Gå til innhold

Chaqwa

Medlemmer
  • Innlegg

    816
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Chaqwa

  1. Rhabagatz skrev (5 minutter siden):

    Konsentrasjonsleir er en leir for samling av bestemte grupper av personer, for eksempel opposisjonelle eller etniske grupper. Noen konsentrasjonsleirer er bygget for utryddelse av de internerte, eller som slaveleire, mens hensikten med andre kan være kun internering. Begrepet brukes mest i forbindelse med leire hvor de internerte er sivile som holdes fanget uten lov eller dom.

    Mange sier at Gaza er et fengsel, men det er feil, fra et fengsel slipper man ut etter å ha sonet ferdig. Gaza fungerer som Warsawa-gettoen, der det var indre selvstyre, men med et strengt ytre regime.


    Mangler bare noen togspor, elektriske strømgjerder, gasskamre og et «Arbeit macht frei» skilt så er vi der. 

    • Innsiktsfullt 1
  2. Har en Weber Q3000 som jeg kan godt anbefale. Ikke altfor stor, to brennere, kjennes solid, god kvalitet på materialene som gjør at det ikke ruster etter én sesong og praktisk løsning med at du kan plassere fem kg propanflaske under grillen. 

    Anbefaler to brennere, da kan du kontrollere temperaturen i større grad ved indirekte varme. Kjekt med to brennere som for eksempel tilberedning av biff eller pizza på pizzastein. 

  3. Ikke for å glorifisere tyskerne under andre verdenskrig, men sett i lys av logistikkproblemene som russiske hæren opplever nå om dagen bare etter noen få hundre kilometer inne i ukrainsk territorium. Så jeg synes det er desto imponerende hva tyskerne klarte å få til logistikkmessig alt fra Narvik i nord, El Alamein i sør, Normandie i vest og til slutt Stalingrad i øst.

    Ja, jeg er klar over at krigen endte som det endte og at det ble tap til slutt. Men imponerende allikevel synes jeg. 

    • Innsiktsfullt 3
  4. Kjell Iver skrev (2 timer siden):

    Hmm..kanskje derfor konvoiene står stille?  Mytteri... Slikt har ikke lett for å komme for en dag... Mannskapene på det fartøyet ligger tynt an vil jeg tro,.,.

    Tror nok det er litt av alt. Kombinasjon av dårlig planlegging, mangel på forsyninger og soldatenes lave kampmoral kan stoppe opp fremdriften betraktelig. Kommet inn flere opplysninger om at russiske soldater mangler ordentlig form for kommunikasjonmiddel mellom enheter og opp til staben for koordinering, enkelte styrker belager seg på mobiltelefon og ukryptert samband for å kommunisere. Sier seg selv at det er håpløst å koordinere og samhandle når det mangler noe så elementært som kryptert samband. 

    Når det er sagt, så skal jeg ikke ta alt for god fisk. Det er mye desinformasjon ute og går fra begge sider for så vidt, vet ikke om disse opplysningene stemmer. 

    • Innsiktsfullt 3
  5. Snikpellik skrev (1 time siden):

    Dette tror jeg i stor grad er riktig.

    Som:
    - Mange videoer av russiske soldater som overgir seg uten kamp
    - Store deler av invasjonsstyrkene har vært ute i felt i mange uker, bodd i biler i mange dager
    - Ikke forberedt på oppdraget, kun fortalt at de skulle på øvelse
    - Kjøper ikke begrunnelsen for å angripe broderfolket i Ukraina
    - Russiske styrker er utstyrt med feltrasjoner som gikk ut på dato i 2014/2015
    - Mange tilsynelatende unge soldater, muligens vernepliktige
    - Lange perioder med lite fremgang, følelsen av å stå i ro og vente lenge er ekstremt demoraliserende

    image.thumb.png.01db61f786fbf36e56422a4184eb6265.png

    Ser ut som det er noen likhetstrekk fra den finsk-russiske vinterkrigen til dagens russiske invasjonsstyrke...😅

    • Liker 4
  6. Er det raslelyd i noen sekunder ved kaldstart? Slik var det på min C-klasse, verkstedet endte med å bytte ut registerkjede for sikkerhetsskyld.

    Mercedes gikk fra dobbelt registerkjede i sine eldre modeller til enkelt registerkjede på nyere modeller, dobbelt registerkjede tåler mer slitasje enn enkelt. Dobbelt er dyrere å produsere, mulig Mercedes tenkte på effektivisering og kostnadskutt ved å gå over til enkelt kjede. 

  7. Coroni skrev (3 timer siden):

    Sett opp mot BF3 og BF4 virker BF 2042 til å være det rene makkverket av et moderne BF spill.

    Men... er det noe håp for å få dedikerte servere og serverbrowser i sikte?

    Eller er det matchmaking som er det nye?

    Personlig blir det ikke noe kjøp før dette er på plass.

    De har jo rett å slett gjort det stikk motsatte av hva community'et ønsket, virker det som.

    Imponerende med tanke på at EA og Dice droppet single player campaign for å prioritere multiplayer delen 😄 Brukt tiden godt ser jeg 😅

  8. Har en Samsung Odyssey curved 27" koblet til PS5en. Fornøyd med den så langt, god fargegjengivelse, lav latency og liker cable management løsningen bak på skjermen. Støtter riktignok "bare" 1440p og HDMI 2.0. Å punge ut åtte løk for en 4K-skjerm og 2.1 tilkobling sitter litt langt inne for min del. 

    Skal sies at jeg er ingen R0x0r 1337 gamer, så det oppsettet holder for meg enn så lenge 😛

  9. ProphetSe7en skrev (8 timer siden):

    Synes eierne gang på gang gir penger til ny manager til å forsterke og rydde opp i spillerstallen.

    Delvis enig. Jeg mener at det ikke er penger det står på, men heller mangel på ordentlig spillerlogistikk og overgangspolitikk. Gang på gang klarer styret/ledelsen i klubben premiere middelmådige spillere og spillere som er over middagshøyden med nytt kontrakt med forhøyet lønn. Vi klarer å blidgjøre spillerne og får litt god PR i en kort periode, men egentlig så skader det klubbens sportslige utvikling på sikt. Enden på visa er som kjent at vi får en gjeng med overbetalte spillere som vi verken får solgt eller lånt ut grunnet lønnskrav.

    Når det gjelder overgangspolitikken så er det et kapittel for seg selv.

  10. BOS er generelt dyrt, noen må jo betale for de fancy lokalene og spotlights i himlingen. 

    Anbefaler å velge et verksted som er spesialister på Mercedes uten at det koster skjorta som for eksempel Jensen Bilservice i Drammen eller Bilverket AS ved Alnabru i Oslo. Har inntrykket at de ærlige og redelige når det gjelder arbeid som bør utføres og er nøktern på pris 🙂

    Spørs selvfølgelig hvor du holder deg til i Kongeriket Norge, finnes andre gode Mercedes verksteder rundt i om i landet 😎

    • Hjerte 1
  11. Det er en rød tråd med spillernes oppførsel og holdning helt siden SAF ga seg. Det går i det samme at spillerne er misfornøyde med managerens treningsopplegg eller taktikk, det skjedde med Moyes, LvG, Mourinho og Solskjær. Bare noen uker etter at Rangnick tok over hører vi lignende rykter igjen.

    Rett og slett vondt i viljen og primadonnanykker hos mange av spillerne, klager alltid på eksterne årsaker enn å gå i seg selv. Det er en veldig stor jobb å snu denne trenden, det må nok bli verre før det blir bedre. Det er mye dødkjøtt som må bort fra denne klubben for å komme på rett spor igjen.

    Lettere sagt enn gjort med tanke på eierne og styret i klubben.

  12. Simen1 skrev (På 28.12.2021 den 19.46):

    I denne tråden vil jeg prøve å finne ut hvilken fossilbil som passer for min bruk. Har tenkt litt på 2005-2007-årganger og prisområde rundt 20-40k. De trenger absolutt ikke være strøkne i lakken eller noe sånt. Bulker går fint så lenge de går gjennom EU-kontrollen, som ideelt sett bør være minst 1 år etter kjøpsdato.

    - Toyota RAV4

    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=234609850

    Riktignok en 02 mod, nylig EU-godkjent og nye dekk ifølge annonsen hvertfall. RAV4 av den årgangen skal være ganske solid, men greit å få sjekket opp servicehistorikk og påkost som med alle andre biler.

  13. Zeph skrev (På 11.12.2021 den 20.00):

    Det syndromet trur eg er vanskeleg å bli kvitt. Touch infiserer stadig fleire apparater her i livet.

    VW har i tillegg putta touch i knappane på rattet, noko eg aldri kunne blitt tilfreds med.

    Om noko fryktar eg at stadig fleire produsentar går vekk frå det meste av fysiske knappar. Stemmestyring er vel tenkt å kunne ta meir over på sikt, men det er mykje dårleg der i gården. Tesla er vel av dei beste der òg. Uansett ville eg mykje heller hatt ein fysisk knapp for dei viktigaste funksjonane. Eg har ikkje noko behov for å prate med bilen, på same måte som eg ikkje har behov for å prate med Google, Amazon eller Apple heime i stova.

    Touch i seg sjølv er no ein ting, men det finnes så mykje dårleg touch der ute. På mobiltelefonar er det veldig bra, men ellers er det mykje diverse.

    Kan skrive under på det. Jeg har hatt ID.3 siden sommer, men har fortsatt ikke klart å bli venn med de touch-knappene. Det hjelper heller ikke på saken at touch-knappene på infotainment systemet ikke er bakbelyst som for eksempel styring av temperatur og setevarme når du kjører i mørket. Og styring av adaptiv cruisekontroll ved bruk av touch knappene på rattet sitter fortsatt ikke helt 100%.

    Må nærmest fomle litt i mørket og tar noe av fokuset bort fra veien for å betjene touch-knappene, så jeg prøver å unngå å knote med de knappene så mye som mulig mens kjører. 

  14. Prusk skrev (1 time siden):

    Da er vi enig. Ronaldo ble hentet av Solskjær. Det var åpenbart for alle at United måtte endre spillemåte om CR7 skulle løfte laget. Ronaldo er langt svakere i presspillet enn Martial. At resten av laget er blitt ubrukelig i presspillet er skremmende. Jeg ser ingenting til Solskjær sine ord fra starten av karrieren; "Ingen skal løpe mer og jobbe hardere enn oss". Vi er like svak som Spurs, og de har tatt konsekvensen av manglende retning fra manager. 

    Martial har ikke løpskapasitet, om det kommer av vondt i viljen eller om det er en personlig egenskap er jeg usikker på. I tillegg har han en negativ kroppsholdning ute på banen når ting ikke går hans vei. Tør å påstå at det er bedre å spille med ti mann enn å ha Martial ute på banen.

×
×
  • Opprett ny...