Gå til innhold

CCTSM

Medlemmer
  • Innlegg

    293
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CCTSM

  1. Håper virkelig at det snart kommer noen brukbare (les: ikke M1730 - elendig design) bærbare med enkel 8800 GPU.

     

    Er lei av at selskaper lanserer såååååå raske bærbare, for så å informere diskret om at den bare har 8600-kort. Blæh, XPS M170-en min fra to år siden (7800 GTX) er jo raskere på spill.

     

     

    8800-kort burde da ikke bruke spesielt mer strøm enn mitt 7800GTX - hvorfor er alle (err, de få) maskinene du ser i utlandet med det kortet så sinnsvakt tykke?

  2. Linker fra RSS-feeden gjør at du ender opp på forsiden.

     

    Liker ikke det nye designet i det hele tatt, personlig. Alt for rotete, og den "luftige" følelsen er definitivt ikke der.

     

    Så det blir nok ikke lenger hw.no som startside for meg lenger. Hadde jo vurdert å skifte den ut før dere skiftet design, men dette var jo kroken på døra.

     

    Synd, har hatt hw.no som startside i mange, mange år (5-6, kanskje 7).

     

     

    .. *legger prisguide.no i favorittene og sier seg ferdig med resten av HW-nettverket*

  3. Ser strengtatt ikke problemet ditt. Mailserveren din skal jo i utgangspunktet relaye gjennom din ISP's, så du skal jo ikke ha problemer med å kjøre egen mailserver selv etter sperren.

     

    Vel, kjører definitivt ikke noe relay via ISPen min sin server. Jeg ser på ISPen (Linjeleverandøren, for å være spesifikk - Internet Service Provider er noe vagt tross alt) min som noen som gir meg en ufiltrert, nøytral linje mot resten av verden, med en spesifikk maks opp/ned-hastighet. Har aldri brukt hverken e-post-tjeneste eller noe annet som tilbys.

     

     

    Sender jo uansett via ett av mine egne domener, så vet ikke helt om Lyse ville samarbeid hvis jeg brukte dem som relay.

     

     

    Hmm jeg vet ikke hvor gjennomtenkt dette innlegget var?

     

    Joda, en tanke irritasjon var det jo der. Men punktene mine står jeg fremdeles fast på - en ISP skal levere en ren og pen linje til kundene sine - evt filter som standard med mulighet til å takke nei - uten masse vås, men skal likevel handtere problematiske kunder (spam, etc).

     

    Er imot enhver form for filtrering som kunden ikke kan velge selv. Tror de fleste kunder som har linje til 700 kr/mnd og betaler ekstra for fast IP vet nok om internett til ikke å skape en masse problemer - og de få som klarer det kan man jo tross alt sende advarsler til.

  4. Vel, implementerer Lyse/VKBB blokkering på noen som helst port blir det bråk. Jaaaaaaaaaa, jeg kan sende e-post via ISPen sin server, men har ikke planer om å tilpasse mailserveren min pga idioti fra ISPer. Nei, da blir det en langvarig test av ruteren min sin evne til å handtere flere tusen tilkoplinger hele tiden.

     

    Eller så får de jo redusere abonnementsprisen min, så jeg kan kjøpe en VPN-tunnell til "utsiden" som jeg kan kjøre all trafikk gjennom.

     

     

    Er det ikke, tross alt, nok at punkt #6 eksisterer - blokkering/filter på kunder som spammer? Men neeei, det innebærer jo faktisk at ISPen må jobbe. Kan jo ikke ha noe av det, så vi blokkerer bare hele greia.

  5. Du kom bare borti dekkglasset over sensoren, men det er ille nok.

     

    (Moralen i saken: Vær veldig forsiktig når du jobber inne i kamerahuset)

     

    Hvis det bare er et fettmerke burde dette forsvinne med våt rens; siden du er uerfaren ville jeg nok anbefalt å sende inn kameraet til Canon og få de til å rense det for deg. Koster noen kroner (er ikke sikker på hvor mye), men du vet i alle fall at du får et rent og pent kamera tilbake.

     

     

    Hvis du virkelig har "gjort det store" og skadet dekkglasset må dette skiftes. Koster fort en tusenlapp eller to.

     

    Lykke til - og ikke prøv å fikse dette selv med mindre du er helt sikker på at du ikke gjør mer skade.

  6. VLC har like dårlig ytelse som ffshow, så det er liten vits.

     

    Selv bruker jeg CoreAVC, og er kjempefornøyd med det.

     

     

    Edit:

     

    * For å se hvilken filter/codec som brukes, se hva som popper ut av "Filter >"-menyen når du høyreklikker

     

    * Har du full akselerering på? Videoen din vises jo i printscreen, noe som er uvanlig. Sjekk at du bruker DirectDraw-akselerering (Høyreklikk skrivebord -> egenskaper -> instillinger -> avansert -> feilsøking: sett maskinvareakselerasjon til full).

     

    * Prøv evt. å endre output-modus i Media Player Classic: View->Options->Playback->Output, System Default fungerer som regel, men prøv gjerne de andre også.

  7. Selv kjøper jeg alt som er praktisk å kjøpe på nett (dvs, verdi > portokostnad, ikke matvarer/etc). Bor på en ganske liten plass, så å finne noe lokalt er som regel ikke mulig, dermed blir det mange bestillinger.

     

    Å ja - de fleste lokalbutikkene har mindre enn god service, så jeg føler heller ikke for å støtte dem ved å kjøpe lokalt.

     

     

    Er av den oppfatningen at man først velger hvilken vare man vil ha, så velger man butikken - ikke omvendt.

  8. Cell-CPUen er ikke egnet for vanlig PC-bruk, da den bare har en ekte CPU-kjerne - de åtte SPEene fungerer ikke spesielt godt som generelle prosessorkjerner, kun for spesialfunksjoner.

     

     

    Du blir nok aldri å se en ren Cell-drevet maskin som ikke er beregnet på kun number-crunching, men det blir sikkert å komme Cell-baserte akseleratorkort for spesielt interesserte, akkurat som diverse raytracing/FPGA/og så videre kort som finnes på markedet i dag.

     

    Cell er veldig god på data-intensive applikasjoner, akkurat som en GPU; hvis du overser PPC-kjernen har den vel egentlig mer til felles med en GPU enn en CPU for den del.

  9. Nei, webtjenester er flotte greier. Bruker Google Reader en god del.

     

    Men helledussen. Webtjenester er for web-ting - ville aldri i verden brukt et nettbasert program med mindre det har noe med internett å gjøre.

     

     

    Virker som at verdenen går mer mot "Næææ! Web! Det må jo være bedre!" enn faktisk å forbedre ting. Web 2.0 er overhypet (tenker med gru på en blogg som bruker AJAX for å skifte side, som igjen gjør at du ikke kan legge en spesifikk side i favorittene eller linke til den... bah, ubrukelig dritt. Ja, det har bruksområder, men det er grenser).

  10. Sorry, var kanskje litt for optimistisk. Leste faktisk en rapport på maskiner som populerer begge sidene på kort samtidig. Finner dessverre ikke linken.

     

    Konseptet var at du monterte ett kort oppned og ett rette veien på en holder, så brukte du en stensil med begge sidene side-ved-side, kjørte pick&place, roterte holderen 180*, repeter.

     

    De fleste mobiler av nyere dato som jeg har sett har også mesteparten av komponenter på kun en side, nettopp pga. sjansen for problemer med dobbeltsidig montering av SMD-komponenter.

     

    Når det gjelder SIM-kort... vel, det virket bare så usannsynlig upraktisk å montere SIM-kort i hver mobil, da du allerede har en full link til telefonen under flashing av firmware. Apple bruker visst en spesial-firmware for testing, for så å re-flashe med vanlig FW - var en eller annen person som fikk telefon med test-FW. Men men.

     

    Grei artikkel, uansett.

  11. Vel, en del uttrykk i denne artikkelen er jo rett og slett helt feil.

     

    Kortene sprayes ikke med blykrem. Ikke med krem med blyfritt loddetinn engang.

    I stedet legges det en stensil over kortet med hull der det skal være loddetinn, og så smøres en blyfri loddetinnpasta (tinnpartikler og flussmiddel) over det hele, så fjernes stensilen.

     

    Tviler på at kortet "stekes" to ganger - blir nok påført komponenter og pasta på begge sidene først, da mange komponenter mistrives med hele ovnsprosessen.

     

     

     

    Test-prosessen begynner nok med flere helt automatiserte tester rett etter flashingen av minnet også. Samtale-tester foregår nok helt til slutt, hvis de blir testet på den måten i det hele tatt. Er neppe noen SIM-kort som går inn og ut heller, pga. slitasje.

     

     

    Så det var vel nok flisespikkeri.

  12. De fleste UPSer som ikke er online-saker er som regel 100% stille, med mindre de:

     

    1) Kjører selv-test (min gjør det hver andre uke)

    2) Lader batteriet etter strømbrudd

    3) Leverer strøm under et strømbrudd

     

    Har en 1kVAh APC-UPS som fungerer finfint, men den er en tanke dyr - ca. 4500,-. Fungerer flott i alle fall, men når vifta først starter så hører du det.

  13. Meh, har brukt 25k (i år, fordelt over ca. 7 bestillinger) hos Amentio. De viktige reglene:

     

    1) Amentio svarer aldri på e-post. Ring dem.

    2) Amentio sender ikke nødvendigvis alt som bedriftspakke dør-til-dør.

    3) Amentio gir deg ikke bestanding (alle) sporingsnumrene.

    4) Amentio sender som regel alt innen en uke hvis det er på lager, men de får det ikke nødvendigvis ut øyeblikkelig.

    5) Amentio sin eneste fordel er lave priser. Vil du ha service, kjøp tingene dine andre steder.

     

     

    Blir å fortsette å bruke Amentio til ting man sparer mye på, men andre ting handler jeg andre steder.

  14. Alt er relativt, men de fleste dedikerte lydkort har mye bedre lydkvalitet enn integrerte kort (så å si alle integrerte kortene jeg har prøvd har et helt uakseptablelt støynivå, som leder til sære løsninger (dvs, har et eksternt lydkort teipa til baksiden av skjermen på min bærbare :p).

     

    Ville mye heller hatt et godt lydkort med lite støy og god dynamikk enn det dilldallet som er integrert på hovedkortet.

     

    I alle fall så burde du kunne bruke det uten problemer.

×
×
  • Opprett ny...