Gå til innhold

DemoNsouL

Medlemmer
  • Innlegg

    218
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DemoNsouL

  1. Har hatt problemer med å laste enkelte sider i Chrome tidligere, ikke Facebook da jeg ikke bruker Facebook, men det virka som om Firefox klarte å laste de sidene som Chrome ikke klarte å laste. Prøv en annen browser å se om det funker. Veit dette ikke noen permanent løsning så lenge du ikke vil bytte browser, men kanskje det hjelper på troubleshooting. F.eks. funker det i Firefox så er det vel en setting i Chrome som bør justeres muligens.

  2. Okey, takk for hjelpen! I følge den lista over godkjente kabler etc, så er det ikke listet en eneste dp/mindp til hdmi som er aktiv. Jeg bestilte den jeg linka til i en post ovenfor, som er minidp til hdmi og ser aktiv ut, men står ingenting om at den er enten aktiv eller passiv. Men jeg fant en artikkel om dp og fant ut at en aktiv dp ser ut som den jeg linka til så jeg får bare håpe på at det funker. Hvis ikke så kan jeg vel alltids sende den tilbake å bestille en annen en.

  3. Kortet har 2x DVI 1x HDMI og 2 små andre porter. Hva trenger jeg for å bruke 3 skjermer? Jeg har kjørt 2 skjermer siden jeg bygde pcen, skjermene er koblet i DVI portene så det er kun HDMI igjen (og de 2 små portene jeg ikke veit hva er). Jeg har tenkt til å koble til TV'n min, den har HDMI så jeg tenkte å bruke HDMI porten på kortet men dette funker ikke. Jeg har googla endel og funnet ut at man må bruke noe som heter DisplayPort, men hva er det nøyaktig jeg trenger? Noen som har peiling? Har ikke lyst til å sløse penger på feilkjøp.

     

    (Jeg fant ikke en bedre plass å poste dette)

  4. Hei,

     

    Først av alt så blander du litt ting her. De aller fleste av dagens rutere greier 30mbit utmerket fint (kablet), 30 mbit er langt fra mye. Hvis jeg forstår deg rett, har du delt nettet gjennom en pc som allerede jobber hardt mot nettet. Dette er flaskehalsen som bidrar til problemene (mer enn nettverk som påvirker ytelse). Jeg vet ikke hvor du har fått forestillingen om at en ruter/firewall vil sinke alt, det er faktisk oppsettet du har nå som er suboptimalt.

     

    Samtidig må du også skille mellom en ruter og en firewall, det er meget lett å skru av en firewall på en ruter (alle jeg har vært borti har hatt disse _deaktivert pr default).

     

    Skaff deg bare en (trådløs) ruter så slipper du problemer med deling av ip og at trafikken blir delt ut riktigere til de andre enhetene. Jeg tipper alt vil gå mye bedre. Om du finner en trådløs ruter, bruker du bare ethernetportene for deling av nettet, mao da bruker du ikke trådløst nettet.

     

    Veit ikke helt hvordan du kan si det er suboptimalt å ha internetten rett i PCen. Jeg tror kanskje ikke du har lest hele posten min. Akkurat nå deler jeg ikke internett med noe som helst, den er kun koblet rett inn I pcen uten noen form for firewall, routing etc i forkant. Og tidligere når jeg delte internetten med PC'en med 2 NIC's så var det 100% stabilt uten tull. Modemet/Routeren jeg har fått av Altibox er i bridge mode, fordi den ikke taklet all trafikken. Dessuten er det mange dårlige routere til salgs fortsatt den dag i dag som ikke takler 30Mbit. Linja mi er makset ut nesten døgnet rundt og det sliter på en router, spesielt når man snakker bitorrent og det er mange peers innom.

     

    Firewall har jeg også alltid sliti med å få skrudd av på routerne jeg har vært borti, det var ikke noe jeg sa på tull. Jeg veit ganske godt hvordan man logger seg inn på en router å skrur av firewall (over console) eller ved bruk av GUI.

  5. Det finnes veldig gode routere der ute som fint håndterer 50mbit, selv har jeg en dlink dir-655 som aldri har hatt noen problemer med en 100mbit linje. (har fått ganske nøyaktig 12.5MB/s nedlasting)

     

    Ser det er en trådløs router du har nevnt her, og ville bare påpeke at jeg aldri kommer til å ta ibruk trådløst nett så det er lite poeng med en trådløs router. Om det har noe å si veit jeg ikke, for man kan vel bruke kabel og.

  6. Hei.

     

    Har Altibox 30Mbit (farten er ofte oppimot 50Mbit).

     

    Har hatt dette i ca 2 år. Når jeg fikk linja så var den ekstremt ustabil. Jeg fant ut at dette var pga min tunge bitorrent bruk, men så ikke dette som en unskyldning. Jeg fikk Altibox til å sette modemet mitt i bridge mode og linja blei stabil, har aldri falt ut etter dette.

     

    Jeg har hatt en PC med 2 NIC's på hovedkortet, og har brukt det ene til å dele internetten til blandt annet PS3 og eventuelle andre PC'er på besøk. Men nylig har jeg bygget en ny PC og solgt den gamle, og den nye har kun 1 NIC på hovedkortet og dermed får jeg ikke lenger delt internetten.

     

    Jeg har en Netgear router og en CNet switch liggende, men nettet blir meget ustabilt selv om jeg ikke bruker bitorrent. Jeg går ut ifra at det er fordi de rett og slett ikke klarer å håndtere farta eller noe lignende, at de er for dårlige med andre ord.

     

    Jeg har aldri vært spesielt fan av routere fordi det virker som om de senker farta og gjør linja ustabilt pga firewall og lignende, jeg har alltid hatt firewall på PCen istedet. Men for å dele internetten så må jeg ha en Router, og ikke en Switch har jeg rett? Det finnes vel ikke routere uten firewall (og det virker ikke som om man får skrudd av firewall) så da har jeg vel ikke no valg, men hvilken router skal jeg kjøpe?

     

    Dette ble kanskje en lang post som kunne vært kort, men men. Håper noen kan hjelpe. Jeg leste i en annen tråd om at Altibox har tatt i bruk et nytt modem, kanskje den beste løsningen ville vært å fått de til å installere det nye? Jeg leste at det hadde 4 PC utganger (tror jeg), i motsetning til det jeg har nå som bare har 1 til PC og tusen til TV (wtf).

     

    Takk på forhånd.

  7. Okey.. jeg lånte meg et "reserve"kort i dag av an kamerat som jeg sku låne til jeg fikk kjøpt meg nytt.. så tok jeg en siste titt inn i ribba (eller hva det enn heter) på kortet og fikk se de største hybelkaninene jeg har sett noen sinne. Jeg vrei litt på vifta samtidig som jeg tittet inn med lommelykt og fikk se at støvet forsvant, så det var derfor jeg ikke har sett noe der før, bare flaks at jeg så det nå. Jeg fjernet dekslet på kortet og fikk blåst/pirket vekk alt jeg så. Når jeg bootet opp pcen så var kortet 28 grader kaldere på idle :D :D :D

     

    Jeg har blåst inn i kortet i alle mulige vinkler uten at det har kommet noe som helst ut, og vifta har alltid sett rein ut, så jeg kunne ikke tenke meg at det kunne være så fullpakket med støv innvendig, men da lærte jeg noe nytt. Da kan denne tråden stenges, og takk til de som kom med forlsag!

    • Liker 1
  8. Ok, målet var egentlig å få noen til å finne ut hvilket nytt skjermkort som passer til maskinvaren jeg allerede har :)

     

    Ting jeg har testet for å få skjermkortet "kaldt":

     

    Gjort rent kabinettet, og alle komponentene inludert skjermkortet. Jeg har derimot ikke åpnet skjermkortet, så jeg veit ikke hvordan det ser ut innvendig, men viften på skjermkortet har aldri vært "støvete" og med luft på boks har det aldri kommet støv ut av det.

     

    Jeg har også testet noen eldre drivere uten hell, nå bruker jeg de nyeste. Kabinettet mitt er av typen ATCS 840 og har glimrende kjøling. Kabler er klistret til veggene osv for å få best mulig gjennomstrømning.

     

    Edit: Jeg har lest at kjølepasta'n kan være slitt(?) ut. Jeg har lest at kortet har noen muttere som kan hende sitter løst (inne i kortet) som gjør at varmen ikke blir ført ut av kortet som den skal osv osv.. men mange har testet disse tingene uten hell.

  9. 105 grader. Kan hende den går høyere og, men det har jeg ikke turt å sjekke. Ifølge noen sider jeg googlet fram så er max temp på kortet 105.

     

    Edit: Glemte forresten å nevne at jeg ikke kjører begge GPU'ene, kjører kun 1, for kjører jeg begge så blir kortet enda fortere varmt.. ganske frustrerende egentlig.

     

    Jeg har i tillegg nedklokket kortet og det hjelper ikke det grann.

  10. Okey.

     

    Specs--

    CPU: Intel Core 2 Quad Q9650 3Ghz

    MB: Asus Rampage Extreme X48

    RAM: 3x OCZ XTC Plat DDR3 2GB

    GFX: GTX 295

    OS: Windows 7 64bit

     

    Jeg har hatt den maskinvaren her i en god stund nå, usikker på hvor lenge, men GTX 295 var kongen på haugen. Problemet mitt de siste månedene har vært syke temperaturer fra skjermkortet. Har selvsagt googlet endel og funnet ut at kortet generelt sett er varmt, bortsett fra hos noen som har ekstremt lave temperaturer av en eller annen grunn. Uansett så sliter jeg med å kjøre ting nå som jeg kjørte helt fint før, og det synes jeg er litt merkelig. Kan hende kortet begynner å slite, og det kan jo være mange grunner til det, men jeg er ikke noen ekspert så jeg har ikke lyst til å skru opp kortet f.eks.

     

    Idle akkurat nå, med vifta på 70% (satt av kortet selv) så ligger temperaturene på 73/73, noe som er høyt for idle såvidt jeg vet.

    Under load går temperaturene lett og fort opp til 105/105 uten noe problem. Kommer litt ann på hvilket spill jeg spiller, men jeg må skru ned grafikken helt til bånn i noen spill for å i det hele tatt få spilt uten at skjermkortet brenner opp.

     

    Før i tiden kunne jeg f.eks. kjøre 2 eve-online klienter lett som bare det. 1 på hver skjerm (har 2 skjermer), men nå kan jeg såvidt bare kjøre 1 klient før kortet tar fyr. Har spilt litt Rift beta og jeg må skru alt helt på bunn for å kunne spille, og det er jo ikke no morro.

     

    For å unngå mer wall of text så lurer jeg veldig på hva slags skjermkort jeg kan kjøpe, som passer til resten av maskinvaren, og som IKKE sliter med temperaturer. Er så stress å sitte å se på temperaturene og justere grafikken for at kortet ikke skal brenne opp osv. Jeg har helt detti av lasset når det gjelder hardware så jeg aner ikke hva som er bra, eller hvordan jeg sjekker om det passer til hovedkortet osv.

     

    På forhånd takk.

  11. Jeg har trykkluft på boks og har flere ganger rengjort hele PCen med den, men så ikke ut til at det var en eneste kanin i skjermkortet, da sitter de hvertfall godt fast der inne for det kom ikke ut noen. Det er litt vanskelig å få innblikk inne i skjermkortet tho så veit jo ikke hvordan det ser ut der inne!! :(

  12. Maksimum gpu temp på det kortet er 105grader så du er helt klart i faresonen for å brenne kortet.

     

    Ja, det var det jeg var redd for. Men fant nettopp ut at ved å skru av multi-GPU og PhysX (skrudde av begge samtidig så veit ikke om det var nødvendig med begge) OG skru ned grafikken i SC2 (så ingen forskjell på grafikken uansett) så holder nå kortet 85/86 etter 1 time. Dette bør være bra?

     

    Jeg bruker rivatuner for å se temps, og der er det også noe som heter Ambient Temperature, hva er det denne måler egentlig? Tempen rundt kortet? Den ligger på over 70 grader, synes det høres høyt ut.

     

    Edit: Etter å ha spilt enda litt lenger har tempen kommet opp i 90 på begge cores under load.

     

    Edit2: Satted grafikken på det laveste, etter et game på 15min ligger tempen på 88/89

  13. Hei.

     

    Spilte Starcraft 2 i 15 minutter, og da hadde kortet mitt en temperatur på 106 grader ifølge rivatuner. Kortet mitt er ikke overklokket.

     

    Jeg har ATCS 840 tårn med bra viftekjøling, filtre og ribber osv er støvfritt og alle viftene går som de skal, inkludert viften på skjermkortet. Fan speed går opp når tmeperaturen stiger og når til slutt 100% (var 100% når temperaturen var på 106 grader).

     

    Jeg har lest at kortet ikke bør ha over 80 grader ved high load, ved 90+ kan kortet bli skadet over tid.

     

    Usikker på hvordan jeg skal løse problemet. Har lest at underklokking kan løse problemet, evnt bedre kjøling men når det gjelder kjøling som mener jeg at jeg har ganske bra kjøling og usikker på hva jeg kan endre for å gjøre den bedre. (1x 120mm vifte foran som drar inn, 1x 120mm vifte bak som drar ut, 2x 120mm vifter på toppen som drar ut).

     

    Når det gjelder nedklokking så er jeg villig til å prøve dette, hvis det ikke kan skade kortet på noe vis. Antar at dette kan gjøres med rivatuner?

     

    Kan redusering av grafikk innstillingene i Starcraft 2 forårsake mindre load?

     

    Takk for hjelp!

     

    Edit: Synes de er varme idle også, GPU1: 75 grader, GPU0: 77 grader.. dette kan ikke være normalt?

  14. Hei. Jeg har søkt litt for å se om noen andre har hatt lignende problemer men har ikke klart å finne noe svar som kan løse mitt problem. Hvis svarene allerede finnes her så hadde jeg satt pris på om noen ledet vei, takk. (Jeg beklager at det kanskje blei litt mye tekst her.)

     

    Specs:

    Asus Rampage Extreme, X48, Socket-775, DDR3,ATX,2xGbLAN,Firew, 2xPCI-Ex(2.0)x16 (06/2009)

    Intel Core 2 Quad Q9650 3,00 GHz, Socket 775, 12MB, 1333MHz, Boxed w/Fan (06/2009)

    OCZ DDR3 PC3-16000 2000MHz Platinum 6GB Kit(3x2048MB) 9-9-9-30 1.65V (i7) (06/2009)

    MSI GeForce GTX 295 1792MB PhysX CUDA PCI-Express 2.0, GDDR3, 2xDVI (06/2009)

     

    Western Digital Caviar SE16 500GB SATA2 16MB 7200RPM (06/2009)

    Western Digital Caviar SE16 500GB SATA2 16MB 7200RPM (03/2008)

    Samsung SpinPoint T166 500GB SATA2 16MB 7200RPM (01/2008)

    Western Digital VelociRaptor 300GB SATA 16MB 10000RPM (06/2008)

    Western Digital Raptor 73.4GB SATA 16MB 10000RPM (02/2009)

     

    Alt er pakket inn i en Cooler Master ATCS 840 Black som har veldig bra kjøling.

     

    Okei, skal prøve å forklare så godt jeg kan.

     

    Problemet:

    PCen har kjørt helt problemfritt med Windows XP frem til begynnelsen av Oktober 2009. Da begynte plutselig en av WD 500GB diskene å forsvinne fra PCen. Noen ganger ble den oppdaget i BIOS under oppstart. Andre ganger ikke. Noen ganger ble den oppdaget i Windows under oppstart, andre ganger ikke. Noen ganger forsvant den en stund etter oppstart, andre ganger ble den der over flere dager. Hvis jeg prøvde å utforske disken ville den 2 av 3 ganger forsvinne fra Windows. Hvis jeg prøvde å kjøre en film fra disken ville den 3 av 3 ganger forsvinne fra Windows.

     

    Hver gang disken forsvant fra Windows ville PCen min henge seg 2 av 3 ganger, noe som gjorde dette til et ganske irritende problem. Av en eller annen grunn tok jeg ikke ut harddisken for å sende den i retur eller noe slikt, da det er livstidsgaranti på WD diskene. Jeg kjøpte meg istedet Windows 7, tok en clean install, dvs jeg formaterte kun 73.4GB Raptor disken som jeg bruker som systemdisk.

     

    Problemet med at disken forsvant var fortsatt tilstede, men Windows 7 hang seg aldri når disken forsvant. Jeg lot harddisken derfor leve sitt eget liv. MEN, for litt over en uke siden satt jeg og spilte en kveld når PCen plutselig hang seg. Musikken gikk som normalt, men alt på skjermene låste seg, fikk ikke rørt på musepekeren heller. Jeg ventet 1-2 minutt for å se om det gikk over. Plutselig blir skjermen svart i noen milisekund, så dukker en BSoD opp som forsvinner før jeg rekke å lese et eneste ord før PCen skrur seg av.

     

    Jeg prøver å starte opp PCen igjen, men 73.4GB Raptor disken dukker ikke opp i BIOS og PCen mangler derfor boot disken og sier ifra om dette. Samtidig hører jeg disken prøver å starte opp, kommer en liten summelyd før jeg hører en klikkelyd. Lydene gjentar seg så jeg går ut ifra hat harddisken er ødelagt og går derfor å legger meg. Dagen etter er problemet akkurat det samme så jeg sender disken i retur og får tilsendt en ny en. Denne disken fikk jeg for noen dager siden.

     

    Jeg installerer Windows 7 på disken men når jeg kommer inn i Windows har Samsung 500GB og en av WD 500GB diskene forsvunnet. Jeg tar en boot for å se om det kan hjelpe, da har plutselig 73.4GB Raptor disken forsvunnet sammen med de to andre diskene. Dette er altså i BIOS. Jeg Skrur PCen helt av, og så på igjen. Da er alle diskene i BIOS. Når jeg kommer inn i Windows 7 igjen så er diskene der, men etter bare noen minutter henger PCen seg, jeg booter den og da er diskene borte igjen. Jeg tar tar ut alle SATA og strøm kabler fra diskene (igjen, har gjort dette tidligere også for å forsikre meg om at de satt ordentlig i osv) og kobler til igjen og starter opp PCen. Nok en gang er alle diskene i BIOS, men Windows vil ikke loade. Jeg booter og ser at 3 av diskene er borte, denne gangen er det tre andre disker, blandt annet 300GB VelociRaptoren og 73.4GB Raptor disken.

     

    På dette tidspunktet begynner jeg å få skikkelig leia. Dette var på fredag. Jeg tok med PCen min til en kamerat som hadde LAN. Jeg fikk han til å se på det. Når Windows ikke ville loade igjen og diskene ble borte gikk jeg inn i BIOS istedet for å skru av PCen og starte den på nytt. Der gikk vi inn på oversiktet over diskene og gikk så inn på en av 6 steder hvor det sto "Not Detected". Trykte på AUTO på noe og så dukket 73.4GB Raptor disken opp. Gikk deretter på Boot order for å finne ut om ting var som de skulle være der inne, men en av 500GB diskene var satt som 1.pri. Så vi fjernet den og fikk inn 73.4GB disken og lagret. PCen startet opp, Windows loadet og PCen virket som om funket. Men nå er problemet med at 2 av diskene forsvinner der igjen, men PCen henger seg hvertfall ikke. Det er 300GB VelociRaptor og en av WD 500GB diskene som forsvinner. De er alltid i BIOS under oppstart, men blir borte enten under Windows loading eller så blir de borte en stund etter at Windows har loadet. Hvis de forsvinner under Windows loading så tar loading'a ekstremt lang tid forresten.

     

    Har spilt og surfet på PCen i hele går og i dag, så PCen kan hvertfall brukes, men vil jo selvfølgelig få problemet løst.

     

    Jeg tror ikke at harddiskene er ødelagte. Jeg lurer på om det kan være driverfeil, evt. kabelfeil eller lignende men trenger hjelp hvis det er noen som orker å lese gjennom all jeg har skrevet.. det blei litt mye.

     

    Jeg takker på forhånd, til alle som i det hele tatt gidder å lese gjennom og prøve å hjelpe meg!

  15. Hei. Fattern har fått kjøpt seg Suzuki 500 GT 1975 modell og har tenkt til å fikse den opp og lurer derfor på om noen har koblingsskjema på det elektriske og en håndbok og kanskje veit hvor man lett kan skaffe deler til denne sykkelen.

     

    På forhånd takk :)

  16. Fortsatt noen som spiller Spellborn? Jeg snublet over det på mmorpg.com forrige søndag fordi jeg kjeda meg og bestemte meg for å prøve det en tur, og jeg må si jeg ble overasket over at jeg ikke har hørt om dette fantastiske spillet før. Jeg spiller en Void Seer og er nå Fame 16. Spiller på PvE serveren (serverne er merga nå for de av dere som ikke har fått det med seg. Dvs. at det kun er 2 servere, en for pvp og en for pve). Legg til Swift på friend list :)

×
×
  • Opprett ny...