Jump to content

Borkele

Medlemmer
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du har altså blitt plaget med dette i over ett år, 2-3 kvelder i uka, i 3-6 timer per tilfelle, og det er så ille at du ikke engang kan se på tv når det foregår. Hva med å flytte?
 2. Jeg syns i utgangspunktet det virker rimelig at norske myndigheter/klageinstanser ikke kan bistå når det er snakk om en bank på Malta. Hva er det som har skjedd som gjør at du mener de har svindlet deg, og hvordan har denne svindelen påført deg et stort økonomisk tap? Den Maltesiske varianten av Finansklagenemda finner du på linken under, det kan være en måte å starte på: https://financialarbiter.org.mt/
 3. Det er helt korrekt, så lenge tvistesummen er under 125.000 er forliksrådet første instans for avklaring av tvisten. Dersom kreditor ikke gir deg medhold på innsigelsen din (og jeg forutsetter at den ikke er åpenbart grunnløs slik som i forrige innlegg jeg skrev) vil neste steg være å ta ut forliksklage for å avklare tvisten. Dette vil føre til at det legges på 1 rettsgebyr for behandlingen i forliksrådet, 1150 kroner, samt inntil 4 rettsgebyr for rettshjelp i anledning kravet. Normalt sett vil det dog dersom det er et inkassoselskap som er prosessfullmektig kun legges på ett rettsgebyr. Dvs, kravet øker med 2300,-, som du kan ende opp med å måtte betale dersom du taper saken.
 4. Dersom innsigelsen til kravet er åpenbart grunnløs (Jeg har ikke betalt fordi jeg var på ferie) kan inndrivelsesprosessen fortsette. Dersom innsigelsen ikke er åpenbart grunnløs, så kan gjerne et inkassoselskap ta på seg oppdraget med å oversende saken til rettsapparatet for avklaring, men inkassosalærer kan ikke ilegges kravet.
 5. Et annet bra knep er å ta med seg gitaren ut av butikken uten å betale for den, da slipper man også å betale de 12495 svenske kronene.
 6. Å sitte med 100 mill på konto er ikke det samme som å ha 100 mill plassert i aksjefond.
 7. Selger har ikke lenger risiko for gjenstanden når den er levert fraktselskapet: Kjøpsloven §7: (2) Skal tingen ellers sendes til kjøperen (sendekjøp) og annet ikke følger av transportklausul eller annen avtale, skjer levering ved at tingen blir overgitt til den fraktfører som påtar seg transport fra avsendingsstedet. Utfører selgeren transporten selv, skjer levering først når tingen mottas av kjøperen. Dvs, fraktselskapet er ansvarlig
×
×
 • Create New...