Gå til innhold

LtdEdFred

Medlemmer
  • Innlegg

    3 977
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LtdEdFred

  1. Er dette varmekabler du er "kjent" med (altså har brukt over lengre tid) eller har du nylig flyttet inn? Jeg flytta nylig selv og synes varmekablene på det nye stedet var langt "kjøligere" enn i den forrige boligen (der kunne det være så varmt at det nesten var litt ubehagelig å tråkke på).

    Så vidt meg bekjent vil en varmekabel enten virke eller ikke (mulig at den kan varme litt dårligere i en kort periode før den blir ødelagt).

    Det eneste jeg kan tenke meg som påvirker varmeevnen til en varmekabel er hvor tett den ble lagt (altså størrelsen på kabelen). Er kabelen for liten vil du ha for få watt per kvadratmeter noe som vil påvirke temperaturen. 

    Har du en analog termostat (med "hjul") så har jeg vært borte i at hjulet settes på feil slik at det ser ut som den står på maks, men den står egentlig bare på 50%. Sjekk dette ved å ta en tynn skrutrekker og vipp av hjulpet. Bruk så skrutrekkeren til å vri pinnen helt mot høyre og pass på å sette på hjulet igjen slik at den peker på 10. 

  2. 6 hours ago, DiskusDød said:

    Hæ? 100 med bryteren er av??? 

    Sort inn og brun ut på bryteren, da skal det være 230V mellom brun og blå når bryteren er på, NULL VOLT når bryteren er AV.

    Det er bare å åpne bryteren og sjekke hva som går inn og ut, nappe litt i lederene for å sjekke at de går direkte opp til lampepunktet.

     

    Da trekker jeg det tilbake. Er det mellom jord og fas du får et sted mellom 100 og 130V da? Det har tydeligvis blitt for lenge siden jeg kunne dette.

    4 hours ago, Revolution said:

    Tidenes verste tips. Jobb aldri med spenning på!

    Riktig bruk av multimeter krever også opplæring for at det skal være trygt.

    Kunne nok snekra en liten liste til deg med verre tips, men det får være din mening. Jeg ba han ikke koble med strøm på, men måle med et instrument som har som hovedoppgave å fortelle deg om noe er spenningssatt eller ei. 

  3. Siden du lefler litt med strøm i blant vil jeg anbefale å gå til innkjøp av et multimeter så du kan måle spenningen. Et fra Biltema til noen hundrelapper bør holde lenge. Få en medhjelper til å skru av og på bryteren og så ser du mellom hvilke ledere du har 230V med bryteren på og rundt 100 med bryteren av. 

    Det kan bli litt vanskelig å finne ut av om det var en eller flere torix som nå mangler i takpunktet ditt. Da er et multimeter uunnværlig.

  4. Så noe rykter om en T-versjon her om dagen. 

     

    Angående kameraet så er jeg nok ingen god målestokk. Det var ikke mange bildene jeg tok med Samsungen og jeg har generelt aldri vært spesielt opptatt av kamerakvalitet. Så lenge jeg har ett og det tar greie bilder (og gjerne er et lite løft fra forrige telefon (når jeg har hatt telefonen en stund, ikke som nå)) er jeg stort sett fornøyd. Gikk til OP vel vitende om at Samsung sitt har fått bedre skussmål i de fleste tester for sitt kamera. Testa nattmodusen på kvelden i går og var godt fornøyd med resultatet etter mine krav. Det var hvert fall atskillig bedre enn bildet iPhone X produserte. 

  5. On 8/31/2020 at 11:56 PM, SilverShaded said:

    Tar gjerne en oppdatering, ja ? Er i tvil selv for øyeblikket, og OP 8 Pro er en kandidat.

    Fikk telefonen i dag. Har ikke fått testa veldig mye, men liker OP'en veldig godt så langt. Litt vanskelig å sette fingeren på akkurat hva, kanskje er det også litt at den er splitter ny. 

    Fingeravtrykkleseren oppfattes mye mer snappy enn på Samsungen. Jeg har irritert meg over S'en lenge over at den ikke får match på fingeren, men når jeg sitter med dem side ved side så er den selvfølgelig sjeldent god, men selve opplåsingen føles kvikkere på OP. Samsung føles litt som at du vekker den opp til en tung app, OP er mer "HER ER JEG".

    Ansiktsgjenkjenningen fikser ikke solbriller på OP heller, men utifra en video jeg så der en kar fikk låst den opp med ansiktsmaske så skjønte jeg at nøkkelen ligger i øynene. Da blir briller dårlig deal. Litt skuffende når den gamle iPhonen til samboeren har klart dette i åresvis. 

     

    Warp charge virker veldig bra de få prosenten jeg har testa den (men hvor ofte er det bråhast med å fylle den lynkjapt?). På cirka 25min gikk jeg fra 64 til 100%. 

     

    Jeg bruker telefonen uten noen synlige knapper, bare gestures for å gå tilbake, switche apper og "gå til home screen". Jeg ble aldri ordentlig komfortabel med Samsung sin løsning der tilbake er enten nede til høyre eller nede til venstre. Med en såpass stor telefon blir det litt fingergymnastikk å treffe den komfortabelt (til home screen, som er i midten, går fint). OP har en vri der du bare swiper inn fra ytterkant av skjermen mot midten for å gå tilbake og det fungerte veldig fint. 

    Mye småpirk her, men jeg liker designet til OP ørlite bedre (selv om de er rimelige like forfra). Samsung har en liten glipe langs hele toppen på telefonen. Her samler det seg i blant noe skrot. Her synes jeg OP'en har en finere avslutning og ser ikke potensialet for at noe skal kunne kile seg fast der. 

    Kamerabumpen på OP er noe større enn på Samsung sin. Bruker man case så er ikke det så nøye. 

    Fingeravtrykkindikatoren på OP er turkis (har ikke funnet noen måte å endre den på). Det er ikke et fantastisk designvalg. Samsung sin er grå/hvit og ser mer smakfull ut. 

    OP kommer med en gjennomsiktig case med en litt glorete "Never settle"-logo. Slikt må man kjøpe selv med Samsung (så kan man argumentere at man må uansett bytte ut den hos OP, men man har hvert fall beskyttelse til ny kommer i posten). 

    Samsung kommer med noen billige ørepropper. Det fulgte ikke med hos OP.

     

    Det er det jeg har lagt merke til så langt. Begge er snappy og fine og merker aldri noe stutter i spill el. Det eneste jeg har merket som er litt usmooth er når man scroller i Play Store av alle steder, men dette gjelder begge telefonene. 

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  6. Tenkte mitt da jeg så klokka jeg ville ha såpass mye billigere der at jeg ikke synes det var verdt å betale premium  for å få den fra en kjent butikk. Litt skeptisk da jeg fikk den og språket var polsk, men det var bare å sette den på engelsk så var det tut og kjør. Dessverre skjedde det noe rart med skjermen (ghost-touches). Jeg oppretta en reklamsjonssak og fikk etter noen dager bekreftelse på at jeg kunne sende inn klokka (med en litt alarmerende varsel om at de oppdager at jeg selv var skyld i skaden så må jeg betale rundt 1600,- for feilsøking, men mulig dette er vanlig. Jeg har veldig lite erfaring med reklamering). 

    Det kan tenkes det var en kombinasjon av ferie og corona, men det tok cirka 3 uker før saken min oppdaterte seg fra "venter på produkt" til "mottatt". Jeg fikk så et par mailer ila en ukes tid med oppdateringer på sak "Begynt reperasjon", "Reperasjon ikke mulig, må bestille deler fra leveandør", "Deler mottatt fra leverandør". Nå er det et par uker siden jeg har hørt noe (klokka ble sendt inn i midten av juli). Litt lenge å gå uten et produkt, men jeg er på ingen måte avhengig av klokka så jeg beholder roen. Hadde det vært telefon eller PC hadde jeg nok vært mer utålmodig. 

    Har også kjøpt en mobil fra dem til en langt bedre pris enn noen av konkurrentene kunne tilby. Ikke hatt noe problemer med denne.

     

    Frakt har tatt cirka 3-4 virkedager.

  7. Er i rimelig lik situasjon som deg. Hadde P20 pro, men synes den begynte å bli treg, batteriet begynte å bli svakt og ladeporten ble så dårlig at telefonen måtte ligge dønn i ro for at den skulle lade.

    Kjøpte en S20+ som jeg har hatt i cirka 3mnd. Veldig fin telefon på mange måter og absolutt et godt løft fra P20, men det er noe som skurrer for meg. Ble aldri ordentlig glad i den uten at jeg klarer å sette fingeren helt på hvorfor. Det kan være så enkelt som at jeg irriterer meg omtrent hver gang jeg skal bruke telefonen at den ikke klarer å face unlocke med solbriller (har prøvd med mange forskjellige) og at fingerleseren er dårlig. I starten trodde jeg at det kom til å bli en tilvenningstid til jeg vennet meg til hvor jeg skulle legge fingeren, men 3mnd senere sliter jeg fortsatt like mye. Flere ganger om dagen gir jeg opp og taster kode i stedet.

    Nå har jeg bestilt en OP 8 Pro. Har lest en del tester av 8 Pro og den virker temmelig lik som S20 på de aller fleste områder. Litt svakere kamera (som jeg ikke bryr meg noe særlig om), fingeravtrykkleseren skal visstnok være veldig kvikk (noe jeg merket meg at S20 ble kritisert for i tester). Bloatwaren og generelt dårlig OS som Samsung har blitt kritisert for de siste årene er helt borte (hvert fall siden min forrige Samsung (S7)), men jeg tenker det kan være spennende å prøve økosystemet til OP. 

    Er du gira på å få hyppige oppdateringer får du de månedlig hos Samsung mens OP har bi-månedlig (noe som jeg egentlig foretrekker da det er litt irriterende med den masete oppdateringsnotifikasjonen som gjør telefonen ubrukelig i 20 minutter mens den holder på. 

    Ikke at det har plaget meg, men kamera-notchen til Samsung er midt på toppen av skjermen, OP har den klint oppe i hjørnet så den gjør enda litt mindre ut av seg. 

    Den ene høyttaleren til Samsung er ugunstig plassert om du er venstrehendt for jeg legger støtt fingeren jeg lener telefonen på over den og muffler lyden. Her vet jeg ikke hvordan det blir med OP. 

    OP lader raskest trådløst (den sterkeste laderen må kjøpes separat og er relativt kostbar) og warp-chargen skal være veldig rask, men jeg er godt fornøyd med ladetiden til Samsung. Lader den stort sett kun på jobb med en billig 5W trådløs lader (mener det står at det tar cirka 3t for å lade den cirka fullt (det er sjelden jeg er lavere enn 20%), men jeg jobber på kontor så det er aldri noe problem). 

    OP skal være skarpere i sterkt sollys i følge en anmeldelse jeg leste og skjermen har fått veldig skryt (til tross for at jeg mener det er Samsung som har levert den). 

     

    For å oppsummere blir du trolig godt fornøyd samme hvilken av de du går for. Om du sitter på gjerdet noen dager til så kan jeg komme med en oppdatering når jeg har fått OP ?

  8.  

    On 5/25/2020 at 4:52 PM, Lami said:

    Kjøpte adidas bukse :)

     

     

    etter jeg begynte med driveren på rangen, og så gå tilbake til 7er jern så går det utrolig dårlig. Hva må jeg huske på eller gjøre? Klarer ikke slå engang ... 

    går nærmere, har ballen ca midt mellom beina og slår vanlig.

    Som Zeph sier så er ikke golfklær noe must, men det er praktisk. Du kan jogge i Converse, men det er mer behagelig med joggesko. 

    18 hull i jeans går nok helt greit, men når du nærmer deg å ha tilbakelagt en mil og har satt deg på huk 30-40 ganger, vært litt i bushen og kost deg i terrenget så er det deilig med en pustende bukse med litt stretch. Når det kommer til shorts bruker jeg gjerne hva som helst (som ser litt ålreit ut), ikke like viktig som bukse i mine øyne. 

    Spilte i mange år uten golfsko også, men da jeg til slutt gikk til innkjøp har jeg ikke sett meg tilbake. Det er jo en viss kleskode på golfbanen og det er mye vær i Norge. Så de fine joggeskoene du bruker til vanlig ser nok rimelig herja ut etter en runde. Da er det digg å ha et par sko dedikert til oppgaven som også ofte tåler litt ekstra og har litt bedre grep enn et par joggesko.

     

    9 hours ago, Alkan said:

    Jeg er ikke medlem av en klubb nå, men tenkte å spille i morgen.

    Men jeg får ikke booka via golfbox? Må vel kanskje være medlem da? Hvordan fungerer gjestespill?

    Eneste mulighet for å booke via Golfbox er å være gyldig medlem i en klubb. Alternativt kan du ringe inn og spørre om de vil slippe deg til, men etter hva jeg hørte var det kaos i østlandsområdet denne helgen så om du skal booke til i morgen spørs det om det er plass i det hele tatt. 

  9. 1 hour ago, sam11net said:

    Men er det rettferdig?

    Det er jo ingen hemmelighet at men tjener mer penger enn kvinner på å utføre samme jobb. 
    Ja, diskriminering.

    Dersom kvinnen har 1000kr igjen av sin lønn etter alle faste utgifter er betalt. (delt på 2), og mannen har 10000kr igjen av sin lønn etter alle faste utgifter. Blir ikke denne forskjellsbehandlingen bare dratt med hjem? 

    For oss har dette fungert. Vi har vært enige om delingen fra begynnelsen og har ikke følt på at noen har "gitt etter" i denne delingen. Nå får jo ikke hun uttalt seg her, men det er hun som har hatt høyest inntekt inntil nylig så "min stemme" teller vel mest i denne begrunnelsen. 

    @Dubious Det begynner å bli komplisert om man skal trekke inn slikt, men jeg er helt enig i at det bør vurderes, men hvordan skal man prissette det? Jeg tror ikke man kan finne en løsning som fungerer for alle, man må gjøre individuelle tilpasninger. 

  10. Interessant diskusjon dette her. Har hatt samboer i cirka 11 år (samme person) og vi har siden dag èn hatt en Excel-oversikt over faste utgifter. Disse deles på to og på lønningsdagen overføres disse utgiftene til diverse konti (lånekonto, matvarekonto (med eget kort)) slik at de er ute av syne og ute av sinn og det er ingen fare for å være tom for penger før månedens regninger er betalt. 

    Vi har også en egen konto for fellessparing der vi overfører et mindre beløp hver måned som brukes på boligrelaterte ting. 

    Det som er igjen etter at disse faste trekkene er det opp til hver av oss å bruke på hva vi vil. Vi sparer litt hver måned begge to (separat) og om hun ønsker å bruke en (i mine øyne) absurd sum på en veske eller et par sko eller jeg vil ha ny telefon eller PC så er det ingen av oss som legger seg noe opp i det. 

     

     

  11. Om du kun skal ha fire stk på en vegg og det også er her ventilatoren står ville jeg unngått (kanskje naturlig nok, men skriver det allikevel) over den og montert de 10-20cm på hver side og fordelt de to andre ut derfra. 

    Ville også heller montert de lenger inn mot vegg for om de står 70-80cm ut (med forbehold om at du har standard 60 dype skap) så vil DU kaste skygge inn mot benkeplata når du kokkelerer. Landa på 35cm hjemme hos meg selv og synes det ble veldig fint. Man henger jo ikke over benkeplata så alt innenfor 60cm  vil nok bli bra (har man tilt på downlighten kan man også justere litt om man får litt skygge der man ender opp). Pga krasj med bjelker i taket var det to stk som endte opp på cirka 60 (på en annen vegg enn de 35) og disse tar med seg håndtakene til skapet og kaster skygge på gulvet. Ikke super happy med det dette. Her ville kanskje 70-80 fungert for å unngå det, men da er vi tilbake til "menneskeskygge" igjen. 

  12. On 2/4/2020 at 12:44 PM, henrikwl said:

    Min erfaring er at bankene ofte skreller av 0,25% (eller deromkring) på boliglånsrenta dersom man "benytter dem som dagligbank", noe som ofte betyr at man må ha lønnsinngang der samt ha en viss aktivitet (betalinger, regninger, etc.) – og at denne besparelsen som regel gjør det lite lønnsomt å gjøre noe annet enn å bare ha alt samlet i én bank.

    Har du funnet en måte å komme rundt dette på?

    Jeg lurer på hvor mye de følger med på om du faktisk bruker den nye banken som dagligbank. Jeg har nylig byttet bank selv pga lånerente (DNB til Nordea). Nordea har en ganske mindre moderne nettbank enn DNB og siden alt av trekk er satt opp i DNB så bytta jeg bare lønnskonto på jobb og satt opp et fast trekk på månedlige utgifter som sendes over til DNB og lar alt annet gå som før. Ikke hørt noe ennå :p

    Er det noen som har noe innsikt i hvorfor banker ønsker at kundene bruker dem som dagligbank? De færreste har vel store beløp på lønns/brukskonto så noe særlig renteinntekter kan det vel ikke være? Så lenge man betaler lånet så tenker jeg at de er fornøyde med det. 

  13. Heisann.

     

    Jeg ser for meg å bruke pensko litt mer på jobb fremover. Problemet er at det paret jeg har i dag er ganske ubehagelige å ha på seg i en såpass lang periode. Har jeg et dårlig par sko eller skal det vanskelig gjøres å finne pensko som er komfortable? 

     

    Hvilken prisklasse burde man se på for å få seg et par behagelige sko? Er det noe spesielt man burde se etter (jeg synes jo disse skoene jeg har i dag var ålreite da jeg kjøpte dem :p )? 

  14. Det er irrelevant så lenge det han som er skyldig. Saken hadde vært en helt annen om det var deg, som er uten forsikring, som gjorde skade på hans bil. 

     

    Tenk på det på en annen måte: Du er ute å kjører i en forsikret bil og kjører ned en person som ikke har personforsikring. Siden du var skyldig vil din forsikring dekke personens skade selv om ikke han hadde forsikret seg selv ;-)

    • Liker 2
  15. Hva med: "Område" Elektro? F. eks Buskerud elektro (om du da er villig til å ta for deg hele fylket). Det har en seriøs klang og det høres ut som noe som passer for alle som bor innenfor det området. 

     

    Skal det på død og liv være kreativt så anbefaler jeg deg å tygge på det en stund og teste det ut på folk som ikke jobber i bransjen da dette er kundene. Kolleger og andre bekjente fra bransjen vil nok mye lettere kjenne seg igjen i og like navn som Lysbuen AS, Grønn Overledning AS osv, men humoren går over hodet på de som faktisk trenger din hjelp. 

  16.  

    Det har vel med plasseringen av bilens rotasjonspunkt (pivot point) å gjøre. Det er plassert over midten av bakakslingen.

     

    Denne artikkelen forklarer egentlig fordelen med å rygge inn ganske bra: Why Do People Back Up into Parking Spaces?

     

    Eg er enig i at det totalt sett er ein fordel å rygge inn av fleire grunnar.

    Men det som den fordelen som artikkelen viser ved at det er lettare å plassere bilen i ei trang luke dersom du rygger forutsetter at begrensninga ligg i at det er ei trang parkeringsluke, og ikkje at det er begrensa med plass ved innkjøyringa.

     

    Det går jo på begge deler. Om det er speilknusende trang luke og det er 20m til neste rad med biler blir det mye enklere å posisjonere bilen for å kjøre rett inn. Motsatt hvis det er veldig trangt mellom radene av biler, men hvis luka du skal inn i er 5m bred trenger man knapt full rattutslag for å få bilen inn med snuta først på første forsøk. 

     

    Derfor mener jeg fortsatt at om det er kort avstand mellom radene så vil man få mer hjelp av svingradiusen ved rygging for å komme inn på ett forsøk. 

    • Liker 2
  17.  

     

    Mindre, men fortsatt mye større for å treffe noe i et område der biler og mennesker beveger seg enn i en lomme der bilen skal stå.

     

    Joda, men vi snakker om en parkeringsplass og da skal bilene holde lave hastigheter. Så hvis man smyger seg ut i sneglefart så er risikoen liten.

    Husk også at mange bilister (hovedsaklig kvinnfolk) har manglende ryggeferdigheter og sliter med å rygge inn på en parkeringslomme. Lettere ryggeteknisk å rygge ut.

     

    Er det så mye vanskeligere å rygge inn på en parkeringsplass da?

    Det ER lov til å rette opp både en og to ganger for å komme seg inn på en ålreit måte, og andre biler har fint tid til å vente på at du plasserer bilen.

     

    Da ser de tydelig at du er i bevegelse.

    Det er verre å se en liten Fiesta som står parkert mellom to Land Cruisere komme ryggende ut før man selv har vinduet nesten ved siden av bagasjerommet dens.

    For Fiestaen er det minst like umulig å se bilen som kommer kjørende.

     

    Jeg klarer ikke å se annet enn EN eneste god grunn til å parkere med rumpa ut: I tilfeller der man skal laste inn noe langt/stort noe i bilen.

     

    I trange parkeringshus kan det ofte være vanskeligere å parkere med fronten først da det ikke alltid er nok svingradius til at du kommer inn på ett forsøk. Ved å rygge inn får man større svingradius og vil med litt trening klare å komme inn i de trangeste luker på første forsøk. I tillegg til 1Dr.E sa om mindre risiko og bedre oversikt ved å gjøre dette. 

  18. Service på bilen og legebesøk er vel heller relativt sjelden? Har du sagt at du skal hente bil på service eller skal til legen så forstår nok sjefen din at forsinkelser på den fronten kan man ikke kontrollere.

     

    Kø derimot er et litt tynnere argument for det er sjeldent slik at køen varierer ekstremt fra dag til dag (dette baserer jeg riktignok på min reisevei. Jeg skal holde muligheten åpen for at det kan være større variasjoner andre steder). Den kan naturligvis være tettere noen dager, men sjelden så det går utover reiseveien med mer enn 5-10 min (noe som burde holde veldig greit om du legger inn en 30 min buffer). De dagene det har skjedd noe dramatisk så du bruker dobbelt så lang tid til jobb vil jo også påvirke de andre kollegaene så det ses nok litt mellom fingrene på det i de tilfellene. 

     

    Når det kommer til konsekvenser for deg er det vanskelig å si. Sjefen kan være steinhard på det (det hadde du nok visst by now), han kan ikke bry seg i det hele tatt så lenge du gjør den jobben du skal, han kan være konfliktsky som nordmenn flest og irritere seg over deg, men tør/gidder ikke å ta det opp.

     

    Et annet aspekt er overfor dine kolleger. Har de noe som helst å gjøre med deg på morgenen? Møter som må utsettes, forstyrrer du når du kommer inn senere enn de andre? Det kan også hende de er ordensmennesker selv og blir irritert av at du kommer for sent til stadighet selv om det ikke påvirker dem i det hele tatt. Dette kan være med å forsure et arbeidsmiljø.

     

    Dette er punktet litt på siden av det du spurte om, men det konkrete føler jeg allerede er besvart. Jeg ville bare gi det noen ekstra vinklinger å se det fra ;-)

×
×
  • Opprett ny...