Gå til innhold

maca

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av maca

  1. Noen som har forslag til hvordan jeg skal feilsøke? Brenneren leser hverken CD eller DVD plater. Når jeg setter inn en plate skjer ingenting, velger jeg "utforsk" får jeg beskjed om å sette inn en plate i stasjonen.?!?! :hmm:

    Har oppdatert firmwire fra NEC etter at problemet oppstod, men ingen endring har skjedd.

    Noen her som har glupe meninger om hva jeg bør finne på? Alternativet er jo å skru ut brenneren og teste den på en annen maskin, men finnes andre muligheter for å finne ut om at det virkelig er brenneren som er gåen?

     

    Takk for svar folkens!

  2. Noen som har forslag hvilket tv-kort jeg bør kjøpe eller om jeg bør kjøpe ett i det hele tatt med de spesifikasjonene denne gamle sliteren av en Dell PC som jeg har? Den har en totalpakkeløsning som Dell ofte har med skjermkort, lydkort og hovedkort i ett. 256 ram, pentium 3 (1Ghz) prosessor.

    Tv'n røyk og jeg har ikke planer om å kjøpe ny tv med en gang da neste tv jeg skal ha er en LCD-tv. Derfor tenker jeg å klare meg med å se på tv gjennom pc'n min, men er usikker på hva kort man bør gå for, eventuelt om det vil funke dårlig med den pc'n jeg har idag.

    Noen som har tips eller guidelines til hva jeg bør gjøre (utenom å cashe ut for en ny tv da...)

    ??

  3. I likhet med trådstarter har jeg selv en ECS G220, men med 512 ram. Er kjempefornøyd med laptopen og det er mange misunnelige blikk å få med den foran meg på skrivebordet.

    Takk for tilbakemeldingen angående batteristørrelsen, Rikardo, veldig greit å vite. Ellers, så kan jeg legge til at webcameraet som er integrert i skjermen fungerer bra og er jo en kjekk ekstrating som er en del av laptopen. Det er jo stort sett bare ASUS som inkluderer webcam i skjermrammen på laptoper solgt i det norske markedet så vidt meg bekjent.

    Jeg vil også legge til at maskinen er veldig stillegående, men det er mulig jeg er tunghørt... :D neida....

  4. Jeg har også kjøpt samme maskinen og sitter igjen med samme inntrykket som rikardo. En solid laptop med et stilig design. Anbefales!

     

    Kan likevel legge til at jeg måtte sende den på reparasjon pga at tastaturet var ikke tilstrekkelig festet på ene siden. Det var snakk om 1 mm, men det var nok til at det var litt irriterende å skrive.

     

    Multicom tok servicen på den uten noen diskusjon (skulle jo bare mangle da), men de har vært effektive og hyggelige i hele serviceprosessen. Man kommer langt med å være servicemindede.

     

    Rikardo, hvor stort er det "store" batteriet? Stikker det ut fra laptopen bak?

  5. Har selv nettopp handlet meg en Elitegroup G220 fra Multicom og er meget fornøyd med servicen så langt - nå har de jo riktignok bare solgt maskinen til meg og i den delen av prosessen er vel service upåklagelig hos de fleste nettbutikkene...

     

     

    Så da gjenstår det bare å se hvor fornøyd jeg er når jeg pakker ut maskinen imorgen hvis posten bare klarer å få den fram. Maskinen er jo så liten at det er vel lett å rote den bort i postgangen.

  6. Har en laptop fra Acer som jeg kjøpte hos PS Data for litt over et halvt år siden. PC'n fungerer bra den, men har oppdaget et 1 cm lang flenge i festet mellom skjermen og selve laptopen. Dette utgjør ikke noe problem akkurat nå, men jeg er bekymret om at denne flengen kan bli større. Den er veldig liten og synes knapt - kun når jeg åpner og lukker skjemdelen. Laptopen har ikke vært fraktet mye på og har vært behandlet med omhu og jeg mener den flengen har vært der hele tiden, eller at det er en svikt i materialet. Laptopen har ikke fått noe støt mot seg slik at dette har oppstått (men det er jo min mening).

     

    Det jeg undres på, er at hvis jeg sender denne som en garantisak, vil det bli ord mot ord her og jeg bare må håpe på Goodwill fra Acer sin side om at dette blir fikset på garantien, eller vil de bare hevde at dette er skade som jeg har påført den? Det er nemlig ingen skrammer eller tydelige tegn på at den er blitt fysisk skadet av en ytre påkjenning.

  7. TV2 Hjelper deg hadde nylig en sak hvor et ektepar hadde funnet en chartertur på Apollo sine nettsider som var priset så billig at det "nesten var for godt til å være sant". Prisen var ca.5000, mens turen egentlig kostet 25000,-. Dette var et resultat av en feil med Apollo sine nettsider. Ekteparet fikk bekreftet pris per mail, samt at det kom en bekreftelse per vanlig postgang også. Da de noen dager senere fikk fakturaen i posten, så var prisen 25000,-

     

     

    Altså, her er det samme sak vi snakker om. Utfallet av saken var at Apollo nektet å gi ekteparet for turen for den prisen, men tilbød dem turen for 50 % avslag og oppgradering til en høyere hotellklasse.

    Jeg skjønner godt at disse tok saken videre da det finnes reisetilbud idag som er sinnsykt billige, men at det skal finnes plasmaskjermer i 42" klassen til knappe 2000,-... ohlala... nei, bare spar deg bryet med å klage Dell inn for forbrukerrådet.

  8. Etter brukernes egne erfaringer med de to ulike leverandørene, så må jeg bare henge meg på de andre i denne tråden og si at du bør gå for Netshop.

    - Har ikke selv handlet fra noen av de to nevnte, men ut fra det jeg leser hadde jeg ikke vært i tvil om at Netshop ville blitt mitt valg.

  9. Har selv en Acer Aspire 1355 LC som for tiden er inne på service. Gikk greit å kontakte Acer support, snakket med en svensktalende herre.

    Fikk sendt avgårde maskinen, og 2 dager senere ringte Acer og fortalte at de var igang med å teste den, men at de hadde noen tilleggsspørsmål til meg.

    Har ikke fått maskinen tilbake ennå, men tar det som et positivt tegn at de har startet testing av maskinen samme dagen som de antakeligvis fikk den. Nå håper jeg bare på at maskinen min virker 100% når jeg får den tilbake. :yes:

     

    Foreløpig ikke noe vondt å si om Acer sin support!

  10. Har selv en Acer 1355 LC og er utstyrt med de samme knappene du refererer til, dog ikke alle maskinene i 1350 serien som er utstyrt med WLAN. Min var ikke det og måtte kjøpe et i tillegg.

     

    Ellers, så må jeg si at denne maskinen ikke har vært mitt beste kjøp da 3,7 kg er vel mye å slepe rundt på, samt at maskinen min for tiden befinner seg hos Acer Support. Håper du ikke har betalt for mye for den. Jeg kjøpte en demomodell i aug.04 for 7495,- NOK, så prismessig var den et bra kjøp, men kort tid etter var det jo et prisras på alle laptoper, så jeg aaangrer vel liiitt...

  11. Har vært i kontakt med Acer Support, og de anbefalte å kalibre batteriet 3 ganger, for å se om problemet bedret seg. Maskinen er mer stabil nå, men opplever fortsatt at datamaskinen henger seg ved enkelte anledninger slik at omstart er påkrevd.

    En kamerat av meg sjekket minnebrikkene i maskinen med et el.annet program, men kunne bare konstatere at disse fungerte utmerket.

     

    Siste anbefalingen fra Acer var å oppdatere BIOS, men jeg har seneste updaten.

     

    Noen som føler de kan hjelpe? Jeg blir jo nødt til å henvende meg til Acer igjen siden problemet vedvarer. Vet dere hvor lang ventetid vil være ved innsending av laptop for reparasjon?

     

    Takk for svar!

  12. Jeg har en Acer Aspire 1350 som veldig ofte henger/fryser rett etter oppstart. Laptopen var kjøpt i august og dette problemet har eksistert siden jeg fikk den. Jeg har formatert laptopen og lagt inn programmer på nytt for å sjekke om det er noen programmer som forårsaker denne feilen, men dette skjer likevel.

     

    Mistanken min mot at det kan være en feil med hardware på denne maskinen er åpenbar etter min (ikke for datakyndige) mening, fordi sjansen for at maskinen henger er størst når maskinen går på batteri og ikke med vanlig strømforsyning.

     

    Er det noen i forumet som har noen vettuge ideer til hva årsaken kan være?

×
×
  • Opprett ny...