Gå til innhold

Knute på pungen

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Knute på pungen

  1. 330 innlegg på så kort tid.

     

    En eneste grunn til det. Tesla aksjonærene på TU blir nervøse.

     

    Og nå har Nikola vist frem lastebilene sine også. Var visst ikke et luftslott lekevel gitt.....

     

    Når skal dere forstå at batterier og hydrogen har hver sine fordeler og ulemper ? Og ofte vil en kombinasjon av begge deler være den beste løsningen. Ikke alle har sin egen ladestasjon på gårdsplassen. Hydrogen og batterier spiller på samme lag. Det er bensin og diesel som er fienden.

  2. "Flinterud har hatt to Model S tidligere.

    – Det var så mye trøbbel med begge bilene at jeg var veldig usikker på om jeg skulle bestille Model 3."

    Side opp og side ned med påstander om alt som ikke fungerer med Tesla, men her på forumet så er alt Teslarelatert helt fantastisk.......

     

    "Tesla Norge avviser at de har fått ordre fra USA om å levere ut flest mulig biler innen utgangen av mars."

    Alle, absolutt alle vet at dette er noe Elon Fusk gjør i slutten av hvert eneste kvartal. Bare vent til juni, så er det samme tullet nok en gang.

     

    Virkelig imponerende at det settes salgsrekord i mars over utleverte biler, når de har samlet bestillinger i 3 år. For en tullebedrift.

     

    I følge Hr Fusk så skal han lansere Semien sin med 965 km rekkevidde i løpet av året.

    Ja jøss. Ikke kommer det noe Semi i 2019, og ikke har den 965 km rekkevidde når den kommer heller.

     

    Det eneste store med Elon, er egoet hans.

    • Liker 8
  3. Dette er jo direkte latterleg. Lurer på når det går opp for dei at dei kan klare seg med 1/4 so mange vindturbinar om dei heller legg ein kabel til land og brukar vasskraft til regulering.

     

    At du er i stand til å si "Dette er jo direkte latterleg" til et prosjekt lansert av mennesker og selskaper som besitter en kunnskap og ekspertise på området som ligger skyhøyt over ditt eget nivå, gjør utsagnet ditt ganske kuriøst.

     

    Når disse sier: "Når energi fra havvindmøller skal ilandføres, kan det i enkelte tilfeller bli billigere å sende den inn til kysten i rør i form av hydrogen, enn å frakte den i kabler som strøm." så henger ikke påstanden din på greip.

     

    Når de fremste forskere og institusjoner i Norge (og verden forøvrig) mener det stikk motsatte av deg selv, så bør det kanskje gå opp et lite lys om at din kunnskap på området ikke er like imponerende som du innbiller deg :-)

    • Liker 4
  4. "de har laget et intrikat system for å unngå at fergen eksploderer"

     

    Det hørtes da veldig beroligende ut. Så om passasjerene føler seg litt usikker om det er trygt å kjøre hydrogenferge så er det bare å fortelle dem at vi har et "intrikat" system ombord som skal hindre at fergen eksploderer. Så med andre ord "kan" fergen "eksplodere" om det intrikate systemet ikke virker som det skal.

     

    Saklig. Det blir ikke godkjent om det ikke er like trygt å bruke som diesel. Nå må dere batterifanatikere legge Hindenburg på hylla. Verden har gått fremover siden 1937.

    Når DNV godkjenner teknologien, så mener altså du at du vet bedre. Morsom fyr du ?

    • Liker 2
  5. "Sandvik var i utgangspunktet hydrogenskeptiker, men ble omvendt etter anbudsrunden om hydrogenfergen i Rogaland.

    – Det viser seg at teknologien ikke er så umoden som jeg fryktet."

     

    Rart med det. Det er gjerne slik når man setter seg litt mer inn i materien. Når man klarer å se at batterier har begrensninger, og hydrogen har fordeler batterier ikke har, så endrer bildet og oppfattelsen seg ganske radikalt.

     

    Men det er umulig å komme så langt når utgangspunktet er: "Hydrogen er værre enn å fyre med brunkøl" Enda så underholdende utsagnet er, så er det tragisk at enkelte lever i en slik villfarelse.

     

    Hydrogen er i ferd med å bli en teknologi som alle plutselig tar seriøst. Rent bortsett fra menigheten til Elon Fusk, som tror batterier er løsningen på absolutt alt. Denne troen ser ut til å være like fanatisk som den vi ser i moskeer verden over, men er også like latterlig.

     

    I mange år fremover vil hydrogen være den eneste utslippsfrie teknologien vi har som duger der skip og lastebiler skal langt og/eller frakte tungt. I tillegg så vil teknologien bli billigere og bli drevet fremover av behovet for P2G og ammoniakkbehovet til kunstgjødselprodusentene verden over. Og her prater vi om virkelig store aplikasjoner.

     

    Skal verden avkarboniseres så MÅ hydrogen være en del av løsningen.

    • Liker 2
  6.  

    Det vesentlige her er jo hva markedet viser hva de faktisk ønsker. Og det er definitivt hydrogenlastebiler. Sveits har allerede bestilt 1000 stk fra Hyundai.

    LLandet Sv eits kjøper 1000 hydrogenlastebilar frå Hyundai? Det høyrest ut som ein røvarhistorie. Kor mange har den norske staten bestilt? I heile Sveits er det ein hydrogenstasjon og ingen nye planlagt.

    Hvorfor uttaler du deg om ting du åpenbart ikke har greie på ?

     

    Nel Hydrogen Electrolyser, a division of Nel ASA (Nel, OSE:NEL), has received a purchase order for a 2 megawatt (MW) containerized Proton PEM® electrolyzer, as part of a 30 MW framework agreement with Hydrospider AG, an affiliated company of H2 Energy.

     

    The electrolyzer will be used to produce green hydrogen for heavy-duty hydrogen trucks from Hyundai Motor Company, which will begin operation in Switzerland during late 2019. The framework agreement represents the first phase of 60 – 80 MW needed to supply hydrogen for the total expected 1000 trucks and other applications.

     

    https://fuelcellsworks.com/news/nel-asa-awarded-purchase-order-for-a-2-mw-pem-electrolyzer-in-switzerland-and-enters-a-30-mw-framework-contract/

  7.  

    En risiko på 1:2000 på småulykker er egentlig ikke så galt, men risikoen på 1:5,57M på 80m radius "nukes" er ikke til å kimse av. Ei heller 150 meter lange stikkflammer. Jeg er sikker på at SpaceX hadde blitt imponert av mindre.

    Denne tar også for seg en del feilmodier: https://www.fch.europa.eu/sites/default/files/project_results_and_deliverables/D2.2_HyResponse_DetailedScenariosOftypicalAccidentForSelectedFCHSystemsAndInfrastructures_V7_FinalVersion.pdf

     

    Der kan man eksempelvis se på side 74 at bare overtrykket fra en 2 kubikkmeter tank som sprekker kan knuse ruter opp til 266 meter unna, og drepe i 50 meter radius. Dette tar ikke hensyn til en mulig påfølgende antenning av hydrogenet...

     

    Jeg kjenner ikke til særlig med forskning på mulige store utslipp av hydrogen som antenner i friluft. Det er i seg selv bekymringsverdig. Men sånn er det med regelverk, det blir til ettersom folk stryker med. Det er masse eksempler på "umulige" feilscenarier som får katastrofale virkninger.

    Hydrogen har vært brukt av industrien i over 100 år uten problemer. Å prøve å lage et problem ut av håndteringen av hydrogen er vel ikke akkurat en imponerende vinkling.

     

    Batteribiler brenner det flere hundre av i året rundt om i Europa. Det hadde vel vært rimelig usaklig å påstå at det burde vært ulovlig å selge de for det. Selv om brannvesenet ikke klarer å slokke dem. De står bare å ser på at de brenner ut.

     

    Bensinbiler tar fyr med jamne mellomrom. Slik har det alltid vært. Ingen har krevd at de skulle vært forbudt, før nå. Og ikke fordi de tar fyr, men fordi de forurenser.

     

    Det er tydelig at det er tynt med argumenter, når man må ty til Hindenburgklisjeene.

     

    Hydrogen er i ferd med å ta av og det er frustrerende for alle som er forelsket i Elon Musk. Men det forandrer ingenting :-)

    • Liker 2
  8. Dette har det vært advart om i flere år, til store protester fra batterimenigheten.

     

    Men jammen tok dere feil gitt.......

     

    Og nå kommer hydrogen i alle segmenter. Både til biler, lastebiler, ferger, hurtigbåter, tog, grønn amoniakkprodusjon og power 2 gas. Oppskaleringen vil senke produsjonskosten for H2 betraktelig. Dette har dere blitt advart om, men dre har blånekta for at teknologien er liv laga. Jammen tok dere feil der også. Leit det der.

     

    Bildet er forresten av en Tesla Semi, som skulle lanseres i 2019.

    Som dere har blitt advart om i flere år nå av oss som ikke har tiltro til Tesla:

    Ikke får den 600 miles/965 km rekkevidde, og ikke kommer den i 2019.

     

    Men sånn blir det når man tror på det Elon Fusk skriver på Twitter ??

  9. Dette er bare en nyhet for Teslagutta her inne som ikke følger med i timen.

     

    Når Kina først satser på noe, så satses det friskt. Nå skal brenselsceller prioriteres.

     

    Så da får dere jo fortsette å messe på det ene poenget dere har. Effektivitet.

    At det er mulig å tro at dette er det eneste parameteret som teller for alle kunder er meg en gåte. Det burde være ganske enkelt å forstå at fylletid, mangel på lademuligheter og rekkevidde er mer viktig for ganske mange mennesker/firmaer enn effektivitet.

    Når det så i tillegg er en mengde områder batterier rett og slett ikke har den kapasiteten som trengs, så er det rett og slett åpenbart at hydrogen tar disse markedene.

     

    Men bare fortsett. Argumenter som at "å fyre med brunkøl er bedre enn å bruke hydrogen" og "NEL er svindlere og bedragere" gjør ikke annet enn at argumentasjonen blir patetisk.

     

    I Kina lanseres i april en ny hydrogenbil/nytt merke:

    "The first Grove model will be completed in 2019 and Grove cars will be seen on the road already in 2019 and in large scale production in 2020. Cooperation between major cities and IGE will roll out step by step with Hydrogen Infrastructure starting the Tier one cities of China in 2020, tier two cities in 2021 and then aggressively throughout all significant cities in China from 2022."

    https://fuelcellsworks.com/news/new-hydrogen-fuel-cell-powered-car-brand-grove-launched/

     

    Og i midten av april så skal Nikolas hydrogenlastebiler vises frem for pressen og USA`s største firmaer. De har nå over 100 000 000 000 i pre orders.

    Da tipper jeg vi får en nyhet om en stor ny bestilling ala Anheuser Busch. Kanskje fra US Express.

     

    Ha en fin kveld gutter :-)

    • Liker 1
  10. 5 mars, 2019.

    "Audi stated that “on the European side we should really intensify development of fuel cell. I decided it last week and now we are going to put more priority into fuel cells.” Schot went on to explain that scarcity of raw materials for batteries and increased supply will eventually push any automaker serious about electrification toward hydrogen as a fuel source stating “at the end of the day, batteries are not sustainable enough — it is sustainable, but if you want to go all the way, you need fuel cells.”

     

    https://fuelcellsworks.com/news/audi-increasing-investment-into-hydrogen-fuel-cells/

    • Liker 1
  11. Ingen tyske hydrogenbilar før tidlegast i 2029, i fylgje avtale mellom dei tyske bilprodusentane i dag:

     

    "According to the agreement, the car bosses now assume that fuel cell cars will not be ready for the market in the next ten years."

    – https://www.electrive.com/2019/03/21/german-carmaking-giants-agree-on-strategy/

     

    Hydrogenbilar er alltid ti år fram i tid. :tease:

     

    Du følger som vanlig ikke med i timen:

    "China expects to have 100,000 cars powered by clean-burning hydrogen cells on its roads within five to six years as it challenges such countries as Japan and South Korea for dominance of the emerging carbon-free automotive markets.

     

    There are already more electric vehicles in China than anywhere else, but an expert in new energy sources with the Chinese Academy of Sciences told Xinhua that the research and production focus was now shifting to hydrogen fuel cells. With their outstanding energy-conversion efficiency and zero carbon emissions, the cells are tipped to replace fossil-fuel engines and rechargeable batteries as the global power source for transport.

     

    China has invested more than US$12 billion in fuel cell technologies.

    A US$1.77 billion hydrogen automobile plant is also being built in Guangdong province, backed by Hong Kong business magnate Li Ka-shing. Production will start by the end of this year, with an annual output of 160,000 units expected within five years."

    https://www.asiatimes.com/2019/03/article/beijing-wants-100000-hydrogen-cars-by-2025/

     

    Når Kina bestemmer seg for å satse på en teknologi, så har de fleste fått med seg at de mener alvor, og at utviklingen går fort. Og nå satses det på hydrogen.

     

    Du jobber iherdig i et ekstremt fånyttig forsøk på å stoppen utviklingen. Problemet ditt er at du bruker argumenter som "Hydrogen er verre enn å fyre med brunkull" og "NEL er svindlere og bedragere" Tror du virkelig du når inn hos folk når du prøver å spre sånt tull ?

     

    Artikkelen over er for øvrig fra i går. I dag kom denne:

    "At present, industrial installations for the electrolysis of water – the electrolysers – are no larger than a few megawatts. A factory with a capacity of a gigawatt would thus operate a hundred to a thousand such electrolysers. The partners in the Gigawatt Electrolyser project will jointly investigate what it takes to build such an electrolysis plant in the Netherlandsaround 2025-2030."

    https://fuelcellsworks.com/news/towards-sustainable-production-of-hydrogen-on-an-industrial-scale-kick-off-for-designing-a-gigawatt-electrolysis-plant-in-the-netherlands/

     

    Og om 3 uker er det Nikola World. Men det vet du jo, siden du er så opptatt av hydrogen:

    https://nikolamotor.com/

     

    Håper du fortsetter i samme stil. Det har nemlig motsatt effekt av det du håper ?

  12. Det er godt det begynner å ta form en hydrogensatsing. Ikke bare i Norge, men man ser dette tar form i hele verden. Det går ikke èn dag nå uten at det er nyheter om bruk av hydrogen innen både transport og industri. Norge har spisskompetanse på dette området, og vi kan bli eksportører av både hardware og kompetanse.

     

    Enkelte lesere av TU har en tendens til å få raserianfall der de risikerer alvorlige helseproblemer pga høyt blodtrykk bare de leser ordet hydrogen. De mener selv de har en større kompetanse på emnet enn forskere på SINTEF, IFE og Max Planck til sammen. Det er jo ganske underholdende, men harmløst uinteressant.

     

    De som ikke klarer tanken på at hydrogen/brenselsceller er en teknologi for fremtiden (sammen med batterier) går en lite lystig fremtid i møte. Dette er markedsdrevet og umuig å stoppe.

    • Liker 3
  13.  

    Tankevækkende er det også at IKKE Norge producerer hydrogen på vindkraft som EU gør - af alle steder investerede EU millioner i et anlæg - I BERLEVÅG ! Det ligger lige så langt øst, som Istanbul i Tyrkiet - mine kære landsmænd.

    40% av kraftproduksjonen i Finnmark er gasskraft med utslepp på vel 500g CO2 pr kWh. Vindkrafta med forsterkning av kraftlina over Finnmarksvidda kunne vindkrafta frå Berlevåg erstatta gasskrafta på Melkøya. Produksjon og kompresjon av 1 kg hydrogen med elektrolyse krev 65 kWh. Det tilsvarer 33 kg CO2 pr kg hydrogen! Hydrogen produsert med dampreformering av metan slepp ut 5-6 kg CO2 pr kg.

     

    Kvifor er det fornuftig å produsere hydrogen med vindkraft i Berlevåg når det fører til seks gonger høgare CO2-utslepp enn dampreformering av metan!?

     

    Det er heilt absurd å produsere hydrogen med elektrolyse med bruk av straum som kunne vore brukt til å fortrenge gasskraft eller kolkraft eller til annan industriproduksjon. Det finst ikkje noko meir klimafiendtleg drivstoff. Det hadde vore meir klimavennleg å drive båten med brunkol enn med hydrogen produsert med elektrolyse.

    Fanatisk er ikke et ord som er i nærheten av å dekke det innlegget der.

     

    "Det hadde vore meir klimavennleg å drive båten med brunkol enn med hydrogen produsert med elektrolyse."

     

    Men når argumentasjonen er så til de grader latterlig, så gjør du deg også helt uinteressant i debatten.

     

    Du klarer nok ikke å stanse bruken av hydrogen. Den er på vei, uansett om det medfører depresjoner hos de som ikke forstår at H2 er overlegen på en rekke områder. Hydrogen blir stort på alt annet enn personbil. Der kommer batterier til å ta 80-90%.

    • Liker 1
  14.  

     

    Det er bare konspirasjonsteoretikere og kreasjonister/flat earthers som snakker på denne måten. Kom igjen nå, prøv med et litt mer nyansert blikk? 

    Hvor har barn tatt opp denne informasjon om global oppvarming fra ?

    Hovedsaklig gjennom skole, men også gjennom diverse barne-TV innslag og nyheter. Mine barn har gjennomskuet dette for lengst heldigvis :-)

    Dine barn har ikke gjennomskuet en dritt. De er bare preget av sin Pappas uvitenhet.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...