Gå til innhold

AmiDelf

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AmiDelf

  1. Kanskje vi har tenkt forbi hverandre. Jeg er en hardbarka Amiga entusiast fortsatt. Her er noen Amiga spill som er verdt å få med seg.

     

    Burnout for Amiga

     

    Final Odyssey

     

    Unreal

     

    Pinball Illusions

     

    Tales from Heaven -Super Mario 64 for Amiga sortof

     

    Det kom også endel Amiga CD-ROM spill, men det kan man ta siden så man ikke spammer for mye, hehe :)

  2. Commodore døde i 1994, men Amiga Technologies produserte Amiga maskiner allerede i 1995 igjen. Escom gikk konkurs i 1996. Men PPC kortene kom i 1997 og i 1999 kom det PCI.

     

    De beste Amiga spillene kom faktisk etter at Commodore gikk konk!

     

    Pinball Illusions (1995)

    SlamTilt (1996)

    - De beste Pinball spillene kom etter 1994!

     

    Breathless (1995) YouTube:

    - Stort nokk Amiga spill til at flere PC blader ble forrundret over at Amiga kunne såpass

     

    Gloom Deluxe (1996) YouTube:

     

    Alien Breed 3D (1995)

    Alien Breed 3D II (1996)

    - Disse var kjempepopulære.

     

    Trapped II (1997) YouTube:

    - Det mest avanserte Amiga spillet noensinne.

     

    The Shadow Of The Third Moon (1997) YouTube:

    - Beste musikken noensinne til et spill! Dette er klasse over alle.

     

    Wasted Dreams (1997) YouTube:

    - Kanskje et av de beste adventure spillene som er laget etter min mening. Spillet kom

    kun ut på Amiga CD-ROM og ble bare spilt av folk med CD-ROM koblet til sin A1200 eller A4000.

     

     

    +++ Amiga hadde langt flere stortitler med "kvalitet" etter 1994 vil jeg nå si. WipeOut 2097 kom ut for Amiga så sent som 1999 også.

     

    Det at resten av verdenen gikk over til PC og PSX er vel sant, men det ble utviklet masse spill for Amiga etter 1995/1996 som bare kom ut for Amiga og som hadde kvalitet. Så det ble releaset mange gode spilltitler etter 95/96.

  3. Hei. Jeg vil bare komme med noen rettelser. Amiga som spilleplatform levde lenge etter Commodores død. Takket være Team 17, ClickBoom og andre spillfirmaer. Store titler som Myst, Quake, Capital Punishment, Alien Breed 3D The Killing Grounds, Wasted Dreams, Trapped II, Payback (Amigas svar på GTA! dette kom også ut for GameBoy), Genetic Species, Tracker Hero (ja guitar hero for Amiga, bare med mods istedet!), Tales of Talmar, Birdie Shoot, Software Tycoon, Earth 2140, Napalm (Amigas rååeste strategi spill), Foundation, Shogo, Simon The Sorcerer II, Heretic II, WipeOut 2097, T-ZerO, Virtual GP (3D racing spill som fungerer utmerket på "kraftigere" Amigaer), Virtual Karting, Virtual Karting II, Xtreme Racing, Burnout (knockout racing spill) ++++ Det kom så mye, så det å si at Amigas spillmarked døde etter Commodores konkurs er vel ikke helt sant. Ja, det gikk ned, men jeg vil nesten påstå at mange av spilltitlene som kom for Amiga etter Commodores død i 1994 hadde dessto bedre kvalitet.

  4. Gode greier!

    Jeg har kjøpt MorphOS 2.6, og installert det på en PowerMac G4 nå.

    Synes det virker som er bra OS så langt. Håper det stimulerer noe av mine abstinenser etter de gode, gamle amigadagene.

    Finnes det noen liste over 68k Amiga-apps som kjører fint? Jeg kunne tenkt meg å ha en god player som spiller gamle format, men har slitt med å få EaglePlayer og Delitracker til å virke.. Synes ikke Exiter Player hadde alt jeg ønsket heller...

     

    Men ellers har jeg bare godord.. Mangler bare tid til å leke nok:-)

     

    Uansett, artig å se flere som holder på med minoritetsOS :-)

     

    Hei!.. Så bra :) Det er fint at du har fått installert et OS jeg har mye tro på fordi det er så mange dedikerte utviklere for det!

     

    Du trenger programvare sier du? Her er noe for deg:

     

    MorphOS-Files.Net - Denne har kun MorphOS programvare!

    Aminet.Net - Dette er et av verdenens eldste fildatabase! Aminet var her mye lengre før både iTunes og Android Market place! Husk at PD disketter fantes tidlig og at mye av dette finnes på Aminet i tillegg til massevis av gratis programvare. I tillegg finner du mye shareware og annet nyttig. Aminet er det mest komplette stedet for å finne seg Amiga programvare i de aller fleste kategorier.

    Fab's MorphOS ports - Dettte er en franskmann som har portet mye til MorphOS. OWB, Mplayer og MAME er bare noen av de få tingene. Han står bak webkit nettleser utviklingen for MorphOS. En meget dedikert og flink utvikler som gir ut alt han lager gratis! Snart er Super Tux Kart portet til MorphOS og han gjør den også sammen med en polsk utvikler.

     

    MorphOS støtter også noen meged gode AmigaOS 68k programer som Snoopdos, Scout, amitwitter, amirc+++ Du får også spilt Payback, Napalm, Myst, Alien Breed 3D TKG II, Quake, Quake 2, Quake 3, OpenTTD+++ Her har jeg blandet litt PPC og 68k programvare, men allikevel.. det fungerer supert. TvPaint som er et 68k AmigaOS programvare fra 1996 som i sin tid kostet over 8000,- NOK per lisens er nå gratis og fungerer utmerket i MorphOS. Alle programmer som ikke krever Amiga Classic hardwaren fungerer. Dvs, programmer som støtter grafikk kort, eventuelt støtter AHI som er lydkort driveren +++ fungerer. Se i beskrivelsen for hvert program.

     

    I tillegg må jeg ta med at Blender er portet. Så ting går frem med dette lille OS'et. Det er ukjent for de fleste, men de som likte AmigaOS vil elske MorphOS pga farten, mulighetene for å tukle med OS'et uten å være geni og ryddigheten/strukturen i hvordan man installerer og bruker OS'et på. Det er en annen verden enn Windows og MacOS, men det er en verden man liker veldig godt. Jeg hadde ikke skrevet så mange penord om dette OS'et hvis jeg ikke var fornøyd. Virkelig!... Det er ting OS'et mangler ja, men når OS'et er så smidig og kjapt og alt starter på 1-2 sekunder... Så veier det opp for mindel. Liker MorphOS fordi det er mitt og ikke OS'et ha kontroll over meg. Supert å se at flere er nysgjerrige og installerer :)

  5. Har du en gammel PPC mac som bare støver ned? Vet du ikke hva du skal gjøre med den? Nå finnes MorphOS for PowerMac G4, MacMini G4 og eMac G4. Dette er et AmigaOS for PPC som er utrolig lett og kjapt! (166MB stort er det) Her får du kjørt AmigaOS programvare i tillegg til MorphOS programvare synkront. Gamle Amiga spill må emuleres, men det er massevis av AmigaOS 68k programvare som fungerer uten problemer i MorphOS.

     

    Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til surfing på nettet?

    Tja! Det kan den for noen, men ikke alle! Den har en webkit nettleser (Chrome, Safari) som følger med MorphOS 2.6, som fungerer fint. OWB er navnet på nettleseren. Den har støtte for CSS nettsider, har god HTML5 støtte, men har bedrøven Flash-støtte.

     

    Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til epost?

    Ja! MorphOS har 2 meget gode e-post programmer. Begge to er gratis og kan lastes ned fra nettet.

     

    Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til kommunikasjon på nettet?

    Ja! Med OWB kan du bruke Facebook, Twitter, YouTube og andre sosiale nettsteder. I tillegg kan du bruke ebuddy og andre web baserte messaging tilbydere. Det finnes også programvare for chat på MSN og IRC.

     

    Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til Office?

    Tja! MorphOS kan undskylde seg med at det ikke har noe ordentlig Office produkt å tilby pga at det er så lite. Men! Har du nett, så kan du bruke Google Docs. OpenOffice er under utvikling for MorphOS og kommer eventuelt til våren. PageStream 5 finnes for MorphOS, som også finnes for MacOSX, Windows og Linux. Dette er et multiplatform DTP program. Her kan du lage blad, lagre i PDF, tegne vektor+++

     

    Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til grafiske programmer?

    Ja! Selv om MorphOS ikke har Photoshop. Så har det mange gode programmer som er like gode og kjappere! Kan nevne i fleng. TvPaint, fXpaint, Showgirls, Titler og mange mange fler. Er det noe som dette operativsystemet har mye av, så er det grafiske verktøy. Og her har MorphOS et veldig stort fortrinn med tanke på kostnader og ærlighet.

     

    Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til å se film?

    Ja! MorphOS har en meget god versjon av MPlayer med GUI slik at det er enkelt å spille av film. I tillegg er MorphOS så lett operativsystem at det lar deg se 720p HD film selv på en MacMini G4 1.42GHz maskin!

     

    Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til å høre på musikk?

    Ja! Definitivt. Det finnes veldig mye programvare for å kunne høre på musikk. Alt fra gode grafiske programmer til enkle. Her har MorphOS et meget godt fortrinn og gjør din gamle PPC mac om til en god multimedia maskin.

     

    Kan MorphOS erstatte MacOS når det kommer til å kunne spille?

    Tja! Her er det opptil deg om du liker det nyeste eller om du er glad i gode spill. Mye er portet, men det finnes også eksklusive ting for MorphOS. I tillegg så fungerer AmigaOS 68k spill som ikke krever Amiga hardwaren i MorphOS. Payback, Napalm, Eearth 2140 og Alien Breed 3D 2 The Killing Grounds er bare noen eksempler. Du finner det meste på www.morphos-files.net

     

     

    Såh... Er MorphOS 2.6 noe for deg med en PPC mac? Det kommer helt ann på. Dytter ikke på noen dette, men dersom du vil ha et OS som er stadig i utvikling for din gamle PPC mac så burde du teste ut MorphOS. Men om du vil vente til MorphOS får seg skikkelig Office eller at MacOS er det som er tingen for deg, så trenger du ikke MorphOS. Dette OS'et er laget for deg som er nysgjerrig i hva som skjer i en verden utenfor MacOS, Linux og Windows. Du kan selvsagt partisjonere slik at du både har MacOS og MorphOS på samme maskin. Så har du det beste fra begge verdener.

     

    Selv er jeg også en MacOSX bruker og liker det veldig godt, men MorphOS er supert på enkelte områder og har programvare som MacOS, Linux eller Windows ikke har.

     

    Ta en titt på MorphOS Team nettsiden og finn ut om dette er noe for deg. Her får du siste nytt, kan laste ned og eventuelt registrere OS'et. Prisen er på 111.11 Euro

     

    I tillegg kan man ta seg en titt innom morphzone.org om man vil lese siste nytt eller diskutere.

  6. Er du på utkikk etter en Amiga i 2010 og føler at det ikke er nokk skriverier

    om platformen. Så kan jeg som fortsatt driver på med Amiga fortelle si at

    Amiga lever og det på gamle PPC maskinvare.

     

    Det du trenger er:

    Power Mac 3,1 - AGP-Graphics

    Power Mac 3,2 - AGP-Graphics

    Power Mac 3,3 - Gigabit Ethernet

    Power Mac 3,4 - Digital Audio

    Power Mac 3,5 - Quick Silver/Quick Silver 2002

    Power Mac 3,6 - Mirrored Drive Doors/FW 800/Mirrored Drive Doors 2003

     

    MacMini G4 1.22GHz til 1.5GHz (disse kan bli overklokket til 1.82GHz)

     

    eMac G4 1.25GHz

     

    Deretter trenger du å laste ned MorphOS 2.6 fra MorphOS Team sin nettsted:

    www.morphos-team.net

     

    MorphOS er blitt beskrevet som "the lightningfast OS" fordi det er så kjapt. Det kan kjøre AmigaOS 68k og AmigaOS PPC programvare i tillegg til sin egen. Det har webkit nettleser, epost, irc, msn og annen god kommunikasjonsprogramvare.

     

    Så dette er til alle dere med gamle PPC mac'er av typen som er nevnt ovenfor. Nå kan de brukes. I tillegg så vil PowerBook og PowerMac G5 etterhvert bli støttet. Har du mye nostalgi i kroppen, prøv MorphOS. Du blir ikke skuffet :)

  7. Hvis du ikke har fått det med deg, så har MorphOS-Team lansert

    MorphOS 2.4 for alle MacMini maskintypene til Apple med PPC i.

     

    Dette gjelder alle opp til 1.5GHz! Har du en macmini 1.5GHz kan

    du føle deg bra ved å si at du har kjappeste Amigaen i dag. MorphOS

    er nemlig et alternativt AmigaOS for PPC. Det lar deg kjøre klassiske

    AmigaOS 68k programvare, samtidig som PPC programvare også kan kjøres

    selvsagt.

     

    Last det ned og prøv det ut:

    www.morphos-team.net

     

    Nyheter og forumssider:

    www.morphzone.org

    www.amigaworld.net

     

    Filer og annet:

    www.aminet.net

    www.morphos-files.net

     

    Spirit of Amiga Never Dies :)

  8. Radio Night Rocket ble i sin tid startet for å underholde folk i det norske 'bilmiljøet' og da kanskje fortrinnsvis amcar-entusiaster. Jeg mistenker også at motorsykkelfolket, ihvertfall en del av dem, hører på Radio Nite Rocket. Nite Rocket har blitt beskylt for å være brun i kantene! Ja noen har til og med påstått at det har vært en nazi-radio! Men det er lenge siden. Jeg tror ikke Rune Kjelldal egentlig bryr seg så mye om politikk. Det er en 'gi fan-type' som liker å kødde med det som går an å kødde med. Men nå gjør jo også NRK det samme og mye mer. Som sagt; Rune Kjelldal begynner kanskje å bli for gammel! hi hi! Radio Nite Rocket hører dere på FM 101,1 fra klokken 23.00 og fra med nyttår med utvidede sendetider I Oslo-området.

     

    Uansett er jeg glad for at det finnes folk som Rune Kjelldal som tar sjansen på å spille ukjent band som Johansens Dagilgvarer, akkurat som han kule typen på 'Rockeweb' (en tidligere blogg).

     

    Hvis det finnes noen annonsører der ute som har litt for mye penger så anbefaler jeg at dere putter pengene i en annonse hos radio Nite Rocket. Det er forbrukermakt å også våge å støtte noe som er annerledes. Og så gir dere møkka i å annonsere hos P4 og Radio Norge helt til de begynner å spille nyere norsk musikk!

     

    Takk til Rune Kjelldal ved radio Nite Rocket! (FM 101,1). Kanskje kulturdepartementet skjønte dette da dem ga Nite Rocket flere nye år i Oslo. Det å skape verdier er ikke å sende samme poplåt 100 ganger per samme dag, men å gi sideblikk og tanke. Jeg synes at Rune har fått altfor mye ufortjent kritikk. Det er et av de få radioene i Norge som tørr å være litt annerledes enn røkla. Bør prøves i kveld f.eks 23.00 og ring gjerne inn og skap radioen. Åpen og litt hard i kantene radio, men det er en radio man blir glad i fordi dem ikke sender non-stop-jukebox om natten slik som alle andre utennom NRK og BBC.

  9. 1)

    swinopolen.jpg

    Svin på veien ved utkanten av Swinoujscie, en liten by i nordvest Polen. Dyrene er der pga naturparken på Usedom øya som deler Tyskland og Polen. Dyrene er ganske tamme pga at folk gir dem mat. Her ser man dem vente på mat fra bilførere som venter på fergen. Køene kan bli ganske lange enkelte ganger og de hiver seg over maten straks noen kaster smuler til dem.

     

    2)

    swinopolen2.jpg

    Samme sted.

     

    3)

    swinopolen3.jpg

    Samme sted.

     

    Bildene er tatt med Nokia E90 i Swinoujscie, Polen.

  10. Amiga har da hatt endel 3D spill.

     

     

    Trapped Das Rad von Talmar

    Denne kom ut i 1996 og var mere et RPG spill i 3D

     

    Nemac 4 kom ut i 1996. Dette er eneste videoen jeg fant. Går også smooth på 68060.

     

    Dette er oppfølgeren til Alien Breed 3D. Denne var minst like revolusjonerende som det 3D versjonen var. Kom ut i 1996 også. Laget av Team 17

     

    Breathless kom ut i 1996. Dette var veldig avansert, men har man en Amiga 1200 med 68060 turbokort, så er dette spillet meget spillbart! Dette fungerer på en Amiga 1200 med 68030 kort i, men da må du minske vinduet.

     

    Trapped II

    Kom ut i 1997. Et av de mest avanserte software 3D enginene jeg har sett. Har du en 68040 eller 68060 Amiga, så fungerer dette utmerket! Meget lekkert RPG/Action 3D spill for Amiga.

     

    WipeOut 2097 for Amiga. Krever PPC kort for Amiga. Kom ut i 1999

     

    Quake kom også ut for Amiga i 1998.

     

     

    I tillegg finnes det Doom, Wolfenstein 3D, Hexen, Heretic, Hexen II og Heretic II ute for Amiga. Gamer.no redaksjonen kan gjerne få ta kontakt med meg hvis det er noe man lurer på til en artikkel anngående Amiga.

     

     

    mvh,

    Michal, www.amitopiatv.com

  11. Jeg vet ikke om det er interesse for det. Men jeg prøver.

     

    Selv har jeg vært en Amiga bruker lenge. Og jeg vet at det er endel folk som sitter med sine Amiga 500, Amiga 1200, Amiga 4000 og Commodore 64 maskiner.

     

    Vel. Mo I Rana har, Trondheim har en liten klubb, Gøteborg har 3 Amiga klubber, Stockholm har minst 2. Mens Oslo har ingen?

     

    Vil gjerne få startet opp en Amiga Klubb i Oslo. Som har lokaler og som kan tilby folk nostalgispilling. Ikke bare Amiga maskiner, men også andre klassiske og nostalgiske spillmaskiner. Ja, det var noe en gang i tiden med sosialisering og spilling.

     

    Med en Amiga Klubb vil man også kunne ha rader på TG, dra på Amiga shows osv. For det er endel forskjellig som skjer. Alt må ikke være Amiga relatert. Det kan være snakk om Cebit og andre større happenings rundt omkring i Europa.

     

    Amiga Klubben i Oslo ville ha arrangert Amiga Expo ca 1 gang i året i Oslo området. Der folk kunne komme for å se det nye og det gamle ved Amigaen. Det skjer veldig mye rundt i scenen som klubben kunne vist fram. Man kunne også fått til avtaler med de som produserer og lager Amiga kloner i dag om billigere priser osv.

     

    I tillegg til at klubben ville vært et samlingspunkt, ville folk kunne ta med Amiga maskinene sine hvis det er noe feil med dem og vi ville kunne se på det og eventuelt fikse feilen.

     

    Amiga prosjekter og sider på gang:

    www.natami.net <- Ny Amiga på gang.

    www.amigaworld.net <- Amiga nyhetsside

    www.amiga.org <- Amigas eldst levende Amiga nettside

    www.morphzone.org <- MorphOS (AmigaOS klone) nettside

    www.amigakit.com <- Amiga butikk som også selger MiniMig som er en Amiga 500 i miniformat

     

     

    Hvis noen er interesserte i å være med, så send mail til meg:

    [email protected]

     

    Vår første møte planlegger vi å ha i mai måned. Har du Amiga og bor på Østlandsområdet. Enten Drammen, Moss, Fredrikstad, Halden, Oslo, Ås, Drøbak, Tønsberg, Sandefjord osv.. Så vil Amiga Klubben gjerne ha mail fra deg som er interessert i å hjelpe oss ca 3 til 4 ganger i året. Kanskje du har mer klubb erfaring enn det vi er?

     

     

    Only Amiga Makes It Possible - Commodore :=)

     

     

    Michal, [email protected]

  12. Jeg vil bare si at ingen burde finne på å kjøpe 8gb N95 utgaven. Rett og slett pga at den kan ikke oppgraderes med mer minne. I tillegg er det interne minnet til 8gb N95 tregere enn mange microsd kort som du kan sette inn i N95.

     

    Det har kommet endel firmware oppdateringer for N95 som har forbedret lyden. Så det å skaffe seg N95 er mye lurere.

  13. Gode sci-fi serier finnes det mange av, men de beste etter min mening er:

     

    1. Sliders

    En serie om 5 som reiser mellom forskjellige jordkloder gjennom en portal. Er utrolig bra de 3 første sesongene, før den dabber litt i 4 og 5 da ser man at seriens skaper har gitt opp. Skuespillerne av serien er flinke og du får nostalgisk følelse av den. Meget god sci-fi serie som alle burde få med seg uansett ung eller gammel. Minimalt med blodscener, men det er litt skrekk og gru av og til. Men alt i alt er det en vennlig sci-fi serie for hele familien. God kvalitet er det også!

     

    2. Stargate SG-1

    Serien går på Viasat 4. Er god! Men Viasat 4 har bare sendt de 3 første av 10 sesongene. Og i tillegg sender de Stargate Atlantis som bryter seg løs fra Stargate SG-1 serien i sesong 8. Denne serien er om portaler mellom forskjellige verdener. Noen av episodene kan minne om Sliders til tider, men det er for det meste reising til andre planeter og skip enn mellom forskjellige jordkloder i forskjellige univers. Kanskje vi lever i forskjellige dimensjoner i dag?

     

    3. Knight Rider

    Vet ikke om jeg skal kalle den for en sci-fi eller krim serie. Vel, den har David Hasselhoff som ung før han begynte med Baywatch osv. Her har vi bilen som kan snakke. Kit heter den. Meget god serie, som inneholder drama, eksplosjoner og raske biler.

     

    4. Smallville

    Synes denne er fiiin. Liker skuespillerne i serien. Supermann som ung. Trenger vel ikke å skrive så mye om den, da den går på TvNorge. Men etter mitt synspunkt så har Smallville klart å holde seg på et fint nivå gjennom alle sesongene den har gått. Gode skuespillerprestasjoner med ansiktsutrykk som gir en mer tilknytning til serien synes jeg :) Heroes er fint det, men jeg syntes at serien døde etter at sesong 1 tokk slutt. Men kanskje jeg skal se Heroes igjen før jeg kommenterer den noe mere, hehe.

     

    5. The Girl From Tomorrow - Tomorrows End

    Av alle australske serier, så mener jeg at denne må være noe av det beste innen sci-fi for unge. Den er mer personlig enn Seagirl og har føttene på bakken. Den ligner litt på Sliders til tider men er mye mer dyster etter min mening. Selv om dette er en barneserie. Den hopper veldig fra å være en barneserie til å være en voksenserie, så det er virkelig vanskelig å si hvem den er beregnet på. Men den fenger! Det er det viktigste. Skuespillerne er ikke for ille heller. Serien er meget bra laget til å være såpass gammel som den er. Den gikk på The Childrens Channel og NRK for dem som har levd litt i norges land.

     

     

    Vel, det er noen sci-fi serier som du burde ta en titt på. Sliders finner du på DVD nå også. :)

  14. Jeg har hatt 5 katter gjennom livet mitt. Ene lever fortsatt :) De er søte...

     

    men over til temaet...

     

     

    Vel. Katter skifter farge på pelsen etter hva slags mat de får og stel tror jeg at jeg har funnet ut av. Men det varierer veldig mellom katterasene. Hadde en søt pus som ble kaldt for Donatello. Og den skiftet nesten ingenting. Den var gulrød og hvit, men med en sort flekk på den ene foten. Sjarmerende og søtt :) Jeg tror at den sorte delen ble litt større etterhvert, men ikke merkbart for det blotte øyet.

     

    Men kanskje noen har et mer korrekt svar? :)

  15. Jeg så påskeeggene i går på Rema 1000. Vel, kjøpte. Slo på film og åpnet første egget.

     

    Hmrf.. er noe rart her. Filmen ble plutselig kosligere. Joa, eggene er gode dem. Kanskje litt for gode :) Synd at dem ikke selges hele året. Men det er jo litt fint å ha slikt ved påsketider også.

     

    Om noen her har vært i Tyskland, så selger de mange forskjellige slike typer sjokolader med melkekrem i.

     

     

    Så vi får lage en underskriftskampanje og sende det til Freia om man vil ha dem hele året f.eks

  16. Hei.

     

     

    Mitt navn er Michal og jeg er veldig medie-interessert person. Så jeg håper at dette er det

    rette stedet å spørre om ting som har med TV å gjøre.

     

     

    Dvs. Jeg har planer om å starte opp en tv-kanal her i Norge.

     

     

    Noen her som er med i bransjen kanskje og kan fortelle litt? Hvor burde jeg starte? Vet at det

    er mye jobb, men jeg er klar for det :)

     

     

    Jeg har tenkt på en betal-tv kanal. En kanal som sender filmer i alle sjangre, men som også

    satser på gode gullkornserier fra 80 og 90 tallet. I tillegg vil det være fokus på sci-fi, fantasy

    og japanske animasjon og tegnefilmserier.

     

    Kanalen ville blitt sendt på kvelden og natten. Med stor fokus på de unge. Kanalen ville

    også ha hatt endel programmer rettet mot unge som driver på med spilling og data. Egenproduserte

    programmer som tokk for seg de unges spillevaner, reportasjer fra macworld, E3, the gathering og

    andre store begivenheter. I tillegg ha musikkprogrammer med hovedfokus på musikk fra 80 og 90-tallet. Egne

    musikkprogrammer for eurodance, techno, house og trance osv

     

    I tillegg ville kanalen ha sendt endel tegnefilmer fra 80 og 90-tallet. Slik som f.eks:

     

    - MASK

    - Transformers

    - Bravestar

    - He-Man

    - Widget

    osv...

     

     

    Hvor mye ville dere ha betalt i måneden for å få en slik tv-kanal inn i stuen og også eventuelt på webtv?

     

     

    Konklusjon av hva kanalen ville ha inneholdt:

     

    - Gode gullkorns serier!

    - Filmer i alle sjangre. Mest nye!

    - Anime serier. Dvs. Japanske tegnefilmserier og filmer!

    - Satsning på sci-fi og fantasy!

    - Egne programmer for spill, retro, demoscenen osv

    - Musikk programmer med hovedfokus på eurodance, techno, house, trance osv. Live konserter! Mye god musikk fra 80 og 90-tallet. Litt som VH1 bare med mer dance fokus enn rnb.

    - Satsning på kabeltv og web

     

    Jeg har ikke noe navn eller firmanavn enda. Men jeg trenger hjelp. Er dette interessangt?

  17. ja det lurer jeg også på!

     

     

    Mac har ikke PC Suite, men Nokia Multimedia Transfer lar deg laste

    over alt på din mobil.

     

    Overføringsmetoder som er støttet:

    - Via Bluetooth

    - Via USB ledning

     

     

    Her er en liten oppdatering på hva du bør laste ned!:

     

    WirelessIRC

    Screenshot0002.png

    Screenshot0001.png

     

    Dette er en irc klient som har støtte for det meste! Har støtte for å være

    på flere servere samtidig, utnytter E90 skjermen godt (særlig pga at jeg

    har vært en beta-tester av WirelessIRC, hehe) og ser faktisk meget bra ut.

     

    I tillegg har den støtte for automatiske oppdateringer. WirelessIRC koster

    litt, men er verdt å bli støttet. Godt valg for deg som vil chatte på irc

    med mobilen. WirelessIRC fungerer også utmerket på N95 osv selvsagt.

     

    ebuddy MSN, Yahoo, AOL og Gtalk client!

    Screenshot0003.png

    Screenshot0006.png

    Screenshot00056.png

     

    Meget godt program som Amobil også har gitt full score.

     

    Etter 7 måneders bruk så må jeg få lov til å si at Nokia E90 infrir alle mine

    behov. Skjermen har ikke blitt ødelagt av at tastene berører skjermen eller

    noe slikt. Det er bare å behandle den pent! Det ser ut som om testversjonen

    av E90 faktisk har problemer i forhold til den endelige versjonen som brukerne

    fikk. Jeg har ikke fått noen merker på skjermen min i det heletatt.

     

    Mobilen er kjapp! Den er ikke treg! Den er ikke det. Programmer starter opp når

    dem skal og det er ingen merkbar lagg noe sted. Jeg kan gjerne ha 10 programmer

    oppe samtidig og den har fortsatt null problemer med å henge med!

     

    Når jeg sender ting over bluetooth til min PowerBook osv så går det kjapt.

     

    Konklusjon:

    Fortsatt etter 7 måneder i bruk. Så vil jeg si at E90 fortsatt er en meget brukbar

    mobil. Den lar deg gjøre alt. Det er slike mobiler de har i Japan og slike burde

    vært standard i dag. Det å kunne sende e-post, chatte på irc, surfe web, tekste sms,

    se video/bilder, spille spill osv alt samtidig uten at man merker at systemet blir

    tregere. Det er hva jeg kaller service! Takk til Nokia og jeg håper virkelig at

    det fortsetter å komme firmware oppdateringer for denne supre mobilen! Digger den!

  18. Noen som vet hvorfor jeg ikke får opp Fokus bank sin nettbank på min E90. Siden kjører Java. Må jeg oppgradere Java versjon på telefonen?

     

     

    Hmrf. Vanskelig det der. Jeg kommer meg inn på Postbanken sin nettbank. Nettleseren som kommer med Nokia E90 er god, men den har noen små problemer. Ny firmware versjon for Nokia E90 er nå rett rundt hjørnet. Denne vil rette på mange feil. Blir interessant hva dem fikser og ikke :)

     

    Ellers, er du fornøyd med din? Er det med min. Fungerer meget bra for mitt bruk. Quickoffice har jeg oppgradert til nyeste osv. Ganske greit å ha en minilaptop på banen som ikke tar hele plassen.

  19. Noen her som ser på SG-1 og Atlantis ? Ser dem som regel på Viasat4 når jeg kommer hjem fra

    jobb. Må si at jeg er positivt overrasket over Viasat4. Kanskje litt mye reklame, men ikke mer enn

    gode gamle Sky Channel for noen år tilbake.

     

    Virkelig morro at noen tør å satse på sci-fi i Norge igjen. De viser jo til og med Star Trek TNG :) Husker at en

    gjeng Star Trek fans maste på Oslo Kinomatografer om å vise Star Trek filmer,.. så gjorde de det en helg.

     

    Morro at man har Viasat4,.. men ZTV? Hvor har den tatt veien? ;/

  20. Lyst til å prøve noe nytt? Lyst til å utfordre dine nostalgiske evner? Da bør du ta frem popcorn og drikke.. for her kommer en liten guide til hva, hvorfor og hvordan man kan bruke et OS som praktisk talt ikke er i media noensteder.

     

     

    Litt om historien:

    MorphOS ble skapt i 1999 og har deretter utviklet seg til å bli et eget OS. I starten kjørte det oppå AmigaOS, men i 2001 rev det seg løs og er nå et godt alternativ til AmigaOS 4. Et OS som har større publisitet takket være Amiga Inc. som klarer å få spre nyheter rundtomkring.

     

    Litt om platformen:

    MorphOS klamrer seg fast til PPC plattformen. Det er et OS som har mange likhetstrekk med AmigaOS, men har altså tatt steget fra 68k til PPC på en finfin måte.

     

    Det første du merker, er at OS`et er minst like kjapt. Ja, det starter opp på bare noen få sekunder. I tillegg får du en slags snodig hårvekst når du beveger på vinduer, klikker på ikoner og starter opp programmer. Alt skjer på sekunder! Og dette er ikke kommunistisk propaganda som slår ann feil, men fakta.

     

    Programmer som f.eks Mplayer er opptil dobbelt så kjappe i MorphOS enn f.eks LinuxPPC. Dette har mye med å gjøre med at MorphOS et veldig lett OS. Hele OS`et tar rundt 20mb, mens kravene for å kjøre det er skremmende små for 2007 å være. OS`et klarer seg veldig fint med bare 64mb RAM f.eks, men om man vil ha virkelig godt og stabilt system bør man ha 128mb.

     

    Litt om programvaren:

    Det å installere OS`et er veldig enkelt. Det tar deg maksimum 10min, og da er du i gang. Det du derimot kommer til å bruke tid til er å finjustere OS`ets utseende. Noe som kan ta opptil 1 time om du er prippen på hvordan designet skal være. OS`et lar deg nemlig få justere alt fra rullende menyer til hvordan ikonene skal være når man aktiverer dem. Mer om dette senere om folk er interessert i å vite mer om det :)

     

    Programvare ja? Hva kan et så lite OS ha, når det ikke har massen av brukere?

     

    Her har jeg laget en kort liste over hva MorphOS har!:

     

    MosNet - TCP/IP stack som lar deg komme deg på nett :) Gratis.. Last ned på www.aminet.net

    Sputnik - Beta nettleser. Er allerede meget kjapp, men er fortsatt under utvikling av 1 person lokalisert i Polen.

    Ibrowse - Full HTML nettleser, men mangler CSS støtte. Dette skal komme i neste versjon

    SimpleMail - Godt e-post program med HTML-mail støtte. Kan konfigureres ganske kraftig.

    AmIRC - Liker du å chatte på IRC, er dette et flott program. AmIRC er på en måte IRC programenes mor. Meget bra!

    WookieChat - En annen IRC program. Har støtte for mye!

    Jabberwocky - Jabber client med støtte for blant annet MSN, ICQ, GTALK osv++ Gratis!

    AmiNetRadio - Musikk avspiller som tar det meste. Alt fra MP3 til MOD, fra OGG til XM +++ Plugins support osv

    SongPlayer - MP3 og OGG spiller. Meget god!

    AmigaAMP - AMP i Amiga versjon, som har støtte for massevis av WinAMP skins osv

    fXpaint - Effektrendrings program. Ikke like funksjonabel som Photoshop, men denne får du gratis med MorphOS. Enkel i bruk og har mange tøffe effekter.

    AmiGG - Er ikke mange i Norge som bruker Gadu Gadu. En Polsk MSN alike sak. Oppdateres nesten heletiden!

    Mplayer - Verdenskjent mediaplayer. MorphOS versjonen er kanskje et av de kjappeste versjonene av avspilleren som finnes. Den er i tillegg meget lett å bruke også. Det finnes i tillegg mange GUI programmer som gjør bruken av Mplayer til en lek. Mplayer lar deg få se på det meste av det du finner på nett.

    Blender - Har du ikke råd til dyre 3D programmer som f.eks 3D Studio Max eller Cinema4D? Blender er et fritt alternativ. Siden Python finnes for MorphOS, så finner du også Blender.

    Titler - 3D Text Rendring program. Lag deg 3D animert tekst for video, film og annet! Meget bra !

    Showgirls - Et annet bilde-effekt program. Dette er det veldig mange som liker innad MorphOS miljøet. Lar deg enkelt gå gjennom bildemappene dine. Kjapt!

    Organizer - Hold orden på ukedagene. Legg alarm på dager du mener er viktig.

    Papyrus Office - Pakke med det meste. Koster litt, men er verdt pengene.

    Pagestream - DTP program, som har sine røtter helt bak til 1985. Startet sitt liv på AtariST. Nå finnes Pagestream for nesten alle mulige platformer.

    SNES9x, Genesis-plus, MAME etc - Mange emulatorer for dem som ikke har hardwaren selv.

     

     

    Final words:

    For å kunne ha MorphOS, så trenger du en PPC maskin. Ikke en Apple eller AmigaONE eller GameCube/Wii.. men en Pegasos, PegasosII eller Amiga med PPC kort i. EFIKA som er et mini-itx hovedkort får støtte straks MorphOS 2.0 er ute. I tillegg vil flere få MorphOS etterhvert. Litt trøblete har historien vært for sommerfuglen, men jeg har tro på at MorphOS, med litt drahjelp vil kunne bli et flott OS. Om ikke et OS som utkonkurrerer macosx eller linux, så vil det være der som et finfint alternativ! Og alternativer har markedet godt av.

     

    Noen linker å merke seg:

    www.polarboing.com

    www.amigaworld.net

    www.morphos-news.de

    www.morphzone.org

    www.amiga.org

    www.aminet.net

     

    MorphOS blogg:

    http://bbrv.blogspot.com/

     

     

    Håper at jeg har fått noen til å lese det jeg har skrevet. Ikke er jeg flink til å skrive på norsk, men jeg prøver så godt jeg kan :) Håper at dette kan få noen flere interessert. Noen fler som kan få MorphOS til å leve videre. For dette er et lite mesterverk laget av folk som virkelig liker Amiga miljøet.

     

     

    mvh,

    AmiDelf - eier av PegasosII PPC G4 1GHz, ATI Radeon 9250SE, Soundblaster Live, 512mb RAM, 120GB HD, DVD-rom og Dell 22" widescreen LCD :) & selvsagt MorphOS på den.

×
×
  • Opprett ny...