Jump to content

Woodchuck

Medlemmer
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 :)
 1. Det er per nå en annen nabo som formelt har klaget allerede. Får se om vi finner flere. Men det er jo vanvittig hvis styret må i verste fall gå til rettsak mot hundeeier. Hadde håpet det holdt å be dem om å kvitte seg med hunden. Skjønner på et vis at styret er litt forsiktige da. Men hvis vi er mange nok, så burde dette kunne ordne seg, som flere påpeker. Det andre naboer reagerer på er nok langvarig bjeffing. Det jeg synes er verst er de to bjeffene om natten, gjerne flere ganger i løpet av en natt hvis vi er uheldige. De er ikke langvarige, men setter en støkk i oss. Hadde dere andre reagert på akkurat dette? Jeg tenker det er i grenseland og kanskje ikke så lett å ta seriøst når man ikke erfarer det selv. Hundeeierne påstår de ikke skjønner hva vi prater om hva angår nattbjeffinga, de våkner visst ikke av det. Jeg har mine tvil. Vi får bare gå til innkjøp av utstyr til lydopptak, da.
 2. Jeg får se hva jeg gjør etterhvert. Kanskje konfliktråd. Naboen må jo bli lei av klaginga mi også, etterhvert. Jeg tenker forøvrig at jeg som menneske må jo bo et sted. En liten pelspuff med altfor kraftige lunger burde ikke gå foran meg Takker for alle innspill! Greit å få vite litt hva andre synes, jeg er jo førstegangskjøper.
 3. Jeg har tatt opp lyd og vist til styret nå, men føler at de ikke tar det helt på alvor. Gå videre med det til politiet? Virker litt drastisk og de blir vel å flire av meg..
 4. Da har jeg omsider kontaktet styret. Det viser seg at en annen nabo allerede har klaget på hunden. Styret har nå tatt kontakt med hundeeier, og hundeeier kom med samme diffuse og motstridende svar til styret som til meg, og nå tror styret at hunden er under utbedring mens det i realiteten er slik at hundeeierne er sammen med hunden når den er stille - hunden i seg selv ser ikke ut til å endre adferd. Ellers kan den bjeffe non-stop i alt fra 30 min til flere timer av gangen. Og den vekker oss ca. annenhver natt med et par høye bjeff (lyden trenger igjennom ørepropper faktisk). Styret sier det er vanskelig å få hunder fjernet, til tross for at det står i husordensreglene at hundehold ikke skal medføre støy for andre. Hundeeiere skal i tillegg søke om godkjennelse for hundehold, men styret sier at de håndhever ikke dette. Jeg angrer på at jeg ikke meldte i fra til styret tidligere, mtp at jeg har vært tålmodig i månedsvis, noe styret ikke ser ut til å ta hensyn til. Jeg er redd dette i tillegg forringer boligverdien hvis/når vi en dag skal selge. Hva kan jeg gjøre videre, er det noen som vet? Begeret er fullt for min del nå
 5. God idé Jeg bor i Oslo. Jeg skal uansett foreslå det overfor eierne
 6. Takk til dere begge for svar! Jeg har allerede foreslått kurs for å få den til å bjeffe mindre, men tviler på at de tar hunden med på det. Jeg lurer litt på om styret evt. kan pålegge dem å gjøre noen flere tiltak - er det noen andre med lignende erfaring? Vil nødig kontakte styret før jeg har sondert terrenget litt mer. Men, får gjøre det etterhvert hvis det ikke blir bedre.
 7. Jeg trenger sårt noen råd her. For noen måneder flyttet det nye folk inn over meg, og de har en liten hund som lager enormt mye lyd når den bjeffer. Og den bjeffer MYE. Jeg forventer selvsagt ikke at en hund er stille, men dette er en type rase som er avlet opp til å være vakthund opprinnelig, så den (slik eieren definerer det) "varsler" når den hører lyder... Den varsler tidlig på morgenen (av og til om natten). Stort sett utenfor stilletiden som er fastsatt av styret i borettslaget, så sånn sett er det stort sett innenfor. Men det er likevel noe kjipt å bli vekket kl. 7 hvis man har senvakt på jobb. Og den har i perioder ult og bjeffet i timesvis på dagtid når eierne har vært borte, noe som har blitt bedre etter at jeg har sagt i fra gjentatte ganger til eierne, selv om det glir litt ut igjen når det har gått en stund. Jeg opplever det litt som at eierne ikke tar dette så seriøst, selv om vår kommunikasjon er sivilisert og vennlig. Det har begynt å gå ut over nattesøvnen min, fordi jeg litt ubevisst forventer at jeg kan bli vekket om natten eller tidlig på morgenen. Jeg synes bråket er veldig stressende nå etterhvert. Nå er det strengt tatt ikke naboens problem at jeg jobber turnus og sover litt lengre på morgenen til tider, men hunden høres vanvittig godt ned hit. Til sammenligning hørte jeg knapt forrige nabo som hadde en baby. Hundeeierne har sagt at hunden har begynt på angstmedisin uten at det har blitt bedre. Det jeg egentlig lurer på er hva andre ville gjort? Jeg vet jeg kan sende inn klage til styret, men jeg vil samtidig ikke at folk skal miste kjæledyret sitt i ytterste konsekvens. Trenger de rådene jeg kan få nå...
×
×
 • Create New...