Gå til innhold

proffelina

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av proffelina

  1. Jeg kjøpte en laptop som veier 2,5 kilo fordi jeg ville ha en kraftig maskin som i tillegg til å brukes ved studiene kunne brukes til å spille spill. Etter å ha sittet på forelesninger/gruppearbeid med en 15,4" skjerm laptop på 2,5 kilo fant jeg ut at det var hyggelig med en kraftig maskin, men det var ikke like praktiskt med skolearbeid. For det første er batterilevetiden ikke så bra som på mindre maskiner (Se bort fra helt billige da.) og for det andre er 15,4" rett og slett for stort og klumpete for å ha med rundt omkring.

     

    Jeg kjøpte meg en brukt Dell C400 med 12" og 1,6 kg vekt for 1800,- og batteriet varer faktiskt i nesten 3 timer med alle sparefunksjoner på. Noe som holder i bøtter og spann for forelesninger og enkelt skolearbeide. Nå står den "tunge" maskinen hjemme og siden jeg også har en relativ kraftig stasjonær fra før har jeg endt opp med at "desktopperstatteren" nesten ikke brukes. Og da er det synd å bruke 10000,- for en bærbar i en slik setting. Det andre er klart at man får endel oppmerksomhet og misunnelige blikk fra andre når man kommer med en svær maskin, men så var det det om man kjøper den pga det da.

     

    Jeg sier ikke at den maskinen som er foreslått er dårlig, tvert i mot. Men i forhold til å ha den med seg rundt omkring for å skrive notater og gjøre oppgaver kan jeg love deg at den før eller siden vil bli ett irrtasjonsmoment. Så spørsmålet er: Hva er viktigere? Spillinga eller skolearbeidet, og når du har prøvd hvor deilig det er å ta en 12" maskin på 1,6 kilo ut av vesken og sette den fram på skolepulten savner du ikke de nesten 3 kiloene som ble foreslått lengre oppe...

     

    Mitt forslag: kjøp en lett maskin, skip spillbarheten hvis du har en kraftig hjemmepc fra før og sats på noe som er lettere å ha med seg rundt omkring.

  2. Jeg tenker at det her er muligheter for stor grad av forbedringer for å sikre forbrukernes (våre) interesser. Når firmaer mister kontakt med kundene pga profittjag og egen realisering i forhold til markedsstrategier blir vi som oftest rangert i annen rekke, selv om det er vi som gir dem hus, bil og hytta på fjellet. Nå er både Forbrukerrådet, Forbrukerombudet og Kredittilsynet opptatt av å jobbe med å forbedre informasjon fra bedrifter til privatkunder, så det er helt klart et sprik her som myndighetene er nokså klar over.

     

    Men jeg støtter deg 110% i forhold til din situasjon. Det er uhørt og uholdbart at det er det svakeste leddet = privatkunden som sitter med svarteper. I tilfelle det er uenighet og tvil om en sak skal etter min mening alltid kunden tilgodesees, så ikke gi deg i denne saken.

  3. Det som er problemet er at slikt skjer muntlig over telefon. Selv om lovteksten sier anderledes blir det utsagn mot utsagn.

     

    Hadde en sak med Sense der jeg slet med å klare en mobilregning. Jeg hadde allerede fått en purring på den, så jeg ringte og ba om å få utsatt den med 2 uker og snakket med en hyggelig saksbehandler som lovet meg at det skulle ikke være noe problem og hun skulle ordne slik at den ble utsatt med 2 uker.

     

    Plutselig ble abonnementet stengt pga manglende betaling og det kostet endel kroner å få åpnet det igjen. Jeg tok kontakt med Sense og de sa at det må være en feil fordi de kunne ikke se at jeg hadde fått 2 ukers henstand og jeg måtte bare betale gjenåpningsgebyren i tillegg til de ekstra purregebyrene.

     

    De fleste telefoner i dag tilbyr at man tar opp samtalen, og når man gjør avtaler av viktighet over telefonen så opplyser man den man snakker med om at "av kvalitetshensyn vil denne samtalen bli tatt opp på bånd", slik at vedkommenede er informert. Folk gjør mye feil, selgere er interessert i å selg og tøyer gjerne grenser eller problemer blir bagatellisert, og da er det greit å ha sitt på det tørre.

     

    Lykke til!

  4. Min første reaksjon er kvalme over hva folk mener at de kan tjene penger på. Det rangerer etter mitt syn på lik linje med folk som spekulerer i å kjøpe domener i håp om å selge de dyrt til noen som trenger navnet eller noen som kjøper kontantkort med såkalte "gullnummer" i håp om å selge de med kjapp fortjeneste.

     

    Det er fint at noen tar seg tid til å søke etter svakheter i ny programmvare og nye operativsystemer, men skal disse selges til hvem som helst? Kanskje det er en ukjent side ved dette og man har tilbudt Microsoft å kjøpe informasjonen som de ikke har vært villig til å betale for...

     

    ... ikke lett dette her, og data og nettverdagen stiller helt nye typer spørsmål til vår oppfatning av etikk...

  5. For det første er det stor forskjell på forskjellige CD lesere / DVD lesere. Jeg har god erfaring med spillere produsert av LG. Flere ganger har jeg hatt CDr som Benq, Sony og Hitachi hatt problemer med og som gikk glatt inn med LG. Og da har jeg forsøkt med både LG DVD og LG cd-brenner som jeg har stående. (Har en ca. 30 løse cd-spillere stående, og da jeg var i en lignende situasjon som det du nå er jobbet jeg meg gjennom alle sammen for å få hentet ut de verdifulle dataene, og som sagt: LG var den jeg fikk desidert best resultat med.

     

    I tillegg finnes det endel programmer på nettet. Mener å huske noe som heter Blind-read, men ta et søk på Google eller så er det sikkert andre på forumet her som har noen tips til program. Men ikke noe programm er bedre enn feiltoleransen til selve CD/DVD spilleren. ;-)

     

    Har du forresten forsøkt Winiso (Tror det heter det) mht å hente ut data fra en session som ikke er avsluttet?

     

    Lykke til!

  6. Jeg har personlig 2 erfaringer fra kjøp på qxl med piratsoftware. Den første gangen kjøpte jeg Fullversionen av Windows XP. Da den kom i oppkrav i posten i en liten brev-konvolutt ble jeg mistenksom. Jeg sa til postfunksjonæren at det er stor grunn til å anta at det dreier seg om noe ulovlig, og jeg fikk åpnet den i nærvær av funksjonæren uten å måtte betale for den først. Det var en hjemmebrent CD som jeg fryktet. Jeg sa fra til qxl og de stengte ut selgeren samt svarte at om politiet skulle blandes inn var opp til meg. De ville ikke gå lengre enn å utestenge vedkommende.

     

    Andre gangen kjøpte jeg et lydkort med cubase SX v 1.0 (Kostet vel ca. 6000,-)

    Det viste seg at den cubasen som lå ved pakken med lydkortet var av den hjemmelagde typen og det lå såkallt crack på cd'en.

     

    Jeg tok kontakt med selger og ga ham 3 valg: Enten skaffe en lovlig version av Cubase, eller å ta tilbake pakken samt betale for alle fraktutgifter eller politianmeldelse.

     

    Han bestemte seg for å ta pakken tilbake, og da han hadde fått den fikk jeg mail om at cd'n med driveren manglet og han anklaget meg for å være en luring. Det var såpass frekt at jeg svarte ham kanske strengt, men han fortsatt i samme tone. Jeg tok derfor kontakt med qxl og sa ifra om dette og de svarte bare at siden selger hadde tatt pakken tilbake så var alt greit.

     

    Dersom det hadde dreiet seg om en sykkel, en TV eller en mobiltelefon med tilsvarende nyverdi på (6000,-) som hadde blitt solgt som tyvegods så hadde låten sikkert vært en annen. Men siden det bare dreier seg om software er folk merkelig avslappet til hele greia.

     

    Tenk deg en mail fra qxl med følgende ordlyd: "Vi beklager det forekomne, men siden selger valgte å ta tilbake den stjålne sykkelen er saken for oss ute av verden."

     

    Låter lite seriøst spør du meg...

  7. Er det best med windows server eller linux server?

     

    Hva er greiest for en som er litt nybegynner?

    Det er rimeligere med Linux hvis du skal bruke en standard distro. Skal du ha en serveroptimalisert distro kan det bli endel kroner der også. Er du student mener jeg at du kan kjøpe en lisens for 2003 server hos microsoft som gjelder for 3 år for rundt tusenlappen.

     

    Det finnes massevis med dokumentasjon som er gratis for Linux online. Bøker du kan laste ned gratis som dekker det meste av Linux og nettverk.

     

    Dersom penger ikke er noe problem er det et spørsmål om hvor mye grunnleggende nettverkskunnskap du har. Bruker du Linux er du nødt til å ta endel avgjørelser som forutsetter at du har mere kunnskap om nettverksteknologi enn når du skal satse på en windows-server. Kunnskap som du vil lære ved å prøve Linux server.

     

    Jeg tenker personlig at du til syvende og sist sitter igjen med mere kunnskap dersom du satser på en Linux server, da du vil måtte tilegne deg mere nettverkskunnskap enn med en windows server.

     

    Er det ikke noe i veien med motivasjonen din ville jeg gått for en Linux server i første omgang og etterhvert gått over til Windows maskinen for å se forskjelligen mellom de to systemene.

     

    Det går sikkert også vise versa, men du får ikke så mye kunnskap om endel nettverksteknologi ved å starte med en windows-server.

     

    Lykke til.

     

    PS. Ta en titt på www.vmware.com. ;)

  8. Bruker selv Terratec 6fire med break-out box. Er veldig fornøyd med denne løsningen. Kortet er ikke det nyeste på markedet, men har god lydkvalitet med 24 bit og 96khz samplingsfrekvens. Den har også spesiell inngang for phono i front.

     

    Jeg betalte i sin tid rett over 2k for det, men tror (hvis det fortsatt finnes kjøpt nytt.) at det ligger på ca. 1500,- nytt.

     

    Fant en test her:

     

    http://www4.tomshardware.com/consumer/2002...erratec-01.html

     

    Søk litt på nettet. Jeg tror du vil finne utelukkende positive tilbakemeldinger angående kortet. Du får også med software (bl.a. wavelab se) som renser opp LP inspillingene dine...

  9. Har en windows 98SE maskin som ikke har vært re-installert på nesten 1 1/2 år. Har installert masse rart, demoer, spill, etc. Den crasher i snitt 3 - 4 ganger daglig. (Bare hvis jeg gjør ting me'n) Hvis jeg lar'n være i fred klarer'n seg i 1 uke ad gangen. Kanskje lengre, men jeg trenger alltids å gjøre noe på'n før eller siden og da crasher'n.

     

    Er lat, og har andre maskiner jeg bruker mere som ikke crasher, men tenkte å ikke anbefale Win98SE...

  10. Skuld, når dere kobler dere inn på nettverket, er det da et Domene (windows) med brukernavn og passord?

     

    Sjekk om sysadmin har lagt inn den nye Norton Antivirus i logon-scriptet. Vi har hatt problemer med 2 XP og 1 W2k maskin på grunn av akkurat det.

     

    På XP maskinene var det fra før Norman antivirus, og det var det som var årsaken. På Windows 2000 maskinen er vi ikke sikkert. Helt sikkert er at det skjedde idet Norton Antivirus ble oppdater. (Ny version visstnok.)

     

    Hvis den maskinen har Norman (eller annen antivirus) deaktiver den, eller fjern den fra oppstart (run i registry). Husk å lage backup av keyen slik at du kan få satt den inn igjen dersom feilen ligger et annet sted.

  11. Beklager at jeg ikke var mer spesifikk. Forsøkte å huske så godt jeg kunne. Sitter ikke ved hjemmepc nå, ser du.

     

    Hva mer kan jeg tilføye av opplysninger?

    Jeg vet hvordan det er. De heter som oftest ett eller annet med "search" "assistent" etc. Lett å gå i spinn da. (Hadde en maskin med "Home search assistent", og måtte sjekke 5 - 6 ganger fordi jeg ikke huska hva det nøyaktig het.)

     

    Det jeg egentlig skulle si:

     

    Det er lurt å sjekke innom "windows update" med jevne mellomrom og holde seg helt oppdatert med sikkerhetsoppdateringer. Man kan si mye om Microsoft, men de har begynt å ta sikkerhet meget alvorlig.

     

    Husk å ta med spesiellt sikkerhets-oppdateringer for IE explorer også.

  12. Du bør være litt mere nøyaktig med beskrivelsen din. Det finnes mange nye type hijack programmer som ikke bare lar seg fjerne av spybot & co. sånn uten videre.

     

    De som lager disse toolbars er jo ikke helt passive heller.

     

    Fant http://www.computing.net/webdevel/wwwboard/forum/206.html

     

    og

     

    http://www.computing.net/windowsme/wwwboard/forum/11383.html

     

    under "yoursearch" ved hjelp av google.

     

    Og "yourfavouritesearch" er det ikke noe som heter... (ifølge Google)

  13. Du må ha et LNB hodet som har flere utganger. En til hver tuner.

     

    Når du kobler en TV etter tuneren er det jo bare høl i hue å forvente at man skal kunne velge et annet program enn det som er satt på tuneren.

     

    Men hvis du tenker på å koble 2 tunere på samme LNB uttak da skjærer det seg fordi det er den Tuneren som er "nærmest" LNB'en som bestemmer hvordan LNB'en er instillt.

     

    Og for å unngå det, må du kjøpe en LNB som har flere utganger, en til hver tuner. Men siden du har 3 TV apparater vil du uansett ikke kunne velge 3 forskjellige kanaler når du kun har 2 mottakere. Skal du ha 3 forskjellige kanaler, må du ha en LNB med minst 3 utganger og 3 tunere.

     

    Det er ingen vei utenom det er jeg redd. Så du får bare gå ut og handle litt...

×
×
  • Opprett ny...