Gå til innhold

mikaelandre

Medlemmer
  • Innlegg

    348
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mikaelandre

  1. Hei, jeg trenger å kjøpe en pc-vifte for å erstatte en som er ødelagt, og lurer på om dere har noen tips til nettbutikker som selger dette.

     

    Vifta jeg trenger er: Sunon MagLev KDE1204PFV1, 11.MS.AF.GN, DC: 12V, 1.1W

    Link til katalog: http://www.sunoneurope.com/ecatalogue/magl...an/p17-4010.pdf

     

     

    Jeg har søkt på Google, men ingen av treffene jeg fikk var fra butikker jeg har hørt om... Hva tror dere feks om denne: http://us.100y.com.tw/PNoInfo/52957.htm?

  2. Hei! Jeg har en Dell Inspiron 8500 som jeg ikke har brukt på noen år som jeg tenkte å få liv i. Problemet er at den ikke vil boote. Den har en litt merkelig oppførsel ved boot:

     

    1. boot: Safe Mode, kommer den til driveren crcdisk.sys hvor den henger en stund, før jeg får blåskjerm. Slår seg av av seg selv.

    2. boot: skjer ingenting (helt svart skjerm. lampen som viser om maskinen er på lyser, men ingen av de andre). Må slå av manuelt.

    Venter litt...

    3. boot: får en blinkende strek øverst til venstre på skjermen, kommer ikke videre. Må slå av manuelt.

    4. boot: svart skjem, lampen for Caps Lock (!) blinker noen ganger. Maskinen slår seg av av seg selv.

     

    Maskinen er fra 2003, og kjører Windows Vista Business (en veldig tidlig versjon, rett etter lansering).

     

    Jeg mistenker at jeg må kjøpe ny harddisk. Hvor kan jeg i så fall få tak i en slik? Og hvordan kan jeg finne ut om det er det som er problemet?

     

    Håper noen kan hjelpe!

     

    Mikael

  3. Jeg har et problem med noen av tastene på laptopen min. De sluttet plutselig å fungere, det skjer ingenting når jeg trykker på de. Tastene det gjelder er f9, 9, o, l, ., og "høyre-museklikk-tasten". Alle disse henger sammen, så jeg antar at det er den stripa som på en eller annen måte har sluttet å fungere.

     

    Laptopen det gjelder er en HP nc6400. Den er bare 1 år gammel, så den skal ikke være utslitt enda. Tastaturet er også relativt rent, og det har ikke skjedd noe med det i det siste som kan ha forårsaket dette. Problemet oppstod etter at jeg hadde hatt med laptopen på en reise, så kanskje den har fått seg et smell ved transport?

     

    Noen som har et tips til hva jeg kan gjøre? HP sine nettsider hadde skuffende lite informasjon om tastatur. Jeg har tenkt på å rense tastaturet, men vet ikke helt hvordan jeg bør gå fram. Kan jo være så enkelt som at det er støv som hindrer signalene fra tastene.

  4. for å iterere en ArrayList har du i utgangspunktet 2 måter, vanlig for-løkke og en for each løkke. Personlig liker jeg for-each best.

     

    for-løkke:

    Fasong f;
    for(int i = 0; i < liste.size(); i++){
     f = liste.get(i);
     // Gjør ting med fasongen
    }

     

    for-each:

    for(Fasong f : liste){
     // Gjør ting med fasongen
    }

     

    for å tegne er jeg ikke helt sikker, lenge siden jeg har holdt på med swing, men det er vel noe slikt som panel.add(f); eller noe lignende. Med ekstra parametre etter hvilken layout manager som er brukt.

  5. feilmeldinger om type safety er warnings, og programmet kjører fint like vel (ihvertfall i java 1.5). For å hindre disse må du spesifisere hvilken type objekt som skal inngå i strukturen din. for en arraylist med Integer objekter blir det ArrayList<Integer> liste = new ArrayList<Integer>();

     

    I ditt tilfelle: TreeSet<Comparator> set = new TreeSet<Comparator>(...

  6. jeg fant ut hva som var problemet. Det viser seg at driverne til Intel Storage Matrix ett eller annet er skikkelig dårlige for Vista. Trikset er derfor å gå inn i BIOS og sette disk controlleren til å bruke ATA i stedet for AHCI. Men vær oppmerksom på at det er problematisk å bytte tilbake etter installasjon, mest sannsynlig vil ikke maskinen boote. Microsoft har gitt ut en KB artikkel som forklarer hvordan dette kan fikses, men den fungerte ikke for meg. Så for å bruke AHCI med en del intel controllere så må man nok vente på bedre drivere

  7. Hei!

     

    Jeg prøvde denne posten i den lange vista-tråden, men frykter den forsvinner litt der, så jeg prøver med en ny. Kanskje flere som har samme problem også.

     

    Jeg har problemer med å installere vista, og lurte på om noen her kan komme med et tips eller to.

     

    Jeg booter fra DVD, og har formatert den partisjonen jeg ønsker å installere på. Formatering tok relativt lang tid, sammenlignet med installering på laptop, men antar det er pga større disk.

     

    Så kommer problemet. Under installasjonsprosessen kommer den til "Pakker ut filer (0 %)..." og der blir den stående... Jeg prøvde i helga å bare la den stå, og da holdt den på i ca 9 timer før jeg la meg, og når jeg stod opp så hadde den forsøkt å boote og ikke funnet harddisk (eller var det os?). Har forsøkt flere ganger, med 2 forskjellige DVD'er og 2 forskjellige DVD-stasjoner, med samme problem hver gang.

     

    Nå har den stått i ca 30 min, og kom nettop til 1 %, så noe er feil.

    Maskinen er en Dell Dimension 9150.

     

    Noen som har tips? Har prøvd diverse "Vista Readyness" tools, både fra Dell og Microsoft, men har alltid fått beskjed om at jeg kan installere...

  8. Hei!

     

    Jeg har problemer med å installere vista, og lurte på om noen her kan komme med et tips eller to.

     

    Jeg booter fra DVD, og har formatert den partisjonen jeg ønsker å installere på. Partisjonen tok relativt lang tid, sammenlignet med installering på laptop, men antar det er pga større disk.

     

    Så kommer problemet. Under installasjonsprosessen kommer den til "Pakker ut filer (0 %)..." og der blir den stående... Jeg prøvde i helga å bare la den stå, og da holdt den på i ca 9 timer før jeg la meg, og når jeg stod opp så hadde den forsøkt å boote og ikke funnet harddisk (eller var det os?). Har forsøkt flere ganger, med 2 forskjellige DVD'er og 2 forskjellige DVD-stasjoner, med samme problem hver gang.

     

    Nå har den stått i ca 30 min, og kom nettop til 1 %, så noe er feil.

    Maskinen er en Dell Dimension 9150.

     

    Noen som har tips? Har prøvd diverse "Vista Readyness" tools, men har alltid fått beskjed om at jeg kan installere...

  9. HiST er en helt vanlig høgskole, NTNU er enestående i norge da det gjelder teknisk utdannelse. Ene stedet blir du ingeniør og andre siving. Jobber, lønn og oppgaver deretter.

    Velg sted etter hvor høyt du legger lista...

    5857160[/snapback]

     

    De gradene fins vel ikke lenger. Siden NTH gikk sammen med dragvoll og litt her og der og dannet NTNU, kan man ta det man vil på NTNU. Det er stor forskjell på nivået på dragvoll og gløs..

    Enestående og enestående....

    5858412[/snapback]

     

    De gradene fins fortsatt ved NTNU. Går du ut herifra med 5 årig master studium så har du Siv.Ing grad i tillegg til Master of Technology/Science. Vet også at NHH har samme "avtale" med Siv.Øk graden...

    5863821[/snapback]

     

    Jeg forstår hva du skriver, men det kan tolkes som at de som går master på Dragvoll blir siv inger. Er det det du mener?

    Siv ing ble avviklet i 2003 i Norge. Alle som starter studie etter dette, kan ikke kreve å få siv ing grad. Desverre.

    6819510[/snapback]

     

    Ved ntnu har du vanlig master og master of technology, som er siving. Ukjent for meg at siving ble avviklet i 2003, men jeg begynte på siving data i 03, og på alle nettsider, alle offisielle skriv fra skolen og egentlig over alt så heter det fortsatt siving. de kaller det også fortsatt for diplomoppgave, og ikke masteroppgave. jeg tror ntnu sidestiller de titlene, de kaller det noen gang for siving/master, men aldri kun master.

  10. Programmessig er det vel mye mindre endringer som skal til for å utnytte fire kjerner istedet for to, enn det er fra å ikke støtte flere kjerner til å støtte to ?

     

    Slik at når programmer og spill først utnytter to kjerner, så er støtten for fire kjerner i praksis alledrede på plass ?

    6525958[/snapback]

     

    vet ikke helt hvordan intel og amd lager sine prosessorer, men det vi lærte på skolen var at det var 2 måter å lage prosessorer med flere kjerner. enten kan du ha ei felles kø til prosessene, eller du kan ha en kø til hver kjerne. har du en felles kø er det ingen ting programmereren kan gjøre for å bestemme hvilken kjerne som skal kjøre hva, da bestemmes alt av prosessoren etter hvilken algoritme den bruker for å fordele prosessene. men dersom det er en kø pr kjerne, da bestemmer programmereren, og da er det like stor forskjell på 1 og 2 kjerner som på 2 og 4.

  11. Jeg har et par spørsmål angående sikkerhet ved sessions i php.

     

    1. Kan en bruker se hva som er lagret i sin session?

    2. Kan en bruker se hva som er lagret i andres session?

    3. Kan en bruker endre sin egen/andres session?

     

    Hvis en bruker ikke får se noen sessions, og ikke kan endre noen, vil det ikke da være nok å sette $_SESSION['loggedin'] = true; ved login, så har du en meget enkel måte å verifisere brukere, uten å lagre unna bruker/pass osv. Hvis jeg leser $_SESSION['level'] = 'admin'; så vet jeg at det er satt av meg. eller?

  12. jeg pleier å lage en user-classe. da kan jeg på toppen av alle sidene skrive $user = new $user();

     

    den klassen kan så ha funksjonene login(String username, String pass), isLoggedin() og logout(). andre ting kan være getName, getId, update() osv.

     

    ved login kan jeg da kalle $user->login($username, $pass);

     

    På denne måten blir det, ihvertfall for meg, mer logisk hvis du tenker oop. en bruker er et objekt, login er en handling.

  13. <?php
       if(isset($_GET['style']){
           $style = $_POST['style'];
       } else{
           $style = default.css;
       }
    
       echo'
    
       <title>
           <link href="'. $style .'" type="text/css"/>
       </title>
      ';
    ?>
    
    i body:
    
    <form method="post">
    <select name="style">
       <option value="blaa.css">Blå</option>
       <option value="roed.css">Rød</option>
    </select>
    
    <input type="submit"/>
    </form>
    

     

    eller noe slikt.. har ikke testet, men tror du får en dropdown-liste hvor du kan velge rød eller blå. Hvis du har valgt noe, så settes variabelen $style til det du valgte, hvis ikke settes den til default.css. $style brukes så for å angi css-fil i <link>.

×
×
  • Opprett ny...