Gå til innhold

Ola Karl Skylstad

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ola Karl Skylstad

  1. Skal det bygges ut infrastruktur og hydrogen fyllestasjoner for vogntog og andre tunge kjøretøy, er det nok fler som velger hydrogen som energibærer i sin privatbil også. Virkningsgraden er nok dårligere, men det betyr ikke at driftskostnadene blir høyere med hydrogen.

    Et godt utbygget nettverk av hydrogen fyllestasjoner vil nok tvinge seg fram hvis batteriteknologien ikke er hensiktsmessig innen langtransport og busstransport over lengre strekninger.

    • Liker 1
  2. Og hva er verdien av all den ødelagte naturen og fuglelivet utbygging av vindkraft har medført? Garantert vesentlig mer enn importverdien av 5,6 TWh. Med like sterke offentlige intensiver til oppgradering av allerede eksisterende vannkraftverk ville vi enkelt ha fått ut mer enn underskuddet uten å bygge disse vindturbinene, og det uten nye inngrep i naturen! Spar strøm og redd fuglelivet!

    • Liker 2
  3. Ser ikke helt hensikten med å elektrifisere våre platformer. Å bygge vindkraftverk til havs fører til store utslipp av "klimagasser" ved produksjon og installasjon av vindturbinene. Kraften de produserer vil redusere utslippene fra olje- og gassproduksjonen på norsk sokkel, men det betyr jo bare at disse produktene eksporteres og brennes av et annet sted på kloden. Altså vil utslippene fra vår olje og gass produksjon globalt sett forbli de samme, mens vi investerer milliarder på produksjon og installasjon av vindturbiner som inneholder store mengder glassfiberarmert plast, stål, maling og smøreolje.

     

    • Liker 1
  4. Jeg setter pris på jentas klimaengasjement, men ser også at disse PR fremstøtene ikke nødvendigvis demonstrerer for oss andre hvordan vi kan bidra til et mindre CO2 avtrykk. Denne reisen over Atlanteren tar et par uker, og deretter blir det reiser i Nord- og Sør-Amerika (etter planen med tog og buss, sies det). Hva med turen tilbake over Atlanteren? Eller blir hun i Chile? Vi andre har ikke mulighet for å bruke så lang tid på våre reiser. Fly er fortsatt det mest effektive og minst klimabelastende for reiser over hav og lange distanser.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...