Gå til innhold

magnus

Medlemmer
  • Innlegg

    159
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av magnus

  1. Hvis du er ute etter å utvikle mot windows og os x vil jeg anbefale C++ og Qt4 (qt.nokia.com). Da kan du skrive programmene dine en gang, og kompilere de på to plattformer.

     

    Skal du utvikle mot iPhone trenger du objective-c. Da kan C++ kunnskap lage litt krøll, så enklere å starte med C hvis en skal gå den veien.

     

    C# burde du ikke bruke hvis du tenker på å lage noe som ikke er kun windows. Skal du på den type språk kan du like godt gå for Java, som i det minste er åpent.

     

    PS: Både C++, C og Objective-C blir stadig oppdatert som språk. Så selv om de er blitt en del år betyr ikke det at de er utdatert, henger etter eller på andre måter har falt tilbake.

     

    Av kompilatorer trenger du kun å lære deg GCC. Den er også standard på alt av *nix systemer. Xcode bruker den som kompilator på OS X, og MiniGW har den til Windows. Textmate, Xcode og Emacs er vel de tre mest brukte editorene for å kode på os x.

     

    PHP har vel en god blanding av C og Perl som utgangspunkt, begge språk uten OOP (Ja, veit Perl har moduler selv om disse ikke er det vanlige folk ser på som OOP)

  2. Eneste muligheten for at Apple skal slå feil med iPhone er hvis store mengder utviklere trekker programmer/avslutter utvikling for plattformen. Men tallene viser at iPhonebruker både er villige til å betale mer og kjøper flere programmer en andre, dermed er markedet der for utviklere og plattformen vil nok bare bli sterkere og sterkere (som de siste årene har vist). Artig å se de som mener iPhone og Apple er så begredelig og ubegripelig at noen vil ha, spesielt med tanke på hvilke effekt de har hatt på mobilmarkedet med sin ene telefon (utgitt over 3 år i 3 versjoner). Tviler sterkt på at noens mening her viser potensialet i markedet, mens Microsoft, Apple, Google, HTC, Samsung, Nokia.... tar feil.

     

    Google sitt OS er uheldigvis ikke så åpent som folk liker å tror(eneste virkelig åpne er Nokia sitt Meego), men en mangel på fungerende "app store" for programmer er nok det som holder systemet mye igjen, sammen med oppdeling og kravene til å tilpasse et programm til en horde av "mulige hw-løsninger". Fint å se de har åpnet NDK for C-programmer, men plattformen er nok avhengig av bedre muligheter for betaling hvis den skal blomstre.

     

    Resten av programvareprodusentene driver vel egentlig bare å kopierer/tar igjen google og spesielt apple, men uten å ha noe som gjør at utviklere/kunder ønsker deres plattform spesielt fremfor de "to store" (bedrifter går etter penger, om systemene er låst/kronglete NDAer osv har som oftest ingen betydning for avgjørelsen sålenge det ligger penger i å være der). Innovasjon basert på brukerbehov, ikke innovasjon basert på "trang til å løpe etter markedet" er nok eneste mulighet for Microsoft, Nokia osv til å komme seg ut av hengemyra og ihvertfall få levedyktige produkter.

  3. Må si jeg ikke er overrasket. Kjøpte kabler for 52kr hos de, med gratis frakt. Forventet samme stil som elkjøp har, dvs enkel boblekonvolutt og billigste fraktmåte(brev), fikk nesten litt ekkel ettersmak når jeg så at mine 52kr ble sendt som stor pappeske og en frakt som langt overgår verdien på kjøpet.

     

    Har ikke sett hvilke fraktalternativer som nå finnes, men håper brevfrakt kan være et alternativ for billige småting. Fint med bra priser, men det er lov å ville tjene penger også.

  4. Vil vel nesten legge mesteparten av skylda for dårlige søketall på norsk industri. Forstår veldig godt at ingen velger å starte på en 5 eller 3 årig utdannelse når arbeidsmarkedet ikke viser interesse for deg når du kommer ut. Enten er bedriftene "usynlige" eller så ønsker de dresskledde konsulenter uten krav til datakunnskap. Resultatet blir at de som ønsker å jobbe med datarelaterte ting ikke ser arbeid etter utdannelsen og naturlig nok går til andre utdannelser.

     

    Norsk utdannelse og arbeidsliv er også i en litt egen klasse når det kommer til ensidig fokus på java og .net. En slik ensidig fokus er aldri bra for hverken mangfold eller søkertall. Hvorfor ta 3/5 års utdannelse for å jobbe på et sammlebånd uten muligheter til å vike fra normalen?

  5. Det er på ingen måte få 15,4 " med høyere oppløsning på markedet. Er bare det at de koster, og folk som kun ser på specs og driter i skjermen (dvs de fleste av folk som kjøper bærbart) får aldri høy oppløsning eller bra skjerm. Skjerm koster, både penger og strøm, derfor blir det valgt bort.

     

    At dere mener 1280x800 er bra nok forstår jeg ikke helt. Selv et vanlig epostprogram liker mer, for ikke å snakke om når en skriver et brev, skal lese vg, se enkle regneark osv. Trenger ikke å være storbruker for å se sånt.

  6. Det er den, men hvis du sitter under metern fra den vil du ikke merke det stort, da ting ikke blir så mye mindre (er fortsatt like mye pixler). Var en tanke siden du ville ha billigste alternativet og 20" presser prisen enda lengre ned.

     

    Sitter selv med 20", men her er 23" med betydelig høyere oppløsning neste kjøp/ eller 30".

  7. Går utifra du bruker vanlig rca fra maskin til forsterker. Sett alt av volumkontroller på dataen på maks, også de i programmet du spiller av lyden med. Se også om du kan stille gain på forsterkeren.

     

    Du burde heller ikke kjøre forsterkeren din på maks noengang! og i hvertfall ikke rett etter at du har koblet nye høyttalere til den, da er faren for at du ødelegger disse enorm.

×
×
  • Opprett ny...