Gå til innhold

Neme

Medlemmer
  • Innlegg

    434
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Neme

  1. Stillingstittel: DevOps Engineer (Azure/AWS) / Full stack developer

    Erfaring: 3.5 år

    Sertifisering: Ingen

    Utdanning: Bachelor of Computer Science

    Årsinntekt: 115.000AUD (ca 715.000NOK)

    Goder: Jobbe hjemmefra når jeg vil, Salary packaging (betale huslån, billån, noen regninger, etc. før skatt), ekstra fridag hver måned, medlemskap treningsstudio

    Sted: Newcastle, Australia

    Bedrift: Delstatlig helse

    34, mann

     

    Bosatt i Australia siden 2010, vurderer å flytte til Norge (Vestfold) for en periode om ett par år.

    Ser ut som lønn er litt lavere for utviklere i Norge så jeg lurer på hvor sannsynlig det er å finne lignenede lønn utenfor Oslo, f.eks Tønsberg, Sandefjord, Horten.

     

  2. Datavitenskap er ikke et bregrep som brukes mye i Norge. Jeg holder på med en bachelor i "computer science" som kan oversettes til datavitenskap.

    Om jeg sammenligner fagene jeg tar her i Australia er det ganske likt det som HIB tilbyr i deres bachelor i informasjonsteknologi. Matematikk, diskret matematikk, programmering, web-tools og scripting, etc.

     

    Mitt inntrykk er at det er samme greia, men kanskje noen andre her har et bedre svar ettersom all min utdanning har foregått på Engelsk.

  3. Hei!

     

    Jeg har i mange år vert fascinert over datamaskinen. Jeg er nysgjerrig på alt som foregår inni boksen til en hver tid.

    Det skal nevnes at jeg kan minimalt om PC, men jeg er likevel go-to IT-mann i vennegjengen.

    Jeg sluttet videregående tidlig, og prøvde flere ganger uten hell. Jeg takler ikke fag jeg ikke har interesse for.

    Jeg kunne gjerne tenkt meg å lære meg programmering, lære meg om PC komponenter osv.

    Kort fortalt så har jeg brukt 4 år av mitt liv på butikk. Jeg jobber 4-9 timer 3-7 dager i uken og gjennomsnitter 13000 i lønn. Jeg syns det er fryktelig dårlig i en alder av 20, men uten utdanning eller erfaring så er det ikke mye en kan gjøre. Det er heller ikke noe givende å holde på i en jobb helt fri for utfordringer og varierende arbeidsdager. Beste dagen på jobb (vel, i denne sammenheng) var dagen jeg fikset PCen til sjefen 3 ganger på få timer.

     

    Spørsmålet mitt er;

    Er det mulig å få en opplæring uten utdannelse / utdannelse uten ekstra fag med bare fullført grunnskole? Hvis ikke, hvilke veier ville dere anbefalt meg å ta for å oppnå et yrke jeg kan trives i?

    Jeg vet det er mulig å lære det på egenhånd, men jeg får alltid en stemme i hode som sier meg at dette ikke bringer med videre i livet etter 5 timer foran PCen på www.lærprogrammeringutenproblemer.no. Jeg føler jeg trenger et godkjent utdanningsprogram for å få det til.

     

    Setter veldig stor pris på hjelp!

     

    Edit: Forstå meg rett: Jeg har ikke noe problem med ekstra fag. Er bare at jeg ikke kunne tenke meg 3 år på studiespesialisering FØR utdannelsen. Er også veldig kjipt å gå 2 år på yrkeslinje som jeg har prøvd 3 ganger før.

    Hei kompis,

    Jeg kjenner meg selv igjen i alt du skriver her. Jeg droppa ut av videregående (3 ganger!) før jeg endelig ble ferdig de fagene jeg trengte (gjennom kveldsskole mens jeg jobbet) til å få meg et vitnemål. Jeg hatet hvert eneste minutt av nynorsk or spansk og samfunshistorie og alt som videregående skole i Norge er.

    Jeg visste ikke hvorfor jeg presset meg til å gjøre det engang, jeg hadde egentlig ingen planer om å studere, jeg visste bare at jeg ville ha muligheten om jeg bestemte meg for det en gang i fremtiden.

     

    Spol fremover 5 år til nå: Jeg sitter i leiligheten min i Newcastle, Australia. Jeg holder på med en Bachelor of Computer Science, og jeg elsker det. (Dette er forøvrig min andre utdannelse, jeg fullførte først en bachelor i radiografi men fant ut at helse var ikke noe jeg ville jobbe med)

     

    Jeg vet du hater å studere fag du ikke har noe interesse for, jeg var helt lik, men jeg har bare en eneste anbefaling. Vil du ha drømmejobben, burde du få deg det vitnemålet å ta utdannelse innen datatknikk/dataingeniør, e.l. Det åpner utallige dører for deg og det er utrolig givende (jeg elsker å studere nå, jeg skulle ønske jeg kunne vært evig student).

     

    Du trenger selvsagt ikke å ta universitetsutdannelse. Du kommer langt i Norge med Videregående og fagbrev i IKT. Om du lærer deg programmering på toppen av det og har et par prosjekter å vise til så kan du få drømmejobben.

     

    Som darkness| sier, uten utdannelse er det nok en IT support jobb (oftest over telefon) du må gå for. All respekt til IT support, men det er ikke noe jeg drømmer om. Men selvfølgelig, du kan stige i stillingsnivå og jobbe mer hands-on i det yrket.

     

    Dette ble lengre enn jeg forventet, men jeg ønsker deg lykke til. Jeg skulle ønske jeg kunne gått tilbake i tid og utnyttet min tid i VGS bedre. Å lære kan være gøy.

     

    Edit: Jeg leste nettopp at du er 20, jeg så ikke det da jeg svarte og trodde du var yngre. Men det betyr bare at din situasjon er enda mer lik min enn jeg trodde. Jeg kom hjem fra militæret som 20-åring og begynte på videregående for tredje gang. Fullførte to år, tok resten som privatist og kveldsskole. Hadde vitnemål da jeg var 24 og reiste til Australia for å bli student. Kunne like enkelt gått norsk høyskole, men jeg ville ha et eventyr. Nå har jeg en partner her så jeg blir nok i Australia :)

  4. Nei, jeg ser nå at det ikke var helt ryddig skrevet av meg.

     

    Det første poenget mitt var at det ser ut til at Lånekassen selv skriver her at skolepengestøtten skal valutajusteres automatisk.

     

    Det andre var at om du har fått 51215 i skolepengestøtte for første semester, skal det "være igjen" 60495 i støtte før andre semester.

     

    Merk at dette er synsing fra min side, da jeg ikke har oversikt over Lånekassens regler.

    Ja nå forstår jeg 100% hva du mener. Og ettersom den australske dollaren er 13% sterkere nå enn da jeg fikk pengene, skal utbetalingen min oppjusteres. Jeg har sendt en e-mail til en saksbehandler og henvist til riktig hjemmel. De som svarer telefonen i Lånekassen er tydeligvis ikke helt kvalifiserte til å svare på sånt :)

     

    Edit: Andre semester er forøvrig $1000 billigere enn det første semesteret heldigvis, så det som "er igjen" er nok

  5. Hei.

    I fjor (2009) søkte jeg opptak - og fikk aksept - til å studere Diagnostisk Radiografi ved 'University of Newcastle' i Australia. Jeg søkte med en gang om støtte hos Lånekassen, og Lånekassen skulle betale meg en basisstøtte per semester til å dekke leveutgifter, et reisestipend til å dekke flybillett, og de skulle dekke skolepengene jeg skulle betale.

    Regnestykket så slik ut:

    Basisstøtte: 43.800NOK - basisstøtten som alle får hvert semester til å dekke husleie, mat, transport, bøker, osv.

    Reisestøtte: 8.030NOK

    Skolepenger: $10590AUD

     

    Alt dette er veldig bra. Lånekassen gjør en god jobb med å hjelpe studenter, spesielt de som vil utdanne seg ved universiteter i utlandet.

    Problemet er at de regnet ut at $10590AUD tilsvarte 51.215NOK i år 2009, da en australsk dollar tilsvarte 4,84NOK.

    Da jeg nå fikk regningen fra skolen i Mars var valutaen forandret. En dollar var nå 5,5NOK, og beløpet jeg skyldte skolen lød på 58.245NOK. Jeg manglet nå 7030NOK grunnet endring i valutaen. Det er ikke all verdens penger, men for en student som befinner seg på andre siden av jordkloden er det et stort problem.

    Jeg kontaktet Lånekassen i dag (03.05.2010) og forklarte situasjonen og spurte om de kunne hjelpe meg med dette, men ble avfeid med begrunnelsen "du har allerede fått maksimum av det du kan få, og vi kan ikke hjelpe deg med dette". Jeg spurte om det var noen andre jeg kunne få prate med hos Lånekassen som kanskje kunne hjelpe meg, men jeg fikk det samme svaret om igjen.

     

    Er dette riktig?

    Kan Lånekassen bare avfeie problemet mitt slik?

    Jeg vet at Lånekassen ikke kan ta forbehold om endringer i valutakurser, men jeg ble så enkelt avvist, selv om jeg forklarte at dersom jeg ikke betaler denne regningen får jeg ikke godkjent et eneste fag.

  6. Hei.

    Jeg har fått skoleplass ved University of Newcastle, Australia nå :w00t:

    Men for å sikre meg plassen må jeg skrive under på et skjema og sende nedover. Øverst på brevet står følgende

    To accept this offer you must complete your details and return this form to the above address with an International Bank Draft made payable to the University

    Jeg kontaktet Lånekassen, men de hadde visst ikke noe med dette å gjøre. Er det noen som har gjort dette før? Jeg fikk beskjed om å gå i banken min og spørre men jeg kan jo alltids spørre her først

     

    Så det jeg lurer på er egentlig hva i huleste er denne Bank Draft'n?

     

    Edit: Fant ut at en bank draft er bare en gammeldags måte å overføre penger på. En slags sjekk.

     

    Men Lånekassa visste veldlig lite om hvorfor jeg trengte en slik

  7. Du kan også ta kontakt med din fastlege og høre hva han har å si.

    Han vil sikkert skrive ut tetracyclin (hadde mye mye mindre enn deg og legen hadde ingen problemer med å skrive ut. Men så var det heller ikke mye hjelp for meg. Finnes også ting som er sterke men snakk med Legen Din )

    Jeg antar du snakker om Ruaccutan som er sterkere. Men trådstarter er vel litt for ung til å bli satt på det? Den kan være veldig tøff mot noen indre organer.

    Tetracyclin virker bra på den typen kviser det ser ut som du har. Jeg har hatt 2 kurer med tetracyclin og 2 kurer med ruaccutan og nå er jeg stort sett fri for acne. Som nevnt, spør legen :)

  8. Er det ikke en type skru-stempel på Primera?

    Mener du er nødt til å skru stempelet med/mot klokka samtidig som du presser det inn.

    Det går fint å skru det rundt, men prøvde ikke å presse samtidig. Skal sjekke ut dette. Takk

    Har du sjekka glidestavane? Har sjølv Primera P11 der glidestaven på eine calipper framme hadde rusta og satt heilt fast, noko som førte til at bremseklossen gjekk skeivt og vart skeivslitt. Hugsar ikkje heilt korleis eg skifta, men meiner eg fekk skrudd det frå kvarandre på eit vis. Kobla ikkje frå bremseslangen til calipperen.

     

    Eg meiner å hugse at du må skru stempelet inn på bakbremsane, men ikkje frambremsane. Dersom det går lett kan du bruke ei tang, men heng det fast må du bruke eit verktøy som skrur og presser. Det skal med klokka.

    Glidestavene er helt fine. Har du noen idé om hva slags verktøy det kan være? :)

  9. hei

    Jeg skulle bytte bremseklosser på min '96 Primera 1.6 SRi (skrivebrems bak). Har hatt problemer med at den har hengt seg opp i det siste. Da jeg tok av de gamle klossene og satt på de nye fikk jeg ikke presset stempelet tilbake. Vi prøvde alt fra tvinge til brekkjern, og vi hadde en kyndig bilmekaniker til stede som heller ikke forsto hvorfor dette skjedde. Vi prøvde å lette på trykket men selv da gikk ikke stempelet langt nok inn, og det kom mistenkelig lite olje ut.

    Noen som har vært borte i dette? Jeg håper selvsagt å slippe å kjøpe nye caliper :)

  10. Alright. Det som fenget med antropologi er at man studerer på tvers av mange fag. Jeg er nysgjerrig av natur og dette virker som feltet for meg. Nå skal jeg traske videre på the information superhighway vi kaller internett. Er det greit jeg PM'er deg her på forumet dersom jeg skulle ha noen flere spørsmål om faget?

×
×
  • Opprett ny...