Gå til innhold

ayufan

Medlemmer
  • Innlegg

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ayufan

  1. Man legger ikke så mye merke til forskjellen mellom apple skjermen og benq til vanlig kontorbruk. Har ikke fått testet spill på benq skjermene enda så der vet jeg ikke om det er stor forskjell. De skal jo ha raskere responstid, så det kan jo telle for etterslep etc.

     

    Derimot har Benq skjermene mer ujevnt baklys, og rent subjektivt, synes jeg appleskjermen er bedre på bildefremvising. Til film er Benq veldig bra, om man ser ibort ifra ujevnt sortnivå i mørke partier.

    Foten er vel det som trekker mest ned av den fysiske utformingen, med få justeringsmuligheter. Apple skjermen er forsovet i samme klasse her, bare en mer robust fot.

     

    Nå betalte jeg jo 16k for apple skjermen for flere år siden, og den er vel fremdeles et par hakk over benq skjermen.

    Jeg vil si at man får mye for pengene ved å velge en benq skjerm.

  2. Forslagene over var ikke akkurat i samme gate som Ohran, og Love Hina kan bli litt plagsomt i lengden :)

    Mine forslag i relativt samme sjanger som Ohran:

     

    Suzumiya Haruhi no Yuutsu : Helsprø

    Kimi ga Nozomu Eien : Litt mer seriøs enn Ohran, mer drama.

    I My Me ! Strawberry Egg : Morsom sak

    Byosoku 5 centimeter : En film (3 korthistorier), Meget flott visuelt sett, og gode historier

    http://www.animenfo.com for info + reviews.

     

    Om man ønsker klassikere kan man se på feks Maison Ikkoku, Video Girl Ai, DNA2 (fra midten av 80tallet, da jeg starta å se på anime ;)

  3. Jeg har selv klokket inn over 50 timer eller mer på dette spillet, og synes det er en gøy tidtrøyte. Jeg skal være enig i punktene med at kontrollene kan være vanskelige og at det kan være repetativt.

    Dog, så har jeg fått rimelig grepet på kontrollene og kameraet, og følelsen å få slakta de store beista er bra.

    Variasjonen mellom våpenene er enorm, og antallet oppgraderinger til de forskjelllige våpenklassene er rimelig stort.

     

    I alle fall, så synes jeg det er enklere enn første Monster hunter freedom, kjører mer flytende, bedre kontroller, ser penere ut, og har mer innhold.

    Absolutt anbefalt til de som likte første versjon. Ville ikke ha anbefalt det som kjøp til de som er på jakt etter action eller noe lettspilt.

     

    Ser heller ikke at omtalen inkluderer online biten, som absolutt gir spillet en portabel mmo *light* følelse.

  4. Åpne headset kan høres lysere og luftigere ut, billige åpne headset kan også føles som svakere i bassen.

    Lukkete headset vil naturlig være fastere i bassen.

    Når det gjelder selve konstruksjonen, kan åpne headset være bedre å ha på hodet i lengre perioder på grunn av at de ikke trenger å stramme så mye på hodet og det er mer lufting. Åpne headset er derimot ikke så mye egnet ute eller på feks bibloteker da de "lekker" endel mer lyd.

     

    Når det gjelder surroundheadset, baserer de seg på å ha flere små høytalerelementer i selve headsettet. De kan da posisjonere lyden bedre enn ved et tradisjonelt headset.

    Jeg har hørt at man får en god surroundfølelse av dette, så lenge kildematrialet er i god 3d (som de fleste spill er idag).

    Dermot vil ikke en rekke små høytalerelementer gi like god lyd som to store (som vist av den dårlige bassytelsen til Razer headsettet)

     

    Kort sagt, bra til headset gaming, ikke optimalt til film/musikk

  5. Tja, Razer Barracuda er jo et surroundheadset. Har aldri prøvd noen av de, og vet ikke hvor effektive de er i å simulere surround.

    Selv er jeg ekstremt fornøyd med mine Sennheiser HD-650, og har også gode erfaringer med Sennheiser HD-580.

    Ellers kan jo Beyerdynamic DT250-80 være et alternativ.

     

    Men ønsker du et headset med mic, så har jeg ikke noen gode forslag egentlig.

    Bruker et plantronics headset til voicechat når det kreves. Og sennheiseren når jeg nyter musikk/film og ikke ønsker å plage naboene på natterstid.

    hm, ser Beyerdynamic gir ut noen av headsetene sine med mic. Feks DT290-80 . Det ser ut som å være en god sak for det bruket.

  6. Microsoft kastet ut Directsound i Vista, og derfor grunnlaget for EAX. Nye spill vil benytte seg av OpenAL.

    Creative har laget en applikasjon som oversetter fra EAX til OpenAL under Vista. Denne fungerer kun på X-fi kortene. Dette gjør at spill som benytter EAX hørest ut som før med X-FI under Vista, men hørest ikke bra ut på Audigy eller andre ikke creative kort.

    Jeg har ikke hørt om noen spill som blir utviklet med EAX støtte under Vista, og regner med at produsentene går over til OpenAL etterhvert som Vista blir utbredt

  7. Nå er jo EAX en død standard. Det støttes ikke i vista (annet i emulering) og vil ikke komme i nye spill.

     

    Når jeg brukte creative kortet mitt stilte jeg ikke på noe. Bare lot det være i entertainment mode og kjørte spill/video/musikk om hverandre. EQ lot jeg applikasjonene ta seg av.

     

    Driverene vil nok være greie om du bare henter ned basis driverpakken fra creative sine sider og holder deg kun til den uten ekstra applikasjoner.

     

    Slik ser creative kontrollpanelet ut på Vista64

    creativeqw8.th.jpg

    Det er ikke noe mer creative relatert installert med den driverpakken annet enn drivere+panelet.

  8. Driverene jeg bruker til windows vista er minimalistiske. Det er kun et lite kontrollpaner for å justere litt på eax etc.

     

    Om du laster ned kun driverpakka, vil du ikke få masse plagsomme ting i systrayet og ellers i systemet. Det har vært slik med alle creatives produkter en stund. Problemet er vel at går man igjennom installeren så får man mye ekstra med på kjøpet.

     

    Det som er bra med X-Fi, som ingen andre kort har så vidt jeg vet, er "alchemy", en liten app + dll fil som konverterer direct3d lyd til openAL. I windows vista fungerer ikke direct3d lengre, og gjør at eldre spill hørest mye flatere ut i lyden. Med alchemy blir lydbildet som før.

     

    SPDIF passtrough er noe man bruker for å sende DTS audio, AC3 eller lign til ekstern dekoder (reciver/forsterker) for 5.1/7.1 lyd. AC3 og DTS brukes på DVD, HD media, SACD og DVD-A.

    Problemet med X-Fien er at den resampler fra 44.1kHz til 48, og det skaper bare støy når man kjører det over SPDIF til ekstern dekoder. Jeg har prøvd å finne en måte å få det til å fungere på uten hell. Det integrerte lydkortet gjør da samme nytten uten noe kvalitetstap pga digital overføring.

     

    Razer kortet har jeg ikke prøvd, men det vil nok kunne gjøre nytten. Reviewene av den er positive, men der har du et forvirrende kontrollpanel :)

     

    Ellers så har du jo et alternativ i : http://www.hardware.no/tester/lyd/asus_xonar_d2_/42715/1

  9. X-FI er vel det som yter best innenfor spill. Har selv et X-FI fatal1ty, men bruker det ikke lengre pga problemene det har med spdif passtrough. Hvis du skal bruke pc høytalere vil du merke god forskjell på et internt lydkort og et godt standalone kort. Dog har du egen reciver/forsterker og kjører digital signaloverføring vil du ikke legge merke til annet enn muligens preprosseseringen lydkortene kan gjøre (EAX etc)

×
×
  • Opprett ny...