Jump to content

Griff_74

Medlemmer
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 :)
 1. Det er nok slik det er, lure plantene til å tro at det er vår med litt lys og varme før sola titter fram.
 2. Effektprising vil nok også gi et oppsving i salg av gasskomfyrer, gass terrassevarmere ol.
 3. Tja. nå er jo også planen å kombinere Effektmodellene med et Energiledd, og så gjøre Energileddet med varierende priser over døgnet. Slik sett kan en lage en modell som både tar hensyn til belastningen i nettet og som blir så uforstårlig at vi idioter ikke har glede av det uten innkjøp av dyrt ekstrautstyr.
 4. En som er glemt er vel PSA med Peugeot 205 og Citroen Saxo som ble produsert over titusend av med NiCa batterier. Over 1000 av disse ble importert til Norge av elbilkongen Sigmund Eriksen i Drammen (Enviro) fra ca. 2002-2011. Med en rekkevidde på 6mil av var de populære i Asker for pendling i kollektivfelt til Oslo. Ikke sinket de trafikken heller selv om de ikke kunne kalles spreke.
 5. Jeg syntes jeg illustrerte dette godt med elbil lader på 4kW Lade fra kl 16.00 til 17.00 Effekt 4kWh/h Lade fra kl. 16.30 til 17.30 Effekt 2kWh/h siden perioden det måles over er 9-10, 10-11, 11-12 osv. Bruker du en 6 kW induksjonskokeplate fra kl 18.00 til 18.10 er ikke effekten 7kW men 1kWh/h.
 6. "Billedtekst. En kokevannkran varmer opp vannet lokalt idet vannet skal brukes. Det krever mindre strøm, men langt mer effekt, enn å varme vannet i en varmtvannstank" Dette er avhengig av hvordan effektavgiften settes, er den basert på målig eller hovedsikring? Dette er ikke så enkelt. Effekttariffen er (basert på enn så lenge) ikke basert på kW men på kWh/h det vi si at dersom en tapper vann i et minutt med 7kW er det 7/60kWh/h= 0,11kWh/h. En induksjonskokeplate bruker ikke 7kW hele tiden den står på. I og med at den blir rasker varm er varmetapet i den perioden mindre. I perioden potene koker er heller ikke effektforbruket 7kW men i middel lavere enn en tradisjonell kokeplate. Siden dette går på klokketime kan en om potetene skal koke 20 minutter lønner det seg å starte 10 minutter på hel. Dermed reduseres effektavgiften til det halve. El biler lader jo gjerne lenge så er er beskrivelsen riktigere 4kW i en time gir høyere effektavgift enn 2kW i 2 timer dersom en starter kl hel, men likt om en starter kl halv.
 7. Kjedeligst er dette for de 35-40% som bor i leiligheter med felles varmtvann/fyring fjernvarme og som dermed betaler halvparten av strømregningen over husleie, og som samtidig ikke har den samme muligheten til å skru av varme mens annet forbru er høyt. Disse har liten til ingen nytte av det som evt. kommer av smarte dingser for utgjevning av forbruk.
 8. Det er mer enn en feil. 1 Selve lekasjen 2 Noe som antenner gasse 3 Systemet som skulle detektere lekasje 4 Et sikkrehetssystem som 5..
×
×
 • Create New...