Gå til innhold

Lars1882

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lars1882

  1. 3 hours ago, mobile999 said:

    Motorolje bør helst ikke utesettes for temperaturer under 10 grader over pour point, så hvis den oljen har et pour point på -33 grader eller lavere skal den forstsatt være brukbar neste sesong. Man finner ikke oljeprodusenter som sier at en olje som er lagret under 0 grader kan brukes lenger enn i 12-18 måneder.


    Da skal jeg se om det står noe om pour point bakpå kanna i morgen. Den er nå flyttet til kjelleren, der den burde ha stått hele tiden. Der er det 8 varmegrader.

    Jeg tenker jeg tar sjansen på å bruke den fra våren av, for så å bytte igjen på høsten, eller våren 2025😊

    Tusen takk for hjelpen!

  2. Heisann😊

    Hadde tenkt til å bytte olje på MCen min før vinterlagring i høst, og kjøpte inn helsyntetisk olje.

    Skadet meg og fikk aldri byttet olje. Tenkte dermed at det får jeg ta til våren. Både MC og olje står ute i kald garasje og i dag har det vært -23.

    Tar oljen skade av kulden? Det er jo mange som bytter olje på høsten, og da vil vel oljen bli akkurat like kald i bunnpanne/MC som i plastkanne jeg fikk den nye oljen i..?🤔

     

  3. Hei igjen.

     

    Finner fortsatt ikke noen lekkasje, men lukten er der i ny og ne.

     

    Bilen er tunet. En kar jeg snakket med foreslo at dette kanskje kan ha noe med saken å gjøre? Dette ble gjort for ca to år siden, og det luktet altså ikke noe bensin de første 1,5 årene, men har dukket opp etterhvert.
    Han mente at programmeringen til bilen kan "endre seg selv" over tid, og at grunnen til at det lukter bensin kan være at den nå får for mye bensin ved oppstart, og at det derfor lukter bensin fra eksosen? Er det noen som kan bekrefte at dette kan være tilfelle?
    Og går det an å ta en diagnose og se hvor mye bensin bilen får ved oppstart, kontrollere om dette er feil, og evnt justere det så det blir riktig igjen?

  4. Prøvde å se litt mer under panseret i stad. Fant noe bløtt ihvertfall, i området under høytrykks-bensinpumpa og ikke langt fra en av innsprøytningsdysene. Kan det være her tro? Skjønner fortsatt ikke hvor det kommer fra, og det virker tørt rundt selve dysa.🤔

    IMG_4505.thumb.JPG.7ddebf59f3d5649426c97735fb0cbf60.JPG

    IMG_4493.thumb.jpeg.43561918697774be097d22ad3b04f33f.jpeg

    IMG_4492.thumb.jpeg.b90e2d7f4bc5c1208c2f9bb39828864a.jpeg

    IMG_4501.thumb.jpeg.cd68740c545f8ec8224e266c79244a23.jpeg

     

  5. Ok takk👍🏼 Har forsøkt litt nå mens jeg har sittet i bilen og kun skrudd på tenninga men ikke motoren.

    Blir litt forvirret og «blind» på all luktinga etterhvert, men jeg er ganske sikker på at det nesten ikke er lukt i bilen med kun tenninga på, mens det kommer bensinlukt fra luftdysene når jeg skrur på motoren. Kommer ikke lukt dersom jeg skrur av kupéviften.

    Skal prøve å sjekke litt i motorrommet igjen når jeg kommer hjem. Problemet har tross alt blitt verre i det siste, med mindre det er fordi det har blitt kaldt i været.

  6. 21 minutes ago, sedsberg said:

    Kjør bensinpumpa noen ganger uten å starte og kjenn om det lukter da. Hvis det gjør det så er det mellom pumpe og motor et sted det lekker. Fortsett å kjøre pumpa mens du leter etter lekkasje.

    Takk for tips.

    1. Du mener da lavtrykkspumpa i tanken ikke sant?
    2. Hvordan gjør jeg det?
    3. Hvis det ikke er mellom pumpe og motor, hvor tenker du det er da? Er det for å utelukke dyser? Eksos? Hadde det vært lekkasje fra tank/pumpe ser jeg for meg at det hadde luktet hele tiden, og ikke bare fra luftdysene mens motoren går..?

  7. Takk for tips, det er jo kanskje en mulighet. Men jeg tror lukten kommer fra luftdysene, og det lukter kun når motoren går.

    Verkstedet sjekket alt som gjaldt bensin, så skulle da tro de hadde funnet det ut hvis det var lekkasje/hull i bensintanken?🤔 Jeg tror også den er av plast. Og da hadde det vel også luktet hele tiden, og ikke bare når bilen går?

     

  8. Det lukter bensin inne i kupeen i min 2014mod A180 W176. Det lukter mest ved oppstart, og når bilen står stille. Under kjøring forsvinner lukten. Jeg klarer ikke å se noen lekkasje noe sted. Jeg har fått verksted til å gå over hele bensinsystemet, og de fant ingenting.

     

    Noen forslag til hva det kan være..?😕

  9. On 6/14/2021 at 2:49 PM, mobile999 said:

    Da Autodoc byttet ut et oljefilter fra Mann og bærearmer fra NK hadde jeg fått nok og tok kontakt med dem på chat der jeg ba dem om å ikke bytte ut det jeg har bestilt med Stark/andre merker.

    Jeg vil tro det er risiko for at de kan finne på å bytte ut Brembo-produkter også, spesielt "standard" bremseskiver og klosser.

    Forøvrig er det lurt å bestille bremseskiver som er "belagte". Ubelagte bremseskiver ruster veldig fort (selv om de er laget av Brembo).

    Det synes jeg også er rimelig spesielt ja! Vi får se hva som dukker opp her.
    Takk for svar.

    Bestilte belagte skiver ja, thanks🙂👍

  10. On 4/13/2021 at 12:30 AM, mobile999 said:

    5 av 6 kolli av denne bestillingen kom fram mandag 29. mars (før påsken). Den siste kom fram fredag 9. april (etter påsken). Nei, den siste pakken var ikke autodoc sin feil. Alt ble levert av posten på døren inkl. norsk merverdiavgift og uten fortollingsgebyr eller andre gebyrer.

    Ja, man må selv sjekke om delene passer og gi dem beskjed om å ikke bytte ut produkter man bestiller med autodoc's eget merke (Stark).

    Jeg har totalt handlet for nærmere 40000 kroner på autodoc over flere år og har så godt som ingenting å klage på. Jeg synes det var lang leveringstid her i Norge.

    Jeg sitter her og skal bestille Brembo skiver og klosser nå. Da får jeg vel Brembo, så lenge jeg har trykket på det? Eller må jeg altså gjøre noe mer for å sørge for at de ikke bytter merke?

  11. 22 minutes ago, Kajac said:

    https://www.bruktdel.no/nbf/Bildeler/mercedes/a-180-250--w176--2013-/visker-spyler/viskermotor-bakluke(a1769066300)/3707-315094/

    945 kr brukt. Kanskje ikke direkte billig, men denne koster nok ganske mange flere tusenlapper ny. 

    Evt. finner du gjerne noe billigere på ebay: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2322090.m570.l1313&_nkw=A1769066300&_sacat=0

    Ja det var den jeg så ja, og mente var dyr😆 Men det koster hva det koster..👍

     

    Kanskje eBay er lurt ja, det var lenge siden 😃

    Hvordan er det med toll/tollbehandling/moms etc der nå da? Husker ikke lenger hvordan det har blitt.

  12. 8 minutes ago, Kajac said:

    1. Som andre har svart, så tar du bare av viskeren "ved roten". Da går den igjennom. Er derfor man ser mange biler rundt om som bare har stubben igjen på bakrute-viskeren.

    2. Siden den går litt, og så stopper, og deretter gjør det samme igjen etterpå, vil jeg anta det er noe i veien med bryteren som bestemmer hvor viskeren skal parkere. Kanskje kontaktene er irret, slik at den bryter på helt feil sted. Jeg hadde nok forsøkt å ta av mekanismen, demontert den og rengjort den, pusset kontaktene og smurt tannhjulene inn med litiumgrease på nytt. Om det ikke hjelper får du sikkert tak i en brukt mekaniske til en rimelig penge. Evt. bare la den være av. Som sagt, det er ikke påkrevd med bakrute-visker. Mange biler har det ikke i det hele tatt, selv om jeg personlig mener alle burde ha det.

    1. Takk, da kanske jeg prøver det. I mine øyne har man jo da bare halvveis demontert en ting på bilen, i tillegg til at den sikkert er typegodkjent med visker bak, så jeg synes det er litt rart! Men funker det, så funker det 🙂

    2. Det kan være ja, takk for tips! Skal prøve å se litt på det, er så jævelig kaldt å stå ute og styre nå bare! 😛 Synes delen virker dyr også.. Skal kjøpe meg en sånn avdrager i dag og se litt på det👍

  13. Ok. Jeg trodde kanskje regelen var noe a la "Hvis den har bakvisker fra produsent er det påkrevet at bakvisker fungerer ved PKK"!?

     

    Takk for tips og info! Men jeg kommer nok ikke til å gjøre det, for jeg vil jo ha en fungerende bakvisker. Og dersom bare "tappen" står igjen etter at viskeren er demontert, så vil jo kontrolløren se at "her skulle det vært en vindusvisker"..?

  14. Viskeren på bakruta på min 2014 Mercedes A-klasse har begynt å oppføre seg merkelig etter at de ble kaldt ute. Den har vært sånn i en måned eller to nå. Noen ganger visker den ca 15 cm og stopper. Hvis jeg skrur den av og på, går den 15cm til. Sånn holder den på. Andre ganger virker den ikke i det hele tatt.

     

    1. Jeg skal ha bilen på EU-kontroll til uka. Vil den få 2er feil på dette, og ikke gå gjennom?

    2. Hva kan være feil, og hvordan kan jeg fikse det? Kan det være motoren, eller hadde den i så tilfelle vært helt død hele tiden?

     

     

    Takknemlig for all hjelp!

  15. Hei ?

     

    Jeg har blitt forelsket i felgen Zennen ZP6, og har bestemt meg for å kjøpe 4 av dem + piggfrie vinterdekk. 225/40R18, samme som originalt på A180 sommerhjula med AMG-pakka.

    Original ET på felgene er 52 (selv om det står 49 hos Biltilsynet..?). Problemet mitt er at jeg ikke klarer å få tak i felgene noe sted med ET som er høyere enn 38. Ift regelen om max +-7,5mm endring skulle jeg jo da helst hatt en felg med innpress på 45/42.

     

    Jeg vurderer allikevel sterkt å være litt gæærn og kjøpe dem allikevel, da jeg virkelig har lyst på disse hjula.

    Noen som har noen erfaringer eller formening om det går bra eller ikke? Kjøreegenskaper, slitasje, subbing, EU-kontroll etc..?

  16. On 4/21/2020 at 11:53 PM, GA said:

    Det blir jo noe helt annet, men det eneste headsettet jeg har vært fornøyd med til løping er Jaybird Run XT.

    Trådløse InEar(Jeg klarer ikke å løpe hardt med store klokker) med høyt volum og "engasjerende" lydbilde(er mulig å justere EQ med medfølgende app, og det finnes tusenvis av ferdige EQer til forskjellig musikk osv).

    De sitter godt i ørene, har ok batterilevetid(2,5-3 timer på fullt batteri når de er nye) og tåler svette osv.

    Eneste ulemper er at ladeetuiet har litt lett for å sprette opp i trange lommer(så headsett ikke lades), og at batterilevetiden etter 1,5 år begynner å bli redusert når det er kaldt ute(nå får jeg ca 1,5 time på fullt volum i kulda og 2-2,5 time om det er varmt/inne). 

    Tusen takk for tips ? Hørt mye bra om det, kanskje jeg skal prøve det neste gang. Har bare alltid innbilt meg at man får høyere volum med svære hodetelefoner

  17. On 4/21/2020 at 11:54 PM, Iterion said:

    Er de der svetteresistente a? Mtp det er til trening du skal bruke de. Har selv et WH-1000XM3 headset, men bruker ikke det til trening, da går det i svetteresistente in ear plugger.

    Nei, det er jeg ikke sikker på om de er! Men enn så lenge lever de :)

×
×
  • Opprett ny...