Gå til innhold

Sponis

Medlemmer
  • Innlegg

    3 154
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sponis

  1. Det er på tide at narkotikapolitikken i dette landet får et annet fokus enn den gammeldagse og ensidige tankegangen som vil forby alt vi ikke liker! Innføring av heroin-assistert behandlng, opprettelse av flere sprøyterom og en styrking av rusomsorgen vil være utrolig positivt for livene til de som har de værst i samfunnet vårt. Rusavhengige trenger legehjelp, ikke enda mer forbud og politiforfølgelse!

    • Liker 1
  2. Det er ikkje snakk om at asylsøkere skal tvingast inn i jobb. Poenget er at dei skal få moglegheita til å jobbe viss dei ynskjer det.

    Slik det er i dag sit asylsøkjarar og stirrar inn i ein kvit vegg i to år før dei får innvigla søknadden sin, dei seier seg sjølv at det blir vanskelegare å integrere desse i det norske samfunnet enn nokon som har komen seg ut i jobb og har fått lært seg norsk og fått seg norske vener.

     

    Vernstre har etter mi meining den klart beste integreringspolitikken av dei norske partia. Medan dei andre partia kranglar om korleis dei skal innskrenke den grunnleggjande menneskeretten det faktisk er å søkje om asyl viss du treng det, så står venstre på krava og prinsippa og forsvarar asylinstituttet og retten til å rekkje ei hand i veret viss du er på flukt eller er forfulgt. Samstundes har dei en konkret plan for korleis asylsøkjarane skal bli betre integrert enn det som er tilfellet i dag. Blant anna gjennom mykje betre norskundervisning, raskare saksbehnadling slik at dei som ikkje har rett på asyl men berre er lykkejegarar blir sendt ut raskt, og eit fokus på at asylsøkjarane skal kome seg ut i jobb med ein gong slik at integreringsprosessen kan starte i frå dag ein, og ikkje dag 600.

  3. Miljøspørsmål blir ikke prioritert av de norske partiene? Venstre er det eneste politiske partiet i verden som har gått ut av en regjering på grunn av et miljøspørsmål! Det er også det eneste stortingspartiet med en virkelig radikal miljøpolitikk, så jeg vil heller anbefale potensielle De Grønne-velgere å stemme Venstre til høsten. Det eneste norske partiet som har kredibilitet i miljøsammenheng.

     

    Viste dere forresten at når Venstre satt i regjering sist innvilget de løyver til 16 nye vindmølleparker. Dagens regjering, med "miljøpartiet" SV, har ikke invilget en eneste vindmøllepark, men har tvert i mot lagt ned 9 av 10 vindmølleprosjekter i Norge. Skandale!

  4. Ingen grunn til pessisme, for dette er bare vrøvl. Aldri før har så få mennesker dødd av krig og konflikter som i dag. Vi lever i en tid hvor det nesten ikke finnes transnasjonale konflikter, og i alt er det rundt 30 væpna konflikter i dag. Dette er et ekstremt lavt tall, og det blir bare enda lysere når vi vet at de fleste av disse konfliktene er borgerkriger eller andre konflikter med et lavt intensitetnivå.

     

    Verden har, med unntak av den kortvarige finasnkrisen vi vå befinner oss i, hatt en enorm økonomisk utvikling de siste 30 årene. Mer en en milliard mennesker har blitt løftet ut av fattigdommen, og demokratiske ideer og tanker om frihet har spredd seg skikkelig til land som India og Brasil. Den teknologiske utviklingen beveger seg også raskere enn noen gang før, og innovasjonen innen internett og mobile bruksenheter er kanskje det mest åpenbare, men vi har faktisk hatt en fantastisk utvikling innen bioteknologi og nanoteknologi de siste årene, og nå som stamcelleforskningen begynner å skyte fart er menneskeheten på vei til nye høyder som vi aldri før har kunnet drømme om.

     

    Kort sagt: du snakker tull, menneskeheten går fremover som aldri før!

  5. Hugs at sjølv om enkelte ord er tilletne i følgje den nynorske ordboka, vil det ikkje seie at dei passar bra inn i ein nynorsk skuletekst. Ein bør anten leggje seg på ei radikal eller ei konservativ linje. Til dømes vil ordet "noe" sjå malplassert ut viss du i resten av teksten din har brukt tradisjonelle ord. Døme på radikale\konservative ord: Bare\berre, noe\noko, skole\skule, mulig\mogleg, løk\lauk, sommar\sumar osv. Gjer ditt beste for å halde deg på ei av linjene.

     

    Elles er ein tommelfigerregel at ingen nynorskord skal ende på "-else", "-het", "-heit" eller byrja på "be-". Dette er ein regel som ikkje er like viktig som før, men framleis noko ein bør ha i bakhovudet. Til dømes vert "bekjente" på nynorsk "kjenningar", "sannhet" vert "sanning" og "hevelse" vert til "heving".

     

    Hugs elles at det ikkje er ein "r" i elles, og at ordet "blir" helst skal bytast ut med "vert". "Eg trur det vert fint ver i morgon" Merk at det ikke er nokon "æ" i ver.

     

    Vonar at dette var til hjelp!

    Ei nynorskordbok med minigramatikk i midten er alltid kjekt å ha!

     

    Lukke til! (merk at det heiter "lukke", ikkje "lykke")

  6. Har aldri hørt om noen andre enn disse dominerende islamfolka som presser inn sin kultur i landene de kommer til. Snik-islamisering er derfor den eneste formen.

     

     

    Hvorfor snakker de engelsk i India og Sør-Afrika? Hvorfor er de kristne i Peru? Hvorfor spiller de fotball i Japan? Hvorfor feirer de jul i Korea? Den siterte setningen sier en del om kunnskapsnivået ditt. Absolutt hele historien til oss mennesker er en lang fortelling om folk som "presser inn sin kultur i landene de kommer til". Det er derfor vi er kristne. Det er derfor vi har demokrati, Parlamentarisme og ytringsfrihet. Det er derfor språket vårt er som det er, og det er derfor vi spiser den maten vi gjør. Les litt historie og forstå at dette ikke er et islamsk konsept, det er en menneskelig egenskap. Den identiteten vi tilegner oss igjennom barndommen vil vi gjøre vårt beste for å beholde, og vi vil ikke gi slipp på den selv om vi skulle flytte til et annet land.

  7. Vel, det kommer litt an på.. På en måte er jo dette feil, det er jo bevist at nødhjelpen ødelegger så mange ganger mer enn den hjelper. Greit nok at den hjelper i øyeblikket, men den ødelegger for økonomien, for jordbruket og for de som jobber. Hadde vi sluttet med nødhjelp for lenge siden og støttet opp under utviklingen av infrastruktur, jordbruk og industri i Afrika hadde det ikke vert behov for nødhjelp. Å kaste penger på problemer hjelper aldri, med mindre du hyrer leiemordere.

     

    Men om vi hadde fått orden i Afrika hadde det jo vert mye mer overbefolkning enn det allerede er her i verden, så jeg synes dette er en god idé. Alt for å hindre befolkningsveksten, det er altfor mange her allerede.

     

     

    For noe vrøvl. Hvorfor skule befolkningsveksten øke viss vi hadde fått orden på Afrika? Det er en kjent sak at økonomisk vekst alltid fører til lavere fødselsrate. Overbefolkning er ikke et problem i Europa eller USA, det er et problem i India, Kina og Afrika. Viss de afrikanske landene hadde kommet seg på bena hadde det vært et langt steg på veien til en verden med en akseptabel og bærekraftig fødselsrate.

  8. Nei det er ikke noe galt å være imot innvandring, jeg personelig er imot det.

     

    , hvorfor de blir så fort kalt rasister er fordi partier som SV og andre sosialistiske partier slenger ut "rasist kortet" så fort de kan mot de borgelige partiene.

     

    Så grunnen til at folk blir kalt rasister er at folk blir kalt rasister?

     

    Jeg kan nevne et eksempel på hvor urettferdig rasisme kortet blir brukt. (Vet jeg har nevnt dette eksempelet flere ganger, men synes det er et bra et ;)

     

    Uannsett: Jeg og noen venner satt på trikken vi var på vei hjem fra byen da en gjeng med innvandrere kom og sa at vi skulle gi dem lommeboken osv, vi blankt nektet. Da begynte de å kalle oss jævla hvite f****** osv. Vennene mine hadde VELDIG! lyst til å banke opp disse tullingene for å få de til å holde kjeft, men jeg kunne tenke meg dag etter, overskrift i avisen! "en haug med rasister banker opp uskyldige innvandrere".

     

    Så det eneste eksempelet du kommer på der ordet "rasist" blir misbrukt er et scenario du så for deg i ditt eget hode der du havnet på førstesiden i avisene fordi du banket opp noen mennesker på trikken?

     

    hvis en hvit gutt sier "din pakkis" til en innvandrer! ja da kan du tenke deg hvor stort det ville blitt!!

     

    jeg kaller kompisen min som er muslim pakkis hele tiden, kan ikke si det pleier å bli noe stort.

  9. Nei, potensiellt tapte inntekter. Om jeg laster ned en film/sang jeg ikke ellers ville brukt penger på, så taper de da ingenting.
    Men så er ikke alle som deg da. Mange laster ned ting de ellers ville brukt penger på, og det medfører tapte inntketer for bransjen.

     

     

    Hva du TROR er ikke relevant i denne sammenhengen.

     

    Forresten er kino en fin måte for filmsleskapene å tjene penger på. Samtidig kjøper folk som laster ned fortsatt DVD'er på grunn av enkelhet og kvalitet.

  10. Vist du hadde vist kva Krf står for så hadde du forstått at det ikkje hadde passet med ein muslim, hindu eller ein som ikkje trur på noko.

     

     

    Det var vel ikke poenget. Men jeg syns du tar feil uansett, KrF kan passe ypperlig til både muslimer, hinduer og ikke-troende, viss de er enige i KrF's politikk.

  11. Jeg har da ikke uttalt meg om hvorvidt Roberteh er skikket til å være moderator eller ikke. Det tror jeg faktisk han er. Men sitatene mine, og andre uttalelser i fra Robert, vitner om en mann som etter min mening har noen ganske virkeligetsfjerne, absurde og agressive meninger. Derfor tror jeg det skal bli litt interessant å se hvordan det blir å ha en person jeg er så uenig med som en autoritær person i et diskusjonsforum jeg er aktiv i.

     

    For å svare på spørsmålet ditt, så ja, jeg tror personlige meninger og overbevisninger kan spille inn på modereringen til moderatorer. Spessielt i tilefeller hvor det er vanskelig å skille mellom argument og personangrep, og spessielt i tilfeller hvor moderator innehar meninger som skiller seg kraftig ut i fra store deler av debattantene, noe jeg mener Roberteh's meninger gjør.

  12. muslimer i Norge (og andre steder) taler med to tunger. Utad er de "snille" og forsiktige, men egentlig er de noen manipulative, hjernevaskende monstre som ikke legger to pinner imellom for å drepe oss.

     

    hvorfor har du ikke problemer med at vi som nordmenn må betal sjorta for de samme tingene andre kan få gratis? Bare for de at de er litt over middels solbrente.

     

     

    Yeah, dette blir interessant. :)

  13. Det er positivt at "de" ikke integreres. Segrering er positvt for å bevare vår egen kultur og vårt folk. Personlig så mener jeg at asylsøkere bør sendes hjem igjen når det er trygt i hjemlandet, og ellers så bør kriminelle innvandrere kastes rett ut.

     

    Hvilke deler av kulturen vår er det du snakker om? Viss vi ikke hadde integrert oss med andre kulturer og delt kulturelle bånd med andre mennesker hadde vi ikke hatt noen kultur. Det er svært lite av det vi i dag kaller norsk kultur som oppsto i Norge, og vi hadde hatt svært lite av det viss slike meninger som de du har hadde regjert.

     

    Kristendommen, demokratiet, ytringsfriheten, parlamentarismen, rettsfriheten, mattradisjonene våre, fortellertradisjonene våre, klestradisjonene våre, musikktradisjonenene våre, spårket vårt. osv. Dette er ikke ting som har oppstått i Norge, men som har utviklet seg gjennom at vi har lånt ideer fra andre folkeslag og at andre folkeslag har flyttet til Norge og tatt med tradisjonene sine. Kultur er ikke noe statisk, det er noe som er i stadig forandring.

     

    Visste du forresten at Bergen på trettenhundretallet, Nord-europas største by, hadde mye større andel innvandrere som det Oslo har i dag? På den tiden var det minst like stor redsel mot nykommerne, i dag har de satt sine spor på kulturen vår for eksempel gjennom at det norske språket ble totalt forandret i denne perioden og tyske låneord flommet inn over oss. Bergen hadde på denne tiden en drapsstatistikk som var ca. 100 ganger så høy som gjennomsnittet i Norge i dag. Men det gikk seg nå til, og vi overlevde den innvandringsstrømmen fint. Morosmt at folk nå vil forsvare de verdiene og skikkene vi har fått i fra innvandrere, ved å stanse innvandring!

  14. fig-2006-10-10-02.gif

     

    Viser prosentandel av den mannlige befolkningen av både nordmenn og ikke-vestlige innvandrere i Oslo som blir siktet for en kriminell handling. For attenåringer er det altså rundt 1,5 prosent av ikke-vestlige innvandrere som er kriminelle, og 1,2 prosent av nordmenn som er det. Er det grunnlag for å danne seg et forhåndsinntrykk av innvandrere som kriminelle, som mange folk i denne tråden gjør?

     

    Jeg kommer forøvrig i fra en by med veldig få innvandrere, så hele denne problemstillingen er litt rar for meg. Byen jeg kommer i fra er likevel enn av de mest kriminelle byene i Norge per innbygger, og en kveld på byen kan ofte føre til bråk fordi du var så uheldig å se på en fyr som gikk forbi deg på gata. Dette er altså ikke snakk om innvandrere, men etnsike nordmenn. Selv har jeg vært i trøbbel på byen en 3-4 ganger, samtlige ganger har det vært en fyr med bakgrunn fra yrkesskolen som har lagd problemer. Betyr det at jeg har sterke fordommer mot folk som går på yrkesskolen? Ja, faktisk :p Men det viser jo bare hvor teite fordommer er. I det siste har jeg jobbet en del med folk i fra yrkesskolen, og det har lært meg at det finnes mange kjekke og greie folk der i fra også. Forøvrig kjenner jeg vel en 3-4 innvandrere, og de er alle kjekke folk, kanskje derfor jeg ikke har opparbeidet meg disse fordommene dere andre sitter med.

     

    Uansett, det er ingen tvil om at vi trenger innvandring. Alle økonomiske eksperter er enige om at arbeidsinnvandring er noe vi trenger, og som har vært svært viktig for den norske økonomien de siste 30 årene. Det viktigeste er kanskje at uten innvandrerne hadde vi hatt stor mangel på arbeidskraft i veldig mange sektorer.

     

    Jeg er også en prinsippiel tilhenger av innvandring da jeg mener mennesker bør ha rett til å bosette seg akkuratt der de vilpå kloden vår. Mennesker bør ha muligheten til å søke lykken der de selv ønsker det. Jeg vet i allefall at viss jeg hadde vært født under dårlige kår i et fattig land hadde jeg nok ønsket meg til et rikere land. Hvilken rett hadde andre mennesker hatt til å hindre meg i det? Jeg mener alle mennesker skal være frie, og man skal ikke være avhengig av å bli født i et rikt land for å leve et verdig liv!

  15. Ehm, er det noe vi trenger mindre av her i verden, så er det unger.

     

     

    Jepp, riktig det. Men er det noe vi trenger mer av i Europa er det unger. Overbefolkning er ikke et problem i vår del av verden, tvert i mot. Å bekjempe overbefolkning i en del av verden hvor det ike eksisterer overbefolkning gagner ingen!

×
×
  • Opprett ny...