Gå til innhold

kafan

Medlemmer
  • Innlegg

    730
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kafan

  1.  

    Tja, speil må skrapes på vintern, speil kan knuses lett siden dem stikker ut, og speil har en begrenset synsvinkel.

    For ikke å snakke om hvor irriterende det er å bli blendet av speilene når bilen bak bruker feil lys.

     

    Var vel ikke noe "feil" med gamle rørtver heller, men du verden så mye bedre flatskjermer gjør samme jobben.

    Det har vel ikke til dags dato kommet en flatskjerm som er bedre enn de beste rørtvene var, hva gjelder bildekvalitet. Men flatskjermen er mindre, og derfor vant den fram på tross av at den er dårligere til sin primæroppgave. Ganske god analogi til speil vs kamera egentlig. Speilet gir bedre bilde enn kamera, spesielt under dårlige lysforhold. Men noen førere er så dårlige til å kjøre bil, at de klarer ikke ta høyde for plassen speilet tar, så dermed fins det et behov for kamera, som er dårligere til primæroppgaven. Nemlig å vise hva som foregår bak.

    Speil gir bedre bilde enn kamera ? Ok. Kamera har sikkert mange flere blindsoner også ? Selvsagt er dette helt feil.

    • Liker 1
  2. Jammen herregud da mann. Vi har jo selvsagt ringt. At du ikke har fått med deg at at det er nærmest komplett umulig å komme gjennom på telefonen til Tesla uten at du kjenner et direkte innvalgsnummer til en selger eller til noen andre der er jo helt vanvittig når du kaster deg inn i denne diskusjonen.

    Jeg har en annen erfaring enn deg. Det betyr ikke at jeg har rett. Men det betyr heller ikke at du har rett. Og kanskje beskrivelsen "komplett umulig" er noe drøy.

    Jeg har forøvrig min andre tesla, så litt erfaring har jeg.

  3. Er mer interessert i om den har god nok kjøling til at den kan f.eks kjøre på bane. Om en kjører på f.eks Autobahn med Tesla, vil den overopphete hvis en holder over 200km/t etter en liten halvtime. (Og etter bare noen minutter om en holder 250km/t)

     

    Bane eller ikke. Hvorfor ikke bare sette pris på at utvikling skjer. Er det så j.... nøye om det er bane eller om man kan kalle det en superbil eller ikke.

  4. Tidligere har kritikken gått på at SAS har fått enorme statlige subsidier spyttet inn som ren egenkapital når det har vært vanskelig, mens konkurrenter ikke har fått. Staten har altså bidratt til en markedsvridning. Videre har kritikken gått på at staten har spyttet penger i et selskap de har eierandeler i og således sittet på begge sider av bordet og gitt "seg selv" penger. Akjsjesalget løser sistnevnte kritikk for framtida, men vi har ingen garantier for at staten ikke vil gå inn og subsidiere selskapet fremover. Staten bør tenke seg nøye om før de kaster penger etter SAS neste gang.

     

    Enig. Det positive med dette salget er at nå øker muligheten for at Norwegian kan fly over Russland. Med dette øker muligheten for at Gardermoen kan bli en hub også for lengre reiser.

    Og for de av oss som har aksjer i Norwegian er dette en positiv nyhet.

  5. Kjenner en som jobbet for Tesla i Norge inntil nylig. De hadde nærmest som policy at de ikke tok telefonen. Slik hadde det vært over flere år. Makan til kaosselskap skal man lete lenge etter. Ikke rart at de mest kompetente medarbeiderne slutter. Slike finner seg enkelt jobb som hos de etablerte aktørene. De overgår uansett Tesla på absolutt alle punkter (lønn, bonus, arbeidstid, frynsegoder, generell kompetanse, etc.).

    Hvorfor høre på¨andre. Test selv da. Ring for faen.

  6. Tesla har vekstutfordringer? Tesla har totalt laget ca 300 000 biler, mao like mange som Nissan har laget av modellen Leaf alene. Tesla lager biler (riktignok veldig få i forhold til andre produsenter, men de er ingen tradisjonell bilorganisasjon som du kan ringe til og be om å bli satt over til delelageret for å bestille deler og få prisen på deler og få vite når delene kommer. For det får du nemlig ikke vite - når delene kommer - om de overhodet er produsert.

     

    Tesla har høyeste score av kundetilfredshet? Hvordan tror du slike undersøkelser blir designet? For det blir de nemlig. De blir designet. Om man spør en bileier hvor bilen aldri har blitt påkjørt eller gått i stykker, mao hvor bilen har fungert prikkfritt fra dag 1, ja da scorer selvsagt Tesla høyt. Fordi bilen er fantastisk å kjøre. Men om man designer en undersøkelse og spør folk so har vært i kontakt med ettermarkedet for service og deler, da blir selvsagt svaret noe helt annet.

     

    Jeg blir stadig like overrasket over folk som sitter i sofakroken og iherdig forsvarer noe de heller burde stille spørsmål ved. Det gjelder ikke bare Tesla, det gjelder slike debattforum generelt. Folk som ikke har noen erfaring eller liknende erfaringer som andre kommer med anekdoter og egne erfaringer om hva som helt. Om man hadde ført debatt på nettet om tyskernes metode for avliving av jøder under 2. verdenskrig kan du være sikker på at det hadde kommet noen som sier "men de behandlet meg bra, tyskerne, jeg ble ikke brent jeg og jeg fikk mat og drikke og god behandling, og jeg forstår ikke alt dette oppstyret".

    Det er snakk om dine helt personlige oppfatninger. Og de er overalt. Tenk å dra inn 2 verdenskrig og avlivning av jøder.

  7.  

     

    Hvordan i alle dager skal de få dette til å gå rundt?

    Veldig spent på det samme, for denne prisen var jo ikke gal, og er man bevist på ringing i utlandet osv så kan de ikke tjene mye på kunden.Er jo selvfølgelig mulig at prisen på abonnementet vil stige senere, men det tviler jeg sterkt på.
    De har jo heller ikke sitt eget nett. Og må betale telenor/telia for bruk av linje. Om en kunde bruker 1000gb(som er lite sannsynlig) så vil vel de måtte betale mer til telenor/telia enn de fakturerer kunden.

     

    Jeg tror ærlig talt telia og telenor ikke ønsker en slik utvikling, og ikke vil spille med på dette trekket. Jeg tror derfor at dette tilbudet vil forsvinne etterhvert, pga lønnsomheten. Men kudos til Chili for å prøve å endre bransjenormen.

    Telenor tjener betydelig bedre på norske kunder enn sine kunder i andre land. De skylder på større konkurranse i utlandet for lavere priser der.

    Når Chili kommer med dette abbonementet sier Telenor at dette viser at konkurransen i det norske markedet er sterk.

    Jadda.

  8. Veldig bra at klimaministeren tar grep. Norge ligger langt etter Sverige og Finland i utviklingen av miljøvennlig drivstoff fra avfall. Mye mer miljøvennlig, kostnadseffektivt og etisk riktig å satse på biodrivstoff enn på elbiler med skyhøye produksjonsutslipp og store mengder blodmineraler.

     

    Ved å kutte ned skog, frigjøres co2 som trærne har tatt opp. Det frigjøres store mengder. Så store at det slår negativt ut i årene som kommer.

    For å produsere biodrivstoff av norsk skog trengs det enorme mengder skog.

    Det er helt ulogisk at dette er riktig å gjøre. Biodrivstoff er i det hele tatt feil vei å gå pr. i dag.

    • Liker 1
  9. Jeg ser poenget ditt angående HV. Jeg ser også hans poeng om stridsvogner.

    Problemet er vel at forsvaret rustes for kampoppdrag i utlandet. Forsvaret vil ikke være i stand til å stå imot en større makt. Og blir Norge tatt raskt nok, er det ikke sikkert det kommer noen hjelp med det første. Avtale eller ikke.

    Norge som land er vel skapt for geriljakrig. Relativt få kunne gjøre stor skade på en motstander.

    Selv hadde jeg sett at man ikke brukte penger på jagerfly. Vi har lite å stille opp med i krigstid. Så det hadde vært bedre i fredstid å bruke pengene på å forsvare våre rettigheter på havet.

    Men avtalen med Nato kommer vi nok ikke unna og det er nok ikke ønskelig heller.

  10. i9-7900X ser ut til å være et bedre kjøp. Threadripper viser seg å være best kun i et veldig lite nisjesegment....

     

    Ganske idiotisk påstand. Kunne like godt sagt at threadripper er den definitivt mest fremtidsrettede prosessoren. Det er ikke veldig viktig.

    Det som derimot er viktig er konkurranse. Men dette skjønner visst ikke du. Du uttrykker enkelt og greit at du ønsker høye priser og lav utvikling.

    Idiotisk.

    • Liker 9
  11.  

    La Menthe: Dette er ikke en Samsung og den kjører ikke Touch Wiz.

     

    Nei, det er en LG, og den kjører LG UX, som er verre.

     

    Er ikke en brikke jeg ville kalt utdatert fra dag 1. SD835 er på vei, men så langt er første telefon vi vet om som er bekreftet med denne brikken ikke her før om rundt to og en halv måned - Xperia XZ Premium. Det er en viss annen ryktetelefon som også ventes å komme med den, men der varierer salgsstartryktene fra dag til dag, så det er vanskelig å si eksakt når den kommer.

     

    Foruten å yte 10% bedre enn SD820 (med ulempen at den bruker mer strøm og i tillegg er varmere), er det ikke mye interessant ved SD821. Så jo, den er utdatert fra dag en: den har ytelse fra tidlig 2016, kjører arkitektur fra tidlig 2016 og er en av de mest strømslukende prosessorene fra 2016.

     

    Galaxy S8, som også utstyres med SD835, kom i slutten av April. Det er det halvannen måned til. Selv ikke LG G6 har kommet i butikkhyllende enda. 

     

    Per dags dato er det SD821 som er den heftigste brikken fra Qualcomm, og den yter finfint til sin bruk. Selv de enorme 4K/HDR-testfilene jeg matet G6 med ble noenlunde greit spist - da snakker vi filer på rundt 1 GB/2 minutter.

     

    Når også opplevd ytelse er på stell, og ingen spill viser antydning til hakking vet jeg ikke helt hvorfor vi skulle trukket to karakterer for at telefonen har inneværende toppbrikke.

     

    Dette er en kjempedårlig rettferdiggjørelse. SD821 klarte da vitterlig alt dette i 2016 og. Hvorvidt prosessoren er bra nok eller ikke bør vurderes ved å sammenligne mot andre konkurrenter (Exynos, Kirin og ikke minst den nye Snapdragon), eller hvorvidt den yter noe bedre enn fjorårets telefoner. SD835, som LG kunne ha utstyrt sin telefon med om de bare ventet 1-2 måneder, er ~30% raskere, har ~25% bedre grafikkytelse, bruker ~35 mindre strøm, støtter UFS 2.1 (SD821 støtter UFS 2.0), QC 4.0 (SD821 støtter QC 3.0), Bluetooth 5.0 (SD821 støtter BT 4.2), har prosessor på åtte kjerner (SD821 har fire) og har nyere og bedre kamerabrikke.

     

    Å si at SD821 er godt nok, blir som å si at fjorårets Exynos er godt nok i S8: at Apple like godt kan utstyre sin iPhone 7S/8 med samme A10 i sin iPhone 7; at P10 kunne godt hatt P9s Kirin-prosessor. SoCen er den viktigste komponenten i en telefon, og står for grafikk- og prosessorytelse, strømeffektivitet, lydkvalitet, modem, ladeteknologi og mye annet. At LG har valgt å bevare fjorårets utgave av dette i deres 2017-modell er veldig kritikkverdig.

     

    Og ja, det er overvekt i toppen av skalaen vår, men det skyldes at vi i stor grad tester modeller fra rundt midten og opp. Men det betyr ikke at vi ikke bruker hele skalaen. Hvis du ser i testarkivet vårt finner du også en rekke tilfeller av karakterer under 5, men det er heldigvis ikke så ofte - her snakker vi ofte om veldig billige telefoner, eller telefoner fra mobilprodusenter som er nye eller bommer grovt på noe viktig. Siden mobilmarkedet etter hvert er ganske modent er det heldigvis langt mellom de virkelige skivebommene når man betaler litt for dingsene.

     

    Hvilke segmenter dere tester i bør da ha ingen relevans i hvilken karakter dere gir. Karakterer skal gis ut etter de samlede antall enheter, og disse enhetene skal representere hele karakterskalaen, slik at man får en bedre forståelse for hva som er bra og ikke. Slik det er nå, er nesten alt dere anmelder 7/10 og oppover. Det gir lite eller ingen mening. Da er det heller bedre at dere setter opp standarden deres, slik at alle karakterene faller ned to-tre hakk (at for eks. dagens 7/10 for er 5/10).

    Dette fremstår mest som sutring.

    • Liker 7
  12. Min stasjonære pc har fungert fint frem til nå nylig, I det siste har han jobbet mer enn vanlig, ting tar mer tid. Jeg har tatt mange bilder av familien, først og fremst de små barna med et godt kamera. Disse bildene har jeg satt opp som skjermsparer. I dag kom det en melding om at bildene finnes ikke. Mappa rapporteres å være tom. Jeg har oppgradert maskinens os til win10. Det er ikke en ren installering. Jeg tenkte å vente med det til jeg var ferdig med studiene. 

    Er det noe jeg kan gjøre for å løse problemet ? Finnes det noe verktøy som løser det ? Jeg googlet og fant en oppskrift for å skanne og reparere, men den kom med advarsel om at innholdet kunne blitt slettet. Det ønsker jeg absolutt ikke.

    Kan dette problemet ha sammenheng med win 10 oppdateringer ?

    Jeg har ikke laget gjenopprettingspunkt på denne maskinen. Valget er grået ut.

    C fungerer greit. Problemet ligger i partisjon D.


  13. Hvis du er ute etter kvalitet, noe som yter bra og ikke bråker eller blir for varmt, går du for Nvidia. AMD er ikke helt gode med sine drivere og programmer heller. Min nye bærbar har driverfeil som oppsto for over 3 år siden ifølge deres eget forum. Kanskje på tide å fikse dette så folk ikke får bluescreen så ofte?

     


    Maken til kommentarer. Forhåndsdømmer et produkt som ikke har kommet ut, hvor tallene som presenteres er usikre. Kvaliteten på dette ukjente produktet er vissnok dårlig. Det bråker også. Herregud. Det føles som man er på et forum for trettenåringer med kroniske atferdsproblemer.
    Kanskje får dere rett. Kanskje kommer en komet og utsletter jorden før produktet lanseres.

     


     



    Hvis du er ute etter kvalitet, noe som yter bra og ikke bråker eller blir for varmt, går du for Nvidia. AMD er ikke helt gode med sine drivere og programmer heller. Min nye bærbar har driverfeil som oppsto for over 3 år siden ifølge deres eget forum. Kanskje på tide å fikse dette så folk ikke får bluescreen så ofte?
    Det du sier med varme stemte kanskje med R9 200 (og 300) serien i forhold til Nvidia sin nyere 900 serie. Ytelsen og kvaliteten ellers tror jeg ikke det var noe å si på.

     


    Når det kommer til drivere så tror jeg ingen av dem har helt rent mel i posen, selvom Nvidia leiren har en tendens til å alltid være negative ovenfor AMD drivere. Som et rykte som aldri vil dø.
    Har hørt dette helt siden ATI tiden (da det faktisk var dårlige drivere) men har tilgode å oppleve noe nevneverdig selv.
    Bluescreens generelt har jeg ikke opplevd, så vet ikke hvilket 3 år gammelt driverproblem du tenker på.

    Jeg hadde flere ATI kort for mange år siden. Ble til slutt lei av feilende kort og dårlige drivere og byttet til NVIDIA, som levde fin-fint i 6+ år uten hverken ødelagt hardware eller driver-feil. Har aldri sett meg tilbake siden.
    AMD fortjener dårlig rep i minst 10+ år til, så ræva var ATI

     


    Det er til å grine av å lese noe så kunnskapsløst. Så om ingen kjøper amd-produkter de neste ti årene, hva skjer da ? Det finnes utallige eksempler på hva som skjer da, og ingen av de er du tjent med.

     

     

     


    og da kommer nVidia med 1080ti og beholder tronen

    Gjør ikke det vet du. AMD har enda ikke trukket sløret av store Vega som blir den nye Fury-serien. RX 490 er jo lille vega. Hvis allerede det slår 1080 ser våren temmelig mørk ut for nvidia skal jeg si deg. Store Vega har allerede påstått høyere ytelse enn Titan. Så 1080ti har ikke så mye å fare med så lenge det ikke blir enda bedre enn titan. Heller tvilsomt.

    Ja, og jeg blir ikke overrasket over at arvtakeren til Fury blir akkurat lik Fury serien. Fury skulle og banke Nvidia, og knuste dem i alle benchmarks. Nvidia ende var nær. Så kom kortene og de var akkurat like gode til samme pris, bare mye senere. Tror du AMD har sittet og ventet i over et halvt år med utrolig gode kort, mens alle kjøper GTX 1080? Mens alle kjøper Tesla kortene til Nvidia? Tror du Nvidia er fornøyd med kortene sine og tvinner tomler til AMD kommer med noe nytt? Når store Vega kommer ut så er det sikkert et år etter Pascal, du tror kanskje ikke Nvidia har gjort noe på et år?

     

    Forstår ikke folk som hyper AMD over alle grenser. Heldigvis er de fleste glad over gode kort til gode priser, og har ikke andre forventninger enn det. AMD har ikke vært det beste, raskeste, nyeste på en stund nå. Og de blir det ikke over natten heller. Alle ser at Nvidia vinner klart der, men det betyr ikke at AMD ikke kan komme med gode kort til gode priser. Det er det forbrukere ser, og burde se frem til.
    Det er forskjell på å hype noe og det å træshe noe du ikke vet noe om. Alle, absolutt alle, er tjent med konkurranse, å si noe annet er som å skrike ut til verden at "jeg er dum". Lykke til.

    • Liker 5
  14.  

     

    Hvis du tenker på

    ASUS ZenBook UX305CA PURE 13,3 FHD -Demo matt, Core m3 6Y30, 8GB RAM, 256GB SSD, Windows 10 Home

     

    ja slik vil antakelig fungere for en student, men cpu er kanskje ikke kraftig nok til mye bruk, selv om den antakelig er stillegående.

    Vil ikke gå noe lavere på SSD får ikke plass til noe ting, det er minste man bør gå for.

    Vil maskinen bli tregere, eller vil RAM bli hyppigere brukt desto mer plass du har brukt opp av maksimal kapasitet?

     

    Maskinen blir generielt tregere etterhvert, med tanke på høyere krav oppdateringer etc.

    Så greit å satse på 16 GB ram og 512 GB SSD først som sist, gjerne PCI-E så har du litt å gå på senere.

    Ikke det sata SSD direkte flaskehals i dag, men greit å tenke fremover.

     

    Denne kunne vel også fungere til studentbruk 

    http://www.lefdal.com/product/data/ipad-og-nettbrett/LE80V4003HMX/lenovo-yoga-710-2-i-1-pc-14-signature-edition-solv?scid=Pricecomparison2989

  15. Til de som skal ta turen til Norwegian outlet på fredag. Lykke til. Dere må dra tidlig om dere skal være klar når de åpner. I fjor var det kaotisk med lange køer ut til motorveien og køene fortsatte der så for de som ikke skulle dit hadde de i realiteten kun en fil å kjøre i. Etter åpning var det mye folk foran alle timestilbud gjerne en halvtime i forkant. Stemningen var lettere amper. For to år siden var det greit. Etter fjoråret har ikke jeg tenkt å ta turen dit igjen på black friday. Det er ikke verdt det. Det skal dog sies at jeg hadde små barn med meg.

  16. Det gjøres mye idiotisk i Bodø. Man hadde valget mellom å rehabilitere dette gamle sykehuset eller å bygge helt nytt. Prisen ville bli omtrent den samme. Man valgte å rehabilitere et bygg som ikke fungerer for de som jobber der.

    Nå skal det jo sies at sykehuset som står der i dag har blitt påbygd tidligere og typisk så spør man aldri de som jobber på gulvet om hvilken funksjonalitet de ønsker, så det er ikke sikkert et nytt sykehus heller ville fungert, men i det minste ville det vært ... nytt.

×
×
  • Opprett ny...