Gå til innhold

_Talon_

Medlemmer
  • Innlegg

    194
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av _Talon_

  1. Spennende at plankton når helt opp til 350 km over jorda. Det er innenfor exosfæren så det er ikke helt lufttomt der, men tettheten er i hvert fall ekstremt lav, ca 10-12 atm.

     

    Dette sier også litt om hvordan plankton, liv, kan spre seg i rommet, omtrent som sporer fra en røyksopp i bris. Solvinden blåser ofte deler av exosfæren av gårde utover i solsystemet og videre utover. Dette avslører mer av hvordan liv kan spres fra en planet og utover i rommet, potensielt til andre stjernesystemer. På samme måte kan det i jordas tidlige historie ha blitt spredt fra andre stjernesystemer og hit. Måten det kan ha kommet seg utenfra og hit mot solvinden er via kometer og meteoritter.

     

     

    Hvordan får du til å måle tetthet med en enhet for trykk, egentlig? Så vidt jeg ser sier det nada om tettheten til til "lufta" rundt romstasjonen direkte, bare fordi trykket er lavt. Det blir implisitt pga. trykket, men du kan vel likevel ikke oppgi tettheten i atm...

  2. Herremin, når skal dere ta inn over dere det som blir sagt av leserne når dere produserer lavmål som dette, Mediehuset Tek? Jeg ser faktisk aldri noen som skriver at dette er typen artikkeloverskrifter vi ønsker oss; ta et "lite" hint?

     

    Greit nok at jeg kikker innom her i blant, men noen betalende leser blir det aldri av meg hvis dere forventer at jeg betale for ting som dette...

  3. Note 10.1 ble da oppdatert for ett par uker siden?

     

    AtW

     

    Dessverre, kun delvis korrekt. N8000 ble oppdatert for noen uker siden ja, men N8010/-13 har ikke sett noe... Sabla irriterende. Venter og venter (enda).

     

    Kjører ikke S3 den berørte versjonen av Exynos med sikkerhetshull BTW? Trodde de skulle fikse det før utrulling (med mindre de har gjort det, i så fall bør de få ræva i gir på de andre enhetene også)...

  4. En (slightly offtopic) ting jeg har lurt litt på er om det foregår noen uoffisiell konkurranse om å fylle statusbaren med flest mulig ikoner i disse testene (forsåvidt internett generelt)? Ser ut som rekorden er satt med hovedbildet til denne artikkelen ihvertfall. ;)

     

    Er også enig i at å liste 16 GB minne som et pluss blir litt feil. 16 GB er ikke så mye etter min standard, verken med eller uten ekspansjonsmulighet.

  5. Takk for svar.

     

    Er foreløpig ikke ute etter maksklokk på noe, ville bare stramme opp minnet i første omgang for å se hvor landet ligger på ett felt av gangen mens jeg kjøpte kjølekomponenter (kom aldri så langt; jobb, jobb, jobb...).

    Men QPI/VTT har foreløpig vært det eneste som har gitt noe utslag på kræsj og stabilitet. Synes allerede Vcore er litt drøy i forhold til standard klokk på 2,66GHz. Ser jo folk som får D0-er på ~3,5 GHz ved samme eller lavere spenning som meg; dog med bedre kjøling.

     

    Planen er å kjøre minnet på XMP-2000 også jobbe seg mot 3,5 GHz på CPU for en 24/7-stabil rigg, men før jeg kommer så langt er pc-en min museumskandidat i dette tempoet... :p

     

    Synes bare det er rart med spenningsbehovet...

  6. Har i snart et år måttet øke QPI/VTT med for å holde overklokken stabil (forøvrig en relativt beskjeden overklokk pt.).

     

    Startet forresten med QPI/VTT på stock 1,150v, men oppdaget fort at det krevdes mer for å slippe BCC code 124. Økte i beskjedne steg opp til 1,2-something og fikk det stabilt for en periode. Men utpå våren i år måtte jeg opp til 1,275v.

     

    Fikk i dag på nytt kræsjer og til slutt BSOD og BCC code "1a", som også ser ut til å være minnerelatert. Problemet ser ut til å foreløpig ha har gitt seg etter at jeg gikk opp til 1,300v.

     

    Kjappe specs:

    D0 920 @ stock, 1,28125v

    Corsair CMT6GX3M3A2000C8 @ 7-8-7-18, 1,640v, 800MHz

    GA-X58-UD7 på FB bios

     

    Generelt sett har alt funket bra, har ikke kommet lengre enn litt beskjeden tweak på minnet grunnet tidsmangel og uoptimal kjøling, men jeg lurer på om noen har synspunkter på hvorfor spenningsbehovet ser ut til å øke med tiden (hvis det i det hele tatt er det som skjer)?

     

    Eller har jeg bare vært såvidt utenfor sweet spot-en hele tiden?

  7. Da jeg skulle installere Win7 64 på min nye Vertex3, fikk jeg blåskjerm hvis jeg satte BIOS i AHCI-modus, jeg måtte installere i IDE-modus.

     

    Løsningen:

    Installere i IDE-modus, følge instruksjonene fra Gib007, og deretter fungerer AHCI-modus ypperlig.

     

    Menneh a-hum, hvis du da enda ikke får starta i AHCI, og må tilbake til IDE, starter Windows fortsatt med den instillinga i reg?

     

     

    Ellers når jeg setter bios til AHCI detekteres ingen av SATA-diskene, (en Intel X-25M og en WD vanilla) kun en gammel PATA-disk... I tillegg til den berømte blåskjermen, da.

×
×
  • Opprett ny...