfelle, bare nesten:

     

    http://support.microsoft.com/?kbid=308421

     

    - Hva gjør jeg nå? Jeg nekter å gå slipp på filene jeg har liggende på desktopen på den gamle XP installen min. Jeg får heller ikke startet PC'en med den gamle XP installen pga. bluescreen'en. Jeg tør ikke å kjøre fixdisk osv. på den ødelagte XP installen, fordi jeg er redd for at greia går til helvete og at jeg da mister filene mine som er så viktige.

     

    Jeg vet at noen sitter med løsningen på problemet mitt der ute, så skrik ut hvis dere tør!

     

    Mvh.

    Thomas

  6. Hei,

     

    Jeg håper noen kan hjelpe meg med et problem jeg har hatt i godt over 1 måned nå.

     

    Det hele begynte med at jeg en dag fikk bluescreen halvveis inn i bootup'en til XP. Jeg prøvde å starte maskinen på nytt noen ganger, men samme bluescreen dukket opp igjen og igjen. Jeg ville ikke reinstallere XP, fordi jeg har noen viktige filer på desktopen på denne XP installen. Derfor kjøpte jeg heller en ny harddisk hvor jeg nettopp har installert XP på nytt. Etter install av ny XP fikk jeg imidlertidig en nytt problem: Jeg får ikke tilgang til desktop folderen (som ligger i Documents and Settings/brukernavn mappa) fordi jeg hadde passord på den gamle XP profilen min!

     

    Jeg har googlet en hel del i noen uker nå, men finner bare følgende (ubrukelig) informasjon som ikke gjelder mitt tilfelle, bare nesten:

     

    http://support.microsoft.com/?kbid=308421

     

    - Hva gjør jeg nå? Jeg nekter å gå slipp på filene jeg har liggende på desktopen på den gamle XP installen min. Jeg får heller ikke startet PC'en med den gamle XP installen pga. bluescreen'en. Jeg tør ikke å kjøre fixdisk osv. på den ødelagte XP installen, fordi jeg er redd for at greia går til helvete og at jeg da mister filene mine som er så viktige.

     

    Jeg vet at noen sitter med løsningen på problemet mitt der ute, så skrik ut hvis dere tør!

     

    Mvh.

    Thomas

  7. Som oftest når jeg har fått høre om bluescreen å en kjapp reboot som etterfølger er det pga rammen har gått skeis, dvs "BADram" lettere forklart at rambrikken er ødelagt! Bluescreen i windows kan være så mangt, men om du har en rambrikke til overs, prøv å bytt denne ut med den du evt har stående!

    6539734[/snapback]

     

    Ram'en er fin. Det er systemfilene som er fucka. Kommer meg ikke inn i My Documents på gammel XP install fordi det er passord på brukerprofilen! HJELP!!!

  8. Hei!

     

    Du kan forsøke gjenoppretting av systeminnstillinger fra oppstartsmenyen til Windows.

     

    Om du ikke kommer deg inn på din egen bruker, kan du få tak i filene ved å lete opp mappen \Documents and settings\<din bruker>\ osv.

     

    Hilsen,

    efikkan.

    6539710[/snapback]

     

    Øh, nei? Det går ikke, nettopp fordi det er passord på profilen. Jeg HAR prøvd å finne katalogen og klikke meg inn på den via en annen XP installasjon, men det går jo ikke, fordi det er passord på profilen! Ingen tilgang, med andre ord.

     

    Det må da være mulig å komme seg inn på en mappe selv om det er passord på den via profilen?

  9. Det skjedde for ca. en måned siden at jeg plutselig fikk en kjapp bluescreen (uten at jeg klarer å se hva som står der helt.. noe med error loading ett eller annet startup eller initialize system eller noe sånt..) istedenfor Windows XP'en min opp på skjermen - etterfulgt av en automatisk reboot, og slik fortsetter det i det uendelige. Har prøvd å starte opp i safemode, og i de andre modene, uten hell. Har nå kjøpt ny harddisk og installert Windows XP på nytt, bla. for å sjekke om alt ser bra ut på de to partisjonene jeg hadde på min orginale XP harddisk (den med fucka bluescreen på!) - Joda, alt ser bra ut filmessig. Men, er det noen som vet hva som kan være feil? Evt. om jeg kan prøve systemgjennopprettnings greia som ligger på Windows XP install cd'en? Alt dette maset er fordi jeg vil ha filene som ligger på desktop! - Jeg har dog prøvd å få tilgang til de gjennom min nye Windows XP install, men fordi jeg har passord på min gamle XP profil, kommer jeg ikke inn via min nye install! :\ Noen som vet evt. hvordan jeg kommer meg inn på desktopen for å hente filene jeg trenger så sårt?

     

    Håper alt dette var forståelig.

     

    Mvh.

    Tommy

  10. Nei, fordi i programmet står det "Step 5" - "Select and copy the files you want to recover"

     

    Det er bare det at jeg ikke ser noen filer som er SLETTET når jeg browser rundt. Men under selve analysen kom det flere hundre/tusen filer opp som jeg kjent igjen filnavnene på, som nå er slettet.

     

    Derfor MÅ det da være mulig å finne den ene filen som jeg så sårt trenger?

     

    Håper noen som kan programmet kan hjelpe meg!

  11. Zoidman,

     

    GetDataBack virker utrolig bra. Tester det nå. Men... Det virker ikke som om det finner noen filer som er slettet? Eller, det gjorde det på "analysen", men nå skjønner ikke jeg noe som helst. Driver å browser blant filer jeg har. Men finner ingen jeg kan VELGE å undelete!

     

    Hjelp?

  12. Zoidman,

     

    Høres lovende ut!

     

    Husker i gamle dager da MS-DOS hersket. Da kunne man bare bruke undelete så kom alt tilbake. Vel, det blir vanskelig å ikke installere disse undelete-programmene på noen drives hvor den bortkomne filen lå, ettersom den kom fra en partisjon orginalt, og ble slettet inn i papirkurven på den andre partisjonen, deretter visket helt ut fra papirkurven.

     

    Krysser fingrene! Håper å ikke miste jobben pga. dette! :p

×
×
  • Opprett ny...