Gå til innhold

Rapdust

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rapdust

  1.  

    Nja, det kan være det. Selv om kriminelle utfører en kriminell og grusom handling, slik dette er, er det ikke sikkert de

    er irrasjonelle.

     

    Dersom man hadde fått løsepengene, ville dette vært særdeles vellykket og lukrativt, og på mange måter langt mer rasjonelt enn de aller fleste lignende forbrytelser.

     

     

    Er enig i det. Men av livserfaring, så er det ikke de smarteste blant oss som velger denne veien til "suksess". For de smarte blant oss kommer den av seg selv. For de andre kan den måtte kreves, slik som her, og jeg mener bastant at dersom det kommer til det stykket, så har vi rett og slett i de aller fleste tilfeller ikke å gjøre med rasjonelle mennesker, og sjansen på at den ene promillen ville vært av det gode slaget ville ikke jeg tatt sjansen på i forhold til egen ektefelle.

  2. Rent teoretisk, dersom kidnapperne var oppegående kriminelle, så er det i deres egen interesse, og andre kriminelle sin interesse,  at offeret returneres uskadet dersom løsepengene betales.

     

    Dersom offeret uansett drepes, så vil jo ingen i fremtiden betale løsepenger.

     

    På den andre siden, dersom man får 85 millioner kroner i løsepenger, så er man neppe særlig opptatt av fremtidige kidnappinger?

     

    Jeg ser poenget, men du antar at vi har med rasjonelle mennesker å gjøre. Å kidnappe noen er ikke akkurat så rasjonellt.

  3. Jeg hadde betalt 100 tusen, penger er ikke alt.

     

    Da mener du at penger er alt. Om de krever 80 millioner eller rundt der og du betaler 100.000 kr, så ville det vært en fornærmelse. Disse er i stand til å drepe mennesker for ingenting. Hva du tror og føler betyr ikke noe, du personlig kan tenke at disse ikke er i stand til å faktisk realisere truslene sine, men tenkte du slik dersom det gjaldt deg og dine? Tar du sjansen på det, eller tror du virkelig at alle andre er like bløte, naive og tøffe i trynet som deg? Beviset på alvoret er at et menneske har vært kidnappet i flere uker, sannsynligvis død.

    • Liker 1
  4. For de som ønsker å forstå hvordan første- og andre verdenskrig oppstod, kunne begynt å studert darwinismen. Og så er det jo morsomt da, at så utrolig mange her tenker at de ikke behøver å bry seg om det eller tenke over det, enten fordi de føler eller tror og mener det er feil. Det er morsomt, fordi de ignorerer virkeligheten vi lever i, noe som gjør at jeg som forstår virkeligheten får et fortrinn. Det er ekstremt humoristisk.

  5. Ja, det blir merkelig. 100 millioner for dem er som 100 tusen for oss. 

     

    Kanskje de som har mye penger til å begynne med er mer intelligente enn gjennomsnittet som jo ikke akkurat er rike. Selv om de lett kan betale, så kan vi jo heller begynne å nevne akkurat det de fleste sier, at "penger er ikke alt". Eller mener du penger er alt? Hvis man betaler kan man like gjerne finne henne død og partert i en elv et halvannet år senere. Hvorfor ikke? Hvorfor etterlate så tydelige spor? Ikke minst legitimerer det ytterligere forsøk på utpressing. Selv om man betaler har man ingen garantier for at ektefellen kommer seg hjem, samtidig som skaden blir større enn den trenger å være, ikke minst i forhold til hvordan man på best mulig måte både kan få henne hjem og samtidig få tatt de kriminelle.

  6. Et moment som gjør bortføring fra hjemmet usannsynlig, er dagens DNA teknologi. Det er stor risiko for "ufrivillig" etterlate DNA selv om man vet om faren, og den risikoen tviler jeg på at noen er dumme nok til å ta i 2019. En bortføring fra offentlig/ukjent konkret gjerningssted derimot, er mye "tryggere"

     

    Ville ikke profesjonelle aktører heller gått etter barn/barnebarn? Jeg er sikker på at hvis noe av forannevnte, ville det ikke foregått diskusjon om hvorvidt løsepenger skulle betales eller ei, slik det er nå. Ei kone derimot, er det større sjanse for at "ofres" av "taktiske" grunner, og sånn sett "verdiløs" fra profesjonelle kidnapperes sitt ståsted.

     

    Inntil videre holder jeg for min del iallefall, flere teorier åpne fot hva som sannheten i denne saken.

     

    Jeg har ikke noe problem med å tenke gjennom ulike syke tanker, for eksempel hjelper det meg mye i hverdagen å begynne hver dag ved først av alt å tenke at jeg skal dø en dag. Vri det til noe positivt her og nå.

     

    Hvis jeg skal tenke sykt om det du skriver, så vil jeg påpeke det du nevner at "profesjonelle ville kidnappet barn/barnebarn". Det ville de overhodet ikke. Det ville være mye vanskeligere for meg å drepe et barn enn en, la oss for sammenhengens skyld si en "gammel, rik, bortskjemt kjerring".

     

    Videre skriver du at det ville vært bedre å kidnappe fra et offentlig sted. Det sier seg selv at det ikke ville vært. Det beste stedet er i hjemmet hvor man er intetanende og i trygge omgivelser og ute av offentlighetens oppmerksomhet, både i forhold til forbipasserende og diverse kameraer, men også med tanke på hvor personen måtte ha gitt beskjed om at de befinner seg til bekjente. 

     

    Det eneste jeg ser du har rett i, må være det retoriske spørsmålet du stiller: "Hvorfor lete etter kjerringa i to timer, hvis det ligger en lapp man allerede har lest hvor det står at hun er kidnappet?". Og da kan det jo hende at det var ektemannens tanke også, at dette måtte være en spøk, kanskje fra hennes side?

     

    Uansett så legger jeg merke til at det er visse personer med visse politiske oppfatninger som automatisk antar at dette er en falsk kidnapping, til det har jeg vel kanskje bare å si at man gjerne projiserer ens egne tanker gjennom andre?

    • Liker 1
  7. Hei,

     

    Prøver å sette sammen et program for hele kroppen via vektløfting man-ons-fre. Har trent noe tidligere, men gitt opp etter kort stund og får vel prøve igjen, nok en gang.

     

    Sist (ca. 2 år siden) hadde jeg både knebøy og markløft på samme dag, det vet jeg i det minste blir for drøyt nå, så jeg tenkte jeg skal heller ha med markløft på hver dag. Så selvfølgelig benkpress.

     

    Men jeg lurte på om noen kunne hjulpet meg med resten? Jeg tenker roing i maskin/foroverbøyd roing med stang, nedtrekk (jeg er overvektig og begynner der før jeg tester selvtilliten med pull-ups), militærpress og så triceps ved å bruke nedtrekk i maskin.

     

    Problemet sist med noe av det samme opplegget jeg nevner er at det blir ekstremt tøft for biceps? Er det fordi alle de andre musklene er for svake slik at biceps hjelper for mye til? Det var egentlig grunnen til at jeg ga meg sist, jeg vet ikke hva som skjedde, men det føltes som om biceps skulle sprenge og begynte å få litt feber og klarte ikke bevege armene på rundt 2 uker.

     

    Kosthold tenker jeg slik at min TDEE er ca 2300 kalorier, så jeg tenkte å prøve å beholde det jeg har og brenne bort resten ved å kutte 700 kalorier på hviledagene og så legge på 700 kalorier de dagene jeg trener?

     

    Takker for all hjelp!

×
×
  • Opprett ny...