Gå til innhold

Odins Lille Gnager

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Odins Lille Gnager

  1.  

    Sist jeg sjekket var ladetiden for zoe ca. 20 ganger mer enn 3-5 minutter.

    Kva skal ein med 3-5min? Folk flest kjører 35km/dagen i snitt. Det holder å ladde ca 1 gong i uka. I løpet av den tiden kan du ladde den ved butikken, kjøpesenter, jobb, hjem, osv.

    Skal du kjøre langt, så stopper du etter 300km (4-5 timer i bil), spiser pølse, pisser, strekker på beina. 20-30min, så kan du kjøre videre.

     

    Har du unga i bilen, så holder det å stoppe i 10min kvar 2 timer.

    Med 35km rekkevidde så kan jeg med mine 3 minutters tanke-tid kjøre hver dag i to uker med bilen min. Og da slipper jeg å gå å trykke i butikker der jeg ikke har noe å gjøre likevel. Skal jeg kjøre langt (og det gjør jeg oftere enn bare 35km) så stopper jeg ikke etter 30 mil. Kanskje 50 mil for å spise en pølse eller "tømme blæra" hvis jeg føler for det. Men jeg ser ikke noe poeng i å bruke en time på det heller.

     

    Jeg klarer virkelig ikke å se noen grunn til å måtte stoppe etter 30 mil. Er virkelig elbilene så fryktelig dårlige å sitte i? Det viste jeg ikke. Men takk for at du påpeker det.

     

    Forøvrig så har jeg 31 mil til hytta. Og det kjører jeg på 3 timer blank når jeg holder fartsgrensa. Enda en feil med elbilene altså. At det tar 4-5 timer å kjøre den samme strekningen.

     

    Så bare fra det du skrev så er elbilene elendige å sitte i over litt lengre strekninger, og så bruker de 25% - 50% lengre tid på samme lengde. Er ikke mange oppegående grunner igjen da ?

  2.  

     


    Jo mer jeg leser om el bil jo mindre er lysten til å kjøpe en.

     

    Godt poeng, og du kan nok være glad du ventet til du fikk lest nok og slapp å ramle i fella som så mange andre.

     


    Helt greit med betaling pr minutt. Jeg dog koser meg med gratis lading på jobb og Tesla på veien. Herlig å kjøre forbi køen i Tesla-feltet og slippe bompenger.

     

    Du får nyte fordelene som sniking og gratis parkering så lenge du kan. For før eller senere (jeg gjetter på før) er det slutt og da sitter du igjen med et overpriset leketøy med kortere rekkevidde enn alle vennene dine og en "fylletid" på en time der de andre bruker tre minutter. Jeg skal tenke på deg og le når jeg kjører forbi deg i bussfeltet med datterens scooter til 4000 kroner.

     


    Burde brukt kwt prising opp til 50% i alle fall, så kunne unormalt lang ladetid inngått som ekstra priskomponent over 50%. Men dette burde være regulert av lovverk.

     

    Stakars deg. Så du må faktisk betale for NOE når du har snytt resten av samfunnet for store summer i avgifter som andre må betale for deg?

     

    Jeg håper så veldig at staten finner ut at elbil-strøm skal skattelegges så kilometerprisen blir tilsvarende bensin/diesel. Det er forhåpentligvis bare et tidsspørsmål før det skjer.

     



    Burde brukt kwt prising opp til 50% i alle fall, så kunne unormalt lang ladetid inngått som ekstra priskomponent over 50%. Men dette burde være regulert av lovverk.

    De burde gjøre som Tesla, gi "bot" når en ikke lader lengre. Gjerne 10kr+ pr minutt. Å skylde minuttprisen på at de vill at folk skal flytte seg er tøys, de tjener flesk på dette.

     

    Klart de gjør det. Det finnes ikke en eneste elbilleverandør eller ladestasjonleverandør som ikke gjør dette ene og alene for fortjenesten. Og de har hatt flaks med tanke på hvor mange som har vært dumme nok til å ha gått i fella i Norge.

    • Liker 1
  3. Så fint. La oss nå endelig få enda flere tjenester og et mer fragmentert streamingmarked! Med 100 - 200 pr. månedsabonnement, og en fremtid som dette så koster det før vi vet ordet av det 3000,- i måneden for å få tilgang til material av varierende kvalitet.

     

    Så får Apple det som de vil i tillegg da. Men leiepriser på apper. Så kan du ikke ha en fungerende telefon med streaming for under en god månedslønn i Norge.

     

    Kjempefin fremtid vi har foran oss.

    • Liker 9
  4.  

    Jeg vil heller ha en heltrukket ramme i toppen enn en sånn busslomme. Det er ene og alene grunnen til at jeg har valgt å beholde min iPhone 8+ fremfor å kaste bort pengene på en iPhone X(whatever). Min neste telefon blir også en iPhone 8+ hvis den fremdeles er å få tak i av akkurat den samme grunnen. Eller så er alternativet å gå tilbake til den gode gamle 3310en.

     

    Ville du valgt en Iphone med "busslomme" om de hadde kommet med ett av følgende designer/løsninger?

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1829700&p=24668069

    Kan du ikke lese?!

     

    Jeg vil heller ha en heltrukket ramme i toppen enn en sånn busslomme. Jeg dr*ter vel i hva produsenten heter. EOD.

  5.  

    Apple har jo absolutt et monopol på enheter som bruker MacOS / iOS. Akkurat som at Microsoft hadde (har) et monopol på enheter som bruker Windows / Windows Phone. Så jeg klarer ikke å se forskjellen. En monopolsituasjon er og blir en monopolsituasjon.

    Nei det er ikke det samme. Enhver produsent har jo selvsagt 100% monopol på sine egne leveranser. Iphone er jo ikke et eget marked? Er jo ikke som om du kan velge noe annet enn Android på en android telefon heller? Hvis over 50% av verdens mobiltelefoner som var solgt var Iphones så er saken en annen, men det er jo ikke tilfellet (med iphone som et eksempel her)

    Jo jeg synes helt klart at iPhone er et annet marked enn Android. På grunn av det det- mest på grunn av akkurat operativsystemet- er to helt forskjellige plattformer å jobbe ut fra. Så lenge ikke programvaren automatisk er krysskompatibel må vi også skille på plattformene. Uanset hvordan du velger å ordlegge det så er Apples monopol på ios-enheter akkurat det. Ett monopol. På samme måte som at Microsoft sitt monopol på Windows er ... ja. Ett monopol. Så kan du bruke hvilke begreper du selv synes passer.

     

    Eller så må du forklare meg hvorfor Microsoft må tilby alternativer til nettleseren sin- eller informasjon om hvor dette kan finnes, når ikke Apple må gjør det samme. Vi kan fint kjøre Windows på en Mac- og like enkelt i dag kjøre MacOS på en "windows-PC". Monopolsituasjonen går derfor feilaktig bare i Apple sin favør. Men det er like fordømt en monopolsituasjon.

     

    Og. Det er ikke opp til deg eller din forståelse av ordet hvordan man skal definere et monopol. Det er allerede godt definert i hele verden. Enten så er det- eller så er det ikke en monopolistisk situasjon. EOD.

  6. En flott utvikling.  Dette vil øke kjøreglede.

    For de som vil savne motorlyd/bråk burde det ikke være vanskelig å få til dette, digitalt, også. ( Lyden kan jo slås av i tettygde områder og om natten.)

     

    Det er ikke bare lyden. Det er hele følelsen av å kjøre en skikkelig motorsykkel. Jeg prøvekjørte en Zero DS i fjor og fant den ... vel ... rett og slett kjedelig og "tannløs" på en måte. Jeg har vanskelig for å finne rett ord for hva som mangler. Sjel ganske? Det ble rett og slett for sterilt og ... blekt.

     

    For meg blir det neppe en elektrisk motorsykkel noen sinne. Bil; tja. Kanskje. Men i motorsykkelen min skal jeg ha kjøreglede og frihet. Det finner jeg nok ikke i en elektrisk motorsykkel.

     

    Når det er skrevet. Min sønn har en elektrisk motorsykkel og han trives stort med den her på stuegulvet. Men 5-åringer stiller jo sjelden de store kravene.

  7.  

    I mellomtiden har Telegram hatt Edit knapp i noen år allerede.

    Messenger

    Telegram? Meldingsappen som ble full av spam og reklame for russiske horer? Vel, den er slettet forlengst.

    Jeg har brukt Telegram siden den kom for iOS. Og har enda ikke fått en eneste spam eller reklame for russiske horer. Så det handler nok mest om hvilke mennesker du omgås og hvilke tjenester du har valgt å få meldinger fra tenker jeg.

    • Liker 1
  8. Som bachelorstudent I Digital Etterforskning finner jeg dette svært oppsiktsvekkende. Facebook er kjent for å tillate brukere å slette alle spor fra Facebook-Vegger uten at det er mulig å innhente igjen. Jeg ser på dette som et problem, og bør aldri se dagens lys.

     

    Hva er forskjellen mellom at Facebook tilbyr brukeren muligheten til å fjerne alle spor og ...

     

    1. At man kan skrive noe på en nettside for så å slette nettsiden.

    2. At man kan poste et bilde på Instagram / Pinterest osv. osv for så å slette det.

    3. At man kan kommentere "hvor som helst" for så å slette det igjen.

     

    Osv. osv.

     

    Vi har nå GDPR. Noe de aller fleste er positive til. At du synes det er en uting at det er mulig å slette en vegg-post på Facebook gjør deg jo defacto til motstander av GDPR som helhet.

     

    Personlig bryr jeg meg ikke. For jeg er ikke dum nok til å ha en Facebook-konto. Og jeg tenker det at er folk så blåste i huet at de; under fult navn; poster all mulig dritt om livet sitt så er det allerede for sent. Uansett om idioten (ja, jeg forstår at det trolig også gjelder 95% av alle som leser dette) angrer eller ikke.

    • Liker 3
  9.  

    Er det NOEN som er i en monopolsituasjon med tanke på operativsystemer så er det jo akkurat Apple. Prøvd å installere noe annet enn iOS på en iPhone eller iPad?

     

     

    Markedsmonopol, det er noe annet. Hadde Iphone hatt 90% av markedet for mobiltelefoner hadde det vært annerledes, men de har en ubetydelig andel i forhold til den eneste andre aktøren, Android. Samme på Mac fronten.

    Apple har jo absolutt et monopol på enheter som bruker MacOS / iOS. Akkurat som at Microsoft hadde (har) et monopol på enheter som bruker Windows / Windows Phone. Så jeg klarer ikke å se forskjellen. En monopolsituasjon er og blir en monopolsituasjon.

  10. På en blindtest hører du neppe forskjell på 128 og 320.

     

    Den første testen var veldig tydelig og ble dermed litt i enkleste laget synes jeg. Det skal nok mye til for at noen velger feil der.

     

    Men på den andre testen du postet der valgte jeg; bortsett fra én låt (låt nr. 2, Mozart) 320kbps mp3 som "best" og dermed valgte jeg jo feil. På låt nr. 2 så valgte jeg dog rett.

     

    Så forskjellen mellom ukomprimert wav og 320kbps mp3 hører jeg tydeligvis ikke forskjell på; eller så har jeg en forkjærlighet til 320kbps mp3. Men forskjellen mellom 128kpbs mp3 og 320kbps mp3 er- og blir for stor for meg.

     

    Når det er skrevet. Hadde jeg hørt låtene "hver for seg". Eksempelvis med fem minutter mellom hver gang. Så hadde jeg nesten garantert tatt feil og det hadde blitt ren gjetting. Nå er jo fordelen med å kunne bytte spor "underveis" der, og den hjelper stort.

  11. Hvordan i alle dager får dere det til at Netflix er på bunn når de har 73,5 mot "øvrige" som har 65,2? Før i tiden så lærte vi enkel matematikk som dette på grunnskolen.

     

    Merkelig siden Netflix sitt tilbud knuser Viaplay. Men ingen av de har alt jeg vil ha.

     

    Er vel avhengig av hva man ønsker å se på. Jeg finner fint lite interessant på Netflix. Derfor er min Netflix-konto aktiv / betalt bare desember - januar. For da rekker jeg å få med meg de ytterst få nyhetene som er verdt tiden min. Resten av året lar jeg Netflix være og håper de legger til i det minste to til tre filmer så jeg får valuta for pengene.

     

     

  12.  

    Hvis Microsoft ikke får forhåndsinstallere Edge uten å informere om alternativene, og Google ikke får installere Google-software på Android-telefonene - hvordan kan da Apple få ha en så konkurransevridende tjeneste forhåndsinstallert på Iphone uten at noen i EU rykker på nesen?

     

     

    Antakeligvis fordi Apple ikke er i noen monopolsituasjon slik som Microsoft og Google er på operativsystem for PC- og mobil hhv.

    Er det NOEN som er i en monopolsituasjon med tanke på operativsystemer så er det jo akkurat Apple. Prøvd å installere noe annet enn iOS på en iPhone eller iPad?

    • Liker 1
  13. Hvis Microsoft ikke får forhåndsinstallere Edge uten å informere om alternativene, og Google ikke får installere Google-software på Android-telefonene - hvordan kan da Apple få ha en så konkurransevridende tjeneste forhåndsinstallert på Iphone uten at noen i EU rykker på nesen?

     

    For at Apple-brukere er såpass smarte at vet om alternativene uten å ha blitt fortalt de. Og for at Apple sin programvare ofte er så dårlig at folk leter etter alternativer uansett. Og for at ... Jeg kan fortsette hele natten.

  14. Tviler sterkt på at en nordmann kjører rundt med svenske skilter i Norge. Sannsynligheten for å bli stoppet i løpet av ett år er ca. 100%.

     

     

    Jeg bor i Sverige. Men flyttet i en toårsperiode til Portugal for å jobbe. I disse to årene brukte min mor den svenskregistrert bilen min (en jævla drittbil men det er en annen historie). I løpet av disse to årene ble hun ikke stoppet en eneste gang.

     

    Nå som jeg har flyttet tilbake til Sverige og bor veldig nærme grensen til Norge så er jeg i Norge i snitt to ganger i uken og kjører da fra "Svinesund" til Oslo tur - retur. Og jeg har ikke blitt stoppet EN gang på 17 år. Bortsett fra i tollen da. Der hender det at de reagerer når jeg kommer som Norsk med en Svenskregistrert bil. Men de gir seg fort når de sjekker mot folkeregisteret der det står "utflyttet" på meg.

     

    Så jeg vil anslå at den reelle sjansen for å bli stoppet i Norge; uansett kjøretøy; er nærmere 0% enn 100%.

  15. Du kan kjøre opp til 30 dager i norge. Jeg har en kopis som kjøpte seg en Audi RS5 for å bruke på feire i europa, og han kjørte med den i norge også. Du må "søke" spesifikt for hver dag den skal brukes i norge (meldes på web hos skatteetaten) og du må ha med bevis på dette når du er ute å kjører.

     

    Blir du stoppet uten slikt blir det kostbart.

     

     

    Nei. Det kan du ikke. Og du får ingen dispensasjon eller midlertidig / daglig godkjenning for å gjøre det. 

     

    Som Norsk statsborger, bosatt i Norge så har du IKKE LOV å kjøre Svenskregistrert kjøretøy i Norge. 

     

    EOD!

×
×
  • Opprett ny...