Gå til innhold

leienisse

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av leienisse

  1. Enn hvis man flytter og velger land aa flytte til, men ikke tilbringer mer enn f.eks 170 dager der? Er man da regnet som utflyttet til nomadeland?
  2. Takk for utdypende svar.
  3. Hei og takk for svar Et googlesoek gav denne infoen> The income earned in Portugal is taxed at a flat rate of 20%. From January 1st, 2024, the NHR tax regime was discontinued. Altsaa, gjelder ikke denne skattfriheten i Portugal lengre? Angaaende Spania og skatteavtalen med Norge lurer jeg fortsatt paa om man i praksis ikke betaler skatt allerede fraa aar en eller ikke?
  4. leienisse

    Nullskatt i Spania

    Jeg har lest endel steder at man kan bli nullskattyter i Spania som ufoeretrygdet. Stemmer dette fortsatt per dagens regler? Er det noen som vet om man i praksis ikke betaler skatt allerede fra aar en for at man faar refundert innbetalt beloep ved skatteoppgjoeret? Eller er det som informert, at man ikke er skattfri til Norge foer tre aar? Fins det andre steder enn Spania hvor man slipper skatt?
  5. leienisse

    Utflytting

    Takk for alle svar Det jeg tror jeg har skjoent hittil er at man skal melde flytting til Folkeregisteret. Vet ikke om det har noe aa si om man ikke melder til landet man flytter til. Saa maa man ha visum av en eller annen sort. Maa ha klarert med nav at man kan eksportere ufoeretrygden. Skatt er et annet tema hvor jeg har lite peiling, lurer paa om man kan ignorere dette temaet og bli trukket kildeksatt men uten aa bli beskattet i to land..
  6. leienisse

    Utflytting

    Hvor har du dette fra?
  7. leienisse

    Utflytting

    Hvorfor skulle det vaere vanskeligere for meg enn andre? Man hoerer stadig vekk om folk som har eksportert trygden utenlands. Og India er et land Norge har trygdeavtale med. Skjoenner ikke greia... Hva vil det si aa ha flyttet, hvor lenge maa man oppholde seg for aa vare regnet som flyttet dit man flytter. Hvordan faa visum eller oppholdstillatelse der man skal flytte til.. Hei jeg er ufoeretrygdet og oensker aa flytte, men hvordan gjoer man det??
  8. leienisse

    Utflytting

    Hei mobile999 Takk for svar. Kan legge til at jeg er ufoeretrygdet og oensker aa flytte til India. Norge har trygdeavtale med India. Hvor vanskelig kan dette vaere? Jeg ser ikke noen type ufoeretrygdet-visum for India.
  9. leienisse

    Utflytting

    Hei, jeg har noen spoersmaal om hva det vil si aa vaere utflyttet. Hva vil det si aa ha flyttet ut av landet? Hvordan er prosedyrene i forhold til dette? Jeg vet man boer melde flytting til Folkeregisteret, men er det ellers noe? Hva med visum? Gaar det an aa vaere utflyttet paa et turistvisum? Hva vil det si at landet man flytter til sier ja han har flyttet hit? Enn et land Norge har trygdeavtale med? Er det annerledes? Hvordan annerledes?
  10. I Thailand så bare spurte de om jeg var vaksinert. Hadde vaksine sertifikatet i håpna. De så på det i ca 1 sek så vinka de meg forbi. Enn om du ikke var vaksinert, tror de hadde krevd en fit to fly covid-test av deg? Enn hvis du ikke hadde det?
  11. Jeg lurer paa, if forrhold til corona, hvor vanskelig det er aa reise til eksempelvis latinamerika, et land i europa, Thailand. Det jeg leste for Thailand var at de krever at du kjoeper reriseforsikring og at du viser frem coronatest ut fra hva jeg antar. Kan det hende at de ogsaa krever at du er paa karantenehotell??? Jeg har ikke fulgt med paa corona og har derfor ikke kunnskap om hva et karantenehotell eller regler for hvordan man haandterer eller unngaar de. PS> Jeg var uheldig og hadde passet i vaskemaskinen for en dag siden. Passet overlevde fint, men er det trygt for meg aa reise med dette passet med tanke paa dersom noen paastaar at det er tampered with ???
  12. Hvordan fungerer refinansiering av gjeld Kan jeg oeke min kredittverdighet ved aa samle alle laanene til et laan Hvordan vite om du har et bra tilbud
  13. Inntekt 300 000kr Gjeld 80 000kr Kan man faa forklaring fra banker paa hvorfor man ikke faar laan Kan det hende det er banker man kan proeve dersom alle de andre sier nei
  14. Slik jeg antar det ville jeg vel kunne faa et laanetilbud fra en eller annen bank, ikke avslag fra alle sammen, selv med en kredittscore paa 25. Hvordan finne ut hva som hindrer tilbud paa laan
  15. Jeg fikk score 25, ser ingen begrunnelse
  16. Jeg har sjekket digipost, men det staar bare standard ingenting aa legge merke til.
  17. Jeg faar ikke forbrukslaan hos noen av bankene. Dette selv om vergemaalet jeg hadde nylig er avsluttet og jeg tilsynelatende ikke har noen inkassosaker eller betalingsanmerkninger. Hvordan kan jeg finne ut aarsaken til at ingen gir meg laan og faa korrigert aarsaken
×
×
  • Opprett ny...