Gå til innhold

kadett

Medlemmer
  • Innlegg

    186
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kadett

  1. Jeg har også en film jeg gjerne vil se igjen, men ikke husker tittelen på. Har veldig lite å gå etter, men jeg mener å huske at det var to partnere undercover og mye korrupte greier i filmen. Den er eldre enn 2008 og nyere enn 2000 (tror jeg) og i slutten av filmen er de i en hytte eller et hus og der blir det avdekket en vegg full av penger.

     

    Jeg veit det er utrolig lite å gå etter, men jeg håper veggen full av penger kan gi noen tips som fører fram :D

     

     

    Det var en veldig bra film husker jeg som var veldig lite forutsigbar

  2. Jeg har en slik jeg skulle ha solgt, men aner ikke hva korrekt pris er. Den stammer fra begynnelsen av 90 tallet og blei kjøpt hos Gjøvik motor for 10 år siden til et crosskartprosjekt. Det prosjektet kom aldri i havn og motoren blei ikke brukt i mellomtiden.

     

    Startet motoren nå idag etter lang tids dvale og alt fungerte slik det skulle. Lettstartet og ikke noen lekkeasjer osv.

     

    For den som ikke veit åssen motor dette er så sitter den i en crossykkel og det pleier ikke å være billige greier uten at jeg skal legge noen føringer på pris.

     

    Noen som har en idè?

     

    Tenkte å prøve meg på 3000kr.

  3. Jeg kom til å tenke på en sak.I bilverden tenker man mye på utslipp og drivstoff forbruk på motorer,men hva med båtverden i Norge.Båtmotorer er forholdsvis rimelige i forhold til biler med tilsvarende motorer,men bruker langt mer bensin enn en bil på veien pga konstant høye turtall.Riktignok blir ikke fritidsbåter brukt like mye som biler i løpet av året,men avlikevel.I vår,sommer og høstmånedene så sluker disse motorene bensin som en tørst hest.

     

    Selv min gamle 15hk jolle slukte mer bensin enn min studentbil med 70hk.

     

    Bare en løs og generell tanke jeg kom på.

     

    Sluker mer? pr time? pr kilometer? pr hk?

     

    Båter blir jo feil å sammenligne med biler.

     

    Men det kan jo tenkes at en liten motor på fult tyn bruker mer enn en stor motor som går på tomgang (men du må ikke si det til miljøvernere) :p

  4. Merkelig miljøpolitikk :dontgetit:
    Den rødgrønne regjeringen innfører en avgift på biodiesel som gjør at miljøvennlig diesel blir vesentlig dyrere enn fossil diesel. Både transportnæringen og miljøbevegelsen har reagert kraftig på avgiften, og nå kan konsekvensen bli at arbeidsplasser i Fredrikstad forsvinner

     

     

    http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/okonom...er-2970225.html

     

    Dobbelt smell for regjeringen der, arbeidsplasser går tapt og folk velger drivstoff som er mindre miljøvennelig.

  5. Er det ikke sunt å ha en viss skepsis til saker og ting også da?

    Må man hoppe på en konklusjon sånn helt uten videre når et flertall sier det?

     

    Det må jo være en grunn til at noen er skeptiske og ikke alle de kan mele sin egen kake. Er utrolig positivt at det foregår forskning på dette men synes det blir litt enspora noen ganger.

     

    Selvfølgelig er det bedre føre var men, det må finnes en grense på hvor langt man kan gå uten å ha mer bevis på at klimaendringene er så radikale som det sies å være.

     

    Noe som er bra med dette er det blir utviklet en helt ny industri som Norge skulle ha hoppa på helst igår...

  6. WOW!! Med den pengesekken som Norge har så kan hvilken som helst bondetuppe takle finanskrisen bra - uavhengig av om det er Halvorsen eller noen andre - så ja, det var virkelig noe å hoppe kjempehøyt for.

    Vi mistet halvparten av formuen våres, takket være Halvorsen klarte vi å få tilbake det tapte. Hun ble også kåret som verdens mest vellykkede finansminister. Det er utrolig at hun fikk oss gjennom finanskrisen så bra.

     

    Vil heller si på tross av Kristin Halvorsen bare for å vende det sure kinnet til og påpeke det at med de verdiene vi bestitter er det vanskelig og ikke kunne ha kommet oss velberget gjennom finanskrisen. Det at vi "mistet" formuen er jo bare tull på sett og vis. Pengene er borte der og og da men vi kjøper oss kraftig opp når markedet ligger nede så verdiene vil komme tilbake igjen. Spørsmålet er jo om vi heller skulle ha investert litt i f.eks samferdsel istedefor å spille med pengene på børsen.

  7. Jeg er stor fan av tanken om at det skal gå ann å kjøpe seg en familiebil på størrelse med passat stasjonsvogn uten at man skal bli skatten ihjel. Det er jo ikke bare veier som dreper men også dårlige biler som ikke er så kollisjonssikker. Tenk bare på alarm ved linje skifte, bilen merker selv når den kommert utafor streken (vel og merke hvis det er en strek der da) å vekker føreren med en høylytt lyd. Kansje det er nok til å vekke føreren å unngå en møteulykke. Kameraer som leser av veiskilt, som registrerer om man kommer for nærme en bil foran deg og bremser automatisk osv osv.

     

    Det er ikke bare bedre vei som kan redde folk men også moderne biler med skikkelig sikkerthetsutstyr.

     

    Men uansett så må man jo ha bedre veier men jeg tror det er mye å hente på bedre bilpark, både miljømessig og det faktum at man sparer liv.

  8. Synes så tydelig at de var de rødgrønne som advarte mot å bruke så mye oljepenger som FrP ville bruke men, nå ser jeg snart ikke forskjell på summene.

     

    Men så bør du jo være svært så fornøyd da?

     

     

    Jeg ville ha FrP/Høyre politikk og det legger jeg ikke skjul på men, jeg tenker mer på valgkampen som ble ført. De rødgrønne hadde jo mange motforestillinger mot å bruke flere oljemilliarder og sa jo gang på gang at det var uforsvarlig å ville føre til inflasjon og renteøkning. Derfor synes jeg det er litt rart når de gjør det selv mot sine egne advarsler.

    Hva skjedde?

     

    Valgkamp skjedde ;)

     

    Vi, enkle mennesker er (innse det!) faktisk såpass enkle at vi kjøper det vi vil høre i en valgkamp, og lar oss lokke og lure, for deretter å lure på hva i innerste hel-heimen som egentlig skjedde. Det gjelder alle politiske sider, kanter og hjørner.

     

    ..men så er det vel en liten forskjell i trykket på bruken av oljepengene, uten at jeg skal påberope meg detaljkunnskap om summene.

     

    Vi og vi....

     

    Var bare så rart at det ikke var noe indikasjoner på dette i det hele tatt under valgkampen. De måtte ha holdt kortene utrolig tett mot brystet for at ingen skulle lekke ut med dette. Kansje de kom på det etter valgkampen også, hvem vet.

     

    Trykket på økonomien bli jo det samme om det er FrP/Høyre som bruker penga eller de rødgrønne (vil jeg tro) men, personelig ville jeg se en litt annen dreining på fokuset. Men jeg må jo få si at de har fått til en del med pengene også selv om jeg savner enkelte ting :)

     

    Det som er det morsomste med dette er at om fire år kommer debatten til å dreie seg om det samme, at de rødgrønne vil bremse bruken av penger og FrP vil bruke mer....

  9. Synes så tydelig at de var de rødgrønne som advarte mot å bruke så mye oljepenger som FrP ville bruke men, nå ser jeg snart ikke forskjell på summene.

     

    Men så bør du jo være svært så fornøyd da?

     

     

    Jeg ville ha FrP/Høyre politikk og det legger jeg ikke skjul på men, jeg tenker mer på valgkampen som ble ført. De rødgrønne hadde jo mange motforestillinger mot å bruke flere oljemilliarder og sa jo gang på gang at det var uforsvarlig å ville føre til inflasjon og renteøkning. Derfor synes jeg det er litt rart når de gjør det selv mot sine egne advarsler.

    Hva skjedde?

  10. Kan da vel ikke være vanskelig å vedlikeholde en vei når den allerede ligger der?

    Skal man bygge den om blir det jo selfølgelig noe annet.

     

    Men det er ikke bare veien man må tenke på heller for det er jo mange veier som hadde kunnet blitt sikrere med skikkelig skogrydding etc der det er mulig. Veien blir jo selvfølgelig ikke bredere av den grunn men hvis ulykken skulle være ute så er det ihvertfall ikke tusen trær å kjøre seg inn i pluss at det blir mer oversiktelig.

  11. Det jeg tenkte var at fylkeskommunen selv kunne få bestemme hvilke veier de ville prioritere istedefor at staten bestemmer det. Derfor mener jeg at det skulle vært øremerket for det er jo ikke tvil om at det er dårlige veier her i landet i alle fylkeskommuner så det er alltid en vei å bruke pengene på.

×
×
  • Opprett ny...