Gå til innhold

Anders Teigland

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anders Teigland

  1. Kjempegode poeng! Hovedgrunnen til at CE blir nytta er som du påpeker at det er svært lett å gjennomføre, men har blitt korrelert med bruk av blant anna EIS og ulike post mortem teknikkar.

    Battery University overforenklar of litt når dei hevder at høg CE kun er mulig ved låg ladehastighet, LTO kjemien er eit eksempel der CE er høg ved høg ladehastighet (energieffektiviteten går derimot ned).

  2. Det spørs kva som er grunnen til at den koulombske effekten er mindre enn 100%. I dette tilfellet er tapet på grunn av eit irreversibelt kapasitetstap i anoden (sjå fig 4.D og 4.E) og ikkje sjølvutlading og varmetap som for NiMH.

    Interessant nok viser dei ikkje ein full ladesyklus, kun utladinga. Det er mao mulig at den voltaiske effekten er låg.

    PS: Dahn et al har foreslått koulombsk effektivitet som eit viktig mål på levetid for Li-ione celler. http://interface.ecsdl.org/content/25/3/75.abstract

  3. 99% effektivitet betyr i dette tilfellet at 1% av materialet sin kapasitet forsvinn per ladesyklus. Etter 200 syklar er ca 15% av orginalkapasiteten borte og dette ved ein ladehastighet som er slik at det tar 100 timar å lada opp batteriet (0,1C). Klart det er interessant at det blir utvikla, men det er framleis ein laaaaaang veg igjen før dette kjem i ein bil nær deg....

     

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...