Gå til innhold

Amphel

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Amphel

  1. Chili er en SKAM for markedet og burde ikke få lov og drive med salg. Et mer løgnaktig og misledende selskap eksisterer ikke. Er spent på hvordan min sak mot dem ender, dem har ikke svart på tiltale etter 3 uker, så nå er det vel opp til brukerklagenemden. Telia er hvertfall ærlig i markedsføringen og som kunde vet hva man hva man skal forholde seg til

    • Liker 5
  2. Beklager, nå går jeg visst litt i surr her. Du har jo allerede bredbånd (adsl), og dette er vel mer enn nok for å styre lys og dilldall i huset? Jeg hadde dårlig kablet bredbånd fra NextGenTel frem til for ett eller to år siden. Mange som ikke har fiber fortsatt, men adsl funker finfint det. (Jeg bor innafor Ring 2 i Oslo)

    Joda, lysstyring og slikt går via hjemmenettverket. Vet ikke hvor mange ganger eg har tatt bry til og repetere meg selv, men mine intensjoner med og benytte mobilen til xboxen var òg få en mer stabil latency via online spilling. Ikke for og laste ned. Men når kundeservice sier, bare benytt mobilen for og laste ned updates, vel så i stedet for og bytte tilbake til WiFi for oppdateringer siden det tar 30 sekunder, lot eg være. Men kun fordi eg fikk beskjed om at det var problemfritt da det ikke eksisterte noe data grense. Hastigheten var vel rundt 3-4 mbit/s. Så tiden eg hadde spart er uten betydning da Eg kun lar updates gå over natten. Ellers vil alt annet henge seg opp og gå ekstremt sakte

  3. Dude, jeg er helt enig i at Chili dreit seg ut når de stenger deg ute etter å ha fortalt deg at du kan oppdatere xbox via mobilen.

     

     

    Men har du ikke muligheter for fast bredbånd (altså ikke over mobilnettet)?

     

    edit: Har du forklart saken din for kundeservice? Jeg tror de skjønner at de har fucka opp om de får bekrefta at det du skriver stemmer.

    Kundeservice er en spøk, dem henviser deg til noen høyere oppi systemet som heter Steinar. Fordi dem på kundeservice via telefon ikke har makt nok til å endre abonnementer... Nå skal det og sies at Steinar med makt, er en e-post bot som ikke ser hva du skriver, men henviser deg til avtalebrudd du ikke har brutt. Chili er med andre ord en stor vits som bedrar og svindler.

  4. Dude, jeg er helt enig i at Chili dreit seg ut når de stenger deg ute etter å ha fortalt deg at du kan oppdatere xbox via mobilen.

     

     

    Men har du ikke muligheter for fast bredbånd (altså ikke over mobilnettet)?

     

    edit: Har du forklart saken din for kundeservice? Jeg tror de skjønner at de har fucka opp om de får bekrefta at det du skriver stemmer.

    Det ville blitt veldig kostbart da naboene ikke har samme behov som meg. Ikke for og fornerme andre, men eg lever et veldig teknologisk liv som kanskje ligger litt forut for mange andre. Alt eg eier har vel en mottaker eller sender av ett eller annet slag, t.o.m lysstyring i huset (Philips hue) Dette er jo egene interesser og eg raker ikke ned på naboen som bruker bryter i stedet for mobil til sin belysning. Men det går mye data i hverdagen. Naboen bruker nok lite, så kan ikke forvente at han vil bli med på spleiselag for og skaffe fiber opp hit. Men det kommer stadig yngre beboere i nabolaget, så har jo en drøm om at vi kan få til fiber i fremtiden. Men eg er ikke villig til og ta hele regningen selv. Alle har vel mulighet hvis dem har fet nok lommebok.

     

    Hvis du ser litt gjennom mine oppgitte kommentarer tidligere så har eg tatt steget videre til brukerklagenemnden. Eg vil ærlig talt aldri bli kunde i chili igjen, det dem driver på med er så langt over streken at uansett tilbud så kommer ikke eg tilbake der.

  5. Shit.. Det skjønner jeg at er kjipt.

     

    Om det virkelig stemmer at du får 2 Mb/s (og ikke 2 MB/s), så kanskje du kan få en bra deal på mobilt bredbånd fra dem. Mener å ha lest om andre som har dritt fastlinje som får billig mobilt.

    Eg hadde telenor som abonnement tidligere, men telia sitt nett er bedre her eg bor. Eg får inn en strek på vanlig 4G i en av vinduskarmene, med telenor var det så og si ikke 3G en gang, så vil ikke tro dem kan gi meg noe bedre. Dette er grunnen til eg gikk over til chili (telia dekning), ikke fordi eg gnikket meg i hendene over "fri data". Men dekningskartet deres viste at her skulle det være "God 4G dekning".

  6. Det må du jo gjerne mene hva du vil om, selvfølgelig, men det er vel den definisjonen Chili bruker. (Og den jeg selv kommer til å fortsette å bruke)

     

    Poenget deres er vel at man skal bruke en fast linje til oppdatering av xbox osv. når man har det hjemme.

    Du burde ha rett, men du har ikke det. Eg tenkte også at det muligens ville bli et problem om eg satt opp Hotspot til og dele data med xbox, selvom det står i avtalen at det er lov og dele med egne enheter så lenge det er til personlig bruk. I frykt for og gjøre noen brudd på avtalen, siden avtale vilkårene er så utydelige som dem er, ringte eg inn til kundeservice FØR eg benyttet Hotspot til og dele nett med xboxen. Kundeservice forklarer at fra 1/12 har dem åpnet for og nettop dele med andre enheter, 1000gb grensen var vekke og fri data betyr at du ikke trenger og tenke over forbruket. Eg syns selv det nesten hørtes for godt ut til og være sant, så eg spør da om eg kan laste ned oppdateringer o.l med og benytte Hotspot til xbox. Jørgen i andre enden svarer tydelig "Ja, det kan du. Eneste haken nå er at etter 5gb må du sende en sms HELT Gratis for og frigjøre 3GB mer. Dette kan du gjøre så mange ganger du vil da det IKKE er noen begrensinger på hvor mye data du bruker". Javel tenker eg, og sa til Jørgen at det var jo en kjempe deal,og ønsket han en hærlig jul. En uke senere sitter eg igjen med et abonnement som har maks hastighet på 1mbit/s, folk kan ikke ringe til meg, og sms eg sender ut mottas blank. Takk chili, her sitter en som ikke forstod seg på avtalevilkårene, men for og være en ærlig kunde så ringer eg inn for og få det muntlig hva som er innefor regelverket. Allikevel så blir eg behandlet som en som snylter og ødelegger for fellesskapet
  7. ADSL er bredbånd.

    Hæ? Hvilken tidsalder lever du i? Vet du definisjonen på bredbånd? Høyhastighets Internett. Når eg knapt har 2 Mbit/s som dl så kan det ikke kalles eller defineres som bredbånd. Bredbånd er utifra hva eg har lært definisjonen på linjer som leverer nettopp høye hastigheter. Du jobber vel i chili siden du mener 2 mbit/s kan selges som bredbånd og "fri data" kan selges som et abonnement med begrenset data. Det er så mye uvitenhet der ute at det begynner og bli flaut, på tide at dere som har bodd under en stein halve livet graver dere ut og når samme tidsalder som oss andre.

    • Liker 1
  8. Hvor er det du ikke har mulighet for bredbånd? Du vet det finnes "mobilt bredbånd"?

    Nei, tuller du? Kan du klare og sette opp en mast i nærheten som gir meg brukbar 4G? Blir veldig takknemlig for det. Eg har adsl som er det beste som kan leveres her, eg vet ikke hvor mange ganger eg må gjenta meg selv, meningen med mobilnettet var for og få en en jevnere og mer stabil tilkobling til tjenester som ikke krever særlig data. Hastighetsforskjellen på min mobil i Hotspot 4G 1 strek er så og si identisk med adsl som er tilgjengelig her, men jevnere latency. Så har aldri vært intensjoner om og bruke mobil til en erstatter for det som allerede er her da nedlastingshastigheten har minimale forskjeller. Men når selger sier at du kan bare la enheten være tilkoblet uten problem, så ser eg ikke grunnlag for og bytte. Før nå da, etter og ha erfart at informasjonen ikke stemmer.

  9. Å nei, tilnærmet fri data for 499 kroner per måned?

     

    This is an outrage! To the forums!

     

    Jeg lurer på hvor mange av dere vattballer som sitter i dårlig betalte stillinger hos konkurrentene.

     

    Faktum er at selv om denne tjenesten ikke leverer det som står på pakken, så er det det eneste reelle alternativet for høy databruk i Norge i dag.

     

    Telenor: 60GB for 799

     

    Telia: 40GB for 699

     

    Komplettmobil 40GB for 599

     

    Talkmore: 16(!) GB for 499

     

    Og dere prater om at chilisjefen personlig har antastet bestemora deres fordi de har skrudd av krana til en gjeng torrentkonger.

    Eg kan ikke fatte at du prøver og forsvare et selskap som kaster ut betalende kunder som bruker tjenesten på en måte som i følge chili selv er innenfor vilkårene, men dem tipper du deler nettet med naboen. Det er jo som du skulle bestille en TV pakke med 10 kanaler, og du hadde sagt deg fornøyd om du bare fikk 2, fordi leverandør mistenkte at naboen kikket gjennom vinduet av og til. Er greit og vise medfølelse og sympati for et selskap som driter seg ut, men ikke kom her og si at det er kundene som er skyld i det.

  10. Uten at jeg grundig har studert bruksvilkårene, vil jeg tro at det er den delen om at mobilnettet ikke skal erstatte bredband. Oppdatering faller i alle fall etter mitt skjønn under kategorien for hva som skal gå på bredband, selv om det er din enhet.

    Men da må ikke kunden bli fortalt at det er greit. Det er ikke verre enn det. Når du da ikke har mulighet for bredbånd så ser eg heller ikke på mobilnettet som en erstatter, kan ikke erstatte noe som ikke er eksisterende. Nå skal det sies at intensjonene var aldri ment som en bredbåndserstatter heller. Men grunnet missledende veiledning og utydelige regler, så kan ikke, og bør ikke kundene straffes heller.

  11. Er vel det de neste kundebetingelsene blir når brukertilsynet purrer og forteller chili at ubegrenset og 200 gb ikke er det samme.

     

    Boten er tidligere ute enn pressemeldingen, is all.

    Mulig, men da kan ikke kunder bli tvangsflyttet til et dårligere abonnement grunnet at Steinar har planer om å kanskje endre spilleregler i fremtiden. Det er jo som òg få en bot for og holde fartsgrensen på en vei som kanskje ska få redusert fartsgrense i fremtiden.

  12. Med ettertanke så lyger jo steinar når han sier det er dagsgrenser på 5GB. Mener chili har fått ut i media og sagt at det ikke er en dagsgrense da og sende en sms frigjør mer data, og dette kan du gjøre så mange ganger om dagen du ønsker. Det er så mange dårlige forklaringer og utydelige regler at det er umulig å forholde seg til noe som helst lengre. Steinar med mer makt sier altså at det er 5GB dagsgrenser, han kan da ikke jobbe i samme selskap som chili som har har forklart seg i media.

    • Liker 2
  13. Jau, husker ikke om han hete Jørgen på telefon, men kan godt være.. ble sjokket, spurte han på telefon om jeg hadde lov til å dele internett med min xbox , det var lov.. men hos Steinar var det ikke 1000gb lenger det var 5 gb kvote per dag..

    Steinar sa aldri til meg det ikke var lov, Steinar var kun opptatt av og henvise til at eg hadde høyere forbruk enn gjennomsnittet. Jørgen gidde meg grønt lys for deling til xbox, og at eg lastet ned oppdateringer var også nå lov siden det var fri data og tillatt og dele med andre enheter så lenge det var personlig forbruk. Jørgen på tlf sa også at 5GB ikke var en dagsgrense, siden fri data var fri data. Fikk beskjed om at og sende en sms med "data" gidde meg 3GB mer, dette kunne eg gjøre så ofte eg ville og flere ganger om dagen uten og nevne noe om grenser.

    • Liker 1
  14.  

    Se der ja, gode gamle hyggelige Steinar. Artig og se vi har fått eksakt samme e-post.

     

     

     

    Steinar (Chili Mobil)

     

    19. des., 09:40 CET

     

    Hei Fredrik!

     

    Så hyggelig at du tar kontakt :)

     

    Beklager at du har en dårlig opplevelse med dette.

     

    Avgjørelsen om å endre ditt abonnement er basert på avsnittet i våre vilkår som handler om et forbruk langt over gjennomsnittlig forbruk:

     

    "Bruken av abonnementet anses ikke lenger å være personlig hvis Kundens forbruk er unormalt, herunder hvis Kundens forbruk av data vurderes å vesentlig overstige tilsvarende kunders gjennomsnittsforbruk. I slike tilfeller forbeholder Chilimobil seg retten til å begrense eller stenge Kundens dataforbindelse."

     

    Merk at 1000GB-grensen er fjernet og erstattet med dagsgrenser på 5GB. Dette har altså ikke noe å gjøre med hvor mye som er brukt av en maks-grense eller lignende.

     

    På bakgrunn av dette kan vi dessverre ikke tilby deg fri data igjen, beklager det.

     

    Ønsker deg en fortsatt fin dag :)

     

    Hilsen Steinar, Chilimobil Kundeservice

     

    En BOT Hyggelige LARS feiten Ryen har satt i virksomhet? , ringer kundeservice så blir du henvist til mail, å der er Steinar med sitt store flotte svindel svar.. forbanna kjeltringer, skulle fan hatt med slegge i ræva

    Haha, fikk en følelse av at Steinar overhodet ikke leste klagen min, nå er det altså bekreftet. Eg traff Jørgen på tlf, men etter et par samtaler med meg kan eg gjerne tro han har byttet Navn. Jørgen på telefon sa eg måtte sende mail, fordi Jørgen hadde ikke autoritet til og gjenåpne abonnementet mitt. Så boten Steinar er altså over Jørgen på rangstigen... Dette begynner og bli så latterlig dumt at eg har tårer i øynene av latter.

    • Liker 1
  15.  

     

    Hei Sigbjørn!

     

    Så hyggelig at du tar kontakt :)

     

    Beklager at du har en dårlig opplevelse med dette.

     

    Avgjørelsen om å endre ditt abonnement er basert på avsnittet i våre vilkår som handler om et forbruk langt over gjennomsnittlig forbruk:

     

    "Bruken av abonnementet anses ikke lenger å være personlig hvis Kundens forbruk er unormalt, herunder hvis Kundens forbruk av data vurderes å vesentlig overstige tilsvarende kunders gjennomsnittsforbruk. I slike tilfeller forbeholder Chilimobil seg retten til å begrense eller stenge Kundens dataforbindelse."

     

    MERK AT 1000GB-grensen er fjernet og erstattet med dagsgrenser på 5GB. Dette har altså ikke noe å gjøre med hvor mye som er brukt av en maks-grense eller lignende.

     

    På bakgrunn av dette kan vi dessverre ikke tilby deg fri data igjen, beklager det.

     

    Ønsker deg en fortsatt fin dag :)

     

    Hilsen Steinar, Chilimobil Kundeservice

     

    SVINDEL . Er 1000gb grensen byttet ut med 5gb per dag?

    Hei igjen.

    Synes det er dårlig av dere , jeg var ikke klar over denne "Skjulte regelen" å synes jeg fortjener en ny sjanse i forhold til abb. jeg har internett som dekker behover hjemme, reiser mye å bruker telefon for streaming å div.

    Hei igjen!

    Beklager så mye, vi kan dessverre ikke gå tilbake på avgjørelsen som er tatt her.

     

    Hilsen Steinar, Chilimobil Kundeservice

    Se der ja, gode gamle hyggelige Steinar. Artig og se vi har fått eksakt samme e-post.

     

     

     

    Steinar (Chili Mobil)

     

    19. des., 09:40 CET

     

    Hei Fredrik!

     

    Så hyggelig at du tar kontakt :)

     

    Beklager at du har en dårlig opplevelse med dette.

     

    Avgjørelsen om å endre ditt abonnement er basert på avsnittet i våre vilkår som handler om et forbruk langt over gjennomsnittlig forbruk:

     

    "Bruken av abonnementet anses ikke lenger å være personlig hvis Kundens forbruk er unormalt, herunder hvis Kundens forbruk av data vurderes å vesentlig overstige tilsvarende kunders gjennomsnittsforbruk. I slike tilfeller forbeholder Chilimobil seg retten til å begrense eller stenge Kundens dataforbindelse."

     

    Merk at 1000GB-grensen er fjernet og erstattet med dagsgrenser på 5GB. Dette har altså ikke noe å gjøre med hvor mye som er brukt av en maks-grense eller lignende.

     

    På bakgrunn av dette kan vi dessverre ikke tilby deg fri data igjen, beklager det.

     

    Ønsker deg en fortsatt fin dag :)

     

    Hilsen Steinar, Chilimobil Kundeservice

  16. Tror du bare må innse at Chilli er ferdig med deg som kunde på "fri data".

    De kommer trolig ikke til å rikke seg da du koster dem mer penger en de tjener på deg.

    Du burde uansett ta det videre for så å kreve innsyn i hvorfor abonnementet ble avsluttet da de bør ha en utrolig god grunn.

     

    Jeg lurer på hvor den magiske grensen i gigabyte er når man passerer måndes pris vs faktisk kost mot telia...

     

    Kan ikke tenke meg at chilli får lov til å opprettholde denne praksisen særlig lenge før Nkom eller en annen instans slår hardt ned på det.

    Tipper de får pålegg enten om å faktisk tilby fri data uten forbehold eller kalle det f.eks Chilli 200gb med pålegg om å levere. Skjer det så går de konk..

    Eg har som sagt tatt det videre og opprettet sak. Har allerede byttet til onecall 35gb/mnd til 399kr. Har prøvd og få frem at eg ikke prøver og sprenge noe grenser eller bevist prøver og utnytte abonnementet. For meg er 35GB mer enn nok til at eg skal kunne bruke abonnementet på lik linje av hva som var mine intensjoner med chili sitt. Eg er mer opptatt av og ha en stabil linje enn selve antall GB. Klarer fint og bytte over til WiFi over natten når eg nå vet at eg har en grense og forholde meg til ?

  17. Svaret ditt, og spesielt eksempelet om å kjøpe brød viser at du ikke forstår dette i det hele tatt.

    Hvis du skal komme med en relevant sammenligning, så er det en koldtbord situasjon. "Spis så mye du vil" står det, men det er bare idioter som virkelig tror at du kan spise så mye du vil. I det du begynner å føle skam fordi du VET at du forsyner det langt mer en alle andre som er innom koldtbordet, så er svaret at du enten mangler sosiale antenner eller at du rett og slett driter i andre folk!

    Dette er hva karen som snakker om Xboxen sin egentlig vet, men han velger å drite i alle andre, fordi det er viktigst for vedkommende å få spille på Xboxen sin å se hvor nærme 1Tb han kan komme før reaksjonen han VET kommer, faktisk kommer.

    Ingen firmaer vil ha sånne kunder.

     

     

    Det er jo mennesker som deg som ødelegger for oss andre som ønsker ett abonnement som kan brukes fritt uten begrensinger. Og lese halve innlegg får deg ikke langt i en saklig diskusjon. 1) Og dele med andre enheter er lov, så lenge det er til personlig bruk. Kan forstå hvis du har bodd under en stein di siste 20 årene at du ikke har antenner til og forstå at en xbox er en enhet. 2) Chili har ikke en grense på 1TB, den ble fjernet fra 1/12. Og påstå at noen driter i andre fordi alle ikke lever et like anonymt liv som deg hvor et napp i løken til en 3 minutters youporn video om dagen er nok til og gjøre deg tilfreds, det er ikke noe som er relevant for meg. Mennesker er forskjellige, mine behov skal ikke straffes fordi du har problemer med og lese mer enn halve innlegg og spytter ut flammer fordi du er redd du skal miste dine 3 minutter med tilfredsstillelse fordi andre har større behov. Er du en av dem som stirrer og peker på dem som spiser en karbonade mer enn deg fra koldtbordet? Ta deg litt tid til og lese før du kommenterer, for der du skriver gir overhodet ingen mening, og du får ikke frem ett eneste fornuftig poeng. Du hadde passet godt inn i chili mobil sin kundeservice avdeling.

    • Liker 1
  18.  

    Du har rett, eg bor på en plass med den dårligste men samt beste tjenesten som kan leveres her. 3 Mbit linje fra Telenor. Det gir ikke meg grunnlag for og utnytte og erstatte nettet med mobildata. Som sagt så brukte eg mobilen som Hotspot for det gidde meg en bedre gjevn spillopplevelse når eg spilte eksempelvis call of duty over internett. Det var ikke vedlig bra, men bedre enn hva adslen leverte. Dette bruker så og si ubetydelige datamengder, så eg switchet alltid over på wifi når eg ikke spilte og for at xboxen skulle laste ned eventuelle oppdateringer over natten, da stabiliteten på nettet ikke har så mye og bety og hastighetsforskjellen var ikke så stor forskjell på. En kveld glemte eg og switche over til wifi og xboxen lastet ned oppdateringer over natten på ca 30gb. Eg merket om morningen ar den hadde lastet ned via mobilen,kontaktet chili og spurte om dette var et problem (gjorde dette siden eg hadde lest om kunder som var kontaktet tidligere grunnet høyt forbruk) . Fikk da fortalt at så lenge det var til personlig bruk, så var det ingen problem da det ikke var noe grense på mitt "fri data" abonnement og Hotspot var lovlig fra 1/12. Dette var vel rundt 10/12. Fra den dagen lot eg bare xboxen forbli tilkoblet Hotspot, siden godtroende som eg er, forstod eg at det var ingen begrensinger lengre, som dem fint og tydelig med stolthet forklarte på kundeservice. Ikke at det var mye bry og bytte om, men mennesker er enkle, og velger ofte det som er minst bry med. En uke etter blir eg nedgradert til 25GB fordi chilimobil ikke anså forbruket mitt som personlig lengre. Eg har nå også ca en hastighet på 1mb/s og ingen resterende data frem til 1/1, så blir ikke mye call of duty på denne karen i romjulen. I dag har eg snakket med OneCall og får 35gb for kr399/mnd. Mengden er mer enn nok for meg til og kunne få en god opplevelse over nett. Som sagt så har ikke mengden så stor betydning. Men blir mer obs på og bytte over nå når eg har en grense og forholde meg til. Mitt svar til deg er vel "Ja, eg er en idiot som er godtroende og valgte og tro på kundeservice da dem forklarte meg at Hotspot til xbox var greit så lenge xboxen var til personlig bruk".

     

    Basert på dette, så er det for meg, og tilsynelatende også for deg, klart hvorfor det oppsto et problem: Mobilen din ble på grunn av uhell og misforståelser brukt utenfor det som avtalen din tillater. Vil anta at du vil få tilbake ditt opprinnelige abonnement om du kontakert Chilli, forklarer situasjonen, samt justerer bruket ditt i fremtiden.

     

    Fullt forståelig at du gjorde som du gjorde basert på kontakt med kundeservice, men skulle jeg lagt frem eksempel på de gangene kundeservice/butikkansatte/selgere har fremlagt feil informasjon for meg, kunne jeg blitt sittende å skrive ut 2018. Nettopp derfor tror jeg at du vil kunne få tilbake ditt opprinnelige abonnement, om hendelsen forklares.

    Men er det egentlig feil informasjon når brukervilkårene nå er oppdatert og peker på at du nå har lov og dele med andre enheter så lenge det er til personlig bruk?

    Om eg velger da og dele med xboxen min (en annen enhet) som bare eg bruker, så mener eg selv at eg følger spillereglene? Gjerne fortell meg hvilken regel eg bryter, har ikke problemer med og innse at det er eg som har gjort en feil, men eg klarer virkelig ikke finne ut hva slags regel eg har brutt. Eg har prøvd å snakke med kundeservice, kundeservice skjønner meg, eg var så heldig og komme i kontakt med samme karen eg snakket med en uke i forveien I forbindelse med oppdateringen som eg siktet til. Han forstod meg og sa det måtte ha skjedd en feil, og prøvde og ordne slik eg fikk data tilbake. Men han kunne ikke gjøre noe og forklarte eg måtte sende en mail til noen som satt høyere oppe i systemet hvis eg skulle komme videre. Det var da eg kom i kontakt med Steinar, Steinar har makt og henviser deg til vilkårene som peker på personlig bruk, og at mitt forbruk var høyere enn andre med samme abonnement. Eg kom ingen vei og Steinar slo seg vrang og sa at dem nå var ferdig med saken og ville ikke brikke på seg. Eg sa da eg måtte ta det videre til brukerklagenemden, hvor Steinar da ønsket meg lykke til. Eg sitter ikke her og sutrer fordi eg føler meg urettferdig behandlet, eg sutrer fordi eg har fulgt spillereglene men har fått rødt kort og utestengelse på livstid for en forseelse eg ikke har gjort.

  19.  

    220Gb data over 18 dager er faktisk ikke så unaturlig mye for mange.

    Og fri data betyr FRI DATA.. Dvs ingen begrensning.. Ergo er det falsk reklame.

    Men du godtar vel kanskje å kjøpe en bil til 10.000kr for så å få regning på 1mill også du da eller?

     

     

    Du får gå over til Onecall eller Telenor da vettu! 

    16GB får du hos de til 499kr.

     

    Dessverre for Chili er det ikke alle som kan bruke hodet og forstå at de er nødt til å tjene litt penger og.

    16GB til 499? Eg byttet fra chili til onecall i dag. Fikk 35GB/mnd for 399kr, skulle t.o.m få varsel hvis i eg nærmet meg grensen. Hvis man ikke bruker alle 35gb flyttes resterende over til neste måned. Ikke bryr dem seg om hva du bruker dataen til heller. Chili ringer og spør hva du bruker data på, det har eg erfart.

    • Liker 1
  20. Jeg leste tilfeldigveis nettopp et tidligere innlegg av deg i denne tråden, så da kan jeg bruke det som eksempel: Der skrev du at du blant annet hadde brukt båndbredden til oppdatering av Xbox. Hvordan det kan logisk forklare å være jobben til et mobilabonnement, heller enn bredbåndslinjen, sliter jeg med å forstå. MEd forbehold om at det finnes plasser i norge som av forskjellige grunner ikke har tilgang til bredbånd, såklart. Men da er vi igjenn inne på nisjer.

    Du har rett, eg bor på en plass med den dårligste men samt beste tjenesten som kan leveres her. 3 Mbit linje fra Telenor. Det gir ikke meg grunnlag for og utnytte og erstatte nettet med mobildata. Som sagt så brukte eg mobilen som Hotspot for det gidde meg en bedre gjevn spillopplevelse når eg spilte eksempelvis call of duty over internett. Det var ikke vedlig bra, men bedre enn hva adslen leverte. Dette bruker så og si ubetydelige datamengder, så eg switchet alltid over på wifi når eg ikke spilte og for at xboxen skulle laste ned eventuelle oppdateringer over natten, da stabiliteten på nettet ikke har så mye og bety og hastighetsforskjellen var ikke så stor forskjell på. En kveld glemte eg og switche over til wifi og xboxen lastet ned oppdateringer over natten på ca 30gb. Eg merket om morningen ar den hadde lastet ned via mobilen,kontaktet chili og spurte om dette var et problem (gjorde dette siden eg hadde lest om kunder som var kontaktet tidligere grunnet høyt forbruk) . Fikk da fortalt at så lenge det var til personlig bruk, så var det ingen problem da det ikke var noe grense på mitt "fri data" abonnement og Hotspot var lovlig fra 1/12. Dette var vel rundt 10/12. Fra den dagen lot eg bare xboxen forbli tilkoblet Hotspot, siden godtroende som eg er, forstod eg at det var ingen begrensinger lengre, som dem fint og tydelig med stolthet forklarte på kundeservice. Ikke at det var mye bry og bytte om, men mennesker er enkle, og velger ofte det som er minst bry med. En uke etter blir eg nedgradert til 25GB fordi chilimobil ikke anså forbruket mitt som personlig lengre. Eg har nå også ca en hastighet på 1mb/s og ingen resterende data frem til 1/1, så blir ikke mye call of duty på denne karen i romjulen. I dag har eg snakket med OneCall og får 35gb for kr399/mnd. Mengden er mer enn nok for meg til og kunne få en god opplevelse over nett. Som sagt så har ikke mengden så stor betydning. Men blir mer obs på og bytte over nå når eg har en grense og forholde meg til. Mitt svar til deg er vel "Ja, eg er en idiot som er godtroende og valgte og tro på kundeservice da dem forklarte meg at Hotspot til xbox var greit så lenge xboxen var til personlig bruk".

    • Liker 1
  21. Jeg er helt enig med Lars Ryen Mill. Det er hevet over en hver tvil at de som opplever problemer med begrensningene Chilli har satt, enten har en mobilbruk som ikke er realistisk med dagens teknologi, eller bevisst prøver å finne bristepunktet. At folk henger seg opp i at det må være mulig å bruke samtlige 1000GB i løpet av en måned, ser jeg på som smålig.

     

    Dere som er de argeste kritikerene av Chili: Er det så viktig å vise at dette abonnementet ikke kan eksistere om alle kundene laster ned 1000GB i måneden? Er det bedre at det fjernes og 25GB blir deres største pakke? Hva da med de som hadde "fri data" og var lykkelig med et månedsforbruk på 30, 50 eller 100GB?

     

    Foreslår at Chilli tilbyer en reell "fri data" til de som er opphengt i av å se en 4K film på mobilen hver dag, så kan de få betale de 1500,- eller hva det enn måtte koste.

    Joda... I en verden der alle mennesker var like, alle har samme forbruk, ingen var overvektige fordi alle spiste kun sunn kost. Du går ikke på burgerking hvis du vil ha en lavkalori middag? Selv om Lars Ryen Mill anser sitt forbruk på mobil som "normalt" og du er enig med han, så må du forstå at ikke alle mennesker er lik på deg og Ryen. Så du mener at et forbruk på 300gb/mnd er urealistisk med dagens teknologi? Vel, da lever eg litt lengre frem i tid enn deg. Det er overhodet ikke nødvendig og prøve og nå en grense eller snakk om at det er målet til dem som kastes ut. Vil tro dem fleste som går for fri data er dem som allerede har et høyt forbruk og ser etter det rimeligste alternativet. Eg drikker gjerne en 6 pakning øl en fredagskveld for og kose meg, naboen drikker bare 2. Er eg unormal da siden eg drikker 4 øl mer for og kose meg? Naboen er fornøyd med sine 2, da burde jo alle begrense seg til 2, fordi alle burde kunne kose seg med samme mengde. Hvis ikke er du unormal og burde få forbud for og kjøpe mer enn 2 øl hver fredag.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...