Gå til innhold

oneword

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

Innlegg skrevet av oneword

  1. Petrokjemi bransjen består av de kanskje største kjeltringene verden noen gang har sett.
    Anbefaler dokumentaren The Devil We Know ( https://www.imdb.com/title/tt7689910/ ) og også mer underholdning, men likefullt nok av fakta i filmen til å ta seriøst: Dark Waters ( https://www.imdb.com/title/tt9071322/?ref_=nv_sr_srsg_0 )

    At dette ikke har blitt regulert før er direkte skremmende. Hvor er politikerne? 

    • Liker 5
  2. On 7/15/2020 at 3:57 PM, Wakanda4ever said:

    Tja slaveri har sikkert forekommet mye andre steder men i hvor stor grad kan man si at 13-16% av 300 millioner innbyggere er direkte stammer fra slaveri? 
    før USA og vesten  tar alvorlig Avgjør med konsekvensene av slaveriet og koloniseringen av spesielt Afrika så vil det ikke skje noe betydelig endringer. Når Systemet undertrykker og skaper fattigdom og kriminelle så kommer vi fortsatt til å se elendigheten fortsette 

    Mener du oppriktig at det er å ta et alvorlig oppgjør med slaveriet å fjerne ordet "slave" fra kildekode?
    Du tenker at mange vil få en bedre hverdag da? 

    Hvis ikke, hvordan mener du at vi skal ta et oppgjør med konsekvensene av koloniseringen av Afrika?  Og forslaget som ble gitt gikk ut på å sikre utdannelse hos politi. Er du uenig i det?

  3. Syns verken problemene han mener er årsaken til problemene, eller løsningene i seg selv er godt forklart, eller gir noen innsikt i selve utfordringen.

    Bjørn Villa sin løsning er absolutt en løsning, og kanskje den eneste løsningen, om man skal være dyktig innkjøper av konsulenttjenster, fordi problemet de fleste sliter med, som artikkelforfatter ikke nevner her, er mangelen på kompetanse hos bestiller..

    F.eks pkt 1: Hva hjelper det om konsulenthuset sender over detaljert beskrivelse av erfaring, om få eller ingen in-house forstår hva erfaringen betyr?

    Og pkt 2: Noe jeg nekter å tro er et faktisk problem, men årsaken til at man krever en person per navn, er fordi personen var godt likt i selskapet fra før, evtv hos noen ssom har anbefalt han. Ikke fordi han kunne levere, ettersom kuinden i stor grad sjelden har peiling på om det som er levert faktisk er av god kvalitet eller ikke.

    Det er umulig for en uten kompetanse å vurdere en levering av et IT-system. Man MÅ inn i koden, utviklingsprosess, kravspekker osv og forstå alt som er der, før man klan være sikker. Og det får man aldri til uten å ha folk in-house som kan dette Hvis ikke må man rett og slett stole på de som leverer, og at de ikke fatkurerer med gaffel. OG det gjør nok veldig mange..

    • Liker 2
  4. Meningsløst. Slaveri er da en historisk hendelse som ikke kun omhandler svarte i USA? Så og si alle samfunn i verden hadde det på et tidspunkt.

    Dette moralposerings-VMet kan med fordel snart ta slutt.

    Krev at politiet i USA har faktisk utdannelse, krev at at man ser på reformer rundt avstraffelse så skjevhetene blir utlignet. Gjør noe som faktisk monner for pokker.

    • Liker 1
  5. kjempeproduktide som fungerer når det fungerer, men som artikkelen sier: altfor mye feil.

     

    Et annet problem, for min del ihvertfall, er mangelen på "rene" støylyder som white-noise, pink noise, brown noise osv, og at støylydfilene varer for kort, så man hører loopsene (som regel 5-10 sekunder), og man blir forstyrret av det...nok til å slite med innsovingen. Noen av lydfilene er det umulig å høre loopsene, så greit når man velger dem.

     

    Jeg returnerer dem, da jeg syns 3000kr er for mye ift kvaliteten på resultatet. Men kjøper lett ny versjon om den garanterer bedre resultat.

    • Liker 1
  6. Det er mange som påstår at vindturbinene rives etter 20 år, men hvorfor skal de det?

     

     

    Fordi de er designet til å vare 20 år vel. Mekanikken blir utslitt, akkurat som på biler når de blir gammel. Vedlikeholdskosten øker jo eldre turbinen blir. I noen tilfeller vil turbinen kunne vare lengre, men det vil mest sannsynlig være når den har vært lite operativ i sin levetid (les: ugunstige vindforhold) logisk nok.

     

    https://www.renewablesfirst.co.uk/windpower/windpower-learning-centre/how-long-do-wind-turbines-installations-last/

     

    Dette vil gjelde for all type energi vi høster gjennom mekaniske drivverk.

  7. IT avdelinger burde sikre at de har fokus på å forbedre hele organisasjonen istedenfor seg selv. Konsernledelse burde ansette folk i toppen med dyp kompetanse i faget.

     

    Og hvis det er Lean prosjekter i organisasjonen burde IT være en sentral del av det arbeidet, men underordnet prosjektet så de ikke tar over og ødelegger fremdriften.

     

    Det er ytterst få IT avdelinger/selskap som evner å levere etter Lean prosjekts behov (leveringstid på få uker. Ikke måneder). Muligens er BPM programvare løsningen på det problemet i mange tilfeller.

  8. Så tilbake til en stor bauta av et system med proprietær datamodell og apier?

     

    Da skal vi se at selv om de får systemet opp på «kort» sikt vil Epic holde samtlige kort i alle fremtidige forhandlinger rundt change requests.

    Hvis de tror prislappen på systemet er det de betaler i dag blir de nok skuffet om et par år når de blir flådd for den minste lille endring man ønsker.

     

    At ikke helsevesenet enda har startet et standardiseringsprosjekt for lagring og komnunikasjon for helsedata er for meg komplett uforståelig.

     

    Krev at leverandørene lager standardiserte API slik som EU nå krever fra bankene så kan man begynne å tenke på gode fremtidlge løsninger.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...