Gå til innhold

Streamline

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Streamline

  1. Skjermkort med skikkelig ytelse i spill og passiv kjøling har gjerne deler som stikker opp over selve kretskortet, heatpipes eller kjøleribber. De vil nok stange i toppdekslet på Fusion. Det er ikke mye plass fra høyden på skruefestet til ekspansjonskortene og opp til dekslet.

     

    Kjøleløsninger som blåser luften ut av kabinettet (type Arctic Cooling) kan være et stille alternativ. Må bare være obs på at luften kan bli sugd inn igjen gjennom perforeringene på baksiden (evnt. snu 12 cm viftene på siden slik at de blåser luft inn i kabinettet?).

     

    Grafikkort som tar to kortplasser samt PCI TV-kort og PCI lydkort kan også være problematisk på MicroATX hovedkort. Kikket litt i prisguiden og så at mange produsenter plasserer de to PCI sporene ved siden av PCIe sporet til grafikkortet.

    Vet ikke hva som er få av lyd/tv som kan bruke PCI Express x1 sporet?

     

    I mitt Fusion kabinett er det ASUS HD3650 grafikk med vifte som opptar to kortplasser + et lavprofil WiFi kort, og det går bra (hvis bare ASUS Smartdoctor kunne senke vifteturtallet i idle !).

     

    Ellers så finnes det en test med mange bilder her.

  2. Du kan prøve å gå til Min datamaskin -> Egenskaper -> Maskinvare -> Enhetsbehandling. Ekspander Systemenheter og sjekk for enheter med et gult spørsmålstegn e.l. Høyreklikk på enheten og velg oppdater driver. La Windows søke på Windows Update etter driver. Dette hjalp for meg (Asus P5B).

  3. Hadde samme problemet på Asus P5B Deluxe. Gikk inn på Min datamaskin, egenskaper, maskinvare, enhetsbehandling, ekspanderte Systemenheter i lista. Det var en enhet som var merket med spørsmåls- eller utropstegn. Jeg høyreklikket på denne og valget Oppdater driver. Windows "fikk lov til" å søke på Windows Update og fant en driver som het Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio. Etter dette fikk jeg installert Soundmax drivere og alt var fryd og gammen.

  4. Grunnen til at Intel ikke har produsert desktop hovedkort for Pentium M kan være at de ikke ville ha en konkurrent til Pentium 4 på desktopen. Dette kan endre seg nå, med Viiv initiativet. Dessuten er jo neste generasjon (Conroe/Merom) basert på samme mikroarkitektur for henholdsvis desktop og laptop.

     

    Men jeg ville ikke ventet på Intel. Jeg har tillit til stabiliteten til et hovedkort fra en anerkjent produsent, med Intel chipset og ikke overklokket.

     

    Jeg har AOpen i915-GMM HFS med Pentium M 750 nå og er fornøyd med det. Men til multitasking hadde det jo vært knall med dobbeltkjerne, Core Duo, eller Merom på sikt.

     

    Ved lav belastning ("nesten idle") ligger CPU temp. på rundt 48 grader (men varmen som går til omgivelsene er meget lav). Spenning 0,98 V og frekvens 800 MHz idle, ved maks load 1,26 V og 1,86 GHz. Tempen kommer opp i 70 grader etter kort tid med kjøring av Prime 95 torture test, men dette er med AOpens originale, dårlige CPU kjøler. Pentium M skal tåle 90 grader uten problemer.

     

    (skrev SW i stedet for software/programvare)

  5. Hvis du har litt lengre tidshorisont, så kommer det sikkert kort til Intel Core Duo i handelen.

     

    Tredjeparts SW for regulering av spenning og frekvens til CPU finnes blant annet her.

    5756686[/snapback]

     

    Hadde vært et bra utgansgspunkt for en HTPC med Intel Core Duo T2300, til kr 2028,- da den har et maks effektforbruk på 31 watt!! :thumbup: Men dårlig med HK :no: Hvordan er det med ytelsen pr kjerne i forhold til min AMD XP 1600+, yter den bedre montro?

     

    Kjenner du til noen lanseringer av slike HK, iløpet av 2006?

    5761986[/snapback]

     

    Det ble vist ett på Cebit, omtalt her på hardware.no. Det var et Abit hovedkort, men det så dessverre ut som om det var uten PCI Express slot, kun integrert grafikk.

     

    Men AOpen har lansert et kort, i følge Tom's Hardware [link].

  6. Pentium M har meget bra støtte for reduksjon av klokkefrekvens og spenning ved lav CPU belastning. Maks effektforbruk er 25-30W og mye mindre ved lav belastning.

     

    Forslag med Pentium M:

     

    Hovedkort: MSI 915GM Speedster-FA4                     1541,-

    Intel Pentium M 740, 533 FSB Dothan                       1660,-

    Kingston ValueRAM DDR2-533, 2x512 MB                   750,-

    Skjermkort: Asus Extreme N6600 Silencer/TD/128M    688,-

     

    her.

    5756686[/snapback]

     

    Fins der Intel baserte hovedkort til denne cpu'en du foreslår?

    5758235[/snapback]

     

    Du tenker på kort som Intel produserer selv (el. selger under sitt merkenavn)?

    Har ikke sett dette, men det brukes selvfølgelig Intel chipset, gjerne mobilvarianten. Av produsenter har jeg sett Asus, AOpen, DFI og MSI.

     

    Jeg har gode erfaringer med stabiliteten til AOpen i1915-GMM HFS, så lenge jeg ikke bruker deres SW for å regulere CPU hastigheten! MSI-kortet har samme chipset, men ser ut til å ha bedre kjøleløsning.

  7. Pentium M har meget bra støtte for reduksjon av klokkefrekvens og spenning ved lav CPU belastning. Maks effektforbruk er 25-30W og mye mindre ved lav belastning.

     

    Forslag med Pentium M:

     

    Hovedkort: MSI 915GM Speedster-FA4 1541,-

    Intel Pentium M 740, 533 FSB Dothan 1660,-

    Kingston ValueRAM DDR2-533, 2x512 MB 750,-

    Skjermkort: Asus Extreme N6600 Silencer/TD/128M 688,-

     

    Jeg tror at CPU kjøler er bundlet med hovedkortet, men det må sjekkes. Så ut som en standard socket 478 kjøler også kan brukes (i motsetning til AOpen hovedkort).

     

    NB!

    Kortet er mikro ATX. AOpen har ATX, men har sett at det har fått en del negative kommentarer. Ellers leverer Asus en Pentium M socket 479 adapter til en del av sine hovedkort. Hvis du har litt lengre tidshorisont, så kommer det sikkert kort til Intel Core Duo i handelen.

     

    Tredjeparts SW for regulering av spenning og frekvens til CPU finnes blant annet her.

  8. Jeg har samme chipset som deg, Intel 865PE på Abit AI7 hovedkort. Minne er 2x512 Crucial Ballistix, som går bra sammen med chipsettet. Har kun klokket til 222 MHz, men Anandtech har testet dem på høyere frekvenser: http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2145&p=9

     

    Når man skal begynne å klokke kan det lønne seg å sette optimalisering av minneaksess (Abit kaller det GAT) til laveste verdier (Auto / Normal / Disabled).

     

    Du bør nok ha mulighet for å sette minimum 2,7V på minnet for å være sikrere på å kunne klokke. Crucial spesifiserer dem jo opp til 2,8V. Heatspreader blir temmelig varm å ta på ved 2,8V, særlig på den modulen som sitter lengst bort fra prosessorvifta.

  9. GB-PVR er en gratis "personal video recorder" som fungerer sammen med xmltv, slik at man kan få norsk programguide.

     

    http://www.gbpvr.com/

     

    Den fungerer på min PC sammen med Hauppauge PVR-150 TV-kort. Det finnes også diverse plug-ins, for eksempel "jukebox" for musikk og Win XP MCE lignende skin.

     

    (Jeg fikk imidlertid et problem sammen med norsk Win XP Home SP2. Det var en utgang på et videofilter i Windows som hadde fått norsk navn! Problemet ble løst ved søking på forumet på GB-PVR siden og nedlasting av et program som kunne endre navnet.)

  10. Lista over hovedkort på Zalmans nettsider er de som ikke går sammen med kjøleren (interfere with). Så det er jo positivt for Abit. Jeg ville allikevel sjekket høyden på komponentene rundt CPU-sokkelen, som beskrevet øverst på siden. Jeg vet at kjøleren går sammen med Abit AI7, men IC7-MAX3 har vel en spesiell kjøleløsning for power-kretsene som er ganske nær CPUen.

     

    Det ser i hvertfall ut som om PC2700 RAM går sammen med hovedkortet IC7-G:

     

    Abit FAQ (5. spm. fra bunn)

  11. I og med at du skal spille bare en gang i blant, ville jeg ha gått for 6600GT og PC3200 Value RAM fra Corsair, Geil, Twinmos e.l., på grunn av høyere minnebåndbredde. Det blir vel også lavere forsinkelse ved minnetilgang.

    (Har du forresten sjekket om hovedkortet støtter PC2700 minne? I tilfelle må du vel sette divider i BIOS for at minnet skal ha lavere klokkefrekvens enn prosessorens FSB).

     

    Ville også ha valgt BenQ 1620 Pro DVD-brenner, som har god brennekvalitet og hastighet + bitsetting fra DVD+R til DVD-ROM hvis du skal spille av platene på ymse DVD-spillere for film.

     

    Hvis støy er en faktor, kan du bytte ut CPU-kjøleren som følger med, med denne:

     

    Zalman 7000B-Cu

     

    Men sjekk her for kompatibilitet mellom kjøler og hovedkort:

     

    Zalman, hovedkort

  12. Har du sjekket med f. eks. SiSoftware Sandra om hovedkortet støtter AGP 4X?

    Jeg vet ikke om dette er noe å gå etter, men jeg hadde en IBM Aptiva med samme specs som dine (men 128 MB RAM originalt), som kjørte både Radeon 9600 og 9600 XT. Disse Radeon-kortene skal være minimum AGP 4X.

  13. For å endre programnummeret for hver kanal, gå inn på meny og suite manager. Trykk på knappen "Reorder", så kommer det opp to grafiske symboler. Trykk på disse for å flytte kanalene opp og ned i lista.

     

    Det er mulig du må velge "preset mode" først, i stedet for channel mode. Jeg gjorde det for at knappene på fjernkontrollen skulle bruke programnummer som rekkefølge og ikke hvilken fysisk kanal sendingen skjer på.

    -> Menu -> Configure -> Channels -> Preset mode

     

    Jeg har forøvrig samme problem som deg med Tekst-TV. Trodde det kunne ha noe med MS .Net Framework å gjøre, siden andre "PVR" programmer krever det. Men det hjalp ikke å installere .Net Framework etter Hauppauge SW, i hvert fall.

  14. Jeg kjenner bare dette fra Abit AI7-kort (Award BIOS tror jeg).

     

    Har du prøvd å sette forskjellig IDE controller modus (eller lignende) i BIOS? Tror vel at "enhanced mode" støtter to PATA kanaler + to SATA kanaler samtidig. Ellers er det noe som heter "combined mode".

     

    Vet at Abit kom med en BIOS-oppdatering som fikset noen PATA+SATA problemer, så kanskje en BIOS-oppdatering fikser problemet.

  15. Jeg fikk prøvd med jumperen fjernet fra kontaktene på brenneren. BIOS gjenkjente brenneren i IDE enhanced mode. Windows sto og kvernet lenger under booting enn når jumperen var på master, men til slutt kom "svart skjerm".

     

    Fikk bootet i sikker modus. Brenneren kom opp i Enhetsbehandling og Nero InfoTool fikk lest av firmware-versjon m.m. (firmw. v. 2.18).

    Disablet brenneren i Enhetsbehandling og fikk bootet i normal modus.

  16. Du kan jo bruke 10 GB disken til noe annet enn selve Windows.

     

    Det skal være en fordel å ha paging-fila (sidevekslingsfil) på en egen disk. Da vil diskoperasjoner mot paging-fila ikke sinke andre diskoperasjoner (så mye). Selv om disken med paging-fila er noe langsommere enn Windows-disken, skal dette være en fordel.

     

    For eksempel:

    200 GB disk: C: Windows 10-15 GB, D: Lagring, resten

    10 GB disk: Flytt paging fila til denne når den er tom/nyformatert.

    Sett minimum størrelse av fila til ca. 1,5 ganger mengden RAM.

    Evnt. sjekk ditt maksimale behov for virtuelt minne med flere

    tunge applikasjoner kjørende.

    Man får en ufragmentert, fast allokert fil.

  17. Jeg prøvde å tilknytte en brenner (NEC 3500AG) til SATA-kontakten på hovedkortet via Abit sin SATA/PATA adapter: Serillel2.

    (En "dings" på størrelse med en fyrstikkeske som stikkes inn i brennerens PATA-kontakt. SATA-kabelen plugges inn i denne. Strøm plugges inn i adapteren + brennerens molex-kontakt)

     

    Brenneren gjenkjennes av BIOS, men Win XP Home SP2 vil ikke boote. Det går en progress bar over skjermen en 7-8 ganger før alt stopper. Jeg prøvde bootlog-opsjonen, og av loggen går det fram at alle driverfiler til brennerens IDE-tilknytning blir lastet, unntatt storprop.dll. Kan det være at systemet henger når denne blir lastet?

     

    I beskrivelsen av SATA konverteren står det for bruk av CD/DVD-ROM: "Compatible with SATA controller of Silicon Image on motherboard only". Jeg har Abits eget AI7 hovedkort, og jeg tolket begrensningen slik at det var SATA-kontrollere på tilleggskort som ikke ble støttet. Kortet mitt har SATA-støtte på hovedkortet.

     

    Jeg bruker altså Abit AI7 hovedkort (I865PE, ICH5R) m/ Samsung 160 GB SATA som eneste harddisk,

    NEC 3500AG, Windows XP Home SP2 (nyinstallert på Samsung'en). SP2 var slipstreamet med SP1 på installasjons-CDen til XP.

     

    Ellers har jeg prøvd:

    - Flashet til siste BIOS-versjon

    - Installert siste chipset-drivere fra Intel sine websider

    - IDE controller i combined, enhanced og SATA only mode

    - Sette en IDE-disk på konverteren (funket)

    - Fikk bootet i sikker modus. Jeg fikk lest filer fra en CD i sikker modus.

    - Brenneren fungerer bra med PATA-tilknytning, DMA on.

     

    Nå er det ikke kritisk for meg å bruke SATA på DVD. Nærmest eksperimentering. Men jeg kunne tenke meg en Plextor 716 SATA-versjon. Der er konverteren integrert i brenneren, og testet av Plextor, så det går kanskje bedre.

×
×
  • Opprett ny...