Gå til innhold

pc_freak

Medlemmer
  • Innlegg

    104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pc_freak

  1. Ifølge det jeg har lest, har man greid å fikse et eller annet (må nesten være i bios) slik at viftene først startet når temperaturen er oppe i 60C(i motsetning til 40C som er default). Men har bare funnet en tysk tråd på et msi-forum, og kan derfor ikke bedømme dette spes godt.

    Kunne noen som kan tysk(babelfish hjalp meg ikke så mye her), sjekke ut denne tråden her:

     

    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=26260

     

    En engelsk/norsk guide ville vært supert....

  2. Har laget en post om dette før, men ting har forandret seg betydelig siden da:

    Mine mål for ny maskin:

    stille

    god batterilevetid(3t+)

    liten(12" var jo et mål egentlig)

    widescreen(absolutt helst widescreen)

    øvre grense 13k(men dette er absolutt øvre grense også)

    Ikke billig dritt som enten ser ufattelig stygt ut eller går fort i stykker.

     

    Har vurdert(rett gjerne på meg hvis jeg antar feil om noe):

    s5a(ikke widescreen, ellers veldig bra virker det som)

     

    ecs g220(skeptisk til ecs, virker noe billig, bra specs i forhold til pris ,lite støy, litt stor til å være 12"?)

     

    Acer TM3212(positiv til acer sånn i bunn og grunn, fordel med bra skjermkort(men betyr ikke allverdens), negativt: er i prinsippet litt større en jeg hadde planer om(14"), hd bråker visst noe jævlig)

     

    Acer TM3002(liten, lett, batteritid, ikke glossy skjerm(negativt)?, dårlig fargegjengivelse)

    Acer TM3004(perfekt, men desverre for dyr)

    Asus w5a(enda mer perfekt, fortsatt for dyr)

    Aopen 1551(billigplast)

     

    Det jeg lurer på, kan man få en 12"W m/glossy skjerm, som er stillegående, har bra batterilevetid og som holder høy kvalitet(virker som ecs g220 og aopen 1551 er typen billige 12" og er i så måte litt tvilsomme),

     

    MSI/komplett s260(bra kvalitet, mye for pengene, liten, mye støy(kan det ikke gjøres noe med dette?ny bios eller noe..)

     

    Vurderte sterkt g220, men så at en 3212 bare var litt større enn g220(noe som er bra gjort ettersom denne er 14"), og dermed virket det mer logisk å gå for denne...

    Er maskiner som s5a og 3002 merkbart mindre enn 3212?

    Som sagt: Rett gjerne på meg, og kom gjerne med forslag.

  3. Hvis det er Pentium M, så burde dette gå av seg selv via Intel Speedstep. Har faktisk vært borti maskiner som har intel-brikkesett(855gme), men som alikevel ikke støtter speedstep(amitech hvis noen i det hele har hørt om dem). Hvis dette er problemet, så kan du jo prøve med for eks Centrino Hardware Control eller Rmclock.

     

    *edit* Hvis du er usikker på om maskinen din gjør dette, kan du trekke ut støpselet og deretter kjøre programmet cpu-z når maskinen er helt idle(ikke gjør noe)

    cpu-z kan du finne her:

    http://www.cpuid.com/

  4. Jeg har en thermaltake "silent" Butterfly 480w. Den automatiske viftestyringen er helt fucka på den. Måtte bruke den manuelle viftestyringen og stille denne på lav(da fungerer faktisk viftestyringen ettersom det er en konstant justering av hva som er tillat minimum viftehastighet), endte med at jeg klippet den manuelle og satt inn en motstand som tilsvarte motstanden i potensiometeret på laveste innstilling....konklusjon:

    Anbefaler ikke thermaltake psuer...

  5. Min erfaring med packard bell a7810(samma maskinen men med p-m).

    Maskin nr.1:Defekt touchpad

    Maskin nr.2:pikselfeil og defekt vifte.

     

    Edit: Kan nevne positive ting også. Meget bra skjerm. Perfekt størrelse egentlig, man får en maskin som både er liten og lett, men også er lett å skrive på/ikke har for liten skjerm.

     

    utover dette bråket den som et uvær til tider(selv om maskinen sto helt idle i lengre perioder), men kunne plutselig finne på å være totalt stillegående i timevis...skulle likt så sett hvordan viftestyringen var lagt opp i bios, da jeg mener dette kunne vært interessant lesning

  6. Har planer om kjøp av ultraportabel til max 13k. Skal brukes som studuentpc, så batterilevetid og støy er ekstremt viktig. Har hatt en maskin med 13.3 wide og kontrastbelegg(typen diamond view) og noe slikt kunne jeg godt tenkt meg...

    Har sett på Asus S5: Har denne bra batteritid. Støyer den? Har denne kontrastbelegg på skjermen?(vet den ikke har wide men alikevel)

    Har sett litt på acer 3002 også, hvordan er denne i forhold til asusen(har denne kontrastbelegg ofr eks, støy,batteritid osv..?)

    Noen som har noen andre forslag?

  7. Har en Packard Bell A7810d fra lefdal, den bråker noe sinnsykt pga slarkete vifte, men viftestyringen på denne modellen er noe av det mest åndsvake jeg har vært borti. Vurderer å enten lodde inn en motstand på viften(for å senke turtallet), eller hvis det er en bios upgrade eller liknende som kan fikse dette. Har prøvd med vifte-programmet speedfan, men dette greier ikke å detecte viften min...

    Noen som vet om temperaturstyringen vil fungere selv om man tvinger viften til å gåpå et lavere turtall(tenker på loddingen for eks)

    Det syke er at den kan med viften avslått i 2t og senere plutselig kjøre med viften på maks til enhver tid...noe som blir ekstra irriterende pga den slarkete viften. Må være noe helt teit i BIOS her...

    Kjører man på nettstrøm, virker det som den vil kjøre viften på maks nesten hele tiden, selv om maskinen står idle!

×
×
  • Opprett ny...