Gå til innhold

TinaR

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TinaR

  1. I april går (forhåpentligvis) turen til San Francisco, Costa Rica og Panama. Aldri vært noen av stedene så det blir kjekt. 

    Noen som vet hvordan det er å komme seg rundt i Costa Rica uten å leie bil? Vil helst overnatte litt ulike steder, men ser at det er flere timers kjøretur mellom de ulike stedene jeg har valgt meg ut. 

  2. Å bli med på en eller annen "free walking tour" burder være en god introduksjon til slike byer og man får ofte sett endel som man ellers ikke ville fått med seg.

     

    Å reise til Sopot er også en standard aktivitet om man er i Gdansk. De har det forvrengte huset der.

     

    Takk! "Walking tour" har jeg ikke tenkt på :) Sopot sparer jeg nok til en annen gang.

  3. Rampestreken er planlagt, men eggen står jeg over.

     

    Mye som kan nåes fra de destinasjonene, spesielt Edinburg:

    -Roterende båtheis i Falkirk.

    -Seler og spennende havfugler tå tur til Incholm.

    -Kapellet i Roslynn hvor kjelleren ikke var som i filmen.

    -Lindisfarne med gamle ruiner og starten på vikingtiden

    -Alnwick med stott brukt i mange filmer inkludert flygetreninge for Harry Potter, og bokhandelen Barter Books som er meget spesielt inredet og hvor man startet trenden etter at de fant en ubrukt plakat med "Stay Calm...."

    -Og Arthurs seat er det obligatorisk å gå en tur oppå.

     

    Og få med deg Victoria Street som er en meget spesiell kontruksjon.

     

    Takk for mange gode tips! 

  4. Denne måneden går turen til Taunton hvor jeg skal bo i et slott fra 1100-tallet. Det er verdenscup i cricket der så antagelig litt folklore. Flytter så basecamp til Barnstaple hvor jeg lettere kan utforske nordkysten av Devon hvor jeg i alle fall regner å få med meg Lynmouth og Ilfracombe. Videre går turen til Åndalsnes hvor jeg skal prøve på finne en sti litt oppover for å få litt utsikt.

     

    Etter dette er 11 andre turer allerede booket.

     

    I Åndalsnes må du få med deg Rampestreken og Romsdalseggen. Veldig flott tur :) 

     

     

    Neste måned går turen til Irland og Skottland, med "base" i Dublin og Edinburgh. Ingen turer booket etter dette, men satser på å få til en tur til Gdansk til høsten.

  5. Anbefaler Stronglift 5x5. Så legger du til planken 3x1minutt på vær økt. Triceps får kjørt seg hardt i benk og overhead press, biceps får kjørt seg i barbell rows. Bicep er en relativt liten muskel og får som oftest kjørt seg altfor hardt. 

    Dette er et fantastisk fullkroppsprogram. 

     

    Skriver under på denne. Godt nybegynnerprogram hvor det er fokus på styrkeøkning og du får trent de store muskelgruppene 2-3 ganger i uken. Enkelt å følge også :) 

  6. Det er et veldig spennende og trygt land. Dyrt er det heller ikke om man ikke går i de verste fellene.

     

    De mest nyttige jeg hadde meg meg for å reise rundt i landet var lister med aktuelle togavganger og forbindelser med nummer på tog og spor. Da det er flere tog av forskjellige typer til samme destinasjon som kan gå nesten samtidig fra samme spor så er det helt essensielt å kunne tognummer i Japan. Man finner info på: http://www.hyperdia.com/

     

    Fx 3 mulige kombinasjoner jeg hadde forberedt for å komme meg til Hiroshima... alt etter når jeg var ute av flyplassen:

    09:45-10:44/11:03-15:17/15:46-16:28 Narita T1-Tokyo T1/18-Okayama T21-Hiroshima NARITA EXPRESS - SHINKANSEN HIKARI 469 - S HINKANSEN SAKURA 561

    10:15-11:23/11:40-14:30/14:59-16:28 Narita T1-Shinagwa-Shin-Osaka T22/20-Hiroshima NARITA EXPRESS - SHINKANSEN HIKARI 511 - SHINKANSEN SAKURA 561

    10:45-11:44/12:03-15:18/15:35-16:54 Narita T1-Tokyo T1/17-Shin-Kobe-Hiroshima NARITA EXPRESS - SHINKANSEN HIKARI 471 - SHINKANSEN SAKURA 563

    Og med slike lister var det raskt gjort å få reservert sete som er inkludert i Japan Rail pass.... og man klarer raskere manøvrere seg gjennom en stor japansk togstasjon som kan være en stressende og forvirrende opplevelse.

    attachicon.gifnagoya.jpg

     

    Anbefaler også å prøve onsen. Bodde på et hotell med onsen på taket som var åpent hele natten... og det var stjerneklart, utrolig steming. Betalte 765.-/natt for det hotellet med halvpensjon, så Japan trenger ikke være dyrt.

     

    Skal neste tur til våren og jeg tenkte jeg kanskje skulle prøve meg med litt på samtale via Google translate.... det må det jo bli underholdning av.

     

    Takk for gode tips og informasjon :) 

  7. Anbefaler også å ordne pocket wifi på forhånd. Brukte selv Ninja Wifi for vi plukket opp på Haneda da vi landet og leverte på Narita (ganske tilfeldig at vi valgte dem, er nok mange gode selskaper). Det kunne ikke blitt mer praktisk. De skrudde den på, vi passet på å lade den, og hadde supert wifi uansett hvor vi var. Ja, det finnes wifi på kafeer og tog og sånt, men å alltid ha tilgang til eget angrer jeg ikke et sekund på.

     

    JR pass var også utrolig praktisk. Vi fikk virkelig utnyttet det til det fulle.

     

    Var der i november og lengter alt etter å dra tilbake. Kjæresten min visste ingenting om Japan, men han hadde også en utrolig fin tur. 

     

    Å ordne wifi har vi allerede bestemt oss for å gjøre, takk for tips! Ser for meg at Japan er en plass hvor du virkelig kan få bruk for å ha internett tilgjengelig overalt :) 

     

    Vet ikke så altfor mye om Japan selv, men gleder meg veldig til å reise. 

  8. Vært i Japan både under blomstringen, på høsten og i slutten av juli. Det er langt fra umulig på sommeren, og vet du at du kan forvente fuktighet og varme så overlever du greit. Men jeg ville nok ikke innstilt meg på å runde Tokyo til fots midt på sommeren, det er litt for slitsomt. 

     

    Høsten er nok det mest optimale synes jeg. Du har mye å glede deg til!

     

    Ja nå er jeg i hvert fall forberedt på været i juli så får vi se om det blir da eller en annen gang. Takk for svar! Jeg gleder meg :D  

  9. Så lenge de selger flasker med pant må de ta i mot pant (enten om det er i automat eller manuelt). Har selv måttet telle flasker manuelt når panteautomaten på jobb har vært i ustand. 

     

    Dette gjelder forøvrig også om en butikk selger elektroniske artikler, da må de ta i mot dette i butikken (+ batterier og lyspærer) 

  10. Seriøst? Så jeg kan kreve å få pante uansett? Alle butikkene her i området bruker bare å klistre et ark over hullet til panteautomaten med "I ustand"

     

    Så lenge de selger flasker med pant må de ta i mot pant (enten om det er i automat eller manuelt). Har selv måttet telle flasker manuelt når panteautomaten på jobb har vært i ustand. 

    • Liker 2
  11. Hehehe, jeg savner dagligvarebransjen av og til.

     

    Minner meg om personen som trengte 500 brød på flekken og stresset med å kjøpe alt som var tilgjengelig i området til turen dagen etter. Eller herremannen som ble sur fordi 10,- kr yoghurtene ble utsolgt samme dag de ble nedpriset.

     

    Merker at jeg IKKE savner dagligvarebransjen når jeg leser alt dette  :lol:  

    • Liker 5
  12. Det er nok lurt å bli med på turer i fjellene og slikt ikke bare slenge rundt nede i en glovarme byer når man først er der. Så får man litt forskjellige klimatyper også. Det er sikkert trendy å være "anti-turist", men man går glipp av jævlig mye kult ved å late som man ikke er turist. Tror ikke det er så lurt å bare bli på ett sted i 2-3 uker og dra hjem igjen, da får man liksom ikke med seg ALT som er Japan, bare en liten del av det. Reis med tog mellom storbyene, da opplever man masse kult, og stopp i småbyene rundt om kring der man kommer mere i kontakt med lokalbefolkningen. 

     

     

     

    Planen er å kjøpe railpass å ta tog fra by til by. Og jeg skal absolutt være turist når jeg først er i Japan  :lol:  

     

     

    Jeg har vært i Japan på mange tider av året, men våren med kirsebærblomstring er jo en kalssiker. Begynner i slutten av januar helt nede på Okinawa-øyene og i mars/april i Tokyo.  Opplevde engang starten på blomstring i Tokyo i slutten av februar.

     

    Om du ønsker noe annerledes, mye natur, litt eksotisk, lite turisme og optimalt for besøk i juli så er mitt tips Azorene.

     

    Kirsebærblomstringen hadde jo vært gøy å fått med seg. 

     

    Skal sjekke ut Azorene :) Takk for tips!

  13. Takk for mange gode svar :)

     

    Har veldig lyst til å oppleve Japan så det er kjedelig om det er vær og klima som skal sette en stopper for turen. Jeg må prøve å undersøke litt selv hvordan det er i de ulike byene. Så har jeg jo heldigvis litt tid til å tenke og planlegge før den tid :) 

  14. Har vært der selv i juli. Til tider vått og klamt, men langt fra noe uutholdelige greier sett med norske øyne.

     

    Jeg var i Japan fra ca 20. juli til litt uti august for 3 år siden.

    Det er rett og slett ubeskrivelig jævlig, relativt fuktighet på rundt 95% hele tiden og temperaturer rundt 40 grader er ikke noe for meg.

    Jeg var i området rundt Hiroshima.

     

     

    Blir ikke Japan i juli ser jeg. Vi får ta den turen en annen gang på året en gang det måtte passe. Noen forslag til hvor det er bra å reise i Juli som ikke er sånn typisk "sydenferie"? 

  15. Juli i Japan? Vått og klamt, men du kan jo berolige seg om at august er enda verre.

     

    Japan er ikke en sommerdestinasjon.

     

    Det jeg var redd for. Når er det egentlig best å dra? :)

     

    Japan må kanskje vente litt da, om ikke muligheten til å dra tilbyr seg på et annet tidspunkt. Ellers får vi finne et annet spennende land vi kan oppleve neste år  :hmm:

  16. Har planer om å dra til Japan neste år, men foreløpig ser det ut til at jeg kun har mulighet til lengre ferie i juli. Vi har tenkt å ha rundt 14 dager i Japan, og da ta tog fra by til by (blant annet Kyoto, Osaka, Nara og Tokyo).

     

    Er det noen som har erfaringer med hvordan det er i Japan på denne tiden av året? Både i forhold til vær og klima, og om det er noen spesielle begivenheter som er verdt å få med seg. 

×
×
  • Opprett ny...