Jump to content

Heisann9513

Medlemmer
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

18 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ikke for å spore av hele tråden men hva tenker dere vi kan gjøre for å unngå at slike bedrifter blir solgt ut av landet? Fjerne formuesskatten? På sikt er det i hvertfall svært viktig for Norge at det lønner seg for nordmenn å eie norske bedrifter (for at de skal fortsette å være i Norge og skape verdier her)
  2. Jeg forstår virkelig ikke hvorfor man på død og liv skal ha formuesskatten, utenom et eller annet behov for å "ta fra de rike". Enhver krone som en "rik" person tar ut til personlige formål er beskattet gjennom overskuddsskatt og utbytteskatt til ~50%. Er det virkelig ikke nok? Og tas ikke beløpet ut blir det liggende i bedriften og kan reinvesteres. Win-win? Litt på siden av temaet kanskje, men hvis Norge har noen som helst ambisjoner om å ha norsk eierskap av viktige bedrifter er formuesskatten i praksis som å subsidiere utenlandske bedrifter og insentivere de til å overta våre bedrifter. Er det ingen på denne tråden, som forsvarer formuesskatten, som ser noe problematisk med dette? Ønsker de at alle nøkkelbedriftene skal selges til utlandet slik at vi kan leve av offentlig sektor? Øk heller skattetrykket på eiendom f.eks tilsvarende.
  3. Helt enig i at det er Kina som bør forandre seg, men det viser de vel ingen tegn til. Dermed synes jeg det er vanskelig å fordømme USA/Trump for akkurat dette. Er vel rett og slett urettferdig at ikke amerikanske techselskap får samme markedstilgang i Kina som kinesiske får i USA? (med mindre jeg har misforstått noe)
  4. Har Kina noen grunn til å klage på dette? Instagram, Facebook, Google osv er vel forbudt i Kina?
×
×
  • Create New...