Gå til innhold

Electrolite

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Electrolite

  1. Henger meg på denne tråden:

     

    Sitter og venter på et GeForce gtx 280 kort som kommer i posten. Ellers har jeg:

    Core 2 Quad Q6600

    2 x SATA harddisk (250 + 500GB)

    1 x DVD RW

    4 GB RAM

     

    Holder det da med en 500W NorthQ PSU? Si ja er dere snille :)

    Dette er vel min PSU: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=332660

     

    Den 8-pins 12V-kabelen er vel også den som kreves "ekstra" til 280-kortet håper jeg?

     

    På forhånd takk for informative svar :)

  2. Takker for svar, ble litt klokere nå :)

     

    Synd det ikke er mer "standard" med både AGP og PCI-E på hovedkort nå, på samme måte som de fleste hovedkort har både S-ATA og vanlig ATA... lite brukervennlig, spør du meg, så jeg kjøper heller AGP hovedkort nå så får jeg heller bytte ut hovedkort ggjen når jeg engang må ha nytt GFX kort.. tungvindt men men.

  3. Jeg skal oppgradere PC'n min litt tenkte jeg, har følgende nå:

     

    Soltek hovedkort

    Intel P4 2,4 GHz CPU

    2 x 512mb PC2700 DDR-RAM

    ATI x800 Pro AGPx8 VIVO

     

    Jeg tenkte på AMD64 3500+ eller 3700+ (fikk nylig anbefalt sistnevnte da den har større cache og er et bedre kjøp?). Trenger et hovedkort som støtter dette og AGPx8 (som tydeligvis utelukker PCI-E? :( ), samt ny ram som passer med (nøyer meg med 1024 fremdeles).

     

    Hadde satt pris på noen innspill angående CPU, samt forslag til gode/rimelige hovedkort (jeg er ikke av typen som overklokker i øst og vest, så trenger ikke ta hensyn til noe sånt).

     

    På forhånd takk :blush:

  4. Var ikke ute etter ny prosessor. Er forøvrig mulig at det holder å kjøpe bare kjølepasta, rense ordentlig å påføre denne osv? Eller vil en ny vifte kunne utgjøre betydelig forskjell? (bruker den som fulgte med nå, sikkert no standard Intel CPU vifte)

  5. Hei, min Intel P4 2,4 GHz trenger ny CPU vifte (socket 478), hva anbefales? :)

     

    Og hva trenger jeg forøvrig for å rengjøre CPU/kjøleelement før jeg legger på ny kjølepasta? Evnt også tips til påføring av kjølepasta?

     

    Svar (eller linker/referanser) mottas med stor takk :)

  6. Har du god råd, så vurder en raptor (10 000 RPM), helst 74GB-versjonen

    Mye å hente på riktig intalsjon også (en partisjon for win og kun win, og en egen temp partisjon)

    Hva mener du med temp partisjon? Og skal ikke engang programfiler ligge på samme partisjon som OS? Blir jo alltid opprettet Programfil mappe på samme partisjon som Win...

  7. Skal kjøpe meg ny harddisk (250 GB ATA, HK støtter ikke SATA), og har planer om å bruke denne som systemdisk (bytter ut min gamle 80 GB).

     

    Er det noen spesielle hensyn jeg må ta når jeg plukker ut en systemdisk enn ellers? Eller er det bare å gå etter de samme kriterier jeg ville brukt ellers når jeg kjøper meg ny disk?

     

    Har en p4 2,4 GHz CPU, Win XP Pro SP 2, 1024MB RAM

     

    Svar mottas med takk (evnt ref til andre tråder hvor dette er tema, fant ingen)

     

    :)

  8. Feilposta vel denne inn på "Kabinetter", så jeg lager en ny post her, admins får ha meg tilgitt for å lage samme tråden på to forskjellige forum :blush:

     

    Kan en for svak strømforsyning føre til at hele systemet "fryser"? Jeg har problem med at PC'n "henger" seg, det vil si, bildet fryser, ingen input hjelper, og så sier det "PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP..." helt til jeg trykker reset knappen, som er det eneste som virker (eventuelt trekke ut strømkontakten).

     

    Kan en sånn feil være på grunn av for svak strømforsyning? Er usikker, i og med at det durer i vifter og HD'er og greier fortsatt selv om systemet fryser.... har nylig kjøpt et x800 Pro kort, og det er etter installasjon av det at jeg har hatt problemer. Det hender også at systemet bare rebooter helt spontant (har så langt bare hendt når jeg spiller Battlefield 1942).

     

    Hjelp :cry:

  9. Setter pris på at folk prøver å hjelpe, uansett, men les topic om igjen. Jeg spør om de(n) feilen(e) jeg har opplevd kan forårsakes av for svak PSU, jeg spør ikke om hva annet som eventuelt kan forårsake det... alt jeg egentlig trenger er et ja/nei :blush:

     

    EDIT: Jeg opplever samme feil både med en 400W Q-TECH PSU og en 360W Chieftech PSU (dog har sistnevnte PSU vært gjennom et lite uhell og er nok ikke helt pålitelig når det gjelder ytelse...)

  10. Kan en for svak strømforsyning føre til at hele systemet "fryser"? Jeg har problem med at PC'n "henger" seg, det vil si, bildet fryser, ingen input hjelper, og så sier det "PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP..." helt til jeg trykker reset knappen, som er det eneste som virker (eventuelt trekke ut strømkontakten).

     

    Kan en sånn feil være på grunn av for svak strømforsyning? Er usikker, i og med at det durer i vifter og HD'er og greier fortsatt selv om systemet fryser.... har nylig kjøpt et x800 Pro kort, og det er etter installasjon av det at jeg har hatt problemer. Det hender også at systemet bare rebooter helt spontant (har så langt bare hendt når jeg spiller Battlefield 1942).

     

    Hjelp :cry:

  11. Kanskje det henger igjen drivere fra ditt gamle skjermkort?

    Dette vil særlig kunne være et problem dersom du hadde skjermkort fra annen produsent før (Nvidia etc).

    Forsøk et driver uninstall-utility.

     

    Hva med å formatere PCen.

    Dersom du ikke ønsker å måtte installere alt på nytt, kan du jo ta ut system-disken din og lage en test-installasjon på en annen disk, bare for å se om en fresh installasjon hjelper.

    Hadde nVidia tidligere, men brukte DriverCleaner som anbefalt på dette forumet. Fant derimot ut i går at jeg hadde utført instruksjonene på feil måte (hadde unnlatt å gå inn i SIkkerhetsmodus). Har gjort dette nå, skal teste i dag.

     

    Forøvrig, det nVidia kortet jeg hadde før var av fabrikant ASUS, og jeg brukte til tider ASUS sine egne drivere. Kan det tenkes at ASUS la inn noen drivere som ikke DriverCleaner fant når den ble bedt om å fjerne nVidia?

     

    Formatering er absolutt siste utvei for min del :nei:

  12. Har du tenkt på om kanskje du har for lite minne generelt på maskinen din. Har testet dette ut med et eldre ati pro basert kort.

    Jeg har 2 x 512 = 1024 mb DDR-RAM PC2700... skulle tro det holder?

     

    Det er en slags ATI-tweak for Doom3, finner den f.eks hos Beyond3D. Har du prøvd den?

     

    Nei det har jeg ikke, kan prøve den. Men nå går jo heller ikke Far Cry knirkefritt...

  13. hvordan er det med kjøling?

     

    er det tilstrekkelig luftgjennomstrøming i kabinettet, slik at grafikkortet ikke blir overopphetet?

     

    Det var noe jeg tidlig tenkte på, og etter det (og inntil jeg løser problemet) kjører jeg med åpent kabinett, så skulle tru det var nok luftgjennomstrømming ja :yes:

     

    installer annen driver, den som gjør det

     

    Med dette så mener du en eldre versjon av Catalyst? For jeg har jo testa både Catalyst 4.8 og nyeste Omega driver.

     

    Prøv å formater

     

    Det gidder jeg neppe, men jeg kunne kjørt en repair av windows, vil det kunne hjelpe? :ermm:

×
×
  • Opprett ny...