Gå til innhold

Batigol

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Batigol

  1. Hei,

    Jeg har i en periode nå hatt det slik at når jeg slår på PC så går det noen minutter og så begynner den å lage en høy stygg durelyd. Det jeg da gjør er at jeg slår av PC. Når jeg så slår PC på igjen, så er lyden borte.

    Denne lyden kommer altså kort tid etter at PC er slått på. Lyden kommer aldri når PC har stått på lenge. Jeg tror ikke det har med viften å gjøre, for lyden er høyere enn det. Min PC er HP 15-da.  

    Er det noen som har en teori om hva lyden kan komme av? 

     

  2. Hei,

    Jeg skal kaste en minnepinne. For å unngå at sensitiv informasjon havner i uvedkommendes hender har jeg brukt verktøy til å ødelegge den. Jeg har lagt vet et bilde av minnepinnen som illustrerer hvor mye jeg har ødelagt den.

    Er det noen som vet om det er tilstrekkelig det jeg har gjort, eller kan jeg fortsatt risikere at noen klarer å hente ut info herfra?

     

    20221227_100605.jpg

  3. 4 hours ago, Thor. said:

    Tastatur lagrer ikke det du skriver, den bare sender det til PC-en som så håndterer dataene for deg.

    Eneste komponentene som kan inneholde sensitive data er harddisker, SSD, M.2, minnepenn, optiske medier osv..

    Takk for svar. Grunnen til at jeg begynte å lure på dette er fordi jeg har forstått det slik at noen all-in-one printere kan lagre mindre mengder informasjon. Jeg lurte altså på om det samme kunne være tilfelle for noen tastaturer. Men da vet jeg altså at det ikke er slik, så takk for hjelpen!

  4. 30 minutes ago, spetter said:

    Kontakte IBAS, som holder til i Kongsvinger ? Om du syns bildene er verd egenandelen på 6-8000 kr ?

    Bildene er egentlig ikke så viktig. Jeg er nå mest interessert i å finne ut om det er en løsning på problemet. Jeg har aldri tidligere vært bevisst på at man kan miste filer permanent hvis man trykker angrefunksjon på skrivebordet.

    Jeg er veldig nysgjerrig på om det finnes en enkel løsning.

  5. 3 minutes ago, geir__hk said:

    Virker uansett som om du har gjort ting i en rekkefølge som MS aldri har tenkt på.

    Støtter spetter i at Ibas trolig er eneste måten å kanskje gjenopprette bilder på. Det forutsetter at dataene ikke er overskrever (mao. du må unngå å bruke PC'en).

    Ja, jeg var egentlig ferdig med å overføre bilder fra telefon til PC. Og så holdt jeg på med en helt annen operasjon på skrivebordet. Det var mens jeg holdt på denne operasjonen at jeg brukte angrefunksjonen. Og så var jeg for ivrig og trykket itt for mange ganger på ctrl + z slik at det jeg hadde gjort med bildeoverføring litt tidligere ble reversert. Men siden telefonen ikke lenger var koblet til forsvant bildene.

    Det jeg har lært er å aldri bruke hurtigtaster for angring mens jeg er på skrivebordet eller i file explorer.

  6. 14 minutes ago, geir__hk said:

    Tipper at filer kan overføres en vei, men ikke andre.

    Litt merkelig dog at en bruker faktisk kan slette filer fra en usb-enhet på denne måten. Mulig en windows-bug som gjør at filene ikke blir overført tilbake ved kontroll-sett.

    Da har du (og forhåpentligvis mange fler) lært at det er farlig å flytte filer fra telefon til pc.

    Problemet i mitt tilfelle var at jeg hadde koblet fra telefonen. Og så brukte jeg angreknappen. Filene som da hadde kommet fra telefonen hadde ikke lenger noen usb-enhet å vende tilbake til. Virker som de har havnet i et ingemannsland.

  7. Hei,

    Jeg har mistet noen bilder fra PC pga. en tabbe og lurer på om noen vet om det finnes en løsning. 

    Det som skjedde var at jeg overførte noen bilder fra telefon (Samsung Galaxy S9) til en nyopprettet mappe på skrivebordet. Deretter trakk jeg ut kabelen slik at telefonen ikke lenger var koblet til PC.

    Kort tid etter ønsket jeg å angre noe jeg hadde gjort på skrivebordet. Jeg trykket da litt for mange ganger på ctrl + z med den konsekvens at den nyopprettede mappen og bildene jeg nettopp hadde overført fra telefonen forsvant fra skrivebordet. Jeg sjekket papirkuven, og der var de ikke. Jeg forsøkte å få de tilbake med å trykke ctrl + y. Da kom mappen tilbake, men ikke innholdet. 

    Er disse bildene tapt for alltid? Eller er det en måte jeg kan få de tilbake på?

     

     

     

  8. Hei,

     

    Jeg har liggende en harddisk som tilhørte en PC fra midten av 1990-tallet. Jeg skulle gjerne koblet den til en laptop for å se hva som er på den. Jeg har et harddiskkabinett beregnet for 3,5´´, men får den ikke til å passe der. Jeg har lagt ved et bilde av harddisken.

     

    Finnes det noe utstyr jeg kan kjøpe som gjør det mulig å koble den til laptop?

     

    post-525112-0-98339500-1563730837_thumb.jpg

  9. Noen grunn for at du skal kaste maskinen? Det er fortsatt en brukbar maskin i dag.

     

    Men ødelegger du harddisken er du trygg ja.

     

    Jeg skal kaste den fordi den fungerer dårlig. Den låser seg veldig hyppig, og det tar da ofte lang tid å få den på igjen. Forsøkte en "Fresh start" av Windows uten effekt. I tillegg er batteriet helt ødelagt.  

  10. Det er andre steder det ligger lagret informasjon på en laptop med harddisk, men dette er ikke brukerdata, men systemdata som ikke er sensitive for privatpersoner.

     

    Det du bør forsikre deg om er at det ikke ligger noe solidstate-minne som f.eks M2 NVMe eller mSATA kort eller annet flashminne som f.eks inneholder cache.

     

    Tipper du er rimelig trygg med det du har gjort så lenge maskinen bare inneholder HDD som lagringsmedie. Husk å tømme evt optisk stasjon for brent CD eller DVD. Antar du selv om har sett om det var tilfelle eller sjekket det før.

     

    Om du spesifiserer produsent og maskinmodell er det enklere å gi deg et mer spesifikt svar.

     

    Takk for grundig svar!

     

    PCen er av typen Asus R510LAV-X0402H. (Kjøpt i januar 2015). Gjør dette at du kan gi et enda mer spesfikt svar?

  11. Hei,

     

    Jeg skal kaste en bærbar PC. For å unngå at private filer havner i uvedkommendes hender har jeg tatt ut og ødelagt harddisken med en hammer.

     

    Er det andre komponenter i PCen som kan inneholde filinformasjon eller kan jeg trygt kaste resten av PCen som den er?

×
×
  • Opprett ny...