Gå til innhold

Breiflabben

Medlemmer
  • Innlegg

    92
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Breiflabben

  1. Hei

     

    Jeg hentet min nye stasjonære PC (uten skjerm) på Posten i slutten av forrige uke. PC'en var bygget av leverandøren. Når jeg startet opp PC'en så fungerte den fint i kanskje 3 minutter så var det slutt. Etter dette får jeg ikke opp noe skjermbilde i det hele tatt når jeg starter opp maskinen. Virker også som om PC'en stopper midt i boote-prosessen (ikke så lett å se uten skjermbilde....). Var en frustrende opplevelse. Min første tanke var selvfølgelig at det var noe galt med skjerm, kabler etc. eller at jeg hadde gjort noe galt. Etter mange timer med feilsøking så anser jeg egentlig dette som utelukket. Ser på nettet at det er folk med samme type grafikk-kort som har tilsvarende problemer.

    Å åpne PC'en er ikke aktuelt for å unngå eventuelle problemer ifm heving av kjøp.

     

    Hva gjør man i en slik situasjon ? Har hatt dialog med leverandøren og de sier bare at jeg må sende inn PC'en. For dem spiller det ingen rolle om denne type ting skjer etter 3 minutter eller 1 år - får akkurat samme type behandling.

    Hvilken tillit kan jeg ha til at den fiksede PC'en fungerer ? Starten har vært svært dårlig.

    Det er også ekstremt frustrende å bruke mye tid på et produkt som i prinsippet ble levert defekt fra leverandøren. Jeg kan ikke forstå at en feil som oppstår umiddelbart etter at bruker har startet opp PC'en ikke er blitt oppdaget som en del av leverandørens internkontroll.

     

    Å heve kjøpet medfører også kostnader for meg ettersom de da kan kreve dekket sine utgifter ifm bygging.

     

    Utfordringen her er å balansere min subjektive mening om hva jeg har rett på og hva jeg faktisk har krav på iht lover og regler. Uansett så mener jeg at utover lover og regler så har leverandøren sitt rykte å tenke på.

     

    Trenger objektive råd, innspill og synspunkter - takk !

     

    BF

     

     

    PS - har bevisst ikke nevnt leverandørens navn ettersom jeg er i dialog med dem nå.

  2. Har også noen flere spørsmål:

     

    1. Betyr det noe særlig fra hvilken produsent man kjøper grafikk-kortet ? Teknologien i kortet er jo laget av AMD og denne er vel da lik uavhengig av hvilken produsent som lager kortet ?

     

    Tenker du da på om du kjøper grafikkortet ditt fra asus, POW, Club3D etc etc? Hvis det er det du mener så har det ingenting å si fra hvilken produsent du kjøper grafikkortet. Eneste forskjellen er klistremerket på utsiden. I enkelte tilfeller har noen produsenter overklokkete versjoner, koster som oftest en hundrings ekstra og gir deg 2-3fps ekstra og noenganger ingenting.

    Noen produsenter har også en annen kjøleløsning som skal kjøle mer, og være mer stillegående. Her er det også små forskjeller, og prisen er som oftest ikke verdt det.

     

     

    Var akkurat det jeg tenkte jeg på ja - takk.

     

    Hva tenker dere om UD7-kortet fra Gigabyte ? Er det bra ?

     

    Veldig usikker på om jeg skal bygge PC'en selv.....hvis et eller annet går gale under byggingen eller noen av delene er defekte når jeg får dem så kan timene og dagene gå fort. Er dette reelle bekymringer ?

    Det er vel også et problem ift garantier o.l. Er greit å ha en forhandler å forholde seg til hvis det er noe.

    Men jeg føler meg egentlig ganske motivert for å bygge :)

     

    BF

  3. Takk for alle svar !

     

     

    Basert på innspillene gjør jeg som følger:

     

    - Bytter ut HD5970-kortet med et HD5870-kort. Da bør vel ikke kabinettet lenger være et mulig problem.

     

    - Kjøper ikke et separat lydkort

     

    - Ser at det sikkert er lurt å kjøpe et hovedkort som støtter USB3.0 og SATA6 med en gang. Hva med UD7-kortet fra Gigabyte ? (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=513288&view=links#ProductTabs)

     

    - Beholder i7 920 prosessoren...egentlig mest av latskap ettersom det er disse prosessorene jeg har lest litt om. Kjenner også andre som spiller BFBC2 med HD5870 og i7 920 og er strålende fornøyd med spillopplevelsen. BFBC2 utnytter etter det jeg har lest Quadcore teknologien godt (se f.eks. http://www.overclock.net/pc-games/659536-contagion-review-dual-core-vs-quad.html). Jeg antar dette blir tilsvarende for BF1943 og BF3 så det viktigste for meg er hvordan prosessoren kjører med alle fire kjernene.

     

     

     

    Har også noen flere spørsmål:

     

    1. Betyr det noe særlig fra hvilken produsent man kjøper grafikk-kortet ? Teknologien i kortet er jo laget av AMD og denne er vel da lik uavhengig av hvilken produsent som lager kortet ?

     

     

    2. Det store spørsmålet er om jeg klarer å bygge denne pc'en selv......er det en tidkrevende og vanskelig affære ?

     

     

    3. For UD7-kortet så står det følgende i spesifikasjonen ang. USB-utganger:

     

    "4 via the USB brackets connected to the internal USB headers". Hva betyr dette ? Blir disse utgangene tilgjengelig fra utsiden av kabinettet ?

     

     

    Kom gjerne med innspill/kommentater dersom det er ting med oppsettet som nå ikke vil fungere.

     

     

    Takk igjen for alle svar !

     

     

    BF

  4. Jeg skal kjøpe et surround-system for pc'en min. Har sett på Z-5500 Digital men ser at det er et system som er over 5 år gammelt. Duger det fremdeles eller vil det være bedre å kjøpe et nyere system ?

     

     

    Noen flere spm:

     

    1. Hvor lang er ledningene som følger med ? Tenker da spesielt ift bak-høytalerene.

     

    2. Såvidt meg bekjent så eksisterer det ikke stativ til satelitt-høytalerene. Jeg må ha et eller annet stativ til den ene bak-høytaleren. Tips om hvordan jeg kan løse dette ?

     

    3. Hva med plassering av senter-høytaleren ift skjermen ? Noen som kan fortelle meg hvor høy denne høytaleren er (har ikke funnet mål på nettet) ? Er høytaleren så liten at den kan plasseres under og i forkant av skjermen ?

     

    BF

  5. Etter mange år siden forrige PC-kjøp føler jeg meg rimelig lost når jeg nå skal kjøpe ny PC....har brukt en del tid i det siste for å prøve og orientere meg. Det jeg trenger er en PC som skal brukes til gaming, filmer og noe 3D-applikasjoner. Har laget følgende oppsett:

     

     

    - Antec Nine Hundred II Ultimate Gamer Case

     

    - Asrock X58 SuperComputer, ATX, DDR3, 4xPCI-E, Audio7.1, GbLAN, FireWire, Raid

     

    - INTEL Core i7 920 2.66GHz 8MB LGA1366 Boxed

     

    - INTEL 160GB X25M SATA SSD

     

    - 1.5TB S-ATA harddisk 3,5

     

    - G.SKILL 6GB DDR3 Kit (3x2GB) PC3 1333MHz

     

    - Chill Innovation CP-1000M 1000W Modular

     

    - Radeon HD5970 2GB DDR5, 2xDVI, DisplayPort, HDMI Adapter, DirectX 11

     

     

    Pris for dette er ca. 17500 kr som forsåvidt er innenfor budsjett.

     

     

    I tillegg til det over kommer Win7 64 bits, DVD-brenner og blu-ray spiller. Har allerede en 24" skjerm.

     

     

    1. Ser dette greit ut ?

     

    2. Trenger dette oppsettet mer kjøling ? Inntrykket jeg får når jeg leser på nettet er at så lenge man ikke er hard på overklokking så skal ikke det være nødvendig.

     

    3. Trenger jeg et separat lydkort ? Har tenkt å kjøpe meg et surround-anlegg for spill og filmer. Vil lydkortet som er integrert i hovedkortet være godt nok ? Her er jeg usikker basert på det jeg har lest på nettet....

     

    4. Er hovedkort, kabinett o.a. ok ift senere ekspansjons-muligheter ? Dvs. mer ram, ekstra grafikk-kort, flere disker etc.

     

     

    Mht til SATA6 og USB3.0 så er planen å kjøpe dette kortet http://www.multicom.no/PartDetail.aspx?q=p:2760423 etterhvert (ikke planer om å kjøpe noen USB 3.0 produkter med det første).

     

     

    Sett i lys av min noe (!) manglende kompetanse på dette feltet så er det garantert ting som kan endres/optimaliseres i oppsettet over. Hovedpoenget mitt er å få sjekket om jeg bommer totalt ift noen av komponentene. Er ganske fed-up av å lese et uendelig antall tester og annet på nettet, mye av det ting jeg egentlig ikke forstår, så nå vil jeg få PC'en i hus slik at jeg kan få spilt BFBC2 :yes:

    Utifra min ringe forståelse så bør oppsettet over være bra ift spilling og det bør også være godt nok for spillene som kommer de første par årene.

     

    På forhånd takk for alle svar !

     

    BF

  6. Jeg skal sette opp et nettverk som skal brukes av to personer. I dette nettverket ønsker vi bl.a. å ha en harddisk, scanner og printer som begge skal ha tilgang til. Jeg trenger litt starthjelp her :blush:

    Vi ønsker at brukerene skal ha tilgang til alle enhetene uten at begge pc'ene trenger å være på. Dvs. at det ikke er et alternativ å koble enhetene til en av pc'ene og la den andre brukeren koble seg til enhetene via denne pc'en.

     

    Bør vi kjøpe en router / switch ?

    Hvilke type printer, harddisk og scanner vil være aktuelt ? Må man kjøpe spesielle typer ettersom de skal kobles i nettverk ?

     

    Noen som har noen linker som kan hjelpe meg videre ?

     

    På forhånd takk for all hjelp !

     

    BF

  7. Jepp... lege er gøy.

    Men er ikke noe kjekkere enn å være co-pilot i et commanche helikopter med en skam dyktig pilot. Flest poeng alltid då :D

    5878703[/snapback]

     

    Ja eg vett,men det er så få piloter som faktisk kan fly....

     

     

    5880177[/snapback]

    Og, enda ferre som kan skyte!

    5880274[/snapback]

     

    Så enig så enig Zevs....jeg blir så forb**** når jeg merker av en heli på noen hundre meters avstand og gunneren begynner å skyte med mitraljøsen....da er det bare "Bail out" :mad:

    Prøver stort sett å få helien alene slik at jeg også kan bruke tvg.

    Så for å holde meg til tema så er heli min favoritt :love:

     

    BF

  8. Det har vel noko med latency og gjere. Det med missil gjennom heli.

    5611414[/snapback]

     

    hmmm....må sjekke dette med latency....vet ikke helt nøyaktig hva det er men det har vel noe med RAM'en å gjøre....kan du utdype litt ?

     

    Tror aldri det har hendt meg når jeg skyter mot bakkemål at raketten går gjennom målet. Men det har faktisk skjedd når jeg har skutt mot heli som står i ro på heli-padsen.

    Er snodig at raketten ikke går gjennom enkelte deler av heli'en - dvs. at det er garantert kill dersom man treffer den og den delen.

     

    BF

     

     

    edit: leif

  9. - Helicopter now carry 8 missiles rather than 14

    - TV-Guided missile now have a shorter range

    - Hit points on all air vehicles has been reduced

    - AA missile lock has been improved

     

     

    Har fått testet litt....

     

    Det at det nå er 8 raketter istedetfor 14 innebærer bare at man må være mer nøyaktig. Er fremdeles ikke problem å ta ut tanks o.l.

     

    TVG rekkevidden synes jeg er drastisk redusert - for meg ser det ut til at det dreier seg om ca 40 % reduksjon. Jeg synes ikke den er blitt lettere å styre. Det som irriterer meg er at de ikke har fikset problemet med at raketten går rett gjennom andre helikopter. Skjønner ikke at de har latt dette være slik. Greit nok at det er spesielle plasser på det andre helikopteret som er gunstig å treffe med raketten, men det er bare så j***** kjipt å se raketten suse rett gjennom det andre helikopteret. For mitt vedkommende vil jeg tro at dette skjer rundt 20% av gangene jeg skyter mot andre heli.

     

    Hit points....denne synes jeg er ganske sur ettersom dette gjør det enda lettere for jagerfly å skyte ned heli. Synes dette medfører en for stor ubalanse nå. Håpet må være at AA nå er så effektiv at flyene skytes vesentlig oftere ned. Noen av dere som har testet hvor effektiv AA er mot fly nå ?

     

    AA....på meg virker det som om disse er vesentlig oppgradert. Disse må virkelig taes på alvor nå. Kanskje like greit for de har vært til dels elendig tidligere.

     

    BF

  10. Det var jo påtide at det ble slutt på den heli-horingen... Nå må du ha skills for å fly, og ikke oppføre seg om om det var en stridsvogn med vinger, man fløy.

     

    Skal du bruke heli nå så må være taktisk, og ikke bare fly rett inn som tidligere.. BRA!

    5605561[/snapback]

     

     

    De som flyr slik du beskriver bruker helikopteret feil mener jeg. Hvis patch'en kan forhindre den type bruk så er det forsåvidt greit nok.

     

    Jeg håper bare ikke patch'en medfører at gleden :p ved å fly ødelegges. Jeg ønsker ikke å være "sitting duck".....

     

    BF

  11. - Helicopter now carry 8 missiles rather than 14

    - TV-Guided missile now have a shorter range

    - Hit points on all air vehicles has been reduced

    - AA missile lock has been improved

     

    Dette lover ikke akkurat bra for de av oss som er glad i å fly helikopter. Er det noen av dere som flyr mye som har testet ut hva patch 1.2 innbærer ? Jeg er spesielt bekymret for "AA missile lock has been improved".....Innebærer dette alltid treff dersom man ikke får skutt ut flares ?

    De andre tre punktene tror jeg at jeg kan leve med :)

     

    Skal teste selv senere, men det hadde vært fint om folk hadde postet sine erfaringer her.

     

    BF

  12. De av oss :) som har tatt Veteran (10 repair points IAR) på "redelig" vis vet at det er vanskelig. Jeg endte opp med 8 og 9 poeng flere ganger før jeg klarte 10 p. 25 poeng IAR virker fullstendig uoppnåelig - står ikke i still med andre gull-merker som f.eks. de spm krever 40 kills på en runde. Dette er selvfølgelig vanskelig, men absolutt ikke uoppnåelig. First Aid (25 heal points) og Resupply (25 ammo points) er også vesentlig enklere enn engineer.

     

    Takk for alle svar !

     

    BF

  13. Helt enig i det som sies her ang. Karkand.

     

    Jeg har også hatt svært god erfaring med å være pilot i Black Hawk (snakker da om tiden etter siste patch....mye bedre nå når folk må hoppe ut for å "telle" i flagg-heisingen). Har du oppegående folk med deg som er support, medic og engineer blir det fort kill assist points og driver ability assist points på deg. Dette i tillegg til poeng du får for flagg. Selvfølgelig må du kunne fly også..... :)

    Snakker her om brett hvor det kun er transport-helikopter - på andre brett med kamp-heli og fly er du sjanseløs dersom disse pilotene er litt oppegående.

     

    BF

  14. Alliere seg med en venn kunne vært kjekt, altså sørge for at han hele tiden sprang det.

     

    Om dette regnes som pointfarming, vet jeg ikke, men.

    Ellers så har du muligheten til å knuse en Vodnik/Hummer, og sitte i baksetet og reparere, men du blir raskt kicket/bannet om noen ser deg.

     

    5465955[/snapback]

     

    Har også tenkt på å alliere meg med en venn, men synes det blir helt feil.

    Når jeg prøvde å få Veteran så lå jeg forøvrig bare og ventet på at Spec-Ops'ene skulle komme og sprenge hardwaren vår (Mashtuur). Dette er jo selvfølgelig også helt feil ettersom det sett fra laget sin side hadde vært best om jeg hadde knerta dem før de sprengte utstyret.

     

    BF

  15. Problemet med å reparere i Black Hawk'en er at det skal mye til for å få et repair points i motsetning til Commander hardware som repareres. Får alltid et repair points når jeg fikser arty, uav osv. I Black Hawk'en føler jeg at jeg skrur og skrur og skrur....uten at jeg får poeng. Føler ikke at jobben min som ingeniør blir nok verdsatt :)

     

    Synes det skal for mye til for å få repair points for å reparere kjøretøy i spillet.

     

    BF

  16. Er det noen av dere som har klart å få Expert Engineer Badge ? I så fall hvordan klarte dere det ? Har dere noen gode tips ?

     

    Jeg slet skikkelig med å få Veteran som kun krever 10 repair points IAR og så må man ha 25 points IAR for å få Expert. Virker særdeles vanskelig. Må vel finne meg en server med runder som varer lenge og håpe på at det er noen ivrige spec-ops som hele tider ødelegger arty, uav osv.

     

    BF

  17. Har de siste dagene opplevd at min Dell Inspirion 9100 m/Win XP SP2 låser seg i 1-2 min etter at jeg har startet opp og er kommet inn på desktoppen. Maskinene står bare og henger og jeg kan ikke bruke start-menyen eller verktøylinjen. Så plutselig begynner den å funke fint igjen. Dette skjer hver eneste gang jeg bruker maskinen. Samtidig som dette problemet oppstod så begynte jeg å få meldingen "End Program - Message Handler" når jeg skulle skru av maskinen. Jeg lukker dette programmet manuelt hver gang jeg skrur av PC'en. Så det virker rimelig at det er en sammenheng her mellom oppstartproblemet og dette "Message Handler"....men det var lite å hente på et Google-søk.

     

    Noe som kan hjelpe meg ? Innspill ?

    Hvilket program kan dette "Message Handler" være ?

     

    BF

  18. På min laptop Dell Inspirion 9100 m/ Win XP SP2 har Windows Explorer bestemt seg for ikke lenger å vise min Twinmos USB 2.0 Memory Stick. Har funket helt fint inntil nå. Noen som har tips ? Var lite å finne på internett.

     

    Jeg får forresten opp stick'en i IE - skriver da inn f: i adresse-feltet og så kommer den opp. Sticken funker forøvrig helt fint på vår stasjonære PC.

     

    BF

×
×
  • Opprett ny...