Gå til innhold

leienisse

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av leienisse

  1. Hei og takk for svar

     

    Et googlesoek gav denne infoen> The income earned in Portugal is taxed at a flat rate of 20%. From January 1st, 2024, the NHR tax regime was discontinued.

     

    Altsaa, gjelder ikke denne skattfriheten i Portugal lengre?

     

    Angaaende Spania og skatteavtalen med Norge lurer jeg fortsatt paa om man i praksis ikke betaler skatt allerede fraa aar en eller ikke?

  2. Jeg har lest endel steder at man kan bli nullskattyter i Spania som ufoeretrygdet.
    Stemmer dette fortsatt per dagens regler?
     

    Er det noen som vet om man i praksis ikke betaler skatt allerede fra aar en for at man faar refundert innbetalt beloep ved skatteoppgjoeret? Eller er det som informert, at man ikke er skattfri til Norge foer tre aar?

    Fins det andre steder enn Spania hvor man slipper skatt?

  3. Takk for alle svar
     
    Det jeg tror jeg har skjoent hittil er at man skal melde flytting til Folkeregisteret. Vet ikke om det har noe aa si om man ikke melder til landet man flytter til. Saa maa man ha visum av en eller annen sort. Maa ha klarert med nav at man kan eksportere ufoeretrygden. 
    Skatt er et annet tema hvor jeg har lite peiling, lurer paa om man kan ignorere dette temaet og bli trukket kildeksatt men uten aa bli beskattet i to land..
  4. 14 hours ago, Lindsay said:

    Som uføretrygdet er kravet at du har bostedsadresse og oppholder deg i hjemlandet i 3 måneder. Ergo kan du i praksis ikke melde utflytting.

    Hvor har du dette fra?

  5. 31 minutes ago, mobile999 said:

    Jeg tror deg kan være vanskelig å flytte til India. Hvorfor ønsker du det? Er det badstuetemperaturen som frister?

    Hvorfor skulle det vaere vanskeligere for meg enn andre? Man hoerer stadig vekk om folk som har eksportert trygden utenlands. Og India er et land Norge har trygdeavtale med.

    Skjoenner ikke greia... Hva vil det si aa ha flyttet, hvor lenge maa man oppholde seg for aa vare regnet som flyttet dit man flytter. Hvordan faa visum eller oppholdstillatelse der man skal flytte til.. 
    Hei jeg er ufoeretrygdet og oensker aa flytte, men hvordan gjoer man det??
  6. Hei mobile999
     
    Takk for svar. 
    Kan legge til at jeg er ufoeretrygdet og oensker aa flytte til India. Norge har trygdeavtale med India. Hvor vanskelig kan dette vaere? Jeg ser ikke noen type ufoeretrygdet-visum for India.
  7. Hei, jeg har noen spoersmaal om hva det vil si aa vaere utflyttet.
     
    Hva vil det si aa ha flyttet ut av landet?
    Hvordan er prosedyrene i forhold til dette?
    Jeg vet man boer melde flytting til Folkeregisteret, men er det ellers noe? Hva med visum? Gaar det an aa vaere utflyttet paa et turistvisum?
    Hva vil det si at landet man flytter til sier ja han har flyttet hit? 
    Enn et land Norge har trygdeavtale med? Er det annerledes? Hvordan annerledes?
  8. I Thailand så bare spurte de om jeg var vaksinert. Hadde vaksine sertifikatet i håpna. De så på det i ca 1 sek så vinka de meg forbi.

    On 11/8/2022 at 4:44 PM, paatur said:

    Hei 

    Det er ingen problem og reise lengre.

    Jeg kom hjem fra Panama forrige uke.

    Og har hvert i Vietnam, Thailand, Namibia, Malaysia Colombia og Nepal på div turer de siste månedene. 0 problem.

    I Thailand så bare spurte de om jeg var vaksinert. Hadde vaksine sertifikatet i håpna. De så på det i ca 1 sek så vinka de meg forbi.

    De andre landene var akuratt det samme.

    Enn om du ikke var vaksinert, tror de hadde krevd en fit to fly covid-test av deg? Enn hvis du ikke hadde det?

    On 11/8/2022 at 4:44 PM, paatur said:

     

     

     

  9. Jeg lurer paa, if forrhold til corona, hvor vanskelig det er aa reise til eksempelvis latinamerika, et land i europa, Thailand.

    Det jeg leste for Thailand var at de krever at du kjoeper reriseforsikring og at du viser frem coronatest ut fra hva jeg antar.

    Kan det hende at de ogsaa krever at du er paa karantenehotell???

    Jeg har ikke fulgt med paa corona og har derfor ikke  kunnskap om hva et karantenehotell eller regler for hvordan man haandterer eller unngaar de.

     

    PS> Jeg var uheldig og hadde passet i vaskemaskinen for en dag siden. Passet overlevde fint, men er det trygt for meg aa reise med dette passet med tanke paa dersom noen paastaar at det er tampered with ???

  10. Jeg så på en bobilwebsite, men der så det jo ut til å være sinnsyke priser (priset i per uke typisk eller per døgn). 

     

    Vet du hvor man kan leie billigere per måned?

     

    Det med å ha tilstrekkelig vann er et visst issue for meg. Hvordan er dette med bobil?

     

    Er det tilstrekkelig plass? Er det f.eks eget soverom atskilt fra resten av bobilen? Sånne ting er litt interessante. 

     

    Da det er mange år siden jeg har kjørt bil ville det ideelle være at noen parkerer den et bra og stabilt sted vekk fra uro men i nærheten av en bilvei, så kan jeg dra og handle en gang i blant om så med taxi.

     

    Dette med å ha tilstrekkelig vann er viktig for meg. Hvordan er det med strøm og bobil?

     

    Hvordan hjelper dette TS? ( Retorisk spm )

     

     

    Til TS: Bobil kan leies helt klart, du kan nok få en god deal på langtidsleie fra private også. Altså utenfor feriesesonger

     

    Jeg leide ut vår bobil til 10k/mnd med fri km( utenfor feriesesong) Dette var 2014 modell med 3 sengeplasser og god standard.   Går du på de litt eldre bilene har du nok mye å hente hvis du vil spare på kostnaden.

     

    Men kan nok være greit å kjøpe en hvis du ser for deg å gjøre dette på lengre sikt.

     

     



    Anonymous poster hash: 1557f...003

     

  11. Det der synes jeg var ubeskrivelig uintelligent skrevet, og at noen kan få til å ha satt et pluss som enig i den kommentaren er nokså ubegripelig.

     

    F.eks, hvorfor mener du at dette er meningsløs kontakt?

     

    Hvorfor må kommentaren være skrevet anonymt? Fordi du er "mobben" og bare "mobben" (de av lav intelligens) kan få til å være enig i noe som er åpenbart tåpelig?

     

    Det jeg beskriver som meningsløs kontakt med fremmede er det å plage noen man ikke ser og aldri har sett døgnet rundt ved å kreve deres oppmerksomhet/fortelle dem hva de skal tenke/forsøke å manipulere dem/være inni hodet demmes på et eller annet vis. DET er meningsløs kontakt. 

    Å starte en tråd med et klart mål og nytteverdi på et forum, hvordan får du det til å kalles for "meningsløs kontakt"???

     

    Men er det ikke akkurat det du holder på med i denne tråden da, har meningsløs kontakt med mennesker du aldri har sett før?

    Kunne bobil vært et alternativ?

    Anonymous poster hash: 7087f...108

    • Liker 1
  12. Takk for svar

     

    La oss kalle dette Project Privacy. Har oppdatert trådtittelen.

     

    Enn det å leie et minihus på hjul og sette det en plass helt for seg selv, noen som vet om noe sånt er mulig?

     

    Hvordan finner jeg noe fra Alvdal og Grong da på finn.no? Søkte på navnet men fant ikke.

     

    Sånn jeg ser det er ikke det å ha et fanatisk behov for meningsløs kontaktsøking og interaksjon med fremmede man aldri har sett, forenlig med mental helse.

     

    Jeg kan heller ikke se noen selvfølgelighet i antakelsen at det skulle finne noen medisin for akkurat meg for akkurat det jeg plages med. Og en sånn antakende holdning henger vel i hop med det å være en patologisk kontaktsøker og sosiopat, ironisk nok – for det henger sammen med tankesettet om at folk skal måtte tilpasse seg til andre uavhengig av objektivitet.

     

    Sånn jeg ser det bør jeg kunne få være i fred i mitt eget sinn i mitt eget hjem, uavhengig av andre. Og meningsløs kontakt med fremmede man aldri har sett er ikke det samme som en potensielt meningsfull interaksjon som en faktisk samtale med noen på kafe f.eks.

     

    Jeg er ikke typen som «trenger» å bli innlagt stadig vekk, så dere kan se bort fra det i tilknytning til meg.

×
×
  • Opprett ny...