Gå til innhold

[TA]Gunners

Medlemmer
  • Innlegg

    788
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av [TA]Gunners

  1. Så kommer det jeg har lurt på selv. Den pc'en er som du sier helt grei for mitt bruk, men for å bruke økonomiske begrep her da, vil nytteverdien være høyere enn prisen, hvis jeg går litt opp? Altså, vil jeg "få mer" for pengene, om jeg f.eks. legger i en tusenlapp til?

     

    Skjermstørrelsen helst ikke større enn 15,4" og vekten er egentlig ikke så farlig, så lenge den ikke er sinnsykt tung liksom. Trenger i allefall ikke å være veldig lett :) Da prioriterer jeg heller ting som bra batteri.

  2. Heisann, min 3 år gammle bærbare pc begynner å synge på siste verset, så har bestemt meg for å kjøpe en ny. Bruksområdet kommer til å være skolearbeid, surfing, lett spilling, nedlasting og videotitting.

     

    Hvor mye penger jeg ønsker å legge i det er jeg ikke sikker på, lenge siden jeg sluttet å holde meg oppdatert på pris/ytelse på bærbare pc'er. Jeg ser for meg et sted mellom 3-6 tusen kroner. Hvis forskjellen for en som ikke har tenkt til å spille noe særlig, ikke er der i den prisklassen, så heller nærmere 3 tusen. Om det derimot er slik at ytelsen blir merkbart bedre av å hoppe litt opp i pris, så gjør jeg gjerne det.

     

    Håper dere har noen tips!

     

    Gunners

  3. Har ikke det selv, har du klart 4a, c eller D? Trenger bare 0,25 poeng til for å stå.

     

    Før jeg nå begynner, vil jeg bare si at det er lettere for folk å ønske å dele svar/tanker rundt oppgavene, når andre gjør det selv. Hvis du bare mangler 0,25 poeng vil det si at du allerede har en del svar. For egen del, er dette en genial side der man kan få hjelp til oppgaver man sitter fast med og svar man trenger hvis man ikke får det til/har glemt det/ikke har tid, og det er sånn jeg ønsker å bruke den. Ikke for å bare gi vekk svarene mine. Det jeg prøver å si, er at hvis du deler er sannsynligheten for at du får hjelp mye større :)

  4. Hei:)

    Står litt fast på oppgave 2 i arbeidskrav 6..

     

    Skal man ta med avskrivningen når man beregner kontantstrømmene? Har prøvd både med og uten, men kommer ikke frem til riktig nåverdi..

     

    Hei, på oppgave to skal du ta med avskrivning. Jeg har fått følgende svar som er riktige:

    2a) 160 630 b) 23,02 c) 164 046 d) 22,32 e) y

     

    Jeg står imidlertid fast på opg. 4 og 6, noen som har fått dem til?

    På opg. 6 har jeg tenkt som dette: Optimalt nivå gir 200 x og 200 y, til sammen DB på 250 000. Hvis du produserer maks antall Y (300), får du ett DB på 200 000. Altså, er det 50 000 i forskjell, og fordelt på de 300 enhetene du kan produsere, blir det 833,33 -> 834 i DB for å bli mer lønnsom. Dette er visst feil, så noen som kan hjelpe meg? :)

  5. Heisann, jeg er i disse dager på jakt etter mitt første anlegg. Det vil bli koblet til ps3, 360 og tv og vil stort sett bli brukt til film og spill, gjerne musikk på vors en gang i blant også. Jeg har desverre ikke peiling på anlegg i det hele tatt - og søker derfor råd.

     

    Jeg har ett budsjett mellom 5-10 tusen kroner, og er heller nærmere enn 5 enn 10. Dette er som sagt mitt første anlegg, så er ikke på jakt etter bedre kvalitet enn hva jeg har råd til for øyeblikket, det blir nok uansett bedre enn tv høytalerne! Jeg lurer vel egentlig på hva dere syns at jeg trenger, hva gir meg mest for pengene?

     

    Fant denne isted http://www.bmh.no/shop/index.php?pag...mart&Itemid=15 Er det noe å satse på eller er det noe bedre?

     

    Har som sagt ingen peiling, bor i Bergen hvis det er bedre å gå i butikk enn på nett - og takker for all hjelp!

     

    Vet ikke om denne tråden ligger riktig, så hvis ikke er det bare til å flytte den :)

  6. At dette er noe å i det hele tatt diskutere, er nesten hårreisende. I allefall sett med mine øyne.. Er man først dum nok, ja jeg velger å bruke dum, til å sette seg i en bil når man har vært å drukket, så fortjener du ikke å få lov til å betjene ett kjøretøy noen gang igjen. Ett kjøretøy kan være livsfarlig, mennesker som ikke klarer å respektere dette, men heller velger å øke sjansen for å ta både sitt og andres liv har ingenting i trafikken å gjøre, uansett. Det spiller ingen rolle om du var heldig og ikke tok livet av noen i dag, hva med neste gang? Hva sier du etter at du har kjørt over den lille jenten? At det gikk fint alle de andre gangene?

     

    Jeg ser på det slik, at hvis du fyllekjører og ingenting hender. Har du vært vanvittig heldig, men du har fortsatt utsatt andre for en potensiell livstrussel. Fortjener du da skryt for at du ikke tok livet av noen etlon? Hvis man står med en ak-47 på gaten i Norge, og peprer kuler rundt deg i alle retninger. Synes du straffen skulle vært lavere, hvis man ikke traff noen?

  7. Heisann, jeg har hatt samme pc'en i sikkert en 2 år nå. Har ikke foretatt noen form for hardware endringer det siste halvåret, og den har fungert utmerket hver eneste dag frem til for en uke siden. Når jeg startet den, startet den som helt normalt. Windows begynner å loade, men halveis inn blir skjermen svart og power lyset på skjermen begynner å blinke. Pc'en fortsetter å gå som normalt, men bildet kommer aldri.

     

    Etter å ha prøvd å starte den på nytt noen ganger, får jeg også opp beskjeden om at "signal lost", før de andre symptomene er helt like. Power knappen på skjermen blinker, og skjermen er svart.

     

    Har prøvd å starte den i sikkerhetsmodus, men den kommer ikke noe lengre. Jeg aner ikke hva det er, med tanke på at alt durer og går som normalt, og at det har skjedd helt uten videre.

     

    Noen som har noen ide om hva i all verden det er som kan ha skjedd?

  8. Heisann, sorry hvis dette er svart på tidligere, har ikke tid til å lese gjennom hele tråden nå, så spørr nå også får dere heller skyte meg.

     

    Har hatt 360'en i ett halvt år nå tenker jeg, og har brukt den online så godt som hver dag i hele denne perioden, frem til idag. Da fikk jeg ikke koblet til xbox-live. Xboxen har kontakt med nettverket, og med internett. Jeg har prøvd å slå av/xboxen, prøvd å restarte routeren, sjekket alt av kabler og diverse. Synes det er utrolig merkelig, både med tanke på at den har fungert utmerket frem til nå, og fordi at den har kontakt med både nettverket og internett.

     

    Nettverket går i kabel, fra xboxen til en switch også til routeren. Jeg har ingen mulighet til å prøve rett i modemet.

  9. Heisann, sitter å vurderer å kjøpe meg bil for første gang, og har sett litt på noen bmw'er, men de har alle sammen gått ganske langt (type 180-260). Så, siden jeg egentlig ikke har peiling på bil, så kommer spørsmålet. Er dette langt? Er det slik at hvis jeg kjøper en slik bil, så går det ikke lang tid før de større og dyrere delene i motoren ryker?

     

    Takk for rask respons!

    Gunners

  10. Historisk sett så går fond (og alt annet) opp over tid, men så klart det kommer til å svinge. Noen ganger går det mye over trenden, og noen ganger langt under. Nå er den langt under, og i teorien skal det jo da gå opp igjen, og fortsette å stige (totalt sett, finnes jo selvsagt enkelte firmaer som går konken). Så med mindre du har ett stort behov for å få pengene dine nå, så sitter du på dem!

  11. Heisann jurist, takker for ett godt og konstruktivt innlegg, med mange gode poenger som jeg helt klart kommer til å bruke i min klage. Tusen takk!

     

    Hvis han blir siktet, og dømt skyldig for mitt forhold, så må staten gi han ett lån som han må betale til meg.

    Dream on baby. Hadde tingene bare vært så enkle....

    Hvis han blir funnet skyldig så er det eneste som skjer at du får en dom på ditt krav og ti års foreldelsesfrist. Staten gir ikke lån til kriminelle for at de skal betale sine erstatningssøksmål. Inndrivelse må du selv sørge for, og hvis situasjonen er som du beskriver nedenfor så oppnår du i praksis kun å få vedkommende straffet.

     

    Hvis dette ikke skjer, er han fortsatt erstatningspliktig med tanke på at det var hans "uhell", men problemet er at han er multikriminell jævel uten penger i det hele tatt,

    Joda, forutsatt at vilkårene for erstatning er oppfylt, er han fremdeles erstatningspliktig både ved dom i straffesak og ved dom i sisvil sak, men du kan ikke lugge en skallet mann. Derfor blir du uansett satt i en situasjon der du selv må være aktiv for å inndrive pengene. Dette kan ta tid og koste deg penger og det er slettes ikke sikkert at du får dine penger, renter og utlegg til slutt.

     

     

    Til deg må jeg si at jeg er ikke fullstendig oppdatert på hverken hvilke regler dette er, eller hva de kaller det. Men det jeg har blitt fortalt (av både forsikrings selskap, politikammer, politipatrulje, vekter og politi etterforsker), er at staten har ett fond som har som hensikt å dekke uskyldiges tap, pga erstadningsudyktige krimminelle. Hvordan staten så inndriver dette vet jeg ikke, og har egentlig ingen interesse av å vite det. Mitt poeng er at det en stooor forskjell for meg om han blir påtalt og dømt, eller om han bare er erstadningsudyktig.

     

    Til alle som kommer med konstruktive tilbakemeldinger, tips osv. vil jeg bare si tusen takk, det hjelper mye.

     

    Idag har jeg vært i møte med etterforsker, som satt seg godt på bakbena. Jeg stiller meg veldig uforstående over oppførselen, forklaringer og kommentarer han kom med. Han sa det at grunnen til at de har valgt å henlegge saken er som tidligere at det ikke var hans hensikt å skade motorsykkelen. Når jeg argumenterte med at han må jo forstå at den ble skadet, derfor at det var en bevisst handling, påpekte han at det fortsatt ikke var hans hensikt og skade den, men vekteren, som sikkert er sant, men som sagt må han forstå det, og derfor er det en bevisst handlig. Kommentarer som at han egentlig var en veldig grei mann, som han hadde blitt godt kjent med opp igjennom årene, falt heller ikke i særlig god jord hos meg.

     

    Igjen takk, og jeg holder dere oppdatert og tar gjerne i mot flere tips/kommentarer! :)

  12. Heisann, jeg er midt oppi en utrolig lei sak, som går slik :

     

    Jeg kjører til jobb på min motorsykkel, og parkerer den utenfor kjøpesenteret der jeg jobber. Samtidig som jeg er på jobb, blir en butikktyv observert inne på meny av to sivilvektere i det han driver og nasker diverse kjøttpålegg, disse stapper han nedi en skoboks, med ett passe hull i siden som igjen ligger nede i en handlepose. Vekterene følger etter han, og stopper han etter kassen der de presenterer seg selv, og sier at de har observert han. Gjerningsmannen sier at det driter han i og beveger seg videre utover mot parkeringsplassen. Vekterene som stoppet han er fra ett ekstra innleid vekterselskap som skal opptre i sivilt, og de kaller på senterets egne vektere.

     

    Ute på parkeringsplassen ber de han igjen om å stanse, ellers må de ringe til politiet. Han setter seg inn i bilen, som forøvrig var parkert på en handikapp plass, og skal til å kjøre i det den ene vekteren tar frem mobiltelefonen sin for å ta ett bilde av nummerskiltet hans. Da klikker det for gjerningsmannen som stormer ut av bilen, tar tak i vekteren og slår han to-tre ganger, knuser mobiltelefonen og hiver han over motorsykkelen min. I mellomtiden har selvsagt de andre vekterene tilkalt politi som er på vei. Han setter seg på nytt inn i bilen, og kjører rett ifra politiet som kommer i mot med blålys og sirener. Etterhvert blir han stoppet av til sammen 4 politibiler, og da viser det seg at han heller ikke har sertifikat.

     

    Motorsykkelen min stod ca 1 meter i fra basketaket, og endte opp med skader til 22 000 kroner. Jeg har en egenandel på 8000 kroner, og taper 40% i bonus skulle ett uhell være ute. Med en forsikringspriss på 13000 kroner i året fra før av, er det vel klart at dette er store summer for en uskyldig 18 åring.

     

    Jeg gikk selvfølgelig direkte til politiet og annmeldte saken, jeg har oppført 3 av vekterene som var til stede under hendelsen som vitner, lagt ved bilder av skader, kopi av takst og diverse i annmeldelsen. Men igår kom brevet jeg aldri hadde trodd skulle komme : "Saken er henlagt i henhold til bevisets stilling". Etter noen telefoner med politijuristen/politikontoret, ble de klart at de hadde henlagt saken for det at gjerningsmannen sa at det ikke var hans intensjon å skade min motorsykkel, og det var derfor ett hendelig uhell. Det kunne ikke betraktes som en bevisst handling, og han kunne derfor ikke straffes, og de har henlagt saken.

     

    Det er 3 ukers klagefrist og den har jeg selvsagt tenkt til å bruke, i mine øyne er det opplagt at hvis du skubber en person som står 50 cm ifra en motorsykkel med full kraft, så kommer den til å velte når personen treffer. Dette er i mine øyne like logisk som at 1+1=2. Med andre ord, jeg mener at han utførte en forsettlig handling (skubbe vekteren som stod 50 cm ifra), som medførte en direkte konsekvens av hans handling (velte sykkelen min).

     

    I tilegg til dette har jeg bedrevet litt detektiv arbeid selv idag, og på under 1 time vil jeg si at jeg har klart å drive frem bevis politiet umulig kan ha hatt når de gjorde sin vurdering. jeg har kontaktet kjøpesenteret, for å spørre om de har video av hendelsen (som de har), jeg har snakket med 5 forskjellige vektere som alle sier at dette var en bevisst handling, og at han må ha visst resultatet. Det viste seg faktisk at mine mistenker var korrekt, vekterene har skrevet en spesifikk rapport om hver hendelse sett fra deres side, og politiet har ikke vært og hentet dem. Politiet har heller ikke bedt om overvåknigsfilm, noe begge vekterselskapene og jeg nå har gjort. For meg virker det som politiet har spurt han om han skadet den med vilje, og thats it. Jeg kan ikke forstå annet, ikke engang med godvilje.

     

    jeg føler at jeg har en god sak, og håper at det kommer til å slå gjennom. Hvis han blir siktet, og dømt skyldig for mitt forhold, så må staten gi han ett lån som han må betale til meg. Hvis dette ikke skjer, er han fortsatt erstatningspliktig med tanke på at det var hans "uhell", men problemet er at han er multikriminell jævel uten penger i det hele tatt, og jeg har derfor i realiteten ingen sjanser til å drive inn mine penger på noen andre måter enn å få han dømt. Som sagt, jeg føler at det er en opplagt sak, at jeg har avdekket at politiet ikke har foretatt noen skikkelig etterforsking og at jeg har langt mer troverdige vitner i 4 vektere, en mann med ett rulleblad lengre enn meg. Men igjen, så er jeg heller ingen jurist så jeg håper noen med peiling, har giddet å lese dette og gi meg noen tips/tilbakemeldinger!

     

    På forhånd takk! :)

×
×
  • Opprett ny...