Gå til innhold

yhagger

Medlemmer
  • Innlegg

    296
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av yhagger

  1. Jeg synes Telia box fungerer veldig bra nå. Ja det var en del kluss til å begynne med, men de har rettet det meste.

    Det viktigste for meg er løsningene Telia og Altibox har for å kunne se opptak hvor man er og ikke være avhenging av en harddisk i dekoderen. Dermed kan man også starte å se en film på TVen for deretter å fortsette på nettbrett eller PC. Dette er for meg et must i dag!

    • Liker 1
  2. Salvesen. skrev (13 minutter siden):

    Det som lønner seg er å lade med mest mulig jevn effekt på natt/helg. Samt resten av tiden ha jevn og lav effekt. I tillegg må en sjekke opp mot strømpris såklart.

    Mitt normale forbruk i leiligheten ligger på ca 3 kW pr time. Er kun ved lading av elbil jeg havner på trinnet mellom 5 og 10 kW. Ellers må jeg lade elbilen min med kun 2 kW.. hadde jo vært mye bedre for nettet om jeg kunne ladet med full effekt på natta når det er færre som bruker mye strøm.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 2
  3. Salvesen. skrev (9 minutter siden):

    Det er generelt sett lavere forbruk om natten.  Så her kan vi øke. IE en innfører gulrot.

    Man prøver å legge kostnadene for fremtiden der de hører hjemme, altså hos de som krever mye effekt. 

    Problemet er at gulroten med lavere avgift om natta spises opp av høyere trinn fordi man bruker effekt, og dermed vil det i mange tilfeller lønne seg å lade samtidig som man bruker "resten" av strømmen opp til taket i det trinnet man er.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  4. Eneste resultatet den nye nettleia vil få for min del i en liten leilighet vil være at jeg vil begrense lading av elbil slik at den vil lade store deler av døgnet i stedet for kun natt for å unngå å gå over til trinnet mellom 5 og 10 kW. I praksis totalt mot sin hensikt! Når de ønsker at man skal flytte elbil til natt (som er det eneste forbruket jeg faktisk kan flytte, og som går over 5 kW på en time) så burde det ikke vært begrenset trinn på natta/kveld/helg. Den rabatten de legger opp til er i disse tilfellene ikke nok til å forsvare økningen i trinn.

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 2
  5. Dere glemmer å skrive om hvor lite vekt det faktisk er lov til å ha med i bilen.

    Marcus Euniq kan ha 466 kg nyttelast i tillegg til fører. Det vil si kun 77,66 kg pr person og da uten noe bagasje.

    BYD Tang kan ha 496 kg nyttelast. Det blir 82,66 kg pr person uten bagasje.

    Fører kan i disse tilfellene heller ikke veie mer enn 75 kg.

    Så det er greit at det er plass til voksne bak i bilene, men det er jo ikke egentlig praktisk mulig å fylle bilen med voksne og kjøre på ferie f.eks. da kan man ikke ha med seg noe bagasje.

    Dette er et problem på de aller fleste elbilene som kjører rundt i dag. Synes det er veldig rart det ikke gjøres noe med fra produsentene, spesielt på de større bilene som faktisk skal kunne brukes av flere.

  6. paaland skrev (6 minutter siden):

    Google/Android kategorieserer bluetooth scanning (som er det den nye appen driver med) under posisjonering. Så appen bruker ikke GPS selv om den krever at posisjonering er påslått.

    Det høres korrekt ut. Men konsekvensen blir likevel at andre apper på telefonen da får tilgang til posisjon som jeg normalt ikke ønsker skal ha det. Har aldri posisjon på så sant jeg ikke trenger å vite hvor jeg befinner meg.

  7. Sitat

    Bruun-Gundersen mener appen er problematisk også fra et prinsipielt perspektiv.

    – Rent prinsipielt har regjeringen også krysset en grense ved å skape en app som i realiteten vil kunne innebære en fullstendig overvåking av befolkningen. At FHI syntes overvåking er nyttig, er ikke et godt argument for å videreføre appen, sier Frp-representanten.

    Men å innføre total overvåkning i Etterretningstjenesteloven det var helt greit! 

    Begge deler er helt uhørt!

    • Liker 7
  8. Skulle gjerne oppdatert hadde bare Sony sørget for muligheten på XZ1 Compact. De har også sluttet med sikkerhetsoppdateringer, noe jeg mener er alt for dårlig. I Norge har vi 5 års reklamasjonsrett og jeg forventer faktisk at telefonen min skal være trygg å bruke i 5 år. At den evt mister funksjoner er en annen ting, men sikkerhetshull forventer jeg blir rettet! Det kunne gjerne digi kjørt en noen saker på. 

    • Liker 5
  9. Bra tiltak! Som det står i artikkelen har dette allerede blitt diskutert i de rette kanalene. Håper nå at det kommer ordentlige løsninger for Windows-servere og lettere implementasjon av ACME-protokollen også for "vanlige" sertifikater, og ikke bare Let's Encrypt og Buypass sine gratisløsnigner. Trenger også for interne sertifikater.

    Ser at flere innenfor bransjen har publisert innlegg: https://scotthelme.co.uk/certificate-lifetime-capped-to-1-year-from-sep-2020/

    https://www.digicert.com/position-on-1-year-certificates/

    https://www.michalspacek.com/maximum-https-certificate-lifetime-to-be-1-year-soon

×
×
  • Opprett ny...