Gå til innhold

JaBBe

Medlemmer
  • Innlegg

    525
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JaBBe

  1. Jeg bruker Polar m400 til intervaller. Den fungerer veldig bra, selv etter 4 års bruk og i all slags vær. Det er veldig kjekt med intervalltidtakeren som gir tilpasset skjermvisning, som feks når du skal skifte intensitet. Jeg har også apple watch 3.gen (nike), men den henger rett og slett ikke med på raske pulsoverganger. Den er kjekk til en "feriejogg" hvor jeg ikke har med m400.

    Det er litt digg å slippe pulsbeltet noen ganger, så om M430 ikke har nøyaktighetsproblemet, hadde jeg vurdert den. M430 har 6 leds for å lyse på blodet, mot apple sine 2, som gir påstått (og testet?) mer nøyaktighet.

    Du kan jo sette av en kveld til å lese gjennom:

    https://www.dcrainmaker.com/2017/06/polar-m430-in-depth-review.html

    samt alle hans tips.

     

    Man kan jo også vurdere forerunner 30 som en enkel billig variant uten pulsebelte. Jeg har testet forerunner 35 én gang, og den virket bedre enn apple klokka på pulsnøyaktighet.

  2.  

     

    Noen som har boe erfaring med Mondeo fra 2005-ish?

    http://www.finn.no/66416234

    Jeg kjøpte 2004 mod som hadde gått 180k for 40k for 2 år siden, med ny takboks. Synes prisen over var litt høy, kanskje.

     

    Foringer bak (ca alle sammen) var dårlig og jeg hadde lekkasje i en støtdemper,

    Hadde en 04 mondeo. Kjørte den rundt 50000 problemfrie kilometer før jeg solgte. Men var ikke gått mer enn 150k km når jeg solgte.

     

    Men om du går for en diesel, sjekk om den har montert av-knapp til kjørevarmeren. Om ikke så er det stor sjanse for den funker dårlig. De har en tendens til å kokse tett om man ikke slår den av på småkjøring.

     

    Bilen har vært bra ellers! Byttet alle dempere til koni fsd (fikk de på 80% restlager pris hos torshov) og nye foringer, og den er veldig fin å kjøre nå. Jeg har faktisk diesel og ikke av-knapp på varmeren. Det ryker og tar helt av. Nesten litt flaut å levere i barnehagen :) Får vel ta sikringen eller noe sånt.

  3. Det er jo litt prisavhengig og hvilken standard. I de gode områdene er hyttene dyre.

    Blefjell er et forslag. Fint lite skitrekk på fagerfjell som ligger nordøst. Kan alternativt kjøre drøbaktunnelen for å slippe fergekøen. 

    Jeg synes avstanden til Synnfjell i etnedal er også ok. Veldig fint område, evig med løypenett. Påsketrafikk kan være stress gjennom Oslo. Stive priser feks rundt gamlestølen.

    Trysil er også grei avstand, brukte 3.5 time i nyttårstrafikken fra Rygge. Kanskje beste alternativ hvis du vil ha alpint. Kan få god hytte til ~ 3 mill i fageråsen.

     

    Jeg har hatt en hytte som ligger ved turrsjøen i øystre slidre. Det tar rett under 4 timer å kjøre fra Moss hvis lite trafikk. Her er det billig pga manglende strøm og vann/kloakk. Dessverre få hytter til salgs. De reklamerer med noe sånt som 600km oppkjørte løyper eller noe sånt, og ikke så langt fra beitostølen for litt afterski. Flotte sykkelturer og toppturer på sommeren.

  4. Tipper det er målefeil. Makspuls bør være ca: din alder og multipliserer med 0,64, og trekker dette fra 211.

    Ser ut som du får nesten 210 på slutten der.

     

    Du kan jo lime inn hva klokken din synes om dine fysiske innstillinger.

     

    Prøv å fukt pulsebeltet neste gang du tar det på deg.

  5.  

    Rett og plikt til å avvikle ferie

    Arbeidstaker har rett og plikt til å avvikle full ferie, dette gjelder også når du skifter arbeidsgiver. Arbeidsgiver er pliktig å sørge for at arbeidstaker avvikler full ferie.

    Arbeidstaker kan likevel nekte å ta ferie hvis feriepengene opptjent hos nåværende og/eller tidligere arbeidsgiver ikke dekker lønnsbortfallet under ferien. Du kan imidlertid ikke nekte å ta ferie hvis virksomhet stanser driften helt eller delvis i forbindelse med ferieavvikling (for eksempel under fellesferien).

    Det er lovstridig om arbeidsgiver ikke sørger for at arbeidstaker tar ferie, og kan medføre erstatningsplikt.

     

  6. Min bil ble ikke godkjent i midten av februar, kontrollfrist 28.02. Fikk et par uker etter fristens utløp et brev med "har du glemt fristen, eller ble den ikke godkjent?, ny frist 30. april". Ser slik ut. Merk at det går automatisk en avskiltningsbegjæring etter denne fristen.

    • Liker 2
  7. Fyller straks 30. Spiller stort sett etter jeg har lagt 2-åringen. Gått en del i cs og bf 2/3 tidligere, men nå slapper jeg mer av med spille gjennom fallout eller andre sp-spill.

    Litt stress å spille dersom ungen ikke sovner raskt, eller våkner hvis jeg roper taktikker. Litt vanskelig å spille med venner når man sitter i naborommet.

    Vi er en gjeng på 5-7 stk som er 30+, tidligere spilte litt i konkurranser og fortsatt holder sammen. Har et årlig lan, hvor vi spiller mye, drikker litt øl og tester ut litt hjemmebrygg. Jeg ser ingen grunn til å slutte med dette :)

  8. Arbeidsgiver kan uansett ikke trekke pengene fra deg uten at du gir han lov til det, eller går rettens vei.

     

    Angående at du har fått pengene i god tro; Ved å anta at du tjente ~535 000, og fikk 10,2% feriepenger, som er minstekravet, gir det ~54 000 i feriepenger.

    Men har du 12% feriepenger, er beløpet plutselig ~64 000, og er da ikke så langt vekke fra de 70 000 du fikk utbetalt.

     

    Personlig, har jeg aldri vært helt sikker på hvor mye jeg skal ha i feriepenger, men tar det jeg får!

    Sjekket nettopp lønnslipper fra to forskjellige firmaer jeg har jobbet for, og det står det bare feriepenger grunnlag, ikke hvor mye jeg skal få utbetalt.

     

    Så at du har fått pengene i god tro er ikke helt usannsynlig!

     

    Men, du bør og vurdere hvordan denne saken kommer til å påvirke forholdet mellom deg og sjefen din!

     

     

    Utbetalingen ved årslønn på 535000,- skiller ~150kr ved de forskjellige grunnlag.

  9. Begynner du å dra det juridiske inn så blir det en ubehagelig stemning. Dra laks når ho kommer. Så blir det ubehagelig for ho. Kanskje litt flaut for deg, men da blir du i det minste kvitt ho.

     

    Disse virker truendes til å bli med på moroa, så pass på!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...