Gå til innhold

Cake573

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cake573

  1. Greffen skrev (På 18.8.2020 den 14.28):

    Heisann! Lurte på om det er mulig å få litt tips til intervjuet til PHS opptaket. Søkt i år (2020), men kom ikke inn. Ble jo spesielt med telefonintervju i år også, hvor muligheten til å se ansiktsuttrykk og kroppspråk samt "se" søkeren ble eliminert.
    Har også søkt tidligere og har dumpet på intervjuet fordi jeg scoret svakt på enkelte kompetanser. Har ringt inn for å få en utvidet begrunnelse, men fikk da et vagt svar tilbake. En bekjent  som går på phs ga meg tipset om å "bare være seg selv" som ikke hjelper stort til personlig utvikling.
    Politi er målet og gir meg ikke før jeg kommer inn, men skal jo innrømme at det begynner å bli kjipt..

    Har sett her at enkelte skriver at man "ikke snakker" om det man får på intervjuet fordii enkelte søkere pugger spørsmål og svar. Det syns jeg også er dårlig, fordi det hjelper jo lite når man faktisk skal stå i en situasjon! 

    Vil prøve å forbedre det jeg er svak på så om noen har noen tanker rundt om de forskjellige kompetansene, hva som er spesielt viktige ting å fokusere på, eventuelle fallgruver?
     

    Hilsen en litt skuffet og nedfor gjentatt phs søker

    Det å faktisk «være seg selv» er nok det beste tipset du kan få, da det hovedsakelig er deg det handler om på intervjuet. 
     

    Et lite tips fra meg: skaff deg en jobb hvor du jobber med mennesker. Som feks psykiatri, omsorgsbolig, avlastningshjem, eldresenter osv. Jeg har selv jobbet mange år i psykiatrien, og er det en plass jeg virkelig modnet til og ble reflektert, så er det etter å ha jobbet med mennesker som ikke har det så greit.
     

    Det er viktig at du tar til deg tilbakemeldingene og «svakhetene» fra intervjuet, og jobber med dem. Får du beskjed om at du mangler litt modenhet, ja da jobber du spesifikt med det. Hvilke spørsmål som blir stilt på intervjuet, eller hva andre svarer på dem har null å si. Det som er viktig er hva nettopp du svarer på dem. 
     

    Gå igjennom alle punktene som vurderes under intervjuet, og reflekter om dette er punkter du kjenner deg igjen i/eller ikke. Syns du det er vanskelig, så får du noen som står deg nær til å gi deg tilbakemeldinger. Da vet du hva du burde jobbe med, og ikke.

    Masse lykke til i prosessen. Det er absolutt verdt det! - hilsen en som måtte ta opp fag i 3 år

    https://www.politihogskolen.no/bachelor-politiutdanning/opptakskrav/egnethetsvurdering/

    • Liker 2
  2. Med tanke på smittesituasjonen her i landet så syns jeg det er på sin plass å avlyse fadderuken. Ja, det er veldig kjedelig, og hadde selv gledet meg masse til dette, men starten på skoleåret hadde blitt så langt mye kjipere hvis en eventuelt smitte skulle ha spredd seg blant elevene i løpet fadderuken..

    Skal også sies at den ikke er totalt avlyst  ?;

    «Vi vurderer nå å få til et arrangement på campus med førsteårsstudentene, hvor formålet er at disse skal bli kjent på tvers. Det vi alle er opptatt av, er at det skal være et godt læringsmiljø, og særlig for førsteårsstudentene som kanskje ikke kjenner så mange, sier Tolloczko.»

    Det blir nok bra uavhengig om det er fadderuke eller ei. Jeg gleder meg hvertfall ikke noe mindre til skolestart enn hva jeg gjorde for en uke siden ?

    • Liker 1
  3. Champ1 skrev (9 minutter siden):

    Kanskje dumt spørsmål - men hvorfor får de avslag i b2? 

    Vil anta det er pga. Interessekonflikt. Hvis du feks jobber i psykiatri og politi innenfor samme sektor kan du risikere å måtte «jobbe» med samme person, men i forskjellige roller, og det å tjene en interesse kan innebære å jobbe mot en annen. Ser også for meg at det fort kan bli generelt mye kluss ?

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  4. Noen tidligere eller nåværende studenter med tips/erfaringer i forhold til PC/Mac bruk under studietiden? Har allerede en mac, men den begynner å synge på siste verset og tenker å investere i noe nytt. Noen anbefalinger? ? 

    Trenger ikke koste allverdens og har absolutt ingen behov for å punge ut 10k+ for en ny Mac. Er det noe jeg absolutt IKKE burde kjøpe eller styre unna? 

  5. Gapahuken skrev (15 minutter siden):

    Ser ut som om det var 265 personer som ikke besto intervjuet:

    Det var 3459 som søkte bachelor i politiutdanning i år. Etter å ha fått godkjent alle opptakskrav, og blitt funnet egnet til politiutdanningen, satt Politihøgskolen igjen med 535 kvalifiserte søkere i konkurransen om 400 studieplasser

     

    Hvor ser du dette? ?

  6. Champ1 skrev (9 minutter siden):

    Nå føler jeg alle som er aktive her nå er inne og  oppdaterer for å se om noen skriver de har fått svar ? jeg gjør hvertfall det. Kanskje jeg skremmer noen nå ??

     

    Gapahuken skrev (1 minutt siden):

    Haha gjør akurat det samme! :)

    lykke til!!

    Jepp.. Kan vel i teorien komme når som helst! Lykke til folkens ??

    • Liker 1
  7. Nordmann1990 skrev (Akkurat nå):

    Hei, hvordan fungerer samordna opptak. Dersom jeg har Oslo som første valg og ikke kommer inn på grunn av karakterer. Vil jeg konkurrere på lik grad i de andre studiestedene? 

    Jepp.. Eneste betydning mtp. Valgrekkefølgen din er at hvis du kommer inn på førstevalget ditt, så forsvinner muligheten til å komme inn på andre og tredjevalg etc.. 

  8. Oboi skrev (13 timer siden):

    Hva tror folk man minimum må ha i snitt for å bli tilbudt skoleplass i år? Vet selvsagt at det bare blir synsing, men spent på å høre va dere tenker.

    Syns det er veldig vanskelig å ta stilling til i og med at årets opptak er ulikt tidligere år. Selv tror jeg snittet øker noe, men ikke all verdens. Selv om kravet for innkallelse til intervju var forholdsvis høyt, så mener jeg å huske at 800 (som ble kalt inn) er en del mindre enn hva det har vært tidligere. Så hvis «strykprosenten» er stabil antar jeg at PHS  sitter igjen med færre kvalifiserte søkere enn tidligere. Samtidig så ser jeg for meg at majoriteten av søkere til PHS ligger nogenlunde rett over karaktersnittet for å komme inn. Men dette er kun spekulering fra min side.
     

    Skal også sies da Kongsvinger (med sine 330 plasser?) ble lagt ned ble det følgende økning på de ulike skolene;

    Oslo: 0,5 - Stavern: 0,6 - Bodø: 1,6

     

    Jeg selv har 52,4 i snitt og har søkt alle tre skolene ?? 

    • Liker 2
  9. Covid19 skrev (7 minutter siden):

    Hei

    Er det noen som vet om vi vil få vite om vi ble stemplet egnet/ikke egnet etter telefonintervjuet? Mener jeg leste en plass at man ikke fikk beskjed før man eventuelt får avslag på samordna opptak rundt 10 juli. Men husker ikke hvor jeg leste det.

    Syntes det er kjipt om vi må vente kanskje 1.5mnd for å finne ut av det hvis de allerede har svaret.

    I fjor var det slik at man fikk en mail første uka i juli om man fikk avslag. Dog hvis man ikke hørte noe denne uken var man kommet igjennom egnetheten. 

  10. anonym99X skrev (5 minutter siden):

    Okei, takk for svar alle sammen. Har rett under 60 studiepoeng nå, regner med at det ikke øker såå mye ? 

    Har enda et spørsmål - må jo holde liv i gruppa her. Lav bom er den øvelsen jeg sliter mest med. Er det noen som har noen tips til øvelser som styrker muskelgruppene man bruker i denne øvelsen? Har jo ikke tilgang til bom så ofte. Har prøvd tynn stang og benk på treningssenteret, men dette er jo en del tyngre og da klarer jeg ikke. Så får ikke trent noe særlig med det. 

    Hmm generelle dra/trekk øvelser til rygg. Feks nedtrekk. Nå vet ikke jeg utgangspunktet ditt, men ville også kanskje slengt inn noen biceps øvelser? Er du usikker ville jeg skaffet meg en treningspartner som kan hjelpe deg eller evt betalt 500kr for en PT time med fokus på målet ditt. Et tips; start så fort som mulig. Tiden flyr og det er bedre å komme mer enn forberedt enn i grenseland ?

  11. anonym99X skrev (23 minutter siden):

    Okei, men hva er da dette følgebrevet man skal sende inn? 

    Og i forhold til opptakene: da betyr det at man vet at man kommer inn den dagen man eventuelt består opptakene dersom man har har snitt langt over fjorårets snitt? 

    Følgebrevet er vel i forholdt til tidligere kontakt med politiet hvis jeg husker riktig.
    Hvis du består både fysiske tester og blir funnet egnet av opptaksnemnda i intervjurunden, så ja. Skal sies at det får du ikke vite før første uka i juli, og ikke en konkret dato, så er som oftest veldig mye usikkerhet før man endelig får det bekreftet fra samordna

  12. Følgebrevet er vel i forholdt til tidligere kontakt med politiet hvis jeg husker riktig.
    Hvis du består både fysiske tester og blir funnet egnet av opptaksnemnda i intervjurunden, så ja. Skal sies at det får du ikke vite før første uka i juli, og ikke en konkret dato, så er som oftest veldig mye usikkerhet før man endelig får det bekreftet fra samordna

  13. anonym99X skrev (1 time siden):

    Og enda en ting jeg ikke helt forstår: er det sånn at de først sjekker fysiske tester og egnethet på opptakene, og så tilbyr de plasser til de med best snitt av de som har bestått opptakene? Eller kan en med dårligere snitt komme inn ovenfor en med bedre snitt dersom førstnevnte gjorde det bedre på egnethetsvurderingen? Tenker i forhold til at snittet i Oslo ligger på over 50 poeng, mens man kan komme på opptak med langt dårligere snitt enn dette. 

    I første omgang så er det vel vandel samt helseattest som avgjør om du kommer videre til opptak og ulike tester. Jeg minst å huske at ingen med under 4,3 i snitt (tipper noe høyere i år)ble kalt inn til opptak i fjor. Består du fysiske tester avtaler du deretter intervjurunde. 

  14. Til alle søkere i 2020. Lykke til!! Søkte i fjor, men havnet dessverre på venteliste.. Tatt opp en del fag og forsøker igjen i år ??Til dere som holder liv i forumet og svarer på alle spørsmål, takk ?? Deres erfaringer rundt opptaksprøver, intervjuer og generelt det meste er gull verdt for oss nervøse søkere! 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...