Gå til innhold

chribrom

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av chribrom

  1. Hvis du betalte full leie den første måneden, så tolker jeg det som at du betaler forskudd fra 15. til 15. og at du da 15. desember bare skal betale inn halvparten, tilsvarende frem til 1. januar. Dersom du derimot betalte halv månedsleie den første måneden du flyttet inn, så betaler du fullt den 15. desember. Alt gitt at du sa opp 1. oktober og har avtalt utflytting 1. januar ofc
  2. Du får 2 tilleggspoeng for å ha fullført 60 studiepoeng, et år på uni/høyskole Mer info her: https://www.samordnaopptak.no/info/opptak/opptak-uhg/poengberegning/legge-til-poeng/tilleggspoeng/index.html
  3. Noe spesifikt du ønsker tips om? Sekundærboligen? De 400 k du har på sparekonto? Videre sparing? Er planen at du skal kjøpe sekundærboligen i sin helhet eller 50/50 mellom deg og din samboer? De 400 k på sparekonto hadde jeg nok flytta over til noe annet hvis planen var å kjøpe boligen om 5 års tid. Sparekontorente er forferdelig dårlig. Personlig hadde jeg nok gått for en kombinasjon av rentefond, aksjefond og crowdfunding lån som blant annet fundingpartner tilbyr, men avhenger helt av hvor mye risiko du kan tåle.
  4. Gitt inntektene fra arbeid så kan dere max låne 1,6 * 5 = 8 M. Si dere også har leieinntekter på 200-250 k samlet sett så kan det muligens strekkes til rundt 9 M, som da fordeles på de 3 boligene. Og det er hvis banken legger seg på 5 x inntekt, og ikke 4-4.5. 9 mill for 3 boliger kan bli litt tynt i dagens marked i Oslo. Avhenger helt av størrelse og standard på boligene.. Bankene er sikkert også mer villig til å strekke seg hvis dere har gjort et godt forarbeid som dere kan presentere til rådgiver. Så må dere gjøre dere en mening om 7-9 M er nok til det dere hadde sett for dere, eller om at dere må redusere forventninger på standard og størrelse.
  5. Sikkert fornuftig å opprette en pensjonskonto hos nordnett. Fordelen her er at de første årene vil andelen være i aksjer, og når du nærmer deg pensjonsalder så reduseres andel i aksjer til lavere risiko fond. Men igjen, det er ikke noe i veien for at du øker fondsinnskuddet ditt med 500 kr istedenfor. Det blir da bare viktig at du da ikke tar ut andelen som du skal ha til pensjonen din. Så vidt jeg vet så disponerer du ikke de oppsparte midlene fritt, men jeg tror du kan flytte dem. https://www.finansportalen.no/pensjon/fra-tidligere-arbeidsgivere/
  6. Som du selv skriver så vil du du max få et lån på 4-5 M. Du skriver ikke noe om hvor mye din samboer tjener/kommer til tjene. For de aller fleste så er det 5 x inntekt regelen som stopper for at man får mer lån, og det er i stor grad leieinntektene som kommer til å avgjøre hvorvidt dere får lån til bolig nr. 3. Si dere hadde fått 35 K(kanskje mer, kanskje mindre) i måneden i leieinntekter fra boligene til sammen , og lånene på disse boligene er makset mtp inntekt, så vil dere max kunne låne 2,1 M til bolig nr 3. Og det skal nevnes at bankene stort sett legger seg på et 4-4.5 x inntekt nivå, men det vil i stor grad avhenge av deres personlige økonomi. Dere må i så fall sette opp en oversikt på alle inntekter, lønn på begge to + realitiske leieinntekter, og se hvorvidt dere har nok til å dekke for 3 lån. Tvilsomt med mindre din samboer også har god inntekt.
  7. Gitt at hun ikke har kontrakt så burde hun vel strengt talt ikke jobbe i det hele tatt før dette er på plass. Så de reelle alternativene er vel å gå arbeidsløs frem til hun får den nye jobben, eller signere kontrakt med nåværende jobb, si opp og jobbe ut oppsigelsestiden. Sykemelding vil ha lite å si ettersom hun for alle praktiske formål ikke jobber der uten at kontrakten er signert.
  8. Tvilsomt at det blir krakk, men en avkjøling av prisveksten, og til og med noe nedgang skal man jo ikke se bort ifra.
×
×
  • Opprett ny...