Gå til innhold

coazehr

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av coazehr

  1. Jeg har lest mange tråder med samme feilmelding, men ingen av de ser ut til å hjelpe meg. Jeg har vært vikar på en nettcafe i 2 uker, og (selvfølgelig) dagen før jeg slutter, får 3 av pcene det nøyaktig samme problemet - nemlig feilmeldingen DISK BOOT FAILURE - PLEASE INSERT SYSTEM DISK

    Kan det være et virus? Ville vært merkelig om 5 hovedkort eller harddisker streiket samme kveld.. Pc'ene står ikke på sida hverandre. Jeg var her ikke selv da det skjedde, så jeg vet ikke stort mer.

     

    Når jeg går i BIOS, finner jeg ikke noen harddisk. Jeg reboota akkurat en av de andre pcene som har virket, og nå får den samme feilmeldinga! :(

     

    BIOS: Award Modular BIOS v6.

    Chipset: Intel Grantsdale

    HK: Gigabyte GA-81915G

    CPU: Intel P4 Prescott

    Seagate Barracuda 120gb

     

    OPPDATERING:

    Opptil 7 av pcene hadde samme problemet, hvorav 5 av de "fikset seg selv". Jeg tror det var pga varmen som førte til at harddiskene streiket. Men det er fortsatt noen som ikke fungerer.

  2. Jeg har akkurat byttet ut to defekte deler på dataen til onkelen min. Den ene var CPU'en, den andre HD'en. Når jeg satt den sammen igjen for første gang så fikk jeg innstallert windows osv. Så, når jeg reboota, så står kun dette på skjermen:

    "PROSSESORTYPE AMD XP1800" og "Press DEL to enter setup".Jeg får ikke kommet inn i BIOS, btw, jeg har ikke usb-tastatur. Så byttet jeg cpu'en med en xp1900 ( jeg vet hk'et støtter begge ), og det virket ikke øyeblikkelig. Jeg la meg som en frustrert datareperatør, men morgenen etter startet den jaggu. Alt var bare velstand og jeg kopierte over filmer osv osv, men så skjer samme shiten. Nå får jeg samme meldingen når jeg prøver å boote. CPU'ene har ikke brent seg. Jeg synes det er litt rart at jeg ikke engang kommer inn i bios, eller kan trykke ctrl+alt+delete for å restarte, hva kan problemet være? PC'en har jo trossalt virka rett før dette skjedde. Kan det være en mulighet å resette CMOS?

     

    Takk for alle henvendelser og svar :)

×
×
  • Opprett ny...