Gå til innhold

CoolDuckie

Medlemmer
  • Innlegg

    369
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CoolDuckie

  1. Hei!

     

    Jeg skal snart til USA og lurer på om det rett og slett er mulig og kjøpe en iphone der og få alle de vanlige funksjonene her hjemme.

     

    Hvilken modell er det jeg kan evnt kjøpe. Og hva må jeg evnt gjøre for at den skal virke fullt her hjemme?

     

    Ser at de selger iphone ulåst.

     

    Bare vær klar over at du ikke får europagaranti. Du kan jo kjøpe applecare, men det koster jo en del. Selv fikk jeg to defekte iPhone 4 ved kjøp i USA. (lang historie).

     

    CD

  2. Jeg ønsker å sikre at min router effektivt sperrer for BitTorrent nedlastning/opplastning. Har googlet og prøvd forskjellige løsninger som er foreslått for OpenWRT ruter uten å lykkes med å få stoppet dette effektivt. Eneste forslag som dog virker ekstremt er å sette opp en Proxy og route all trafikk gjennom denne. Dette ønsker jeg å unngå. Videre stopper ikke portsperre (80,443) effektivt for BitTorrent, men gjør nettet mindre brukbart for ulike andre tjenester.

     

    Det går ikke an å stoppe bittorrents helt, men du kan kvele dem slik at ingen gidder å prøve. Jeg hadde leieboere som brukte min fiberlinje helt hemingsløst- to PC-er stående kontinuerlig og laste ned.

     

    Jeg stoppet dette med PFSENSE som jeg kjørte på en gammel bærbar PC som jeg satte et CFFLASH kort i som harddisk (med adaptor). Du må også ha to nettverkskort.

     

    Så satte jeg båndbreddesperre på alt utenom http, https og andre nødvendige porter. Gav alle "fremmede" maskiner en fast IP-range som hadde et alias der båndbreddesperren gjaldt. Det funket veldig bra. Gav ham/dem 16 kilobit opp/ned på alt annet enn de nødvendige portene. Torrent-bruken forsvant helt. PFSENSE er glimrende!

     

    CD

  3. En ting til den roter med er at den ikke vil vise hele siden når man logger inn, så eneste mulighet er å restarte den for å få tilgang til å endre (for å komme til valgene) Prøvd med både FF og Opera.

     

    Ser slik ut da. (noe info er sensurert fra bildet)

     

    post-27338-0-17792500-1333493304_thumb.jpg

     

    Har ingen av de problemene. Erstattet en en Netgear WNDR3700 med rt-n66u. Stor forbedring i signalstyrke på både 2.4 og 5 GHz. Meget fornøyd så langt. Sikkert du som har fått en defekt router

  4. Du må jo ha vært utrolig uheldig. Jeg er nå på min fjerde iPhone, eneste problemet jeg har hatt er at hjem-knappen er litt lei på min iPhone 4 nå. Har egentlig ikke inntrykket av at det er noe mer feil med de enn med andre telefoner.

     

     

    Hehe, godt å høre! Jeg venter nå spent på en "ny" iPhone 4s. Misliker at en splitter ny telefon blir erstattet av en "refurbished", men så lenge den virker og ser uskadd ut, er jeg fornøyd!

     

    CD

     

    Ps. Eplehuset i Stavanger er meget kjappe og greie- veldig happy med dem- de var litt ulykkelige da jeg kom med telefon nr. 2... ;-/

  5. Nå er jeg LEI. Kjøpte meg en ny iPhone 4S 32 gigabyte på apple.no for 11 dager siden. Oppdaget etter en uke at samtalemottaker ikke hørte meg da jeg brukte høytalertelefonfunksjonen. Det kom heller ikke lyd på filmopptak. Leverte inn- jada- toppmikrofonen defekt. Eplehuset i Stavanger kjappe og skaffert "ny" telefon (refurbished- for noe dritt), dagen etterpå. Den hadde defekt touchskjerm. Dødt punkt der bokstaven "O" er lokalisert på tastaturet. LEvert inn i dag- ny på vei.

     

     

    Ok, 2 av 2 iPhone 4s var altså DOA (dead on arrival), eller i alle fall med feil on arrival. Ille nok det, men det er verrre enn som så: jeg har kjøpt iPhone 4 før, for venner, i Canada. Kjøpte to stykk for 6 mndr siden. Begge ulåste. En virket, den andre var defekt og lot seg aldri aktivere. VI prøvde alt. Apple har ikke verdensgaranti, så jeg måtte sende iPhonen til en venn i USA- Han fikk en ny iPhone 4 som han sendte- også den ulåst. Men, den var også defekt !!!

     

    Dere tror kanskje det er noe galt med min bruk av telefoner- men jeg har altså aldri før ødelagt en telefon. Jeg har brukt min HTC Desire i over ett år uten problemer. Jeg er meget forsiktig med telefonene mine. Ingen av iPhonene hadde skader av noe slag. Jeg har iPad, iPod touch, Mac Mini og MacBook Pro 15. Ingen problemer med noe, BARE med iPhone.

     

    4 av 5 nye iPhoner jeg har skaffet/kjøpt, har altså hatt feil. Dette er helt utrolig! Har noen av dere lignende erfaringer?

     

    CD

  6.  

    Eg er ein kristen ungdomsleiar som gjerne vill svare på det du lurer på innen Kristendommen generelt :)Eg trur att viss du lurer på noko så må du spørre nokon som kan, så fort så mulig. Og eg ønsker å hjelpe deg til å forstå ting bedre :):D

     

    Så bare spør :thumbup:

     

    Flott, her er det første av mange spørsmål:

     

    1. Hvordan kan en gud som er 100% god, alltvitende og allmektig skape en verden der uskyldige mennesker blir drept av vilkårlige naturlige hendelser som ikke kan sies å være forårsaket av menneskets "frie" vilje?

     

    I tilfelle du viser til syndefallet eller den frie vilje- merk at jeg skriver om hendelser som IKKE er forårsaket av mennesker, f.eks at et barn blir drept av et lynnedslag eller lignende.

     

    CD

     

     

    Eg må minne om att det er Djevelen som står for det vonde i verda ikkje Jesus! Jesus vill bære hjelpe oss gjennom dei tøffe periodene :)

     

    I tillegg så er det å ta avstand frå det som er vondt en del av det å være en kristen. Men korleis kan du ta avstand frå noko som ikkje finst? Eg veit også att viss Gud hadde vist oss hvor god han er her på jorda, så hadde det ikkje vært noko vits i Himmelen! For viss vi hadde hatt det heilt perfekt her på jorda kvifor skal vi då gle oss til ein Himmel? Det står i Bibelen her på jorda att vi skal lide, men i Himmelen skal alt være perfekt :)

     

    "Då ville eg halda ut i striden, til det kom avløysing for meg." - Job 14:14

     

    Dette holder ikke mål så lenge vi snakker om naturkatastrofer osv som skjer på jorden som din gud skapte og har all makt over. Siden en allmektig gud tillater at uskyldige mennesker rammes av disse, kan ikke din gud være god.

     

    For øvrig ser jeg at du ikke er intelligent eller kunnskapsrik nok til å kunne matche mange av debattantene her. Du er rett og slett bare kjedelig, så dette gidder jeg ikke mer av.

    CD

  7.  

    Eller burde jeg kjøpe en 4S, dersom jeg skal ha en ny telefon, for å gjøre livet enkelt for meg?

     

    Geir :)

     

    Jeg har MacBook Pro, iPad og iPod Touch, men jeg bruker en HTC Desire. Kommer ikke til å kjøpe iPhone. Er storbruker av Google tjenester som gmail, calendars osv og der er Android bedre integrert. Dessuten liker jeg SENSE og widgets som man har i ANdroid. MEGET fornoyd med min HTC Desire forresten- beste mobil jeg har hatt!

     

    CD

  8.  

    Så bare spør :thumbup:

     

    SPM 2:

     

    2. Hvordan kunne en 100% god, altvitende og allmektig gud skape en skapning som mennesket i edens hage UTEN å klare å forutse syndfallet?

     

    Gud må ha visst konsekvensen av sitt eget skaperverk, ellers kan han ikke være altvitende. Derfor, vil du si det er slemt/ondt å straffe sitt eget skaperverk for svakheter som gud selv er ansvarlig for å ha skapt? Jeg synes det.

     

    Videre, hvordan kan en altvitende og allmektig og god gud lage en syndflod fordi han ANGRER seg? Gud må jo ha visst på forhånd hvordan skaperverket ville bli. Hvordan kan han da angre seg? Er ikke det ondt eller inkonsekvent?

     

    UNdrende...

    • Liker 1
  9.  

    Eg er ein kristen ungdomsleiar som gjerne vill svare på det du lurer på innen Kristendommen generelt :)Eg trur att viss du lurer på noko så må du spørre nokon som kan, så fort så mulig. Og eg ønsker å hjelpe deg til å forstå ting bedre :):D

     

    Så bare spør :thumbup:

     

    Flott, her er det første av mange spørsmål:

     

    1. Hvordan kan en gud som er 100% god, alltvitende og allmektig skape en verden der uskyldige mennesker blir drept av vilkårlige naturlige hendelser som ikke kan sies å være forårsaket av menneskets "frie" vilje?

     

    I tilfelle du viser til syndefallet eller den frie vilje- merk at jeg skriver om hendelser som IKKE er forårsaket av mennesker, f.eks at et barn blir drept av et lynnedslag eller lignende.

     

    CD

    • Liker 3
  10. Når det gjelder riper i skjermen er det sand som er bygget opp av silisium som visstnok skal være synderen. Det er gjerne hardere enn mange stål-legeringer og messing etc.. Og tydeligvis hardere enn gorilla glass.

     

    Sand inneholder silisium og glass er vel laget av silisium. Min årgamle Desire har glasskjerm og ingen riper. Men, har man uflaks og har f.eks sand i lommen... uff!

     

    CD

    • Liker 1
  11. Apologetikk er å forsvare et synspunkt, fortrinnsvis et teologisk, ved hjelp av systematisk rasjonell argumentasjon.

     

    Hehe, ja,apologetikk er jo i utgangspunktet et rent teologisk forsvar. Med andre ord rasjonell argumentasjon for å forsvare noe som overhodet ikke har noen rasjonell begrunnelse. Slik sett ikke et ueffent ord i Apple-sammenheng ;-).

     

    Men, som du påpeker, helt feil ordbruk her.

     

    CD

    • Liker 2
  12. Hei, jeg vurderer å kjøpe meg en Sony A55 med standard objektiv(18-55) som en start.

    Har lest tester av kameraet og er imponert over hva man får for pengene.

     

    Det jeg imidlertid er litt skeptisk til er utvalget av objektiver, og muligheten til å kjøpe brukte objektiver.

     

    Hadde jeg ikke måtte ta hensyn til det med objektiver så hadde jeg nok allerede kjøpt kameraet.

     

     

    Noen som har litt peiling på utvalget av objektiver til Sony og eventuellt om det er noe særlig å få tak i på bruktmarkedet?

     

    Jeg endte opp med å kjøpe Canon T3i (=EOS 600D) i Canada for 5400 kroner med "standardobjektivet". Var meget usikker og er det ennå. Men her er hvordan jeg tenkte:

     

    Fordel Sony:

    1. 10 bilder pr sek

    2. Faseskift autofokus mens man filmer

    3. Innebygd HDR (meget nyttig, faktisk- har det på kompaktkameraet mitt)

    4. Kan kjøre meget høy ISO ved bruk av en slags teknikk der flere bilder legges oppå hverandre for støyreduksjon- også noe som funker bra, men motivet må være stillestående.

    5. Faseskift autofokus i liveview

     

    Ulemper med SOny:

    1. Dårligere batteritid

    2. Lavere oppløsning og mer støy på høy ISO (så vidt jeg har sett på div tester)

    3. Ingen manuell kontroll under filming

    4. Dårligere linseutvalg

    5. "Ghosting", men uklart om det egentlig betyr noe

    6. Ikke 24p valg til filming i full HD

    7. Mulige problemer med overoppheting under filming(?)

     

    Alt i alt et meget vanskelig valg.

     

    Jeg burde nok tenkt på Nikon D5100 også, men var så happy over å kommer over det supre tilbudet på 600D ;-/, og min datter har 550D, så linser betyr en del- siden vi da kan dele på dem.

     

    CD

  13. Til alle som tror på wikipedia's framlegging av Holocaust:

     

    Er det ikke litt suspekt at man blir forfulgt, latterligjort og i værste fall fengslet om man i det hele tatt kommer med noe som motstrider den minste del av historien? Er dere ikke enige at jøder og holocaust i dag har en svært sterk relasjon som dermed fritar jødene for kritikk ettersom de har sitt eget hellige ord for jødekritikk nemlig; antisemittisme.

    ...

     

    For meg blir dette å snu alt på hodet. Hvorfor skulle jødene være så opptatt av dette hvis de aldri hadde lidd noen overlast? Er det bare en ond, jødisk plan for å skaffe seg en offerrolle? Virker temmelig usannsynlig.

     

    CD

  14. ..Det var aldri noe etnisk rensking, det er kun en jødisk myte som har vokst ut av proporsjoner takket være fullstendig jødisk dominans av vestlig presse og utdanningsinstitusjoner.

     

    Fortsatt så er dette et historieforum, det som har blitt fremlagt i denne tråden er av historisk relevanse, om du ikke tåler det så er det alltids noen barbie og smurfeforum der ute.

     

    Jeg forstår ikke motivene dine. Var det ikke etnisk rensing når jødiske familier i f.eks Norge forsvant systematisk, for aldri å bli sett igjen, noe som ikke rammet vanlige norske familier? Rundt omkring i Europa forsvant jødiske familier i hopetall, men du sier det ikke var etnisk rensing?

     

    Vi tror alle hva vi vil. Men for meg er det totalt utenkelig at EN gruppe mennesker skulle klare å regissere et slikt historiefalsum som du antyder. Det blir bare paranoid, konspiratorisk sludder.

     

    Slike som deg, hva er poenget? Du liker ikke jøder? Hitler var en ok fyr? Jeg trodde i grunnen Mein Kampf var bevis nok for at Hitler ikke akkurat betraktet jøder som likeverdige "ariere".

     

    Jeg skal gi deg ETT poeng. Jødene i Israel i dag er selv etniske rensere og apartheidister. Paradoksalt nok...

     

    CD

  15. Moderator stengte en tråd om en person som ville henge seg.

     

    Hvorfor hadde det vært så galt om han gjorde det?

     

    Vi skal alle dø. Døden kan være grusom. Kanskje får du kreft. Kanskje blir du blind på begge øynene, og må amputere beina før du får ALS og visner bort i respirator.

     

    Hvis noen vil ta ansvar for egen skjebne, og blæste seg selv i huet, istedenfor å bli gammal, stuet vekk på sykehjem med sin demente hjerne, råtne i avføringsfylt bleie - hvorfor skal man ikke hjelpe hverandre?

     

    Hei, selvmord for unge, friske mennesker er problematisk fordi livet ofte kan virke tungt, trist og mørkt, spesielt dersom man er ensom, ikke har kjæreste eller har kjærlighetssorg. Men som regel kommer man ovenpå igjen og finner glede i livet. Da er det dumt å situasjonsbestemt ta sitt eget liv.

     

    Jeg er enig i at selvmord ikke nødvendigvis er dumt/ galt dersom man ikke har noe å se fram til uansett, er dødssyk, har uutholdelige smerter osv osv.

     

    CD

  16. Er sammen med den nydeligste, snilleste og mest sjarmerende jenta jeg noensinne har møtt! Jeg har vært sammen med henne i snart 10 måneder, og jeg er like forelsket som da jeg traff henne! Men nå vil hun ha en pause, hun føler hun behandler meg dårlig, at hun er lei. Og jeg, forelsket som jeg er, har gått i kjelleren. Jeg er så langt nede, jeg syns det er skummelt.

    Jeg sa til henne at jeg tror det er best at hun hadde to valg, enten gjøre det slutt, eller prøve videre. Hun ønsket en pause, hun vil ikke gi opp. Hvordan bør jeg forholde meg til dette? Hva bør jeg gjøre for å vinne henne tilbake? Livet er et rent helvette akkurat nå! Mine fineste stunder i livet har vært sammen med denne jenta!

     

    Hjelp!

     

    Uff, dette høres hardt ut, men du må regne med det er slutt. Det har også med din egen selvrespekt å gjøre på lang sikt - tenk deg at du fortsatte med henne i vissheten om at du elsket henne mer enn hun elsket deg. Etter noen år gjør det negative ting med din egen selvfølelse. Finn deg heller en jente som virkelig er glad i deg.

     

    CD

  17. ...

     

    Ja, spesielt gjelder det outliner apps, som denne: http://carbonfin.com/ . Finnes ingen gode outliners til Android som jeg vet om. Tror det kan ha noe med UI design å gjøre.

     

    En annen super iPhone app er GymBuddy: http://itunes.apple.com/us/app/gym-buddy/id292672627?mt=8 . har ikke funnet noe like bra på Android, men skal ikke vedde på at det ikke finnes, siden jeg ikke har lett grundig.

     

    CD

     

    Glemte en av mine favoritter: Lean Me, som dessverre ikke er videreutviklet i det siste, men som har funksjonalitet jeg ikke har funnet i noen Android app: http://www.apptism.com/apps/lean-me-pro

     

    CD

     

    Joda, applikasjonene er sikker umåtlig nyttige for deg men de er jo relativt sett nisjeprodukter.

    - En editor som bla har handleliste, mange ville nok foretrekke en dedikert handle app.

    - En slanke app! Må jeg gå næremer inn på hvorfor dette ikke er en MÅ HA app for alle, eller hvorfor den neppe passer alle slankere for den sakens skyld?

    Når du ikke finner like bra alternativer på Andorid market er det fordi det ikke er flagget noe særlig behov.

     

    Generelle outlinere er veldig nyttige. De minner om tankekart, men er på mange måter mer effektive. Gym og diettapps er faktisk blant de som selger mest, så der er jeg uenig med deg når du sier det ikke er noe behov.

     

    Cd

  18. Jeg hører stadig dette nevnt at det finnes så gode apps til iOS, men savner dokumentasjon på det. Kan du (eller andre) gi noen eksempler på virkelig gode apps til iOS, som ikke har sin like for Android? Jeg vil gjerne at spill holdes utenfor her, det er totalt uinteressant.

    OmniFocus (eventuelt den noe simplere Things), Instapaper, Apples egen Remote-applikasjon, Simplenote (joda, det finnes Android-klienter, ca. like sexy som Erna Solberg i rosa plysjdrakt), NetNewsWire ...

     

    Legger vi til iPad-apps blir utklassingen total, men foreløbig er nok dette en urettferdig sammenligning.

     

    Enig, og en kan legge til 2Do som er enda bedre enn begge disse imo. Astrid på Android er bra, men mangler skikkelig støtte for prosjekter.

     

    CD

  19. ...

     

    Ja, spesielt gjelder det outliner apps, som denne: http://carbonfin.com/ . Finnes ingen gode outliners til Android som jeg vet om. Tror det kan ha noe med UI design å gjøre.

     

    En annen super iPhone app er GymBuddy: http://itunes.apple.com/us/app/gym-buddy/id292672627?mt=8 . har ikke funnet noe like bra på Android, men skal ikke vedde på at det ikke finnes, siden jeg ikke har lett grundig.

     

    CD

     

    Glemte en av mine favoritter: Lean Me, som dessverre ikke er videreutviklet i det siste, men som har funksjonalitet jeg ikke har funnet i noen Android app: http://www.apptism.com/apps/lean-me-pro

     

    CD

  20. Men, til saken- det er for meg ingen tvil om at det er flere virkelig gode apps til iPhone/iPod Touch enn til Android. Generelt sett så SER appsene også mye bedre ut og UI er generelt sett enklere å navigere i på appsene.

     

    Jeg hører stadig dette nevnt at det finnes så gode apps til iOS, men savner dokumentasjon på det. Kan du (eller andre) gi noen eksempler på virkelig gode apps til iOS, som ikke har sin like for Android? Jeg vil gjerne at spill holdes utenfor her, det er totalt uinteressant.

     

    Ja, spesielt gjelder det outliner apps, som denne: http://carbonfin.com/ . Finnes ingen gode outliners til Android som jeg vet om. Tror det kan ha noe med UI design å gjøre.

     

    En annen super iPhone app er GymBuddy: http://itunes.apple.com/us/app/gym-buddy/id292672627?mt=8 . har ikke funnet noe like bra på Android, men skal ikke vedde på at det ikke finnes, siden jeg ikke har lett grundig.

     

    CD

  21.  

    (...) så det du beskriver her er egentlig undergravende og lite solidarisk mot utvikler.

     

    Nei, det er det ikke. Det kunne kanskje være undergravende mot deler av forretningsmodellen til Google, men du har ikke engang argumentert for det. Dog, jeg er spent, hva har det å gjøre med "iOS vs Android", som tråden handler om?

     

    Dette opplever jeg egentlig som meningsløs kverulering, så takk og farvel til deg.

     

    CD

  22. Please, ingen flaming etc.

     

    Ønsker bare en seriøs oppsumering på hva iOS har som ikke finnes i Android. Har selv Android og elkser alle mulighetene som finnes. Diskuterer ofte med iOS-brukere, men sjeldent jeg får noen "gode" argumenter.

     

    Jeg er opptatt av muligheter, derfor: Hva kan iOS som ikke Android kan (jailbreaking/rooting gjelder ikke)

     

    Jeg bruker en HTC Desire til daglig, sammen med en WiFi only iPad. Da har jeg WiFi hotspot for iPaden, hvilket jeg ikke ville hatt med iPhone. Har dessuten en 64 gb iPod Touch.

     

    Men, til saken- det er for meg ingen tvil om at det er flere virkelig gode apps til iPhone/iPod Touch enn til Android. Generelt sett så SER appsene også mye bedre ut og UI er generelt sett enklere å navigere i på appsene. Bortsett fra det foretrekker jeg Android.

     

    CD

    • Liker 2
  23. Jeg rister min SGS for å ta et skjermbilde -- jeg vet ikke hvordan man kan gjøre det enklere. 0 knapper :)

     

    Er den rootet?

     

    Ja, men det eneste saklige er å sammenligne jailbroken iPhone med en rooted[*] Android (en ikke-jailbroken iPhone er ubrukelig for meg allerede ut av esken -- det kreves aktivering via iTunes, som jeg ikke har mulighet til (gjøre det i butikken er bare et ekstra hån mot forbrukeren). Likefullt, en ikke-rooted Android blir hindret av slike tøyseting som usannsynlig knotete skjermbildetagning og reklame i android market).

     

    [*] "rootet" ser litegrann feil ut :) Jeg tror jeg satser på "rooted".

     

    Reklame i apps gjør det mulig med gratisapps i tilfeller der en ellers måtte betalt, så det du beskriver her er egentlig undergravende og lite solidarisk mot utvikler. Du kan kjøpe apps om du vil unngå reklame.

     

    CD

×
×
  • Opprett ny...