Gå til innhold

RPA

Medlemmer
  • Innlegg

    433
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RPA

  1. Vurderer å kjøpe et elpiano eller keyboard med vektede tangenter.

    Har noen erfaringer med feks. Yamaha DGX-630. Er dette brukendes for en som har vært vant med billige keyboard og slarkete gamle pianoer? Eller bør jeg hive meg rundt å satse litt mer penger på noe annet?

    Har sett på disse tre Yamaha CLP-320, samt: Casio PX-7WE og Korg SP-250.

     

    Yamaha CLP-320 frister egentlig veldig mye. men det blir jo et stort prishopp. Det er vel kanskje det som oppfører seg mest som et ordentlig piano av disse? Det kommer nok bare å bli til eget bruk og evt. litt midi-innspilling.

     

    Meninger om disse og forslag til andre i samme prisklasse mottas med stor takk!

  2. Er det noen som tilfeldigvis har bestilt en X25 SSD Gen2 fra Amentio her? Litt over en måned siden jeg bestilte, nå har de ikke forventet dato på lager engang. Kunne selfølgelig ringt de men tenkte jeg kunne høre her først.

    Jeg bestilte på mandag (80 GB) og den ble sendt på tirsdag.

     

    Jaha, tror det er på tide med en telefon til Amentio gitt (jeg bestilte også en 80GB).

    Bestilte 21.09 og har heller ikke forventet leveringsdato lengre, står bare ETA: --

    Noen som har hørt med Amentio hva som skjer?

     

    Orker ikke å bry meg for mye enda ettersom jeg må vente på Win 7 fra Amazon før jeg blir å installere windows på nytt.

  3. Bilen går helt normalt på tomgang, helt stabilt rundt 700rpm.

    Fant ut at hvis jeg kjører i fart og trykker inn kløtsjen flere ganger så er det noen ganger turtallet faller ned til 700, mens av og til faller det nesten ned til null og både ladelampa og oljelampa kommer på, deretter klarer den å få opp turtallet til 700 i de fleste tilfeller, men noen ganger stopper den helt til jeg slipper kløtsjen eller starter med nøkkelen.

     

    Men jeg blir nok ikke å bry meg så mye om dette så lenge det ikke blir værre.

  4. Da ser det ut til at bilen min en Huyndai Sonata 1.8 1996 har begynt å fuske litt.

    I to tilfeller har motoren stoppet uten grunn ved kjøring til venstre i to forskjellige veikryss. I det første tilfellet var jeg usikker på om jeg hadde for lavt turtall eller om jeg trykte inn kløtsjen før jeg svingte.

     

    I det andre tilfellet stoppet motoren antakeligvis mens jeg holdt kløtsjen inne og skiftet fra 3. til 2.gir. Merket begge stoppene ved at servoen kuttet ut. Etterpå var det bare å vri om tenningen og bilen startet helt normalt. I mellom første og andre stopp har jeg kjørt noen 10-talls mil uten å ha merket noe som helst.

     

    Eneste andre feil som er på bilen er at speedometeret sluttet å virke omtrent i samme periode som første stopp. Mer om det her: feil på speedometer

     

    Noen tips til hva dette kan være for noe eller metoder jeg kan prøve for å utelukke andre ting?

  5. Bilen er en Hyundai Sonata 1.8L 1996-modell.

     

    Speedometeret på bilen sluttet brått å virke. Det fungerte helt fint til jeg parkerte, når jeg startet bilen igjen var det dødt. Både speedometernål og tripteller står stille.

     

    Jeg tipper det er en sensor som er gåen da det ikke ser ut til å være noen vaiere fra girkassen. Spørsmålet er da om det er noen måte å finne ut om det er feil i speedometeret, eller sensoren? Er dette lett å fikse selv, og hva vil delene kunne koste? Evt. hva kan det koste å fikse dette på verksted?

  6. Prøv å se litt på gd som er et bildebehandlingsbibliotek i PHP.

    Du må først innstallere de nødvendige bibliotekene du har bruk for etter hvilke bildeformater du ønsker å behandle. Du finner innstallasjonsveiledning i manualen på PHP.net og mye annen info.

    Link til manual for gd

     

    Du kan få til mye rart med mange forskjellige funksjoner her, men det kan sikkert andre mer om.

    Her er et par linker til noen eksempler for resizing av bilder:

    icant.co.uk

    Snipplr

  7. Noen som har formeninger om når det kommer større utvalg av LED-baklyste PC-skjermer?

    Jeg kunne tenke meg en i størrelseorden 24-30" i 16:10 format, men sålangt ser det ut som det bare er Apple som har en slik skjerm?

     

    Ellers er det vel ingen nye skjermteknologier som blir å komme i løpet av 2009?

  8. Jeg trenger et lydkort som kan brukes både i Windows og Linux, nå ser det ut til at Auzentech kanskje kommer til å lage egne linxudrivere til dette kortet. Jeg bruker også å spille en del på PCen og skulle da gjerne hatt EAX-effekter på lydkortet så dermed tror jeg dette blir en brukbar kombinasjon.

     

    Ellers har kortet også mulighet for å bytte ut OP-amper. Ut fra prisguiden tipper jeg kortet blir å koste minst 2000kr nytt? Spørsmålet er bare når de kommer til å lansere det, har vært utsatt minst en gang tidligere. Og så spørs det da om noen butikker i Norge blir å ta det inn med det første.

  9. ...

    Lydkortet har ingen mulighet for å stille verken bitdybde eller samplingsfrekvens og forsterkeren takler alle de nevnte verdier. Ved bruk av den analoge utgangen via hodetelefoner eller via forsterker kommer det antageligvis samme hakkingen, bare at det er kun et lite knepp. Jeg antar det kan være at lydkortet stopper all utsendelse av lyd i et lite øyeblikk, og så tar det litt tid før den digitale inngangen henter seg inn igjen.

     

    Jeg har forøvrig vært borti tidligere at integrerte hovedkort har plukket opp støy fra aktivitet i PCen, men aldri at dette har påvirket digitalt signal.

     

    ...

    Her forsvinner lyden i helt korte øyeblikk så er nok ikke helt samme problem. Her fungerer lyden helt upåvirket av belastning på PCen, hakkingen kommer og går helt tilfeldig.

     

    Takker for hjelpen sålangt! Egentlig er det ikke et så stort problem da jeg blir å kjøpe nytt lydkort så snart Auzentech lanserer sitt HomeTheater HDkort.

  10. Kanskje en bios-feil som det har vært på andre kort?

    Ligger ihvertfall fungerende bios på Tweaktown sine sider=)

    Tenkte på at det kunne være selve biosen, men etter å ha undersøkt litt mer ser det ut til å være varmerelatert. Kjerna på GPU holder seg stabilt rundt 70grader ved full belastning, mens spenningsregulatorene sliter. Når kortet idler ligger temp på spenningsregulatorene +-90grader. Ved belastning stiger de opp mot 160grader! De er visstnok spesifisert til å tåle rundt 100 grader. Målingene ble gjort med GPU-z

     

    Hvis jeg manuelt kjører vifta på 100% fungerer de fleste spill normalt men etter en stund kræsjer det. Temp havner da på rundt 120grader. Kjøleribbene kjenne svært varme ut så det virker ikke til å være spesielt dårlig kontakt der.

     

    Så nå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre? Alternativene er å kjøpe ny kjøler eller sende inn kortet til reperasjon.

    Jeg flashet biosen til skjermkortet med nye vifteprofiler for flere måneder siden, eneste som ble gjort var å øke minimums viftehastighet. Er det nødvendig å flashe tilbake til den orginale biosen før jeg sender inn kortet til Komplett?

  11. Kanskje en bios-feil som det har vært på andre kort?

    Ligger ihvertfall fungerende bios på Tweaktown sine sider=)

    Tenkte på at det kunne være selve biosen, men etter å ha undersøkt litt mer ser det ut til å være varmerelatert. Kjerna på GPU holder seg stabilt rundt 70grader ved full belastning, mens spenningsregulatorene sliter. Når kortet idler ligger temp på spenningsregulatorene +-90grader. Ved belastning stiger de opp mot 160grader! De er visstnok spesifisert til å tåle rundt 100 grader. Målingene ble gjort med GPU-z

     

    Hvis jeg manuelt kjører vifta på 100% fungerer de fleste spill normalt men etter en stund kræsjer det. Temp havner da på rundt 120grader. Kjøleribbene kjenne svært varme ut så det virker ikke til å være spesielt dårlig kontakt der.

     

    Så nå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre? Alternativene er å kjøpe ny kjøler eller sende inn kortet til reperasjon.

  12. Har et Powercolor HD4870 med orginal PCS-kjøler.

     

    Flere som får disse feilmeldingene i event viewer? "GCO failed to execute AtomBios" og "MODE: GXO Execute BIOS Table Error" med source ati2mtag.

     

    Nesten hver gang jeg starter et spill eller program som bruker 3D-modus blir skjermen svart etter noen sekunder og går i standby. PCen fungerer som normalt i bakgrunnen, men bildet kommer ikke tilbake før etter en reboot og da står disse meldingene i event viewer. I noen få tilfeller får jeg bildet tilbake med en popup om VPU-recover før skjermen blir svart når programmet går videre.

     

    Problemet oppstod over natten og ingenting ser ut til å hjelpe. Reinstallert windows, prøvd både Cat. 8.12 og 9.1. Litt skeptisk til å sende inn kort da andre med samme problem har fått kort i retur fordi butikkene ikke finner feil. Noen som har vært utsatt for samme feil?

×
×
  • Opprett ny...