Gå til innhold

audunth

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av audunth

  1. Kan denne kjøre screen mirroring og WiFi samtidig?

     

    Amobil, flott om dere gidder å ta med dette i testene deres, da bla.a. Xperia Z og Xperia Tablet Z har en ubrukelig versjon av Miracast hvor WiFi-koblingen blir blokkert, som gjør hele funksjonen ubrukelig. Hva skal man da bruke screen mirroring til, leste tekstmeldinger på storskjerm?

     

    Takknemlig hvis noen kan sjekke om denne (og Xperia Z1/Z Ultra) kan speile skjermen MED full nettilgang.

     

     

    Mvh

    Audun

  2. Løsningen er enkel: Bytt til en leverandør som er kompetent nok til å levere et norsk SIM-kort i Norge! Hjelper ikke med billig abonnement når man plutselig får digre datakostnader i utlandet hvis man en gang skulle glemme å slå av datatrafikk. Med en norsk leverandør ker det nok å slå av dataroaming så går det av seg selv, men med Tele2s svenske SIM-kort må man slå på dataroaming for å bruke data i Norge. For en gjeng idioter, kommer aldri til å bli Tele2-kunde igjen så lenge jeg lever. Telefonbransjens Ryan Air ;-)

  3. Run.GPS burde absolutt vært med i testen. Skjønner at ikke alle kan få plass, men ifølge andre tester jeg har lest er Run.GPS med sine nesten uendelige funksjoner og konfigurasjonsmuligheter den mest avanserte på markedet. Den krever riktignok at man leser bruksanvisningen, men da får man til gjengjeld tilgang til en rekke funksjoner og innstillingsmuligheter som de fleste andre mangler.

     

    rungps.net

     

     

    Mvh

    Audun

  4. Xperia Pro er forsinket til høsten. Vi har ikke fått informasjon om hvorfor. Det viser seg forøvrig at også Xperia Neo er forsinket til juli måned.

     

    La oss håpe det er fordi Sony Ericsson har skjønt hvor utrolig idiotisk det er å bruke like vass hardware i sine nye mobiler som konkurrentene brukte for et år siden. Se å få minne og prosessor opp på Galaxy S II-nivå, Sony Ericsson!!! :thumbup:

     

     

    Audun

  5. dopus: Du er ikke "stuck" med DTS/AC3, det går fint å kjøre multikanals PCM over HDMI med riktig software. Noen avspillingsprogrammer senker bitdybden og/eller samplingsfrekvensen (f.eks 24/96 kan bli nedkonvertert til 16/48) men det er allikevel bedre enn DTS/AC3.

     

    Forøvrig enig i at det er håpløst av artikkelforfatteren å ikke opplyse om at de fleste steder denne pc'en selges har den kun DVD-drev, og at modellnummeret er det samme.

     

     

    mvh

    Audun

  6. Jeg synes også det er problematisk at telefonen ikke spør før den kobler seg på nettet. ALLE andre telefoner jeg har hatt/prøvd spør om dette. Det er helt skandaløst at ikke denne funksjonen fins på Touch HD, som er så konfigurerbar og avansert på alle måter.

     

    Spesielt irriterende er hvis man er i utlandet og sitter og surfer på en pub med WLAN og så plutselig merker man at telefonen har koblet seg opp via mobilnettet fordi WLAN'et er litt ustabilt. Bruker man Opera 10 så er tilogmed oppgavelinjen skjult, så man ser ikke om telefonen bytter kobling.

     

    Jeg har hatt Touch HD i halvannet år og hittil løst problemet med å opprette en ekstra internettkobling uten innstillinger som jeg har kalt "Blokkert" og så går jeg inn i tilkoblingsinnstillingene og velger den som kobling telefonen bruker automatisk når jeg ikke vil at den skal koble seg til. Det fungerer, men er svært tungvindt. Når jeg er i utlandet hender det allikevel at jeg vil bruke det mobile nettverket til å sjekke vær, mail etc. når jeg ikke er innenfor WLAN-dekning. Så det blir mye fomling med innstillinger.

     

    På HTC Hero er det en enkel innstilling hvor man kan slå av/på mobilt internett, og samtidig krysse av for ikke koble til ved roaming. Bedre, men jeg ville foretrukket noe så enkelt som "Spør før telefonen kobler seg til internett" som man kan krysse av.

     

    Så hvis noen vet om et program eller noe som fikser dette er jeg svært takknemlig. Ja, jeg har sett forslagene over som er enklere metoder å blokkere datakoblingen en den jeg hittil har brukt, men det jeg er ute etter er et program som gjør at telefonen spør før den kobler seg opp.

     

     

    Mvh

    Audun

  7. X1 er visstnok vesentlig dårligere enn Touch HD på dekning ifølge en test jeg leste:

     

    http://www.mobiletechaddicts.com/2008/11/0...ch-hd-review-2/

     

    "Well this is where I was very pleasantly surprised after using the Xperia X1 a few days earlier and being very disappointed with it’s ability to hold a consistent signal and even losing the signal in my home regularly. The HD proved to be more than capable where I live with its patchy signal strength. Not one dropped call, no signal jumping around just a solid 4 bars at all times, great sound quality in a call and switching between 3G and 2.5G areas again no dropped calls, very pleased with this result. The best phone radio signal of any device I have used."

     

    Syns forøvrig det er svært merkelig at dette er noe Amobil og mange andre aldri tar med i testene sine. For meg som jobber på sjøen er dette veldig viktig! Så skjerp dere, Amobil, å ha med hvordan telefonen fungerer i bygninger/områder med dårlig dekning burde være en selvfølge!!!

  8. Det er ikke valgene på min router.

     

    Jeg kan velge:

    b only

    g only

    n only

    g and b

    n and g

    n, g and b

     

    Altså alle kombinasjoner. Hvilken firmware har han? (jeg har nyeste 1.05)

    Jeg har ingen PC med n-kort så jeg får ikke testa hastighet på det.

     

    Jeg tror ikke han har oppgradert den. Dvs. den har samme firmware som da han kjøpte den. Den hadde ihvertfall færre valg enn du lister opp her.

  9. Var innom hos en kompis som har denne i går. Han har dessverre kun g-klienter, så jeg fikk ikke testet den skikkelig. Men jeg la merke til at i valgene for trådløst nett kan man velge kun n eller b/g/ng, bl.a. Hva er ng? Er det en redusert hastighet n som kan kjøres samtidig med g og/eller b-klienter? Hvor kjapt er det isåfall?

  10. 2. Er det slik at dersom én enhet ikke støtter 11n så vil all kommunikasjon gå med redusert hastighet? (Jeg kan enkelt bytte kort i PC, men skriver og SqueezeBox? støtter kun 11g og kan ikke oppgraderes.)

     

    Dette lurer jeg også på. Går den over i G-modus hvis en eller flere G-enheter er koblet til? Eller reduseres hastigheten bare litt? I så fall hvor mye?

  11. Hei!

     

    Jeg har akkurat kjøpt en FreeAgent Desktop 500 GB, som det ikke følger med noe software til. Etter hva jeg har lest kan man ved hjelp av FreeAgent Tools kunne slå av lyset og bestemme nedspinn-tiden på disken. Dette har jeg behov for siden jeg skal bruke disken i en hjemmekino (mørkt rom). Så jeg lurer på om noen med FreeAgent Pro eller Go kan sende meg en kopi av FreeAgent Tools som ligger på disken, sånn at jeg kan teste om de mulighetene fins også i Desktop-utgaven. Jeg er kun ute etter den delen av FreeAgent Tools som har med innstillinger for disken å gjøre (hvis det er separate installasjonsfiler).

  12. Har akkurat fått en sånn levert i dag fra Pcutstyr.no. Har ikke testet lese- og skrivehastigheten ennå, men den er ihvertfall så å si helt lydløs. Plug&play-installasjonen gikk som den skulle i XP, dog krevde den en restart av en eller annen grunn.

     

    Vær obs på at det med Desktop-utgaven ikke følger med noenting av software. Tåpelig av Seagate at man skal måtte betale for en eSata-tilkobling man kanskje ikke har bruk for for å få med software til å styre ting som lys og strømstyring. Vet ikke om det engang går an med denne driven, men hvis noen der ute har en FreeAgent Pro-drive og har lyst til å sende meg en kopi av FreeAgent Tools som ligger på driven så hadde det vært fint :)

  13. Jeg kommer til å bygge meg ny HTPC til høsten, men jeg vet ennå ikke om det blir noe å skrive om. Den forrige serien er det ikke særlig vits i å oppdatere, den måtte skrives helt om da.

     

    Hva med den siste delen av HTPC-serien, om oppsett av Netremote? Kommer den? Forøvrig en glimrende og fremdeles høyaktuell artikkelserie, selv om den er litt utdatert på hardwarefronten og enkelte softwareversjoner.

     

    Og neste gang, i min siste artikkel i serien, skal jeg gi dere en liten innføring i det programmet som lager hakkemat av Crestron, også det fra Promixis: NetRemote.
  14. En ting som ikke er nevnt her er vel Ipod'ens store utvalg av tilbehør. Haugevis av produsenter lager jo Ipod-tilbehør. Hjemmekinoreceivere kommer med Ipod-støtte. Mange hifi-produsenter lager sine egne Ipod-dockingstasjoner/høyttalere (tilogmed Creative!!). Har tilogmed sett rørforsterker til Ipod! Sportsutstyrprodusenter lager holdere og jakker med spesiallommer til Ipod. Nike lager tilogmed en trådløs dings til å putte i skoa som snakker til deg under treningsøkta!

     

    Har enda ikke sett slikt utstyr for de andre merkene. Mulig det fins, men isåfall i langt mindre utbredelse.

     

    Dette må vel nevnes som en stor fordel? Det er ihvertfall det som gjør at jeg selv vurderer en Ipod, til tross for at jeg ikke er særlig begeistret for Apple eller det faktum at den ikke er plug'n'play med enhver PC uten tilleggsprogramvare.

     

    Så må jeg også kommentere den merkelige sammenligningen av Ipod Nano og Creative Zen V plus. Hvordan er det mulig å sammenligne to spillere med kommentaren "bare 3.5 gram tyngre" når den ene er 1/3 av tykkelsen? Tykkelsen er jo det viktigste, siden de aller fleste har spilleren i lomma!

  15. SPDIF har ikke høy nok båndbredde til å støtte de nye HD lydformatene (Dolby Digital Plus/Dolby TrueHD eller DTS HD). De kan kun overføres digitalt til forsterker via multikanal PCM eller HDMI 1.3. HDMI 1.2 har støtte for multikanals PCM, men det ville jo kreve et lydkort med HDMI eller lydoverføring direkte fra hovedkortet til skjermkortet. Har man SPDIF fra lydkort til skjermkort hjelper det ikke om skjermkortet har HDMI ut, det eneste man oppnår med det er at man kan kjøre SPDIF ut og bilde i samme kabel.

     

    Teoretisk burde det vel være mulig å kjøre multikanal PCM ved å bruke flere lydkort sånn at man kan kjøre 2 kanaler i hvert lydkort, siden SPDIF støtter 2-kanals PCM. Men det fins neppe software som støtter det. Det gjelder så vidt jeg vet HDMI 1.3 også, men det kommer nok rimelig fort når hardwaren er på plass.

     

    Så foreløpig må vi som bruker PC til å spille HD nøye oss med å enten kjøre multikanal analogt fra PC eller la PowerDVD (eller evt. annen HD-DVD/Blu-ray-software) nedkonvertere til "vanlig" Dolby Digital eller DTS.

  16. Hei!

     

    Er det noen som vet om skjermkort på trappene med HDMI 1.3? Og da selvsagt med egen lydbehandling, ikke SPDIF passthrough, som ville fjerne hele vitsen med 1.3, nemlig å kunne kjøre HD-lydformater digitalt ut.

     

    Linker til info om 1.3-skjermkort mottas med takk!!

  17. Kjøpte hd-dvd spilleren for to dager siden av mr_shops fra hongkong på ebay.co.uk . Betalte umiddelbart. Har ikke hørt noe om den er sendt eller ikke.

     

    Har også v for vendetta, troy og batman begins på hd-dvd på vei i posten fra cdon.com :)

    7602871[/snapback]

     

    Hvor mye ga du for den? Buy now-prisen hans er vel høy nå, 110£. Jeg la inn et best offer på 65£, dvs. ca 1500 inkl porto, men det ble avvist.

  18. Jeg har også lagt inn en bestilling. På Netshop Oslo som skal få det på lager om to dager. Komplett har allerede fått det på lager, så jeg regner med det er rett rundt hjørnet.

     

    Henter det på hentelageret, så det blir selvsagt ingen handel hvis det ikke er norsk utgave.

     

    Når det gjelder bakgrunnsbelysning så sier artikkelen i HW.no at det skal ha det, men spesifikasjonene på logitech.no sier ikke noe om det, bortsett fra mediefunksjonene over F-tastene, som lyser opp når man trykker Fn-tasten. Noen som vet?

     

    Det eneste som bekymrer meg litt er om det fungerer gjennom en gipsvegg m/isolasjon. PC'n skal nemlig stå i rommet ved siden av. Men rekkevidden skal være god ifølge etpar tester. I en av dem sier testeren at det fungerer perfekt gjennom 4 vegger.

     

    Testene fins her:

    http://www.extremetech.com/article2/0,1697,2054518,00.asp

    http://www.i4u.com/section-viewarticle-147.html

     

    De sier forresten heller ikke noe om den variable bakgrunnsbelysningen nevnt på HW.no, så det ser ikke så lyst ut, for å si det sånn...

     

     

    Mvh

    Audun

  19. Er det noen som har hatt Reserator 1 Plus og byttet med Reserator 2 og sammenlignet ytelsen? Ifølge specs har R1+ bare marginalt mindre kjøleoverflate (1,274 mot 1,5 m2), tar dobbelt så mye vann og bruker samme pumpe, så for meg virker det som om R1+ til 600 kr mindre er et bedre kjøp, med mindre man kjøper R2 kun for utseendets skyld.

×
×
  • Opprett ny...