Gå til innhold

BlackH

Medlemmer
  • Innlegg

    914
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BlackH

  1. Bestilte HBO abonnement for et par dager siden fordi jeg ønsket å se Game of Thrones lovlig, men.. jeg stusser over at de leverer en så dårlig tjeneste etter å ha brukt lang tid på den, og liksom skal forsøke å gi et alternativ til piratkopiering. Var nesten så jeg stoppa opp og lurte på om jeg bare skulle laste den ned istedenfor å se den gjennom HBO. Kvaliteten på nedlasta 720p materiale overgår HBO HD streaming i bøtter og spann! Det var så store komprimeringsartifakter i bilder med bevegelse at det hele så ut som gammel grøtete vcd-kvalitet til tider. Er ikke noe fornøyd med tjenesten, og godt mulig jeg ender opp med å laste ned HBO serier pga kvaliteten de leverer på tross for at jeg alt betaler for HBO Nordic. Ikke særlig imponert over nettsiden dems heller.

    • Liker 3
  2. Jeg hadde ikke hatt noe som helst problemer med å betale for streaming hvis kvaliteten er god, det er lettvint, og det ikke er altfor forsinket i forhold til når det sendes på tv. Eneste filmen jeg har lasta ned siste årene kom av at betalingsløsningen for streamingstjenesten hvor jeg hadde tenkt å se den var nede. Sjekket to andre streamingstjenester uten å finne filmen. Hadde alt lovet dama at vi skulle se DEN filmen, og da ble det letteste utvei. Åpne torrentprogram, og noen minutter senere var det bare å lene seg tilbake å se film. Serier derimot er en annen historie.. De kommer altfor sent til streamingstjenester etter at de sendes på TV. Noe som er irriterende om det er en spennende serie man følger med på. Eventuelt venter jeg til serien kommer ut på Blu-ray/DVD så jeg kan se hele i ett strekk. Musikknedlasting har så og si ikke skjedd etter at jeg gikk over til Spotify for snart 3-4år siden. Det som ikke finnes der kjøper jeg på CD via nett og ripper selv. Spotify Local files <3

     

    Bransjen er med på å skape piratkopiering når de ikke klarer å være like innovative som piratene. Men de liker helst å bruke pengene sine på å plage og ruinere potensielle kunder.

  3. Her er det også viktig å ta med hva slags erfaring man har fra før. Jeg synes 300ish ikke er lavt for en som jobber med support i kautokeino, ikke har så mye jobberfaring, og kun har tatt et sertifiseringsløp. Kan ikke sammenligne det med oslo-nivå, eller andre folk som har vært i bransjen en del år. Om man synes lønna er FOR lav, så tar man ikke jobben! Hvis det ikke er noen andre jobber i nærheten, og de strengt tatt ikke må ha deg, så kanskje det faktisk er markedspris. Da må man enten finne seg i det, eller flytte til et annet sted i landet. Flytter man kan man muligens få mer i lønn, men må være forbredt på at økningen i lønn fort blir spist opp av tilsvarende høyere bokostnader.

     

    Edit: Vet ikke hvor mye under 300K trådstarter har, men antar det ikke kan være så voldsomt langt under.

     

    Edit2: Om det ikke lar seg løse så lett, så kan løsningen være å jobbe der ett år hvor man beviser hva man er god for, og så ta dette opp ved neste lønnsamtale. Om de ikke er villige til å rikke på det, så har man i det minste litt mer erfaring, og det kan være lettere å finne ny jobb.

  4. Hva kan dere tippe jeg får i året med min nåværende jobb? Vet ikke om jeg skal være fornøyf med min nåværende lønn som de har tilbydt eller skal jeg gjøre noe med saken.

     

    Høres ut som det er langt uti gokk.. og du sier ikke stort om arbeidsoppgavene og ansvar. Jeg ville nok tippa 300+. Du sier du synes lønna er for lav.. men hva sammenligner du den med? Vil også anta at du lett hadde tatt en annen jobb om det ikke var noe stress å få høyere lønn et annet sted. Hvis det ikke er så lett, så kanskje du rett og slett har hatt for høye forventninger?

  5. Selvstudium, dvs at du leste deg opp og bare tok eksamene? Hva kosta det? Hvordan påvirker det ditt jobbsøk / jobbhverdag?

     

    Betalte da kun for bøker og eksamen (ca 5000-6000kr), og leste ved siden av jobb. Nå var det jobben som pusha på at jeg skulle ta den, og jeg fikk dekt alle utgifter i tillegg til en kompensasjon for innsatsen. Jobben satte veldig pris på at jeg gjorde det, men vet ikke hvordan det vil påvirke videre jobbsøking. Sertifiseringer er utdaterte etter ikke så lang tid, og mine .net 2 sertifiseringer jeg tok for noen år siden er ikke gyldige opp mot Microsoft Partner programmet lenger.

     

    Å ta den veien jeg tok passer nok best for noen som allerede har erfaring på området, og er vant med å bruke teknologien i hverdagen sin. MCPD er ganske omfattende, og jeg er skeptisk til hvor mye et kurs faktisk dekker. Du er ikke sikret MCPD etter kurset, de bare kurser deg opp mot sertifiseringene. Jeg redda meg flere steder på at jeg var vant med .net fra før, og vet hvordan ting fungerer. Det er umulig å huske ALT.

     

    Om du tar kurset, så vil jeg anta du fremdeles må gjøre en god del utenom også. Ellers ville jeg antagelig satset på å få jobb først, og så tatt selvstudie etterpå. Jeg hadde ingen .net erfaring da jeg startet i min første .net jobb ;)

  6. Har MCPD sertifisering (.net 4), men tok det som selvstudie, og ikke kurs. Etter min mening, så er den sertifiseringen noe man tar etter at man faktisk har litt erfaring med .net utvikling fra før av, ellers blir den jævlig hard (om man faktisk går for å kunne alt stoffet).

     

    Hadde flere .net 2 sertifiseringer fra før, og noen år med MS teknologi da jeg tok MCPD for .net 4. Det er utrolig mye detaljer man skal kunne, og vil kanskje si at det finnes viktigere ting å kunne enn å huske hver j##la property på en eller annen klasse :p Den biten er ikke hva som gjør deg til en god utvikler.

     

    Om du har erfaring med Java fra før, så er skiftet til .net ganske greit. Det var i det minste det for meg.

  7. Jeg har jobba hjemme 3 dager i uka en stund nå, og jeg er veldig enig med nomore. Det kan også av og til være vanskelig å skille jobb og privatliv. For min del er det følelsen av å aldri være ferdig på jobb som er verst. Kunne aldri tenkt meg å jobbe 100% hjemme. De to dagene i uka hvor jeg treffer kolleger er det som "redder det".

     

    Man utvikler seg mye raskere faglig når man sitter sammen med andre, og det vil derfor ikke være så ideelt for folk som ønsker å komme seg opp og fram å bli sittende hjemme alene.

     

    Ville satset på muligheten for hjemmekontor gjennom et firma. Det å skulle starte for seg selv som selvstendig næringsdrivende kan fort bli temmelig stress med mindre man allerede har tilgang på en eksisterende kundekrets.

  8. Jeg driver intern utvikling i firmaet jeg jobber for, så dette vil ikke være konkurrerende virksomhet siden firmaet ikke selger software (slik jeg ser det).

    Det er ikke sikkert firmaet er enig med deg. Hør med dem for sikkerhetsskyld.

     

    Slik jeg har forstått det kan ett enkeltmannsforetak tjene opp til 50k uten å registrere seg i MVA-registeret. Men jeg er usikker på om jeg må skatte av det som er under 50k. Hadde egentlig tenkt at man ikke trenger det.

    Enkeltmannsforetak kan tjene opptil 50K uten å tenkte på MVA (får da heller ikke fradrag for MVA på eventuelle utgifter), men det er fremdeles inntekt, og vil bli lagt på din personlige inntekt når det kommer til beskatning. Med andre ord, så må du betale skatt på inntekten.

     

    Men nå vet jeg at 200 kr timen sannsynligvis er for lite, men jeg vil ikke prise meg ut heller. Hvis jeg i tillegg beholder rettighetene på koden kan dette utvikle seg til å bli ett bra (og billig) produkt for små bedrifter som bruker Mammut eller Formula som lønnssytem. Man vet jo aldri..

    Jeg mener også at man ikke kan forvente å kunne ta det samme som det koster fra et skikkelig firma når man freelancer seg på denne måten. Da spesielt siden det finnes mange firmaer som gjør slike jobber uten å være altfor dyre. Man kan ikke gi samme sikkerhet og oppfølgning som et skikkelig firma, og vil da sjeldent kunne ta samme pris også. Men selvfølgelig, om de går med på 500kr/t, så for all del! Men da kan du drite langt i å beholde rettighetene til koden.

     

    Om du er ute etter å beholde koden for videresalg, så ville jeg heller gått tilbake til fastprismodellen. Si at de da betaler for å få bruke koden, ikke for å eie den. Lag gjerne en serviceavtale slik at de må betale for bruk pr år (med gratis oppdateringer). Om du kan selge systemet videre til andre kunder senere har det lite å si om du bruker 3-4 ganger så lang tid som betalingen dekker..

    • Liker 1
  9. Har du sjekket med faste jobben din at du i det hele tatt får lov å gjøre et slikt sideprosjekt? De fleste firmaer har klausul mot å drive konkurrerende virksomhet når man er ansatt. Hvis du f.eks. jobber som systemutvikler, så kan jobben nekte deg å ta betalte oppdrag som ikke går gjennom dem. Viktig å sjekke opp med jobben din før du sier ja til et slikt prosjekt.

     

    Når man alt har en fast jobb fra før, så trenger man ikke tenke så mye på pensjon/forsikring osv da det nødvendigste allerede er dekt. Fastpris er skummelt på prosjekter som ikke er veldig veldefinert med en god kravspekk (og man faktisk vet hvor lang tid hver bit tar), og selv da kan det fort skli ut. Anbefaler ikke å gå den veien. Det er stor sjanse for uenighet, og at man ikke kommer til å like hverandre veldig godt etterpå.

     

    Ville gått for timebetalt, men synes 500kr/t hørtes i overkant ut når det er noe man gjør i tillegg til fast jobb, og det ikke er noe skikkelig firma bak som kan gi en sikkerhet på at systemet i det hele tatt blir ferdig. Hva skjer om du går lei, blir syk, ufør, osv? Det er en risiko for kunden. 200 igjen hørtes veldig lavt ut.. Jeg ville gått for timebetalt med rundt 300-400kr/t for effektive timer, og brukt det som argument for å få litt mer avslappet utviklingsløp hvor de ikke kan presse deg like mye på tid. Du har tross alt en vanlig jobb i tillegg.

     

    Det er i det minste mine tanker om saken..

  10. Om man er sikker på at man ønsker å bli systemutvikler og skal ta 3årig utdannelse, så ville jeg gitt faen i ingeniørlinja. Ta en vanlig bachelor i informatikk isteden. Da får du bytta ut noen av de ubrukelige realfagene med it-fag isteden. Tok selv ingeniørlinja, og kan ikke akkurat si jeg har fått så veldig bruk for de ekstra realfagene vi hadde. De it-fagene jeg gikk glipp av på bekostning av blant annet fysikk og kjemi hadde jeg derimot fått bruk for.

     

    Anbefaler å sjekke fagene til de forskjellige linjene, og velge utfra det, og ikke en eller annen ubrukelig "tittel".

  11. Tror man sliter litt med å få en utvikler til å gå med på 50/50 fortjeneste når arbeidsfordelingen er idé vs "faktisk arbeid". Alle har ideer der ute, men det er realiseringen som er kostbar og som tar mye tid. Og etter alt arbeidet, så kanskje den ikke var så bra likevel. Personen med idéen har da ofret pent lite i forhold til personen som har brukt nattesøvnen sin i flere uker på å realisere den.

     

    Alternativet er f.eks. at man setter en timelønn som kun utbetales ved overskudd. Om siden faktisk ender opp med overskudd, så vil utvikleren få betalt, og når timene er betalt ned, så vil personen med idéen også tjene penger.

    • Liker 2
  12. Ingen arbeidsgiver har noen gang sett vitnemålet mitt for ungdomskolen.. det er ikke engang noen som har sett vitnemålet mitt fra videregående! Og på høyere utdanning føres det ikke fravær på vitnemålet (annet enn at man kan miste fag på grunn av fravær på noen linjer/fag).

     

    Det som man derimot skal passe seg for, det er de dårlige vanene man tilegner seg. De er ofte veldig vanskelige å endre, og det er største grunnen for at man bør begynne så tidlig som mulig å rette på dem om man ønsker å komme seg noe sted her i livet. Det at man skal fiksa alt i 10.trinn kan man bare glemme. De som gjør det bra i 10. trinn er de som har gjort det bra i alle de andre trinnene også. Det krever enormt mye å endre "alt" på kort tid. Spesielt siden karakterer ofte gjelder for prestasjon gjennom hele året, og ikke bare siste uka.

×
×
  • Opprett ny...